Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ae cisza na forum a wczoraj wieczorem zniknelam na troche i mialam co nadrabiac :)

Mama-Julka no niestety upiecze sie mamusia za granica :)

Matleena spokojnej podrozy :)

Kasiag nie denerwuj sie i bdaj o siebie niech dzidzia posiedzi jeszcze troche w brzuszku :)

Aicja bedzie dobrze dzidzius z kazdym dzniem jest coraz bardziej bezpieczny :)

A ja czekam na M i jedziemy na zakupy i do lumpka moze wychacze cos ciekawego :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba ze Mama-Julka zdecydujesz sie jednak na ta miotle :) i zawsze taniej ;)
    Ala zdawaj relacje co i jak. Trzymam kciuki i wierze, ze wszystko bedzie dobrze, musi byc :)
    A nas dzis czeka obchod domow za slodyczami :) ciekawekto je potem zje dziecko czy rodzice,ale pewnie a z mezem :D no cos tam sie dostanie i malemu :D a po straszeniu jedziemy na jakas chinszczyzne i odebrac mojego brata z pociagu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia to może dziś spróbuję, taki ładny dzień... Halloween.
    Miłego straszenia :-) I masz rację, lepiej niech rodzice zjedzą te słodycze, w końcu trzeba dbać o zęby dziecka :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to uwazaj bo moze byc duzy ruch, bo jak wszystkie wyleca,zeby stluczki nie bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    Ja dzisiaj w nocy nie spałam od 2 do 5 i teraz nie mam na nic siły bo jestem niewyspana i bym tylko spała :( Nie wiem czy mój Misio przypadkiem nie fiknął w nocy główką do dołu bo od rana jakoś go inaczej czuję. Oby tak było

Pati_zuzia - a jak z mężem rozmawiacie po ang?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakie ładne cyferki: 33 tydzień - 55 dni do porodu :-D

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey,
    Ja dzisiaj w nocy nie spałam od 2 do 5 i teraz nie mam na nic siły bo jestem niewyspana i bym tylko spała :( Nie wiem czy mój Misio przypadkiem nie fiknął w nocy główką do dołu bo od rana jakoś go inaczej czuję. Oby tak było

Pati_zuzia - a jak z mężem rozmawiacie po ang?
    Po angielsku tylko w obecnosci anglikow, a tak przy Gabrysiu on mowi po bulgarsku ja po polsku, a nie ma problemu bo obydwoje znamy swoje jezyki, a ja duzy nacisk kladlam, zeby przy Gabrysiu uzywal tylko bulgarskiego a ja polskiego.Choc to czasem roznie bywa;) a jak maly spi juz to uzywamy jak nas naleci, a czasem mieszam ;) zaczynamnp po polsku a konczepo bulgarsku i on tak samo :)
    Mama-Julka moze to jakies wiedzminskie cyferki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Po angielsku tylko w obecnosci anglikow, a tak przy Gabrysiu on mowi po bulgarsku ja po polsku, a nie ma problemu bo obydwoje znamy swoje jezyki, a ja duzy nacisk kladlam, zeby przy Gabrysiu uzywal tylko bulgarskiego a ja polskiego.Choc to czasem roznie bywa;) a jak maly spi juz to uzywamy jak nas naleci, a czasem mieszam ;) zaczynamnp po polsku a konczepo bulgarsku i on tak samo :)
    Mama-Julka moze to jakies wiedzminskie cyferki :D

Super te miksy językowe :-D A Wasze dzieci będą poliglotami ;-)

A te cyferki wypadają w 8 miesiącu he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i ja ale tylko na chwilke. Nie nadrobilam Was wczoraj,dzis z rana jak wstalam to troszke poczytalam ale tez nie do konca i juz nie wiem czy nadrobie.
    U mnie wczoraj wizyta u endo ok,wyniki bardzo dobre tsh utrzymuje sie na poziomie 1,76,takze w ciazy bardzo dobrze powiedzial,dalej mam brac euthyrox 1,5tabletki czyli 75. Po ciazy mam zejsc do 1tabletki tj 50 i pod koniec stycznia wizyta kontrolna i zobaczymy czy po ciazy bede brala dalej te tabsy wogole;)

Z rana pojechalismy na kawe do mojej siostry i odrazu kupilismy od Niej ten wozek Adamex York:)))) fajny jest,juz stoi w sypialni narazie ale potem go do piwnicy lub do wozkowni zniose bo nie mam miejsca w mieszkaniu,ale najpierw musze zdajc pare rzeczy i wyprac bo gdzie niegdzie sa brudne. Teraz zjadlam flaczki bo wczoraj na spontanie robilam i musze powiedziec,ze byly pyszne,kupilam surowe i sama wszystjo robilam,fakt,ze nie na wolowinie ale i tak byly na kuraku dobre:D wiecie dla mnie to wyczyn bo zawsze jadlam gotowe...:p te w "kielbaskach" tylko do odgrzania:p
    No i za chwile sune na cmentarze z Malzem i wroce pewnie wieczorkiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły nowe wózki,

czy prałyście je? i co dokładnie? w ilu stopniach?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja teraz mam uzywany to piore dlatego,ze ma gdzie niegdzie zabrudzenia od uzytkowania. Ale jak dla Laury kiedys kupowalam na allegro nowy to nic nie pralam i nic sie Jej nie stalo. Wozek postal tydzien przed Jej narodzinami w domu i "nabral" troche domowych bakterii;) Ale kazdy zrobi jak uwaza,to kwestia Kazdej z Nas takze nie ma co sie sugerowac Kims.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Napewno wypiorę ten biały wkład co jest w gondoli. Jak nie masz metki to wypierz w 30-40 stopniach i nic się nie stanie. No i może oszczędź materiału na mega wirowanie.

Chichibi lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Chichibi ja nie piore, bez przesady przecież dam tam jeszcze jakieś przescieradelko itp. No i dziecko w wózku przecież jest ubrane. To równie dobrze trzeba by wyprac kanapy w domu nasze posciele materace bo przecież wszędzie dziecko będzie leżec :) myślę że nie ma co wariowac :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Tinusia, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:15

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej są tu dzisiaj mamusie, które zamierzają rodzic w Opolu na Reymonta?? Napiszcie mi co potrzeba mieć ze sobą do porodu i na pobyt w szpitalu. Bo wiadomo co szpital to inne wymogi.. Z góry dzięki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chwilę odpoczynku bo od rana działamy w kuchni :) wychwalana szarlotka z budyniem już się piecze :P na obiad robimy królika w sosie śmietanowo-grzybowym i tez juz wszystko przygotowane do pieczenia :)

Pati-zuzia super sa u Was zwyczaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey jeżeli chodzi o poród w Opolu to wszystko co jest na tej liście http://ginekologia.opole.pl/strona/przyjecie-do-porodu/2077 ja jeszcze biorę podkłądy na łóżko :)

dziewczyny miałyście kiedyś wynik leukocytów w moczu 70-100? Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie wiem co mam o tym myślec..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy takie świąteczne cudeńka :)

e082332624bc8710med.jpg
    14d1aabfabdc2a05med.jpg
    0959ef5a6a1fdeccmed.jpg
    bd75ec109dc96421med.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, Madzisek, ania14, Klara87, Matleena lubią tę wiadomość

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ