X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ae cisza na forum a wczoraj wieczorem zniknelam na troche i mialam co nadrabiac :)

Mama-Julka no niestety upiecze sie mamusia za granica :)

Matleena spokojnej podrozy :)

Kasiag nie denerwuj sie i bdaj o siebie niech dzidzia posiedzi jeszcze troche w brzuszku :)

Aicja bedzie dobrze dzidzius z kazdym dzniem jest coraz bardziej bezpieczny :)

A ja czekam na M i jedziemy na zakupy i do lumpka moze wychacze cos ciekawego :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba ze Mama-Julka zdecydujesz sie jednak na ta miotle :) i zawsze taniej ;)
    Ala zdawaj relacje co i jak. Trzymam kciuki i wierze, ze wszystko bedzie dobrze, musi byc :)
    A nas dzis czeka obchod domow za slodyczami :) ciekawekto je potem zje dziecko czy rodzice,ale pewnie a z mezem :D no cos tam sie dostanie i malemu :D a po straszeniu jedziemy na jakas chinszczyzne i odebrac mojego brata z pociagu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia to może dziś spróbuję, taki ładny dzień... Halloween.
    Miłego straszenia :-) I masz rację, lepiej niech rodzice zjedzą te słodycze, w końcu trzeba dbać o zęby dziecka :-D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to uwazaj bo moze byc duzy ruch, bo jak wszystkie wyleca,zeby stluczki nie bylo ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    Ja dzisiaj w nocy nie spałam od 2 do 5 i teraz nie mam na nic siły bo jestem niewyspana i bym tylko spała :( Nie wiem czy mój Misio przypadkiem nie fiknął w nocy główką do dołu bo od rana jakoś go inaczej czuję. Oby tak było

Pati_zuzia - a jak z mężem rozmawiacie po ang?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakie ładne cyferki: 33 tydzień - 55 dni do porodu :-D

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey,
    Ja dzisiaj w nocy nie spałam od 2 do 5 i teraz nie mam na nic siły bo jestem niewyspana i bym tylko spała :( Nie wiem czy mój Misio przypadkiem nie fiknął w nocy główką do dołu bo od rana jakoś go inaczej czuję. Oby tak było

Pati_zuzia - a jak z mężem rozmawiacie po ang?
    Po angielsku tylko w obecnosci anglikow, a tak przy Gabrysiu on mowi po bulgarsku ja po polsku, a nie ma problemu bo obydwoje znamy swoje jezyki, a ja duzy nacisk kladlam, zeby przy Gabrysiu uzywal tylko bulgarskiego a ja polskiego.Choc to czasem roznie bywa;) a jak maly spi juz to uzywamy jak nas naleci, a czasem mieszam ;) zaczynamnp po polsku a konczepo bulgarsku i on tak samo :)
    Mama-Julka moze to jakies wiedzminskie cyferki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Po angielsku tylko w obecnosci anglikow, a tak przy Gabrysiu on mowi po bulgarsku ja po polsku, a nie ma problemu bo obydwoje znamy swoje jezyki, a ja duzy nacisk kladlam, zeby przy Gabrysiu uzywal tylko bulgarskiego a ja polskiego.Choc to czasem roznie bywa;) a jak maly spi juz to uzywamy jak nas naleci, a czasem mieszam ;) zaczynamnp po polsku a konczepo bulgarsku i on tak samo :)
    Mama-Julka moze to jakies wiedzminskie cyferki :D

Super te miksy językowe :-D A Wasze dzieci będą poliglotami ;-)

A te cyferki wypadają w 8 miesiącu he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i ja ale tylko na chwilke. Nie nadrobilam Was wczoraj,dzis z rana jak wstalam to troszke poczytalam ale tez nie do konca i juz nie wiem czy nadrobie.
    U mnie wczoraj wizyta u endo ok,wyniki bardzo dobre tsh utrzymuje sie na poziomie 1,76,takze w ciazy bardzo dobrze powiedzial,dalej mam brac euthyrox 1,5tabletki czyli 75. Po ciazy mam zejsc do 1tabletki tj 50 i pod koniec stycznia wizyta kontrolna i zobaczymy czy po ciazy bede brala dalej te tabsy wogole;)

Z rana pojechalismy na kawe do mojej siostry i odrazu kupilismy od Niej ten wozek Adamex York:)))) fajny jest,juz stoi w sypialni narazie ale potem go do piwnicy lub do wozkowni zniose bo nie mam miejsca w mieszkaniu,ale najpierw musze zdajc pare rzeczy i wyprac bo gdzie niegdzie sa brudne. Teraz zjadlam flaczki bo wczoraj na spontanie robilam i musze powiedziec,ze byly pyszne,kupilam surowe i sama wszystjo robilam,fakt,ze nie na wolowinie ale i tak byly na kuraku dobre:D wiecie dla mnie to wyczyn bo zawsze jadlam gotowe...:p te w "kielbaskach" tylko do odgrzania:p
    No i za chwile sune na cmentarze z Malzem i wroce pewnie wieczorkiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły nowe wózki,

czy prałyście je? i co dokładnie? w ilu stopniach?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi ja teraz mam uzywany to piore dlatego,ze ma gdzie niegdzie zabrudzenia od uzytkowania. Ale jak dla Laury kiedys kupowalam na allegro nowy to nic nie pralam i nic sie Jej nie stalo. Wozek postal tydzien przed Jej narodzinami w domu i "nabral" troche domowych bakterii;) Ale kazdy zrobi jak uwaza,to kwestia Kazdej z Nas takze nie ma co sie sugerowac Kims.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Napewno wypiorę ten biały wkład co jest w gondoli. Jak nie masz metki to wypierz w 30-40 stopniach i nic się nie stanie. No i może oszczędź materiału na mega wirowanie.

Chichibi lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Chichibi ja nie piore, bez przesady przecież dam tam jeszcze jakieś przescieradelko itp. No i dziecko w wózku przecież jest ubrane. To równie dobrze trzeba by wyprac kanapy w domu nasze posciele materace bo przecież wszędzie dziecko będzie leżec :) myślę że nie ma co wariowac :)

genoweffa, Pchelkaa, Tinusia, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:15

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej są tu dzisiaj mamusie, które zamierzają rodzic w Opolu na Reymonta?? Napiszcie mi co potrzeba mieć ze sobą do porodu i na pobyt w szpitalu. Bo wiadomo co szpital to inne wymogi.. Z góry dzięki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chwilę odpoczynku bo od rana działamy w kuchni :) wychwalana szarlotka z budyniem już się piecze :P na obiad robimy królika w sosie śmietanowo-grzybowym i tez juz wszystko przygotowane do pieczenia :)

Pati-zuzia super sa u Was zwyczaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey jeżeli chodzi o poród w Opolu to wszystko co jest na tej liście http://ginekologia.opole.pl/strona/przyjecie-do-porodu/2077 ja jeszcze biorę podkłądy na łóżko :)

dziewczyny miałyście kiedyś wynik leukocytów w moczu 70-100? Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie wiem co mam o tym myślec..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy takie świąteczne cudeńka :)

e082332624bc8710med.jpg
    14d1aabfabdc2a05med.jpg
    0959ef5a6a1fdeccmed.jpg
    bd75ec109dc96421med.jpg

MeGi2986, Kate4, Moniusia89, Nadulka, czarnamaalina, Mama-julka, pati_zuzia, kwiatakacji, Dżulia, Madzisek, ania14, Klara87, Matleena lubią tę wiadomość

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ