X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Martitta. Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nasza rozpakowana mamusia jest u nas w wątku, ale leży teraz w domu, maluszek jeszcze w szpitalu, więc nie chcę się wychylać. Napiszę do niej i złożę od Was gratulację. Mam nadzieję, że sama się pochwali wkrótce nowiną i zdjęciem synka :)

Nie wiem dziewczyny jak u Was, ale ostatnio praktycznie wszystkie ciężarówki jakie znam rodzą sporo przed terminem. Zarówno te z rodziny jak i znajome. Może my też już wkrótce nacieszymy ramiona naszymi dziećmi :)

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki rozumiem Cię doskonale, u mnie bezsenność i zespół cieśni nadgarstka tają się we znaki :/ ja mam bóle w prawej pachwinie, do tego stopnia że nie mogę ud normalnie złączyć bo czuje duzy opór, a jak sie ubieram i stane na tej nodze to bol jest jeszcze silniejszy.

Ja dziś mam wizyte u dermatologa o 15.w0, mam nadzieje ze nic niepokojącego nie znajdzie w moich znamionach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    ZieloneOliwki ja od kilku dni lepiej śpię ale kładę się nie wcześniej niż o 1. Nie wiem też od czego to zależy ale wczoraj w nocy byłam siku tylko raz a dzisiaj chyba ze 4...
    Ja mam straszne parcie na pęcherz, że mam wrażenie że się posikam, idę i kilka kropelek...

A! Wczoraj mama mi mówiła, że jej znajomej córka rodziła kilka dni temu. Męczyła się 23 godziny (!!) po czym lekarz stwierdził, że chyba nie da rady i zrobią CC. Tak się dziewczyna wkurzyła że z tego wszystkiego w końcu urodziła...

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pierwszej rozpakowanej i trzymam kciuki za maluszka :) Mam nadzieję, że koleżanka odezwie się do nas :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moge ci sie pochwalic potem ale na pw bi nie wiem jak reszta dziewczyn :P nie chce sie tak chwalic ;)
    Flakonik chwal się chwal bośmy ciekawe ;-)

Tinusia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, mam dokładnie takie samo wrażenie. Czuję małego praktycznie cały czas tak samo, wypina się w tych samych miejscach. Chyba, że już naprawdę nie potrafię jego ruchów rozróżnić. I z sikaniem w nocy też - jednej nocy pójdę raz, innej trzy razy. W ogóle nie czuję parcia na pęcherz i mam wrażenie, że to też nie wróży dobrego ułożenia. No nic, dziś się dowiemy. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Tinusia, mam dokładnie takie samo wrażenie. Czuję małego praktycznie cały czas tak samo, wypina się w tych samych miejscach. Chyba, że już naprawdę nie potrafię jego ruchów rozróżnić. I z sikaniem w nocy też - jednej nocy pójdę raz, innej trzy razy. W ogóle nie czuję parcia na pęcherz i mam wrażenie, że to też nie wróży dobrego ułożenia. No nic, dziś się dowiemy. :)
    ja mam ułożenie pośladkowe, bynajmniej miałam a kopie cały czas tak samo, ciśnie na pęcherz i gdzieś na szyjkę, czasem z bólu się zwijam... Lekarz powiedział że być może wciska gdzieś w szyjkę swoją nóżkę i dlatego tak boli. Ja wstaję jakieś 10 razy...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się w ogóle dziwię że ją trzymali tyle godzin. Zielone wody, ona ledwo żywa... nie wiem na co czekali...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to ogromne gratulacje dla pierwszej grudniowej mamusi :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szyjce obrywam po kilka razy dziennie :-D jak już dostanę to aż się za krok łapię bo mam wrażenie że coś mi zaraz wypadnie :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, to chyba w takim razie nie ma reguły. :D

A co do pęcherza, to ja też latam tylko z pełnym, czy to w dzień czy w nocy. A na szyjkę też mi uciska, ale czym to ja już nie mam pojęcia. :P

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane i GRATULACJE da pierwszej grudniowki rozpakowanej czekamy na jakies wiesci i trzymamy kciuki za mame i maluszka :)

Mi tez juz sie ciezko spi budze sie za kazdym razem jak zmieniam pozycje w nocy na szczescie do ubikacjii ide tylko raz za to w dzien moj pechcerz jest strasznie katowany az lzy w oczach z bolu mam :)

Flakonik pochwal sie kolekcja :)

Acikk ty o tej godzinie na nogach ae masz dobrego meza lez i odpoczywaj zeby cie bardziej nie rozlozylo :)

Alicja ty uwazaj tam na siebie zeby cie ten tum nie stratowal bo zapewne rzuca sie na sklep jak dzikusy :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,nadrobilam i nie pamietam co mialam pisać:P
    u mnie Malz od 3 dni ma katar i pije herbatki z amolem,na szczescie sam se je robi,i nie lezy jak biedczysko umierające pod kocem ;D

A mowilam,ze to cisza przed burza..wchodzę i takie newsy,ze jest juz pierwsze "grudniowe" dzieciatko :) super,gratuluje, ciekawe ktora to nasza Mamuska?

Zaraz pochwale sie wozkiem,bo juz stoi odpicowany ;p stan naprawde uwazam,za wręcz bardzo dobry,ma tylko jakies drobne porysowania na ramie ale to normalne po 2 osobach które go miały,reszta jest wręcz idealna :) mam nadzieje,ze nie zniszcze go i jeszcze komus On potem posluzy :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mina kruszyny wymiata ;) :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1153001f3c00.png

genoweffa, Madzisek, iNso87, justyna14, Pola_27, Moniusia89, moniek90, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, chwal sie bedzie mila odmiana nie musimy tylko brzuchow ogladac przeciez :D mysle ze kazda chetnie Ci pozazdrosci ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej grudniowej mamusi no i oczywiście trzymam mocno kciuki by maluszek, jak najszybciej opuścił szpital.

Któraś z was pisała, że ma problemy z chodzeniem, bo boli w okolicy pipki. Może to Zapalenie gruczołu Bartholina? Miałam to w poprzedniej ciąży i też ciężko było mi się ruszyć. Dostałam na to antybiotyk.
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/zapalenie-gruczolu-bartholina-przyczyny-objawy-leczenie_39228.html

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ