Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:42

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Martitta. Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nasza rozpakowana mamusia jest u nas w wątku, ale leży teraz w domu, maluszek jeszcze w szpitalu, więc nie chcę się wychylać. Napiszę do niej i złożę od Was gratulację. Mam nadzieję, że sama się pochwali wkrótce nowiną i zdjęciem synka :)

Nie wiem dziewczyny jak u Was, ale ostatnio praktycznie wszystkie ciężarówki jakie znam rodzą sporo przed terminem. Zarówno te z rodziny jak i znajome. Może my też już wkrótce nacieszymy ramiona naszymi dziećmi :)

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki rozumiem Cię doskonale, u mnie bezsenność i zespół cieśni nadgarstka tają się we znaki :/ ja mam bóle w prawej pachwinie, do tego stopnia że nie mogę ud normalnie złączyć bo czuje duzy opór, a jak sie ubieram i stane na tej nodze to bol jest jeszcze silniejszy.

Ja dziś mam wizyte u dermatologa o 15.w0, mam nadzieje ze nic niepokojącego nie znajdzie w moich znamionach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    ZieloneOliwki ja od kilku dni lepiej śpię ale kładę się nie wcześniej niż o 1. Nie wiem też od czego to zależy ale wczoraj w nocy byłam siku tylko raz a dzisiaj chyba ze 4...
    Ja mam straszne parcie na pęcherz, że mam wrażenie że się posikam, idę i kilka kropelek...

A! Wczoraj mama mi mówiła, że jej znajomej córka rodziła kilka dni temu. Męczyła się 23 godziny (!!) po czym lekarz stwierdził, że chyba nie da rady i zrobią CC. Tak się dziewczyna wkurzyła że z tego wszystkiego w końcu urodziła...

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pierwszej rozpakowanej i trzymam kciuki za maluszka :) Mam nadzieję, że koleżanka odezwie się do nas :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moge ci sie pochwalic potem ale na pw bi nie wiem jak reszta dziewczyn :P nie chce sie tak chwalic ;)
    Flakonik chwal się chwal bośmy ciekawe ;-)

Tinusia lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, mam dokładnie takie samo wrażenie. Czuję małego praktycznie cały czas tak samo, wypina się w tych samych miejscach. Chyba, że już naprawdę nie potrafię jego ruchów rozróżnić. I z sikaniem w nocy też - jednej nocy pójdę raz, innej trzy razy. W ogóle nie czuję parcia na pęcherz i mam wrażenie, że to też nie wróży dobrego ułożenia. No nic, dziś się dowiemy. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Tinusia, mam dokładnie takie samo wrażenie. Czuję małego praktycznie cały czas tak samo, wypina się w tych samych miejscach. Chyba, że już naprawdę nie potrafię jego ruchów rozróżnić. I z sikaniem w nocy też - jednej nocy pójdę raz, innej trzy razy. W ogóle nie czuję parcia na pęcherz i mam wrażenie, że to też nie wróży dobrego ułożenia. No nic, dziś się dowiemy. :)
    ja mam ułożenie pośladkowe, bynajmniej miałam a kopie cały czas tak samo, ciśnie na pęcherz i gdzieś na szyjkę, czasem z bólu się zwijam... Lekarz powiedział że być może wciska gdzieś w szyjkę swoją nóżkę i dlatego tak boli. Ja wstaję jakieś 10 razy...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się w ogóle dziwię że ją trzymali tyle godzin. Zielone wody, ona ledwo żywa... nie wiem na co czekali...

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to ogromne gratulacje dla pierwszej grudniowej mamusi :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szyjce obrywam po kilka razy dziennie :-D jak już dostanę to aż się za krok łapię bo mam wrażenie że coś mi zaraz wypadnie :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, to chyba w takim razie nie ma reguły. :D

A co do pęcherza, to ja też latam tylko z pełnym, czy to w dzień czy w nocy. A na szyjkę też mi uciska, ale czym to ja już nie mam pojęcia. :P

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane i GRATULACJE da pierwszej grudniowki rozpakowanej czekamy na jakies wiesci i trzymamy kciuki za mame i maluszka :)

Mi tez juz sie ciezko spi budze sie za kazdym razem jak zmieniam pozycje w nocy na szczescie do ubikacjii ide tylko raz za to w dzien moj pechcerz jest strasznie katowany az lzy w oczach z bolu mam :)

Flakonik pochwal sie kolekcja :)

Acikk ty o tej godzinie na nogach ae masz dobrego meza lez i odpoczywaj zeby cie bardziej nie rozlozylo :)

Alicja ty uwazaj tam na siebie zeby cie ten tum nie stratowal bo zapewne rzuca sie na sklep jak dzikusy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,nadrobilam i nie pamietam co mialam pisać:P
    u mnie Malz od 3 dni ma katar i pije herbatki z amolem,na szczescie sam se je robi,i nie lezy jak biedczysko umierające pod kocem ;D

A mowilam,ze to cisza przed burza..wchodzę i takie newsy,ze jest juz pierwsze "grudniowe" dzieciatko :) super,gratuluje, ciekawe ktora to nasza Mamuska?

Zaraz pochwale sie wozkiem,bo juz stoi odpicowany ;p stan naprawde uwazam,za wręcz bardzo dobry,ma tylko jakies drobne porysowania na ramie ale to normalne po 2 osobach które go miały,reszta jest wręcz idealna :) mam nadzieje,ze nie zniszcze go i jeszcze komus On potem posluzy :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mina kruszyny wymiata ;) :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1153001f3c00.png

nick nieaktualny, Madzisek, iNso87, justyna14, Pola_27, Moniusia89, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, chwal sie bedzie mila odmiana nie musimy tylko brzuchow ogladac przeciez :D mysle ze kazda chetnie Ci pozazdrosci ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pierwszej grudniowej mamusi no i oczywiście trzymam mocno kciuki by maluszek, jak najszybciej opuścił szpital.

Któraś z was pisała, że ma problemy z chodzeniem, bo boli w okolicy pipki. Może to Zapalenie gruczołu Bartholina? Miałam to w poprzedniej ciąży i też ciężko było mi się ruszyć. Dostałam na to antybiotyk.
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/zapalenie-gruczolu-bartholina-przyczyny-objawy-leczenie_39228.html

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ