X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 obiecane zdjęcie rzes, niestety nie umialam zrobic więc wstawiam ze ślubu ale zawsze po uzupełnieniu wyglądają tak :
    Oczywiście już ich nie maluje ani nic.[I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:27

iNso87, moniek90, Madzisek, Nadulka, pati_zuzia, kwiatakacji, Matleena, ania14, Moniusia89, Dżulia, nikicia86, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj Malz jest przegłosowany :p jak bedzie sie stawial to powiem,ze nie chcialby spotkać tyle rozgniewanych kobiet... ;ppp

genoweffa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    No to tak jak ja chciałam Zuzię, ale coś nie wyszło ;P
    Haha mój mąż powiedział że on jest taki męski że po prostu nie posiada nawet plemników żeńskich :D

moniek90, revvelka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

INso87 Zdecydowanie Lena :)

Maya34 gdzie będziesz rodzic w Paderborn?

Ja dzisiaj również po wizycie :) na ktg skurcze dochodzące do 50 tak średnio co 10min :) ale ginka twierdzi ze jest wszystko ok :) szyjka zamknięta mała juz nisko siedzi, pytalam czy mierzymy szyjkę ale ginka powiedziała ze na tym etapie ciąży to nie ma znaczenia nawet jak by miała 1cm to jest w porządku :) następna wizyta za tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:59

iNso87, Acikk, Nadulka, Klara87, MeGi2986, kwiatakacji, Matleena, genoweffa, ZieloneOliwki, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Mamy pierwszą mamusię :-) Gratulacje :-) miejmy nadzieję, że da znać :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja się melduję po wczorajszej wizycie. Generalnie wszystko w porządku. Szyjka się skróciła, jak przez całą ciążę miała 4cm to teraz ma 1,5cm :-D Główka jeszcze się nie wstawia w kanał, ale lekarka mnie uprzedziła, że jak się zacznie wstawiać to będę czuła drętwienie krocza. No i masz, dzisiaj pierwszy raz poczułam drętwienie :-D Uprzedziła męża, że ma ostatni tydzień luzu, potem już ma być w ciągłej gotowości, bo dziecko może zechcieć przyjść na świat w każdej chwili. Dostałam też maksymalnie tydzień na spakowanie torby. Pytałam o te moje bóle okresowe, bo ostatnio przychodzą co noc. Powiedziała, że są to skurcze przepowiadające i mam się do nich przyzwyczaić :-D Polusia waży 3 kg i do porodu może dobić do 3,4kg. Jeśli nie chcę jej utuczyć to mam odstawić witaminy za tydzień :-D Odstawiłam już też Luteinę. Kolejną wizytę mam 18 listopada u swojego poprzedniego doktorka, bo ona idzie na L4 tygodniowe i jej nie będzie. Na wizytę do niej idę 25 listopada i ciekawe czy dotrwam, bo to dzień przed terminem porodu z OM :-D Aha, GBS wyszedł ujemny na szczęście :-)

A tak w ogóle to witam się w 38? 38 tygodniu? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:03

Pchełka, Acikk, aannkkaa, Madzisek, iNso87, Nadulka, Klara87, revvelka, pati_zuzia, MeGi2986, Piegus, kwiatakacji, Moniusia89, Matleena, genoweffa, ZieloneOliwki, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam Amelke :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak ten czas leci zaraz zaczniemy sie rozpakowywac Moniek gratuluje udanej wizyty 3 kg to ladna waga :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:
    O tych plemnikach mówił jak nie wiedzieliśmy jeszcze co będzie :D teraz oczywiście już sie pojawiły haha bo chce córeczkę robić :P

moniek90, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Edit:
    O tych plemnikach mówił jak nie wiedzieliśmy jeszcze co będzie :D teraz oczywiście już sie pojawiły haha bo chce córeczkę robić :P

To skąd je wziął? :-D Przyszła paczuszka z allegro? :-P

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Pytałam o to lekarza. Mój synek właśnie w tym miejscu ma pupę (Twoja córcia pewnie tam ma głowę), dodatkowo właśnie tam jest dno macicy i jeszcze łożysko. To wszystko na raz powoduje spory ucisk i stąd ten ból. Niestety nie bardzo da się z tym coś zrobić. Trzeba zacisnąć zęby i tyle.

Z prywatnych rad, to jak przykładam tam rękę i delikatnie glaszczę, to mały trochę odpuszcza. Do tego jak siedzę wyginam plecy albo podkładam pod nie jakaś poduszkę. Leżenie na plecach się też sprawdza i jak chodzę to staram się jak najbardziej prostować plecy. No i jak się ręce podnosi do góry to też pomaga. Co prawda nie zawsze przestanie boleć całkiem ale przynosi ulgę.

Nic innego nam chyba nie pozostaje... W nocy się budzę z bólem po kilka razy i muszę na plecy sie obkręcić, a z kolei na plecach nie mogę zasnąć, bo mi slabo i pić mi się chce i mała zaczyna szaleć :/ kurwa ! To niesprawiedliwe, że kobiety muszą tyle znosić, facet zamoczy, a Ty później dźwigaj to słodkie brzemię...

Matleena, genoweffa, Mama-julka lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To skąd je wziął? :-D Przyszła paczuszka z allegro? :-P
    Haha tak odebralismy z paczkomatu :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam w tesco stalismy z M w kolejce do kasy samoobsugowej bo inne byly nieczynne i nagle Pani ktora tam pilnuje i pomaga zadzwonila po koezanke zeby otworzyla osobna kase da mnie bardzo milo mi sie zrobilo a moj sie tak zestresowal bo powiedzial ze nic dziwnego ze tak zrobila jak mialas mine jakbys miala zaraz urodzic ze az sie wystraszylem :P

moniek90, pati_zuzia, maya34, Pola_27, Nadulka, Moniusia89, Matleena, Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurde Moniek to ty już masz ciążę donoszoną :-)
    A ja dzisiaj dokończyłam kącik dla naszego małego księciunia :-) wszystko czeka nakryte prześcieradłem, ciuszki na wyjście że szpitala spakowane do fotelika a ja aż się Zestresowalam że to może być przecież Już niedługo... Dzisiaj na zakupach kupie już czekolade i wody żeby też już spakować
    do torby bo wiem że jak czekoladę zostawię w szafce to cudem do jutra zniknie więc muszę ją zbunkrować ;-)

moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Osz kurde Moniek to ty już masz ciążę donoszoną :-)
    A ja dzisiaj dokończyłam kącik dla naszego małego księciunia :-) wszystko czeka nakryte prześcieradłem, ciuszki na wyjście że szpitala spakowane do fotelika a ja aż się Zestresowalam że to może być przecież Już niedługo... Dzisiaj na zakupach kupie już czekolade i wody żeby też już spakować
    do torby bo wiem że jak czekoladę zostawię w szafce to cudem do jutra zniknie więc muszę ją zbunkrować ;-)

My dzisiaj z mężem będziemy sprzątać pokoik Małej, ubierać łóżeczko, szykować jej ubranko na wyjście ze szpitala, pakować torbę, wyparzać, kosmetyki dać do łazienki, przygotowywać przewijak :-) Dla męża musimy naszykować ubranie do szpitala, jakieś klapki mu kupić i słodycze, wody w małych butelkach z dziubkiem. Jeszcze muszę sobie kupić tantum rosa i octenisept i mogę rodzić :-) Aha, jeszcze czapeczkę muszę kupić, szalik, rękawiczki i podusię do wózka :-) Cholera jednak trochę tego jest do zrobienia :-D

aannkkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak wibje komuś widelec w oko to bede miała kłopoty ?
    A tak poważnie to jestem tak zdenerwowana, a raczej wkurwiona.Byłam dziś u mojej mozna powiedzieć szwagierki (przyrodniego brata dziewczyny ) . Nie, nie szwagierki bo na to trzeba sobie zasłużyć. Knura- tak na nią mówie bo tak sierdzi ze rzygać mi sie chce. Otóż maja cudowną córeczke 4 miesieczną Majkę grzeczniutka wiecznie uśmiechnieta od ucha do ucha tylko coś sie do niej powie piszczy w niebogłosy z zachwytu, ale wyobraźcie sobie ze takie maleństwo jest dosc zaniedbane, po prostu smierdzi, smierdzi jak matka. Jak tak można ? ;o Dla niej to dziecko jest bo jest. Wiecznie oddaje kazdemu na ręce. Jak byłam odwiedzić ją w szpitalu odwiedzić jak urodziła, to ja tam słodko zagaduje do maleństa i mówie "chodz ksiezniczko ciocia wezmie Cie do domku taka słkoda jesteś" jej tekst na to " weźta se jo ". Ale to i tak jest pikuś mogłabym tu pisać i pisać ale co najwazniejsze ostatnio nie miała na mleko bo oczywiscie nie karmi piesią bo.. bo nie ( nie maja wgl pieniedzy ) to nie przyszla pozyczyć tylko dała jej z lodówki z kartonu 3,2%. Jak twierdzi jej mama tez jej takie dawała i żyje no ja myślałam ze zemdleje jak to widziałam ;o
    Cała ciaze jarała papierosy (skrety z cygara) całe szczescie urodziła bez problemu, za to teraz mała nie potrafi sie przekrecać z brzucha na boki, na jednym policzku ma taki zanik miesni taki opadniety policzek... tak mi szkoda tej malutkiej ona jest taka cudowna a ma taką matke ;o
    Przepraszam ale musiałam to tu napisać bo chciałam zeby cisnienie mi zeszło ;<
    P.S przebiera jej pampersa dwa razy dziennie tylko bo "przeciez to tylko siku " wiec mała również smierdzi moczek i to jest straszne ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    My dzisiaj z mężem będziemy sprzątać pokoik Małej, ubierać łóżeczko, szykować jej ubranko na wyjście ze szpitala, pakować torbę, wyparzać, kosmetyki dać do łazienki, przygotowywać przewijak :-) Dla męża musimy naszykować ubranie do szpitala, jakieś klapki mu kupić i słodycze, wody w małych butelkach z dziubkiem. Jeszcze muszę sobie kupić tantum rosa i octenisept i mogę rodzić :-) Aha, jeszcze czapeczkę muszę kupić, szalik, rękawiczki i podusię do wózka :-) Cholera jednak trochę tego jest do zrobienia :-D
    Mam nadzieje ze pokazesz nam kącik malutkiej ? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:

Maya34 gdzie będziesz rodzic w Paderborn?
    w St. Vincenz-Krankenhaus w2 Paderborn trafilam tam w 31 tc i 3 dni lezalam.Zdazylam juz obejrzec sale porodowe,wiem gdzie co i jak i mam tam cala dokumentacje juz zrobiona .W sumie 3 wizyta za tydzien na kontrole wiec juz nie bede sobie zycia komplikowac i tam urodze. Poza tym personel jest super ,nie ma polskiego lekarza ale jest polska polozna chociaz watpie ,ze akurat trafie na nia.W sumie dalam rade wczesniej sie dogadac to i teraz dam.Przed samym porodem juz nie mam takiego strachu bo wiem ,ze sie mna dobrze zajma.

Anka1101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzalam tu tylko rano na szybko, bo dzis szlam do przedszkola z malym i niedawno wrocilismy i myslamam, ze nie doczytam do konca tyle naskrobalycie, a zaraz mam jazdy.

gratulacje swiezo upieczonej mamusi i duzo zdrowka dla maluszka.

kurde dzis mnie ominie drzemka, bo jak wroce to Gabrys wstanie a maz wroci do pracy, jak ja to przezyje :D ostatnio bym spala i spala tylko, nic wiecej mi nie trzeba do szczescia ;) zastanawiam sie czy wykupic sobie jeszcze godziny jazd, czy poczekac narazie. Za tydzien zdjae teorie,mam nadzieje,ze pozytywnie to moze przed porodem uda mi sie podejsc do praktycznego egzaminu. Chyba odloze jazdy do czau jak mi ustala termin praktyki a do tego czasu bede prowadzic z mezem :)nic zmykam bo tzreba sie ogarnac jakos bo po tym przedszkolu jestem cala w brokacie :D

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa to jest straszne co piszesz :-/ mnie też by się nóż w kieszeni otwierał jakbym takie coś widziała :-/ że też tacy ludzie chodzą po świecie. Ale z tego co piszesz to widocznie wyniosła takie zachowanie z domu, bo jej matka nie lepsza. Patologia i tyle. A co na to Twój przyrodni brat? On umie na to patrzeć? Akceptuje taki stan rzeczy? Nie no aż się płakać chce :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa ;/ brak mi slow..nigdy nie wiem czym te kruszynki takimi rodzicami sobie zasluzyly.. ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ