WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dziewczyny ją chyba z wariuje w tym szpitalu! Psychicznie mnie wykoncza;/ normalnie codziennie inne decyzje już 2 razy mnie wypisywali do domu żebym tam czekała na rozkrecenie akcji na szczęście moja gin się nie zgadza i trzyma mnie tu bo jak się akcja w domu rizkreci to ją mogę nie zdążyć dojechać;/ łaskę mi robią że mnie tu trzymają;/ już chce żeby był ten 11.11 bo psychicznie zamiast odpocząć to mnie dobijaja!
    Z dobrych wiadomości to że ktg ok a dzieciaki waża ponad 3 kg;)

Dobrze, że Twoja lekarka ma na Ciebie oko i nie da Cię wypisać. Przecież skoro Ty masz umówiony termin cc to jak mogą Cię wypisać, żebyś czekała w domu na rozpoczęcie akcji...po co w ogóle czekać na rozpoczęcie akcji...

Ale te Twoje maleństwa już duże :-) Moja dopiero w środę miała 3 kg a Ty nie dość, że nosisz bliźniaki to jeszcze takie duże :-) Musi Ci być już bardzo ciężko dźwigać taki brzuszek, co?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:56

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie z rozstepami zaprzyjaznilam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z sesji rodzinnej :-) Ostatni moment żeby mieć ładne zdjęcia z brzuchem.
    I wiecie co? Spodobało mi się to! Fajnie tak się zabawić w modelkę :-D Był sympatyczny pan fotograf, który wiedział jak nas rozruszać.
    Gorzej będzie jak zobaczę się na zdjęciach. Bo nie jestem fotogeniczna. W pn. idę z synem wybrać zdjęcia do wywołania to się posmiejemy :-D

pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Kate ze twoja lekarka tak sie upiera i jestes pod obserwacja caly czas a jakie duze te twoje dzieciaczki i juz w srode sie poznacie zazdroszcze tez bym juz chciala ale bedziemy podziwiac na forum te twoje skarbenka :) Oj jeszcze stresu ci przyprawiaja na sam koniec nie przejmuj sie i nie denerwuj bo dzieciaczki to czuja trzymamy kciuki zawas :)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOoo mama-julka to czekamy az nam sie pochwalisz jaka z ciebie modeleczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno mój pierdek zaczął się ruszać po ponad dwóch godzinach. Martwilam się bo kopnął mnie raz delikatnie jak byłam na spowiedzi z synem w kościele. Ale jak usłyszał znaną melodię z "600g szczęścia", to się ruszył i ucieszył tym samym mamusię. Bo już przyznam się, że myślałam żeby jechać taxi do szpitala na KTG chociaż pewnie by się że mnie nabijali bo minęły dopiero 3h :-/

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to ma takie dni ze pol dnia sie nie rusza ale widocznie taki leniuszek z niego i nic nie poradze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:53

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate już ma szczęście tylko kilka dni zostało :-) we wtorek już będziesz tuliła maluszki :-) swoją drogą jak ma bliźniaki ti maluchy są całkiem spore :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dobrze, że Twoja lekarka ma na Ciebie oko i nie da Cię wypisać. Przecież skoro Ty masz umówiony termin cc to jak mogą Cię wypisać, żebyś czekała w domu na rozpoczęcie akcji...po co w ogóle czekać na rozpoczęcie akcji...

Ale te Twoje maleństwa już duże :-) Moja dopiero w środę miała 3 kg a Ty nie dość, że nosisz bliźniaki to jeszcze takie duże :-) Musi Ci być już bardzo ciężko dźwigać taki brzuszek, co?
    No wszyscy się dziwią że takie duże i już mówią o poniedziałku na CC ale ją chce tego 11;) no ciężko jest szczególnie w nocy ale zaciskam zeby niech moje kluseczki tylko będą bezpieczne;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 Twoja teściowa zabłysła gdy potrzasala na próbę wózkiem. Nie pozwól jej tak robić bo będziesz miała przechlapane, o dzidzi nie wspomnę.

Matlenoo pamiętam gdy pisałaś już o teściowej, a teraz doszły nowe ciekawe fakty. A na serio, to masz przechlapane. Widzę, że mam szczęście bo z teściowa widze się raz na ruski rok (ostatnio na przyjęciu syna), a moja mama wogóle się nie wtrybia. Nieraz powie jak co widzi, ale i tak robimy po swojemu :-P

Misia powiem Ci że na stare lata znalazłam nowe powołanie he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj to ma takie dni ze pol dnia sie nie rusza ale widocznie taki leniuszek z niego i nic nie poradze :)

Z moim tak jest, że najlepiej go czuję na leżąco, a gdy chodzę to tylko mocniejsze kopniaki. Dlatego wtedy w karcie ruchów mam nawet czterogodzinne przerwy. A jak siedzę w domu to jestem jakoś spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Smutno mi. Mąż znalazł mi na brzuchu rozstępa. Muszę zacząć pilnować smarowania brzucha. Ale w sumie sama sobie winna jestem, bo smarowałam jak mi się przypomniało. Oby na tym jednym się skończyło.

Ja smarowanie teraz musiałam ograniczyć. Bo podczas dostaję skurczy :/ na szczęście nie widać rozstępów, ale jeszcze 3 tygodnie zostały...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:58

Mama-julka, Pchelkaa, moniek90 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Okazało się, że mąż mnie wkręca. To tylko materiał się odbił na skórze. A mąż mi tak nagadał, żebym pilnowała smarowania. Wredny :P

Tylko cieszyć się z takiej wkrętki :P

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Kwiatakacji- prześlesz prosze jaki oczyszczacz kupiliście?

My mamy ten i kupiliśmy też w tym sklepie. Sugerowaliśmy się opiniami na profilu FB Krakowskiego Alarmiu Smogowego.

https://www.klimatop.pl/1158,-najtaniej-w-kraju-br-oczyszczacz-powietrza-daikin-mc-70-l-(mc70lvm)-br-font-color-babab-b-i-odbior-od-reki-lub-wysylka-gratis-24h!-i-b-font-.html

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju szok,normalnie przysnelam na godzine i wlasnie Laura mnie obudzila bo jesc chciala.. juz Jej powiedzialam,ze skonczy Minionki ogladac i o 19 idziemy sie myc i przebierac do spania,bo i jutro trzeba wczesnie wstac przed wyjazdem. Dobrze,ze moje Dziecko nauczone jest isc spac zawsze po kucykach:p tzn kolo 19:30 gora o 20 i nie protestuje ufff;) a dzis wyjatkowo tez nic nie mowi,ze pojdziemy po 19..hehe :D Malz wroci akurat kolo 20 to Laura bedzie pewnie juz spala a mnie obudzi i wroce do sypialni juz na dluuuugie lulu:D bez sil jestem i energii.. spac.. <ziew>

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się brzuch napina podczas smarowania, ale z racji tego że strasznie mnie swędzi gdy nie jest nawilżony to musze bo nie da sie wytrzymać. No i rozstępy mi się porobiły po bokach pomimo smarowania 2 razy dziennie a teraz nawet częściej i to takie czerwone. I dotarło do mnie wtedy że moje ciało już nigdy nie będzie takie jak przed porodem... Takie moje przemyślenia... Ale za to będę miała wspaniałego syncia :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ