WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja w nocyvspac nie mogę i co ja bym dała za taką godzinna dzemke w ciągu dnia :-( dzisiaj błogo mi się zrobiło i prawie zasnąłem to przyjechał do nas kuzyn męża, teraz wieczorkiem zaczęłam odpływa to stwierdziłam że wstanę, wike umyte i położę i już pójdę spać... I co, zasnąć nie mogę... Załamka... Jestem taka zdechla że dziś cały dzień w łóżku w piżamie, tylko wstałam obiad zrobić i ciasto

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej laski:)
    Czy któraś z Was ma uczucie bolesnego klucia w srodku pochwy i bóle w krzyzu?teraz coś mnie łapie i nie wiem o co chodzi, brzuch na ta chwilę jest miękki chociaż zdarzają się skurcze, ale nieregularne. W dodatku glowa mnie rozbolala i coś mnie zmulilo..moze mały mi mocno napiera już główka na szyjke, bo czuje go już dosyć nisko..
    Ta końcówka ciąży jest dla mnie najbardziej zagadkowa..

Mi się ostatnio zdarzają takie kłucia. Mam wrażenie, że to główka małej mi dokucza. Dzisiaj w trakcie leżenia bolał mnie brzuch i plecy, jednak bo kilkunastu minutach przeszło, Może faktycznie to przez rozrabiające maluchy>

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Czy któraś z Was ma uczucie bolesnego klucia w srodku pochwy i bóle w krzyzu?teraz coś mnie łapie i nie wiem o co chodzi, brzuch na ta chwilę jest miękki chociaż zdarzają się skurcze, ale nieregularne. W dodatku glowa mnie rozbolala i coś mnie zmulilo..moze mały mi mocno napiera już główka na szyjke, bo czuje go już dosyć nisko..

Bóle krzyża mam od początku ciaży. A kłucie też miewam, zazwyczaj po wysiłku jak jestem w ruchu. Wydaje mi się, że szyjka się skraca dlatego się oszczędzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no i jakieś plamienie i u mnie się pojawiło, ale coś za szybko na poród, mam nadzieje, że to tylko tak jednorazowo coś.
    O kurcze to 3mam kciuki żeby to było jednorazowe. Dawaj znać jesli inne objawy sie pojawia. Odpoczywaj ile tylko mozesz:*

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jejku ja w nocyvspac nie mogę i co ja bym dała za taką godzinna dzemke w ciągu dnia :-( dzisiaj błogo mi się zrobiło i prawie zasnąłem to przyjechał do nas kuzyn męża, teraz wieczorkiem zaczęłam odpływa to stwierdziłam że wstanę, wike umyte i położę i już pójdę spać... I co, zasnąć nie mogę... Załamka... Jestem taka zdechla że dziś cały dzień w łóżku w piżamie, tylko wstałam obiad zrobić i ciasto

Ja mogłabym leżeć cały dzień i też chodzę śpiąca, co z tego skoro rano po przebudzeniu tak mnie bolą stawy kolanowe, że mam ochotę płakać. Ten stan ograniczonej aktywności juz mnie wykańcza. Rozmawiając z mama przez telefon dopadło mnie takie ziewanie, że musiałam zakończyć rozmowę.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:18

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata ja też mam klucia ale wiem ze maluszka sobie główką i rączka przy szyjce gmera bi dokładnie widzieliśmy to ostatnio na usg, krzyż boli bo już ciężko a do tego coraz częściej sauna mi się brzuch nawet mimo calodniowego leżenia dzisiaj w łóżku

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do wizyty we wtorek zobaczymy co tam się dzieje w srodku, ale dziwne, bo tak mnie kluje co kilka minut..jakby coś mi się tam rozciagalo, nie wiem dziwne uczucie. Miałam też klucia w tej ciąży, ale nie takie. I coś krocze zaczyna boleć..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mam bole w krzyzu, ale zawsze sobie mowie ze to od ciezaru i pewnie nie ma czym sobie glowy zawracac. Z kłuciem w szyjce to tez wystepuje ale wtedy mysle ze to mały mi główką tam coś pewnie uciska.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och już wcześniej miałam Wam to wysłać ale zapomniałam. Umówmy się, że to listonosz spóźnił się z doręczeniem:) ok? Pozdrowienia z Kasprowego od naszej trójki:) i pierwsze bałwanki w tym roku!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a3ed5dab1c5.jpg

myszata92, MeGi2986, Mama-julka, Ola_45, Moniusia89, ZieloneOliwki, Acikk, iNso87, Matleena, Piegus, Nadulka, Klara87, kwiatakacji, moniek90 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte nie płakaj już :*....

Asiowa fajne te bełwanki :P
    Kurcze jak ja bym chciała zeby zima byla taka jak kiedys, pelno sniegu bialego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

Mam to samo plus jeszcze bóle okresowe, na szczęście nie cały czas.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Suerte nie płakaj już :*....

Asiowa fajne te bełwanki :P
    Kurcze jak ja bym chciała zeby zima byla taka jak kiedys, pelno sniegu bialego ;)

jak tylko śnieg zasypie nasze gorskie wioski zacznę rodzić. Bankowo!:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mam to samo plus jeszcze bóle okresowe, na szczęście nie cały czas.

Okresowe budzą mnie w nocy ze skurczami. :(

No nic na koniec zaczynam się sypać, prawie wyleczylam przeziębienie, a tu w gratisie takie niespodzianki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe mówisz że natura zrobi Ci psikusa ;)

Asiowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    po prostu dużą przykrość zaliczyłam :(
    ale nie wiem czy chcecie czytać, bo trochę tego jest...
    Jesli Tobie mialoby ulzyc to napisz....poczytamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    po prostu dużą przykrość zaliczyłam :(
    ale nie wiem czy chcecie czytać, bo trochę tego jest...

Pisaj ja też lubię się wygadać jak coś mnie męczy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz wiecej z Nas odczuwa jakies bole.
    Justyna a to sluz czy moze czop?

U mnie dzis tez bole @, ale tylko chwile i plecy bola. Ale co sie dziwic, teraz to juz wszystko sie moze zdarzyc;-)

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ