X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też właśnie myśle o jakimś świątecznym wdzianku.
    Tylko... jak by się dziunia urodziła teraz to jaki będzie miała rozmiar ciuszków 24 grudnia? 62?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanwialam nad tym i chyba bym kupila na 62 bo dzieciaczki szybko rosna a to praiwe miesiac zosta :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja mam koszulke z napisem 'czekam na mikołaja' a ostatnio sie przeprowadzilam i niby pierwszy sen sie spelnia. A mi sie snilo ze Marcel wyjdzie po swietach bo wczesniej mu sie nie chce. :D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja farba lezy i czeka i niechce mi sie ufarbowac tych wlosow taki en sie zrobilam ze szok ;/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wcale ci sie nie dziwie. Samej tez by mi sie nie chcialo farbowac. Meza zaangażuj

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś zamówię. Mam jedno body z bałwankiem. Myślę, że rozmiar 62 można kupić. Jakby było przyduże (mówię o dzieciach z listopada) podwinie się rękawki. Ale dzieciaczki grudniowe już to 56.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam jak mi hormony szalaly na poczatku pierwszej ciazy i obrywal moj maz za nic ot tak o, zawsze byl pod reka ;) i stwierdzil wtedy,ze jak tak bedzie przez cala ciaze to on sie boi nastepnej :D alepo 5 miesiacu sie uspokilam i do konca bylam grzeczna az sie sama siebie nie poznawalam :D a w tej ciazy tylko mu czasem zrzedze, ale to chyba przez nude bo jakiegos konkretnego powodu nigdy nie mam :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to tez ciezko stwierdzic bo nawet jak sie teraz urodza to beda chyba mniejsze niz jakby sie w terminie urodzily:P

Haha misia jeszcze tych wlosow nie zafarbowalas:D to masz tempo faktycznie :P ale ja tez ostatnio mam taki zapal do wszystkiego ;) moj maz stwierdzil ze juz naprawde zle ze mna skoro chodzenie po sklepach mnie meczy :P kiedys nawet jak nie potrzebowalam nic kupic to jak nie mialam co robic no to na sklepy :D a teraz... Jak juz musze to cierpie meki:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw musze zaangazowac moje dupsko bo grawitacja je przyciagnela do kanapy i niechce odpuscic :) A3e jutro chyba sie za to zabiore bo chce zeby mi M troche fotek cyknal jeszcze z brzuszkiem a boje sie ze jak tak bede czekac to nie zdarze :)

Acikk mam to samo wczesniej mogam bez sensu chodzic po skepach i ogadac choc nic nie potrzebowalam teraz to moj mowi ze mine w sklepach mam jakbym rodzila :) A no taki zaaplon mam cotton balls tez mialam robic a dopiero teraz zamowilam pierdolki potrzebne do tego bo w dzien nie mam auta a na piechote to mam za daleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny, ja też właśnie myśle o jakimś świątecznym wdzianku.
    Tylko... jak by się dziunia urodziła teraz to jaki będzie miała rozmiar ciuszków 24 grudnia? 62?

Jak urodzi się taka drobniutka jak przewiduje usg to na święta idealny powinien być na nią rozmiar 56, moja siostra urodziła córeczkę, która ważyła 2800, teraz ma półtora miesiąca i nadal ubierana jest w ten rozmiar, właściwie to dopiero do niego "dorosła"

• ola25 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale zwariowany dzien. Alicja ja biore paracetamol tez 4 razy na dobe 500. Lekarz mowil , ze jezeli mialabym rodzic sn to z takim bolem noe ma mowy bo nie bede wstanie przec. Dzisiaj poszlam do toalety i nie moglam wstac przez ta rwe i siedzialam tam , plakalam . Wkoncu moj M zaniepokoil sie i odblokowal drzwi ...wchodzi... i jak mnie zobaczyl taka zaryczana to samemu mu lzy w oczach staly. Mam nadzieje , ze przejdzie to nam jakos po porodzie . Najgorsze ze musze M budzic w nocy jak chce do wc .czasem co godzine. Trzymam jak najdluzej ale ile mozna w tym mc ciazy przetrzymac.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w outlet tez widzialam piekne swiateczne ciuszki ale cena mnie slusznie odstraszyla.... komplecik renifefek koszt 109 zl . Dziekuje bardzo.... a tak jak Acikk pisala .dziecko obsra i po kompleciku

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Szyja dluga, zamknieta wszystko ladnie trzyma jak to gin okreslil hehe powiedzial tez ze do 24 listopada na 99% nie urodze:) Mala wazy 2730 i dalej jest sredniacznkiem:) poza tym wszystko w jak najlepszym porzadku. Ja przytylam 9,5 kg ale teraz idzie wszystko na corcie na mnie juz przestalo isc, przynajmniej tak mi sie wydaje;)

Dobrze sie te grudniowki trzymaja:) ja chyba predko sie nie rozpakuje hehe

moniek90, alicja_, pati_zuzia, kwiatakacji, Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba przyznac ze grudniowki rzadza a mamy jeszcze blizniakowe mamusie ktore tez pieknie jeszcze sa w dwupakach ale od poniedziaku ruszy pelna para :)

Ciekawe co u Kate ??

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś czuje że jak Kate urodzi tego 11-go to potem już pójdzie :P ja przypuszczam że nie urodze w listopadzie :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie mega dumna!! Wróciłam z zakupów, zamarynowałam gąskę :-D Ale czuję się jakbym maraton przebiegła. Brawo ja! i biedna ja!

Mama-julka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania to niestety też mam taki zapał...ale w końcu się umówiłam do fryzjera :-D Idę w poniedziałek :-D uznałam, że jeśli moje dziecko ujrzy mnie w takim stanie w jakim jestem teraz to się wystraszy i rozpłacze :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek a co zrobisz jak rozplacze się mimo to :P?

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Kurcze ale zwariowany dzien. Alicja ja biore paracetamol tez 4 razy na dobe 500. Lekarz mowil , ze jezeli mialabym rodzic sn to z takim bolem noe ma mowy bo nie bede wstanie przec. Dzisiaj poszlam do toalety i nie moglam wstac przez ta rwe i siedzialam tam , plakalam . Wkoncu moj M zaniepokoil sie i odblokowal drzwi ...wchodzi... i jak mnie zobaczyl taka zaryczana to samemu mu lzy w oczach staly. Mam nadzieje , ze przejdzie to nam jakos po porodzie . Najgorsze ze musze M budzic w nocy jak chce do wc .czasem co godzine. Trzymam jak najdluzej ale ile mozna w tym mc ciazy przetrzymac.

No to ja też biorę, ale efektu nie widzę.
    Ja wczoraj miałam identyczną sytuację. Siadłam na toalecie i nie było jak wstać ;/

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:04

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ