X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha :) Kasia ostro spi a Julka już widze obczaja teren :D

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wino kupione na po porodzie, żeby chociaż łyka się napić tak mi się chce :) a dziś jeszcze sobie uswiadomiłam że będę mogła pić soki napoje itp. I nie będę miała zgagi i banany!!!

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Trzymajcie prosze za mnie kciuki.

Trzymamy mocno! Oby poszło szybko i sprawnie. Powodzenia!

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiadomo co z ta sonda. Narazie spadla juz 150g z wagi...Normalny spadek na pierwsze kilka dni jest tak do 10% wagi urodzeniowej. lekarze chca potrzymac do jutra. Pije to mleczko z butelki ale malutko. Zobaczymy co bedzie. Mam nadzidje ze sie poprawi :)

A ja wam powiem ze nie przepadam a alkoholem. Owszem okazjonalnie. Ale wcale o tym jakos nie myslalam podczas ciazy i nie mysle ;) bardziej tesknilam ze serami plesniowymi :D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka kciuki zaciśnięte. Daj znać jak się sytuacja rozwinie.
    Ciekawe co u reszty rodzących. Megi, ania14 dajcie znać co u was. Ciekawe jak sytuacja u Maya.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne córeczki Flakonik, miałam właśnie pytać o Kasię, jak z tym jedzonkiem u niej. Jak je to dobrze, chociaż malutko ale to zawsze coś. Pewnie jak się rozkręci na dobre to będzie jadła i jadła. :)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:39

Kate4 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię za Tatarem, spaniem na brzuchu i kieliszeczkiem winka :-(

annielica lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie flakonik u nas też położna mówiła że w pierwszych dobach dzidziuś pije po parę kropelek a jak on ataka malutka to już wogole :) będzie ok!

Wiecie co tak naprawdę dzisiaj do mnie dotarło dopiero że te nasze ciążę już się kończą i mamy w sobie duże w pełni wykształcone dzidzdziusie!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no dziewczynki to cud miód i orzeszki :* tak Ci zazdroszcze ze mozesz przytulić wycałować, że wiesz jak juz wygladają :* aż sie rozmarzyłam...
    Tak mnie zmobilizowałyście tymi porodami,że staniki do karmienia zamówione, reszta rzeczy która brakowała z apteki zamówiona, jutro jeszcze kupie wode z dzióbkiem, jakieś biszkopty a niech są i czekają :D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Kate4 POWODZENIA jutro :* trzymamy mocno kciuki za Was :*
    jak Twoje samopoczucie? :)
    A no właśnie jutro przecież Kate dołączy do gina mamuś :-) Powodzenia :-) ale nam się akcje rozkręciły :-D

Kate4 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo czekamy na pierwszego chlopaczka :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje dla mam ktore juz tula swoje malenstwa i powodzenia dla tych ktore czekaja w szpitalu!!! :) mam do Was pytanie. Jak myslicie czy porod z pessarem moze sie rozpaczac? Czy tez pessar do tego nie dopusci? Chcialabym znac wasze zdanie a byc moze znacie w swoim otoczeniu osoby ktore mialy pessar. Bo tak sie wlasnie zastanawiam jak to z nim jest, czy mozna zaczac rodzic majac go jeszcze na szyjce czy akcja moze sie zaczac dziac dopiero po zdjeciu...

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj sie zdenerwowalam na syna bo wyszedl mi ze szkoly druga strona i sasiatka go chwycila, a ja w holu czekalam jak zwykle. Dostal opiernicz, ale teraz to zdenerwowanie nie moze ze mnie zejsc. Za godzine bedziemy jechac na wizyte. Mam nadzieje ze nie bedzie obsuwy. Ide sie szykowac... gimnastyka z maszynka do golenia, przez brzuch ledwo siegam tam gdzie powinnam...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a dziewczynki do mamy czy taty podobne :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie co tam u lutowek sie stalo kilka dni temu :(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Tak mnie zmobilizowałyście tymi porodami,że staniki do karmienia zamówione, reszta rzeczy która brakowała z apteki zamówiona, jutro jeszcze kupie wode z dzióbkiem, jakieś biszkopty a niech są i czekają :D

Jutro nic nie załatwisz:) daj sobie czas do czwartku:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to trzymam kciuki :-D widzę że cały czas ktoś dołącza :-)

Co do przypływu energii to zobaczymy czy sprawdza się u wszystkich hehe... Mnie dziś wzięło na porządki. Pomylam wszystkie okna, prysznic i wogole cała łazienkę, lustro w przedpokoju, poodkurzalam i Pomylam podłogi. Czuje się dobrze i nawet brzuch mi się nie napina. Synkowi się chyba nie spieszy :-D

A wogole to miałam dziś dziwny sen że zaczęłam plamic i mieć skurcze więc pojechałam do szpitala ale tam mi wszystko przeszło. I chcieli mnie zostawić i ze jeżeli do 15 listopada nie urodze to będą wywoływać to im powiedziałam że nie chce tak długo leżeć i najwyżej jak coś się zacznie dziać to dopiero wtedy przyjadę. Więc pielęgniarka mi powiedziała że jak chce to mogę rodzic jutro. A ja do niej że muszę to skonsultować z mężem :-D i się obudziłam :-D

Kate4 lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A slyszalyscie co tam u lutowek sie stalo kilka dni temu :(
    Nie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna lutówka poronila w 26tc, dzidzia owinieta pepowina dwa razy :(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ