X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ale szpan :D ha ha wypassss :D sama bym takie przywdziala chętnie :D co do smska chyba nie podawalam nikomu nr i też nie mam żadnej z Was :(

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratki!!!:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi cudowna nowina !!! :D pierwszy białostocki dzieciaczek na forum :D wielkie gratulacje :* czekam na relację i fotki :)

Dziękuję dziewczyny za rady co do czyszczenia kominka. Wypróbuję wszystkie :D

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Acikk proszę się tu Grzecznie do naszej listy z telefonami dopisać :-) alicja zbiera i rozsyła nam kilku :-) reszta Dziewczyn też by mogła :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja ale szpan :D ha ha wypassss :D sama bym takie przywdziala chętnie :D co do smska chyba nie podawalam nikomu nr i też nie mam żadnej z Was :(

Ja mam listę, więc jak mi doślesz swój numer do go dopiszę do listy i odeślę Ci numery innych dziewczyn ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy wy też dostaliście zusu pismo z informacją na jaki numer konta będą przekazywać zasiłek? Bo niewiem czy to uznać za pozytywne rozpatrzenie czy poprostu przed podjęciem Decyzji każdemu wysyłają takie pismo ;-)
    tak, tzn pozytywnie rozpatrzyli i nr rachunku potrzebują do przelewu kasy.

Madzisek lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    No tak jeszcze schody i umyj okna nikt nie zwróci uwagi ze robisz to o 20 wieczorem :D haha :D
    Dziewczyny, nie myjcie okien bo to grozi odklejeniem łożyska...

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny im blizej porodu tym bardziej sie boje, tak zazdroszcze mamusiom ktore juz urodzily i tula swoje malenstwa. Moze gdybym noe przezyla 2 poronien to teraz bym inaczej podchodzila do tej ciazy. Dzis czulam sie okropnie, wybuchy goraca naprzemian z uczuciem zimna, slabosc, kolatanie serca, ciezki oddech. Wkrecilam sobie ze moze dostalam jakoegos krwotoku wewnetrznego i ze zozysko mi sie pewnie odkleilo, tak bardzo boje sie komplilacji przy porodzie, ze mi sie cos moze stac albo malej, nie moge juz sobie poradzic z tymi negatywnymi myslami, boje sie jak cholera kazdej nocy, kazdego dnia, wsluchuje sie w swoje cialo. Nie wiem juz co robic by tyle nie myslec.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, tzn pozytywnie rozpatrzyli i nr rachunku potrzebują do przelewu kasy.

To chyba nie zawsze tak działa. Pismo dostałam tydzień temu a w PUE nadal pusto... zresztą mają jeszcze miesiąc u mnie, więc mi się wydaje, że muszą nr konta potwierdzić, żeby w razie czego nie było pomyłek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Megi gratulacje. Prosimy o szczegóły . sn czy cc? Wymiary Franusia? O ktorej urodzilas? Chyba szybciutko poszlo? ;)

Alicja skad masz takie zarabiste buciki?;)

• Martosza83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Franuś jest juz z nami <3 :)
    Gratulacje!!

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    \

Zaraz idę sobie zrobić herbatki z pigwą.
    z pigwą to ja bym się wódki napiła.

• Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27- chyba żadna z nas nie jest w stanie postawić się w Twojej sytuacji i udzielić konkretnej rady. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i oby maleństwo zawsze było przy Tobie zdrowe i szczęśliwe

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    z pigwą to ja bym się wódki napiła.

Ty to zawsze tylko o jednym;p swoją drogą pigwówki jeszcze nie pilam

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jeszcze kika napisala ze odkleilo jej sie lozysko i miala stan przedrzucawkowy to mnie to rozwalilo totalnie i jeszcze bardziej sie boje....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    To chyba nie zawsze tak działa. Pismo dostałam tydzień temu a w PUE nadal pusto... zresztą mają jeszcze miesiąc u mnie, więc mi się wydaje, że muszą nr konta potwierdzić, żeby w razie czego nie było pomyłek.
    od zakończenia procedury do przelewu mają chyba 30 dni :) także możesz jeszcze poczekać, ja generalnie jestem za dzwonieniem i molestowaniem przez telefon. Zawsze mi powiedzą co i jak.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, gratulacje Kochana!! :* Jakie Wy wszystkie szybkie jesteście, tu piszecie na forum a zaraz informacja że urodziłyście, no nie mogę :P

Acikk stara alkoholiczko, tęskniłyśmy!! :D

Dziś dzwoniła do mnie najlepsza koleżanka, jeszcze ze szkoły, świadkowa zresztą. Poinformowała mnie jako drugą po swwoim facecie że test zrobiła i ma dwie kreseczki. Poszła do lekarza i jest w 4tc :) A tak liczyłam że po moim porodzie będę miała kompana do alkoholu :D

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Ty to zawsze tylko o jednym;p swoją drogą pigwówki jeszcze nie pilam
    ja piłam robioną przez znajomego. Wyyypas! :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi a jeszcze przed południem nie wiadomo było co i jak. Gratulacje serdeczne :) ja obstawiam że sn i że po prostu reszta wód odeszła i się zaczęło . Czekamy na info i zdjęcie :)

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratulacje:D;D
    Opowiadaj:D

Puli nie martw sie na zapas :) ja tez jestem po jednym poronieniu i zreszta nie tylko ja.

Ale wam sie spieszy, dopiero poczatek listopada a grudniowki juz by sie prawe wszystkie chcialy rozpakowac;D ja mam zamiar sie trzymac do conajmniej 14 grudnia jak terminu z OM, chociaz jak bedzie 25 grudnia to sie nie obraze nic a nic:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ