X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciatko 9m i wpierdziela ciastka z czosnkiem:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, generalnie zdrowa tylko katar który nie spływa i stoi mi wszędzie :/ kazała kupić nebulizator i się inhalować. Dodatkowo flegamine. Czuje się koszmarnie. Olek zasnął, Mąż idzie na 11.45 do lekarza, ciekawe co on usłyszy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratuluję donoszenia Antka :) teraz tylko czekać na akcje :)

alicja_, mnk lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratuluje donoszenia Antka :) Ale mezus komplementy ci sadziod rana :)

Oluniaa trzymam kiuki zebys wytrzymala jeszcze ten tydzien :)

Nadrobic was po nocce to wyczyn normalnie jajcary :)

Ide zrobic sniadanie i wracam do was :)

Dzis M musia juz wrocic do pracy i pierwszy dzien jestem sama od tego felernego tyg ;/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dużo zdrowia dla was. Mnie od kataru aż krew z nosa leci bo próbuje dmuchać a nic nie chce wyjść. Chyba też sobie flegmine kupie.

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaa no kurde nie wytrzymam z tymi ludzmi, pol godz temu dzwonila do mnie nauczycielka ze Laura zle sie czuje i wymiotuje,wiec ja raz raz sie ubralam i Ja odebralam (na taka wiadomosc to kurde normalnie biec dala rade i nic nie bolalo:p) Dzwonie do szkoly zglosic,ze Corki na obiedzie nie bedzie zeby mi to odpisali,po co mam placic za cos czego nie zje,nawet jak to jest 3zl,i dzwonie mowie,ze chce powiadomic,ze corki dzis nie bedzie a ta mi przerywa i do mnie.ze za pozno,ze ona z tym nic juz nie zrobi..ja mowie,ze jak to? Przed chwila odebralam corke bo zle sie czula i dlatego dzwonie a obiady maja o 12:30.. a ta dzien przed,ze trzeba zglaszac..no kurwa tak 3 dni przed zglosze ze dziecko zygac bedzie w szkole pffff to do mnie z krzykiem i.pretensja wogole jakas dziwna no zjebalam pizde bo juz nie chodzi o te 3zl ale sam fakt rozmowy i dziwnego podejscia.. zapomnialam dodac,ze zaraz bede z pojemnikiem po jedzenie bo kto przepraszam bedzie zarl za moja Corke porcje? Skoro ich "zmniejszyc" o jedna nie.mozna? Co za szkola.....

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - gratuluję, dobrze że już synek jest z Wami, tak to tylko się denerwowałaś bo te wody niby odeszły a dziecko w brzuchu, ale dobrze że się samo rozkręciło i synek z Wami, na tej fotce wygląda przesłodko :) :) :)

Alicja - to Ty zamiast na porodówkę to do szkoły? hehehe dopiero będzie jak się zacznie na dobre podczas wykładów :)

Ja się boję już sama jeździć samochodem do jakiś 2-3 tygodni, mam strasznie słabą koncentrację i orientację na drodze. U nas już 35 tydzień. :) Już tak mało zostało. Mój synek ma właśnie czkawkę, dopiero drugi czy trzeci raz odczuwam to, córcia miała częściej.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inos - u mojej córci w przedszkolu też trzeba przynajmniej dzień wcześniej zgłaszać i to do do 11.

Pola - jak czytam że Wasza Truskawka znowu się przekręciła to aż się przeraziłam, myślałam że na tym etapie to już nie możliwe! Mam nadzieję że mi Michałek daruje takie zaskoczenie w Poniedziałek na usg, a dobrze kojarzę że u Was ma być Marysia? moja córcia ma tak na imię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja zdawaj relacje z uczelni czy cie na porodowke nie zabieraja :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Alicja - to Ty zamiast na porodówkę to do szkoły? hehehe dopiero będzie jak się zacznie na dobre podczas wykładów :)
    .

No właśnie chce pochodzić na uczelnie póki mogę, bo jak się Sarka urodzi to mogę już nie mieć tyle wolnego czasu :D

Skurcze jak codzień - narazie nieregularne, więc czekam spokojnie na jakiś rozwój wydarzeń. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:35

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE/] Oluniaaa – ooo no to masz taką sytuacje jak ja – zgładzona szyjka + rozwarcie na 2 palce. Mocne masz przy tym skurcze?
    Duża ta Twoja dzidzia już, więc się niczym nie martw :)[/QUOTE]

No tylko Ty Kochana masz już donoszona ciążę.
    Nie. Utrzymują się na poziomie 40. I tak w przeciągu pół godziny było ich 5. Ale teraz już jakoś kroplowka je wyciszyla bo od dwóch godzin był tylko jeden.
    No lekarze w szpitalu też byli w szoku że taka duża dziewczynka.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Inos - u mojej córci w przedszkolu też trzeba przynajmniej dzień wcześniej zgłaszać i to do do 11.

Pola - jak czytam że Wasza Truskawka znowu się przekręciła to aż się przeraziłam, myślałam że na tym etapie to już nie możliwe! Mam nadzieję że mi Michałek daruje takie zaskoczenie w Poniedziałek na usg, a dobrze kojarzę że u Was ma być Marysia? moja córcia ma tak na imię.
    u nas w przedszkolu nie bylo czegos takiego,wszystko odpisywali i obiady i pobyt bo Laura na caly dzień chodzila, tzn o 8-12 darmowy byl pobyt

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    [QUOTE/]

No tylko Ty Kochana masz już donoszona ciążę.
    Nie. Utrzymują się na poziomie 40. I tak w przeciągu pół godziny było ich 5. Ale teraz już jakoś kroplowka je wyciszyla bo od dwóch godzin był tylko jeden.
    No lekarze w szpitalu też byli w szoku że taka duża dziewczynka.

No duża już duża! Dzidzia jest bezpieczna.
    Dobrze, że kroplówka przynosi efekty. Wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Widzisz, a mnie tu zacne grono wyszydziło. Jednak moje obawy nie takie głupie są ;)

Nie głupie, oj nie głupie!!

Matleena lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nebulizator zakupiony, wieczorem będzie i będziemy się inhalować chyba wszyscy po kolei :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Widzisz, a mnie tu zacne grono wyszydziło. Jednak moje obawy nie takie głupie są ;)

To nie było szydzenie tylko dobre rady :-/

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście stron od wczorajszego wieczora ;)

Przede wszystkie GRATULACJE dla MeGi. Franek jest cudny :D

Ja zaraz wybieram się na miasto pozałatwiać kilka spraw i na ostatnią (teoretycznie) wizytę przed porodem. Strasznie mi się nie chce, bo znowu pół nocy nie przespałam i jakaś taka słaba wstałam.

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny jak Was ciężko nadrobić :-D Ale muszę, bo serwujecie codziennie taką dawkę dobrego humoru, że się od Was uzależniłam :-D

Megi gratuluję cudownego synka :-) Na szczęście już się nie musisz męczyć ze złymi myślami :-)

Od kilku dni co noc śni mi się, że któraś rodzi na forum :-D Ten sam sen mam, że siedzę na forum i czytam jak rodzicie :-D Dzisiaj rodziła Madzisek :-D

Acikk ten Twój mąż to niezły bajerant :-D Super, że umie docenić prawdziwe piękno :-D

Ala Ty tam uważaj na tej uczelni, w razie czego mąż Cię z uczelni odbierze?

Acikk, Mama-julka, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja tak sobie myślę że twój mąż wie co robi :), chodzi o to że ty masz dzisiaj donoszoną ciążę, to on już od rana zaczyna grę wstępną :), pewnie szaleństwa się zaczną, co by Antosia wypędzić :).

A ja dzisiaj szczęśliwa bo wyniki odebrałam i po anemii ani śladu, a nawet lepsze niż przed ciążą :).

Pola to ja coś czuję że mój mały tak jak twoja mała jeszcze się odwraca raz jest na górze raz na dole, ciekawe co mój lekarz powie we wtorek :)

alicja_, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

179aa3b73d.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ