Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa myslalam ze ktoras urodzila i dlatego tyle stron a tu duupa:-P obstawialam ze Pola sie odezwala.
Jak wy to robicie ze siedzicie do polnocy na forum? Mi o 20 juz oczy sie zamykaja i spie do ok 7-8 z malymi przerwami na siusiu, a pozniej mam z 8 str do nadrabianiaide spac dalej skoro zadna nie rodzi
Nadulka, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Megi cudowny malec
i taki duzy sie wydaje.
Pchelka ty patrzysz ktora z nas rodzi a widac pl Twoim sowaczku ,ze na Ciebie tez czas
Ja tez myslalam,ze ktoras rodzi bo tyle stron do nadrobienia
Alicja spisz czy porodowka po szybkim numerku? Maz mogl Cie za suty potarmosic ,wywoluja skurcze hehehe
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Ja po wizycie wylądowałam w szpitalu...
Szyjka zgladzona i rozwarcie na 2cm. Dostaje sterydy dla Malutkiej i kroplowki na powstrzymanie skurczy. Jestem już w tym prawie 36 tygodniu ale rodzic mi jeszcze nie pozwolili mimo że mała ma już 3100. Mam wytrzymać jeszcze tydzień. -
Czesc Kochane. Przepraszam, ze wczoraj sie juz nie odezwalam, ale po prostu po zarwanej nocy padlam jak dziecko... No wiec tak, po pierwsze gratuluje Megi naszej
Z nami to jaja jak berety sa Wam powiem, az wczoraj zwatpilam co mam w brzuchu, corcie czy aliena jakiegos ? Pojechalismy do kliniki z mezem, bo jak wiecie zle mi bylo, cos mi sie saczylo, bole itd. Polozna po badaniu powiedziala, ze moga to byc wody, ale szyjka wysoko i zamknieta, wiec zawola Pania doktor. Ta natomiast zrobila USG i oswiadczyla, że Truskawa glowka w gorewiec my oczy jak piec zlotych i jak to???!!! Przeciez dwa dni temu byla wizyta i fiknela glowka w dol! No ale chyba Jej tak zle bylo , bo wrocila do poprzedniej pozycji... Ogolnie z ciaza wsio ok, bole sa i beda bo taki urok ciazy, wody nie wyciekaja, to bardzo rozwodniony sluz jest... We wtorek mamy wizyte u ginekologa w srode w klinice. Ustalony jest wstepnie termin na cc 30 listopada badz 1 grudnia. W srode mamy rozmowe z anestezjologiem. Moj maz dostal role zycia po cc, bedzie kangurowal Truskawe dopoki mnie nie przywioza z sali op. Truskawa wazy 2800-2900. Lekarka i polozna obawiaja sie jednak tego, ze mloda bedzie sobie tak jeszcze fikac, mimo mojego bolu.. Poza tym boja sie, ze z racji swojej wzmozonej aktywnosci, owinie sie pepowina. Najpirw zalecily mi robienie mostka indyjskiego, zeby Truskawa obrocila sie glowka w kanal, ale potem powiedzialy, ze lepiej nie bo to za duze ryzyko jest. Ona nie ma miejsca, a szaleje jak perszing...
boje sie, ze cos nawywija, juz nie wspomne o tym, ze te akrobacje to bol niesamowity, tym bardziej, ze brzuch mi opadl i zrobil sie wysuniety do przodu bardzo. Tak wiec dziewczyny, nie wiadomo do konca jak bede rodzic, bo Truskawa moze zmienic zdanie jeszcze kilka razy. Termin cc odwolac mozemy zawsze jak to powiedziala Pani doktor. Za trzy dni ciaza bedzie donoszona, mam nadzieje,, ze Truskawa fiknie w dol glowka i zacznie sie porod... Juz mam dosyc tego cyrku, mam stresa, ze cos sie Malej stanie od tych wariacji, boje sie znowu bolu i kopania po szyjce, boje sie ze zacznie sie akcja i zakonczy sie kleszczowym...
-
Hej,ja sie dzis wyspalam. Od wczoraj Laura na noc u Dziadkow,jeszcze mi Ja zawiezli na 8 do szkoly odrazu. Malz poszedl na 3 do pracy,a ja leze...i moze z raz na siku wstalam w nocy:)
Musze powiedziec,ze po dwoch dniach ciszy i samych czkawek, Mala wczoraj wieczorem zrobila popis w lozku jak lezalam z Malzem i kopala Malza w brzuch:p jezdzila noga po calym moim brzuchu przez chyba ponad pol godziny. Potem w nocy tez chyba szalala troche i teraz leze to cos tam troszke wywija. Ufff..mam nadzieje,ze starszyc mnie wiecej nie bedzie z ta cisza dziwna calodniowa...
Justyna zdrowka zycze Wam!
Oluniaaa kurde trzymam kciuki,zeby Malenstwo siedzialo. No wiadomo,ze najlepiej to w terminie urodzic i jak to Megi napisala wczesniej kazdy dzien w brzuszku Mamy jest wazny.
Ja juz przestalam sie spieszyc,i tez wole rodzic w terminie,albo jakies gora 2-3dni przed. Szczegolnie Mama mnie pilnuje bo moja starsza siostre urodzila jako wczesniaka 1-1,5msc przed i miala duuuuuzo komplikacji siostra,operacja za operacja i Mama sie boi o mnie i jak slyszy,ze mowie,ze Dziewczyny na forum rodza przed terminem. Ale to bylo 33lata temu takze..mimo,ze byla w Centrum Zdrowia Dziecka w Wawie z Nia to i tak to nie to samo co teraz,wiadomo jest lepsza opieka i szybciej lekarze reaguja;) -
Aha zamowilam sobie wczoraj jedna koszule do karmienia,moze sie przyda,ale to chyba bardziej do domu,bo do szpitala mam takie troszke babcine:p Mama wynalazla w szafie u siebie,zeby.nie bylo szkoda wyrzucic;) jak sie upierniczy krwia itp.
Zamowilam tez wczoraj dwa pasy/gorsety po porodzie na brzuszek,dwa rozmiary l/xl na poczatek a potem s/m, akurat te mi po ciazy z Laura pomogly:)
No i kupilam za 2zl ksiazke z 1986roku o zywieniu dzieci,moja Mama taka kiedys miala i korzystalysmy z niej przy Laurze i tam naprawde jest troche ciekawych rzeczy o karminiu i wprowadzaniu jedzonka,a ze sie gdzie zagubila to znalazlam na allegro taka;)
Dzis Malz odbiera stojak za cale 15zl do wanienki i zostanie kupic wanienke,laktator i leki dla malucha:) -
nick nieaktualnyOluniaaa oby wszystko zadziałało i żebyś tydzień wytrzymała, życzę z całego
Pola na serio myślałam, że już jesteś po porodzie. A tego, że Truskawa zmieni pozycję to się nie.spodziewałam.
Nadulka jestem z tego samego klubu - śpiących po 5-7 godzin
Justyna i Ciebie wzięło! Życzę dużo zdrowia
Matlenoo to ładnie pozuj! Tydzień temu to przerbiałam, to mi się spodobało... -
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Ja wysnilam na dzisiaj Irenke i Acikowa Antosie- tak Accikk dziewczynkę:p. Ciekawe czy Mam zagadki na wrozbite macieja i któraś rzeczywiście urodzi:)
Moja Irenka moglaby wyjsc. Tak bardzo dzis sie kreci ze placze z bolu, sama nie wiem w jakiej pozycji lepiej mi. Jak tak bedzie sie krecila to worek z wodami pekniea wczoraj byly seksy to moze pomoze
-
emilka24 wrote:Dzien dobry wszystkim:) ja dzis wizytuje...prosze o trzymanie kciukow zwlaszcza ze dzis 13 ...
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Mama-julka, malo z kozetki ni spadlam, jak doktor oznajmila, ze Truskawa sie obrocila znowu... I pytam jej czy jest pewna, a ta patrzy na mnie jak na czubka... Podlamalam sie troche, boto nic dobrego. Myslalam juz wczoraj, ze bede rodzic normalnie skoro byla glowka w dol... a tu takie cos...
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Moja Irenka moglaby wyjsc. Tak bardzo dzis sie kreci ze placze z bolu, sama nie wiem w jakiej pozycji lepiej mi. Jak tak bedzie sie krecila to worek z wodami peknie
a wczoraj byly seksy to moze pomoze
jak pokazywalam mu,ze u niektorych z Was Malz sie boi wogole cokolwiek zrobic to dziwnie sie na mnie popatrzyl i skomentowal,ze On dziecka nie uszkodzi,wie co robi:p a myslalam,ze jak mu to powiem to przystopuje a tu guzik z petelka heh
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPola i ja boje sie ze Irka zmienila pozycje
bo jak byla ulozona dupka w dol to kopniakow w zebra nie bylo tylko glowke wypychala w zebra a nozki w szyjke. Pozniej jak sie obrocila glowka w dol to nozkami kopala po zebrach i normalnie czulam ze to nozki, takie male twarde czulam przez brzuch. A od 2 dni znowu pod zebrami czuje duze twarde pchajace sie i w szyjce grzebie. Mam nadzieje ze sie myke i ze to dupka a w szyjce raczkami grzebie. Ale patrzac na Twoj przypadek nigdy nie ma 100% pewnosci i wszystko moze sie zdarzyc.