X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 gratulacje :)

My dzis spacerki robilismy, ból znośny ale meczacy. Bylismy u Frania, cudo kochane <3 jak scisnal za palec to po prostu serce z radosci peka i lzy szczescia same plyna :) :)...u nas mały tez ma zoltaczke i wzieli go na naswietlanie, ale to normalne u wczesniakow. Niestety ma tez bakterie ecoli, wiec dostaje antybiotyk. Ale poza tym to lekarze mowia ze to silny chłopak i szybko sobie poradzi :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/608c8b8e32d9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:03

ania14, pati_zuzia, Madzisek, Moniusia89, Mama-julka, Flakonik, aannkkaa, Dżulia, m@rzenie, Piegus, emilka24, mnk, genoweffa, Matleena, iNso87, Suerte, Nadulka, Klara87, ZieloneOliwki, niania.ogg, kwiatakacji, Hashija, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Cooooo ?
    Co to za szpital? :)

Byla właśnie u mnie polozna co byl jej dyzur jak rodzilam. Dostalam smoczka lovi ;)

Mowi ze zoltaczka jest dosc mocna i raczej wyjscie w poniedziałek :(

Post o porodzie polubilam przez przypadek,bylo zje... ta lekarke,choc latwo sie mowi jak sie nie jest w takiej sytuacji. Faktycznie dosc szybko urodzilas, ale jak Cie skurcze wymeczyly to akurat nie ma znaczenia.

a ja rodzilam w Angliii tu kaza wszystko jesc do obiadu pamietam ze byla kukurydza i ja w sumie jadlam wszystko od poczatku unikajac kilku rzeczy,wiadomo nie obzerajac sie wszystkim i obserwujac malego. W jego przypadku nic mu nie szkodzilo, ciekawa jestem jak bedzie z Maksiem :) moze bedzie bardziej "kaprysny" ;)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

genoweffa, Dagietka lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, jaki śliczny Franio! Jak tylko spojrzałam to od razu sobie pomyślałam, że wcześniak a ma takie dojrzałe rysy twarzy. No niezły przystojniak wam wyrośnie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:18

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, Ania gratulacje :-)
    Franuś jest cudny :-)

ania14 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej megi biedny Franus jak widzę ta rurkę w główce to masakra :( ale najważniejsze że wszystko z Wami dobrze :*
    A karmisz go piersia?

Ania14 wspólczuje kiepskich przeżyć ale teraz już będzie tylko lepiej Tobą i z malutka :)

Flakonik nie ma o czym gadac bliźnięta to dwa razy więcej wysiłku ale i dwa razy więcej miłości i radości :) <3

Alicja, Moniek to kiedy rodzimy? Jakieś propozycje :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii slodziutkii Franuś! :***a juz wiesz kiedy mniej wiecej bedziecie mogli wyjsc? Lekarze cos mowia?

Ania wspolczuje tej opieki w szpitalu. Masakra co za baba...
    W poniedzialek to i tak szybciej wyjdziesz do domu niz ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista się powiększa widzę ;) super jeszcze raz gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamus:*

A to dopiero połowa listopada :O

Miałam przewalona noc, meczylam się ze skurczami, ale nieregularnymi, powiem szczerze, ze bolało bardziej niż bóle przy @ ... Na szczęście w pewnym momencie puscilo jak chwilę pochodzilam i udało mi się zasnąć. Mój R zaspany pytał czy jedziemy już do szpitala, a ja do niego co Ty poje*alo Cie? Jeszcze muszę posprzątać po remoncie i nie moge:p dobrze, ze to tylko fałsZywy alarm. Jeszcze dojdzie do tego, że nie będę miała czasu jechać urodzić

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jej megi biedny Franus jak widzę ta rurkę w główce to masakra :( ale najważniejsze że wszystko z Wami dobrze :*
    A karmisz go piersia?

Ania14 wspólczuje kiepskich przeżyć ale teraz już będzie tylko lepiej Tobą i z malutka :)

Flakonik nie ma o czym gadac bliźnięta to dwa razy więcej wysiłku ale i dwa razy więcej miłości i radości :) <3

Alicja, Moniek to kiedy rodzimy? Jakieś propozycje :D?

Moze dziś w nocy?:D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Moze dziś w nocy?:D
    Ale po północy :D żeby już odpuścić ten 13 :PP
    Albo 15 taka ładna data - 15.11.15 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 18:50

alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście podziwiam blizniakowe mamy- jednocześnie podwójne szczęście i lęk o takie małe istotki. Trzymam kciuki dziewczyny:)

Nie dociera do mnie, ze jeszcze troszkę i również zostanę mama..jak tak patrzę co się tutaj dzieje to zaczyna docierać;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie podczytywalam i widzę, ze we wtorek będzie tutaj wysyp dobrych wieści po wizytach:) ja mam na 8.10

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:44

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po seansie. Ogólnie podobał mi się film. Taki nostalgiczny chwilami. Kilka razy prawie się poryczałam ale nie wiem czy to wina hormonów czy filmu :P

A teraz będę grzeszyć. Mimo cukrzycy będę pizzę wcinać. O dziwo po fast foodzie cukry mam ok :P

Brzuch mi opadł czuję go na nogach jak siedzę.

Ania14 gratulacje;)
    Zazdraszczam wszystkim mamusiom ;)

alicja_, ania14, moniek90 lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo serdecznie gratuluje :) :)

ania14 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 gratuluje ale wam zazdroszcze że już macie dzieciaczki koło siebie :)

A ją dziś się dowiedziała że za 2 tyg tesci przyjeżdżają na dwa tyg więc kurwa oszaleje przez ten czas nie zdaze dobrze wypocząć i juz masa porad i pomocy ale jestem zła Myslalam że przypada na 4 dni nawet nie zapoznam się dobrze z małym szok :/

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluje :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Madzia wysłałam zaproszenie na priv bo chciałabym się dowiedzieć coś więcej o tej sytuacji z Zusem. Ja też bez kasy od września a tu lada dzień dzieci się pojawią na świecie.

Przyjęłam zaproszenie, możesz pytać o co chcesz ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:44

ania14 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ