X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:41

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy te skurcze to caly brzuch czy tylko dol?? Boli mnie od godziny caly czas i co jakis czas boli bardziej i mega mnie czysci z kibelka zejsc nie moge. Boli ciraz bardziej i czesciej ale tylko dol brzucha a jak przychodzi moment to cholernie bili

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny czy te skurcze to caly brzuch czy tylko dol?? Boli mnie od godziny caly czas i co jakis czas boli bardziej i mega mnie czysci z kibelka zejsc nie moge. Boli ciraz bardziej i czesciej ale tylko dol brzucha a jak przychodzi moment to cholernie bili
    Boli głównie dół przy skurczach ;-)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że u każdej skurcze będą wyglądały nieco inaczej. Tak jak kiedyś była rozmowa, że niektóre mają ból brzucha, niektóre do tego ból krzyża. Myślę, że to mogą być skurcze u Ciebie. A mierzysz odstępy między tymi momentami? Brzuch twardnieje i się spina?

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaaa.... no jakby to to... :) ojej :)
    dziewczyny a jak to z siłą woli jest? Bo u mnie im bardziej chcę tym mniej czuję... może zbyt bardzo chcę?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Moja kolezanka ma też rok po roku córki, z jednego miesiąca, jest między nimi dwa tyg. różnicy ale wyprawia im urodziny tego samego dnia.
    Ten tort to Twoje dzieło? Bo naprawdę udany :-D

Kwiatakacji GRATULUJĘ!!!

Chichibi trzymam kciuki, niedługo Twoja wizyta.

Matlenaa podaj jakby co nazwę bloga ;-)

Akira też jestem chętna do czytania o teściowej :-D

no u nas miedzy chlopcami bedzie roznica 2 lat, sa szanse ze dokladnie 2 lata ale nie sadze :) a miedzy mezem a MAskiem prawie rowne 30 lat chyba ze ze chce posiedziec dluzej to tez sa szanse, ze rowne 30 :D
    a tort moja robota, w nastepnym tyg. robie drugi z ciuchcia juz na wlasciwe urodziny :) dzieciakom smakowal, mamom niby tez. Jedna chodzila po dokladke, ale ona w ciazy z termiem na luty wiec jej tak nie wierze ;)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Pchełkaaa.... no jakby to to... :) ojej :)
    dziewczyny a jak to z siłą woli jest? Bo u mnie im bardziej chcę tym mniej czuję... może zbyt bardzo chcę?

Trzeba znaleźć złoty środek i odpowiednio dostosować stosunek chęci-czucie. Pewnie dlategp tak rzadko się to udaje:D mam nadzieję jednak, że u nas się uda:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    no u nas miedzy chlopcami bedzie roznica 2 lat, sa szanse ze dokladnie 2 lata ale nie sadze :) a miedzy mezem a MAskiem prawie rowne 30 lat chyba ze ze chce posiedziec dluzej to tez sa szanse, ze rowne 30 :D
    a tort moja robota, w nastepnym tyg. robie drugi z ciuchcia juz na wlasciwe urodziny :) dzieciakom smakowal, mamom niby tez. Jedna chodzila po dokladke, ale ona w ciazy z termiem na luty wiec jej tak nie wierze ;)

No Ty masz talent dziewczyno! Interes cukierniczy otwieraj! A smaczny napewno był tylko nie wierzysz w siebie :-)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Megi - jak Franio? Co powiedzial neurolog o tym poszerzeniu komory?
    Kochana do neurologa idziemy w poniedziałek, prywatnie bo na nfz w poradni szpitalnej terminy dopiero na 2 kwartał następnego roku :/ wogóle to te całe usg to chyba jakiś lewus wykonuje. Na pierwszym usg główki było że lewa komora lekko poszerzona choc wymiary nie były podane. Na drugim usg wyszlo ze teraz to prawa jest poszerzona, choc tym razem wymiary byly i tak naprawde wszystko miescilo sie w normie. Oczywiscie zdjecia usg zostaly w szpitalu wiec pewnie na wizycie neurolog bedzie musiall zrobic poraz kolejny usg zeby sam to obejrzec. Poza tym w karcie informacyjnej lekarka napisala ze maly byl karmiony moim mlekiem co bylo nieprawda. Ogolnie to na skierowaniu na rehabilitacje czy do okulisty napisala "pilne" tylko cipa pieczatki nie postawiła więc traktuja to jako normalne skierowanie i musimy jechac ja zlapac z ta pieczatka.

Ale najwazniejsze ze Franus juz z nami :)
    Pierwsza noc niestety nieprzespana bo mały nie umie spac jak jest ciemno i cicho i co chwile sie budzil wystraszony. W dzien jest lepiej bo grzecznie spi i karmimy go co ok 3h :) ale pomału się przyzwyczai do domku. Dzisiaj pierwsza kapiel za nami, nagrzalismy w pokoju dodatkowo farelka a to taki zmarźlaczek ze szok. Poza tym jest kochaniutki <3

Kwiatakacji serdeczne gratulacje!!! :) zdrówka dla Was:*

Mama-julka, Dżulia, pati_zuzia, m@rzenie, bella88, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, melduję się po wizycie :)

Dostałam już skierowanie do szpitala. Mam się pojawić 7 grudnia, dzień po TP :) juuupi jej... :D ( o ile sama mała nie będzie chciała sama wyjść).

Mama-julka, Dżulia, Piegus, pati_zuzia, m@rzenie, genoweffa, Ola_45, Pola_27, Nadulka lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Trzeba znaleźć złoty środek i odpowiednio dostosować stosunek chęci-czucie. Pewnie dlategp tak rzadko się to udaje:D mam nadzieję jednak, że u nas się uda:D

Ale.Pchelkaa pytała się jak to jest z tym chodzeniem po schodach i pewnie z dwie rundy góra - dół zdarzyła zrobić. To wiecie co dziewczyny teraz robić aby przyspieszyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak twardnieje i ten bol nagle sie nasila i po ok 40-60sek slabnie. Wzielam prysznic ale tylko wzmocnil bol. Skurcze byly co 10-11- 9- pozniej znowu 11-8-9-8- i czekam na kolejny

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cale uda mi dretwieja siedziec nie moge przy tych bolach o lezeniu nie wspomne

• Piegus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to brzmi jakby Ci się akcja zaczynała. :) Myślę, że teraz trzeba poczekać czy będą regularne i częstsze.
    Właśnie Pchelkaa, pobiegałaś po schodach w międzyczasie? :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ale cale uda mi dretwieja siedziec nie moge przy tych bolach o lezeniu nie wspomne

Widać że sprzątanie i być może chodzenie po schodach dały efekty :-D

Też na skurcz musiałam wstawać z łóżka bo siedzieć się.nie dało.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie pytanie: czy kupiłyście jakąś książkę o pielęgnacji niemowląt? Może możecie coś polecić?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

Piegus, rewelka, Mama-julka, Dżulia, MeGi2986, aannkkaa, annielica, kasiakasia11, KASIA XXXX, iNso87, pati_zuzia, Flakonik, emilka24, m@rzenie, genoweffa, Mi$ia26, bella88, Matleena, Eve_84, lilianna, stars2345, Suerte, Ola_45, Pola_27, Madzisek, justyna14, Madzia890722, Nazja, Nadulka, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Matlenaa to się wypłacz, potem zepnij poślady i się nie daj! Żebyś tylko z tego stresu nie urodziła :-/ Mężowi daj coś na te bóle i proponuję ciepłą herbatę dla wszystkich. Pisałaś, że jeszcze dwa dni :-)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, zabiłabym. Nie wiem jak wytrzymujesz, naprawdę. Ja pierdolę. O.O

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ