Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:

Obudziłam się. Głowa boli. Zgaga pali. Mam w sobie dużo złości i żalu. Jutro mam ochotę nie wstawać. Nie chcę spędzać dnia z teściową :(

To nie wstawaj... U mnie znów nerwy, ale postawiłam się, że mamy to sobie wyjaśnić. Termin- jutro (czyli dziś). Co będzie to będzie. Póki co gluty krwawe tylko z nosa. Czuję się już kompletnie osłabiona.

Marta brawo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 04:39

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Po 11 godzinach walki urodziła się Aleksandra. Waga 2600, wzrost 49 cm. Było blisko porodu naturalnego, ale skończyło się cc. Jestem padnieta, ale szczęśliwa. Ola ma się dobrze.
    Marta gratuluje. A o ktorej godz przyszlo na swiat twoje malenstwo? Jak ty sie czujesz po cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena tak jak pisze Aneczka,nie wstawaj,przeciez nalezy Ci sie odpoczynek,skorzystaj poki mozesz,bo po porodzie czy bedziesz miec ochote na wstawanie czy nie trzeba wstac I tyle :) no chyba,ze synek taki sprytny I sam sie soba zajmie ;)
    Aneczka trzymsm kciuki za rozmowe,mysle ze Tobie tez potrzebne jest wlasnie to,zeby to wszystko co powiedzialas nam,powiedziec wlasnie jemu. Tak jsk napisala Inso z facetami trzeba prosto bo oni czesto sa nieswiadomi,ze dla nas moze byc cos nie tak,ze pewne rzeczy nas rania,bola. Czekam na pozytywne wiadomosci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 04:55

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje! :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje!

U mnie znowu skurcze. Mega bolesne. Poryczałam się z bólu. Co 4 a teraz co 3 monuty ale ból różny. Ide pod prysznic, liczę, że ucichnie bo chetnie bym pospała jeszcze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny fałszywy alarm... Oszaleję do tej 12!!! Ile razy jeszcze bedzie mnie straszyć mój zasraniec mały wrr...:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Kolejny fałszywy alarm... Oszaleję do tej 12!!! Ile razy jeszcze bedzie mnie straszyć mój zasraniec mały wrr...:P
    Haha nie chce,zeby mamusi dluzyl sie czas wiec zapewnia jej rozrywke ;)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:17

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:52

Ola_45 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamuś i ich pociech. Jesteście dziewczyny super :)

Aneczka, Kochana zrób krok do przodu, żebys wiedziała na czym stoisz... Jeżeli miałabyś ochote pogadać na priv, wal jak w dym. Doskonale wiem co czujesz i rozumiem Twoją sytuację, bo sama taką miałam, a nawet gorszą. Na szczęście to już przeszłość, jestem innym człowiekiem. Trzymaj się i się nie smuć, bo Twoje Maleństwo wszystko czuje.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:17

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai gratulacje podwójne :)

Matlena muszę to powiedzieć / napisać - ty nie gadaj z mężem bo nie ma po co, on sobie matce dał wejść na głowe, ale ty nie możesz jej na to poznwalać. Wal prostu z mostu że ma wypierd.... z łazienki bo się kąpiesz i sobie nie życzysz, a jak chce Twoją kupe obejrzeć to wody nie spuścisz i będzie miałą okazje bo inaczej babsztyl nie zrozumie. Jesteś w ciąży i potrzebujesz spokoju i komfortu i jak sama go sobie nie zapewnisz to oszalejesz. Miej dziś jaja i jej wygarnij ciut bo inaczej w wariatkowie skończysz.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U mnie bez zmian..
    Skurcze sie wyciszyly, nadal 2cm rozwarcia. O 9 mam obchod i maja zdecydowac czy beda mi wywolywac czy nie..
    obstawiam, że raczej nie będę, bo jeszcze 2 tyg do TP. Trzymam kciuki, żeby samo szybko ruszyło.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, tak strasznie mi smutno, że masz taką sytuację... Dziewczyny mają rację, nic tylko rozmowa, rozmowa i rozmowa. Mi jeszcze przychodzi do głowy jeden powód takiej sytuacji. Jak straciliście dziecko to rozmawialiście o tym? Bo wiem, też po nas, że dopóki nie zmierzyliśmy się ze stratą dziecka to między nami też gorzej się układało, bo bardzo ważne jest przeżycie emocji z tym związanych, wyrażenie złości i przeżycie żałoby, no i rozmowa o tym, wspólne zmierzenie się z tą tragedią. Umysł ludzki jest niepojęty i bardzo często nieświadomie przeżywamy coś, co ma wpływ na teraźniejszość a nawet sobie z tego nie zdajemy sprawy. A niewyrażone uczucia z przeszłości potrafią wyjść w najmniej odpowiednim momencie i nawet po wieeelu latach. Nie wiem, może nie chodzi akurat o stratę dziecka, ale o coś innego, co się wydarzyło, może między Wami a jest niewyjaśnione. Może napisz list do męża i daj mu jak będzie wychodził domu, żeby nie musiał przy Tobie go czytać i miał czas na przemyślenie? Moim zdaniem nie ma co czekać do narodzin dziecka, trzeba to załatwić przed porodem, bo dzieci są bardzo inteligentne i wyczują zawsze, że coś jest między rodzicami nie tak. Lepiej teraz się trochę postresować, ale przyjąć dziecko do zdrowej atmosfery. Jestem z Tobą! i powodzenia!!!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    To nie mozliwe ale przeszlo :-( zawsze jak komus napisze albo Wam sie pochwale ze sie zaczyna to dupa z tego wychodzi. Wiem wiem ze to w ten sposob nie dziala ;-) klade sie, skurcze sa ale tak co 10-12 min noni lzejsze bo lezec juz moge. Ehhh plakac mi sie chce bo myslalan ze to to, bylam taka podekscytowana.
    oj współczuję :/ ja nie miałam takich fałszywych alarmów , jak się już raz zaczęło to poszło. Cóż może dziś :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a mąż kiedy ma wolne? może zróbcie sobie jakiś dzień wolnego razem, gdzieś wyjdzcie na obiad, spacer, zawsze wtedy łątwiej pogadać, a i myśli będą krążyć wokół czegoś innego. Mój mąż robi się nerwowy jak za dużo problemów się nawarstwia, niby nic poważnego się nie dzieje, ale a to to, a to tamto i człowiek ma dość. Mam nadzieje, że jakoś wszystko poukładacie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żyję po ostatnim alarmie. Oczy zapuchnięte od płaczu ehhh... Gdyby nie dzisiejsze cc to o tak pewnie bym urodzila na dniach ale w mekach. Wiem to po skurczach jakie mialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ledwo żyję po ostatnim alarmie. Oczy zapuchnięte od płaczu ehhh... Gdyby nie dzisiejsze cc to o tak pewnie bym urodzila na dniach ale w mekach. Wiem to po skurczach jakie mialam...

Powodzenia!!! dużo spokoju, no i wieeeelkiej radości z maluszka!!!

jeeejku... dziś zobaczysz swoje dzieeecko...!! ale czad!

‹‹ 1912 1913 1914 1915 1916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ