X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mam nadzieje,że podejmiesz dobra decyzje i,że starczy Ci siły by walczyć o normalne życie w ciszy i spokoju.

Tym które urodziły bardzo gratuluje :*

Annielica zaciskam kciuki i czekamy na Kornelke :*

Dziś mi się sniło , że Acikk urodziła 27.11 o 23.15 hahha nie widziałam Antka ale pięknie krzyczał na cały oddział :D

genoweffa, Pola_27, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Kobiety ale ja Wam wszystkim juz zazdroszczę tych pociech :-D ja kończę juz 40tydzien i cisza. Bóle są raz miesiaczkowe raz krzyżowe ale synek nie zamierza wychodzić wcale :-P Może to będzie grudniowy kawaler... A mam już taka ochotę zjeść coś co nie mogę przy cukrzycy :-D
    Oj ja tez a tu cukry mi pod koniec szaleja i za wiele nie moge a mam taka ochote na zwykla chociaz buleczke z serem czy kawalek ciasta o pizzy nie wspomne a moj Kacper tez niechce wyjsc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Aneczka mam nadzieje,że podejmiesz dobra decyzje i,że starczy Ci siły by walczyć o normalne życie w ciszy i spokoju.

Dziś mi się sniło , że Acikk urodziła 27.11 o 23.15 hahha nie widziałam Antka ale pięknie krzyczał na cały oddział :D
    Kto wie moze masz prorocze sny i Acikk nas dzis zaskoczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kto wie moze masz prorocze sny i Acikk nas dzis zaskoczy :)
    Sama jestem ciekawa może jakiś prorok mi się włączył na koniec ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie spelni to przychodze do ciebie po wrozbe mojego porodu :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku dni drętwieje mi mały palec u lewej ręki. tak jakbym go nie miała czasami. Szczególnie popołudniem i wieczorem trzyma się przez kilka godzin. Masuje i masuje tego mojego biednego paluszka i nic. Pewnie dzidzia jakiś nerwik mi ściska, mam rację? Czy powodem może być odstawienie magnezu (z tydzień temu).? Ktoś coś?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś tam prorokuje ? Niech mi wywróży poród ! nawet dziś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 13 a ja w pizamie siedze a mialam wene ale przyszla babcia szwagierka i juz mi sie odechcialo :P

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś o 23.15 urodzi się Antos otwieram działalność wrozbitka Anka :D

Dżulia, Mi$ia26 lubią tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Oj ja tez a tu cukry mi pod koniec szaleja i za wiele nie moge a mam taka ochote na zwykla chociaz buleczke z serem czy kawalek ciasta o pizzy nie wspomne a moj Kacper tez niechce wyjsc :)
    Serio Ci wariuja? Ja mogę pozwolić sobie na dużo więcej, ostatnio zjadłam nawet 1,5 kawałka pizzy i było okej. Zauważyłam, że zaczęły mi bardzo spadać.

74863f63c6.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę dziś spiąć pośladki i wykonać Minionkowy tort na jutrzejszą imprezkę synka. Miałam już biszkopt upiec, ale i tak musze czekać na męża, żeby na zakupy jechać, więc póki co leżę na kanapie, a dopiero co wstałam kolo 12 i nic mi się nie chce :p

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekałyscie na wynik GBS?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dziewczyny ile czekałyscie na wynik GBS?
    ja tydzien.

eve a Ty jak sie czujesz?

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się uspooiłam. Brzuch mnie boli ale zjadłam małe śniadanie
    Nie wiem co zrobię. Czuję się otumaniona. Tym bardziej chciałabym już urodzić i w tym ściśniętym brzuchu dziecka nie trzymać. Na pewno teraz nie będę się odzywać. Po tych słowach nie chcę rozmawiać. Zastanwiam M się nad rozmową z teściową ale to chyba też później (ale może przed porodem). W tej chwili czuję się jakbym obuchem dostała po głowie i nie wiem co robić. Cokolwiek to po narodzinach...
    Przepraszam, Wy teraz musicie też zachować spokój. Nie przypuszczałam takiego potoku spraw. Podskurny niepokój w końcu nie musi być prawdziwy. Teraz nastawiam się na regenerację. Mały tam nieźle jest poruszony emocjami. Najwyżej wyprowadzę się do czasu porodu. Nie wiem. Po myślę.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

O jaaa mówisz że tak szybko pójdzie :D?? W sumie mi pasuje, po obiadku wody chlup i 23:15 Antek :D rozumie że to Antek krzyczał na cały oddział nie ja :D??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:27

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekała tydzień na GBS bo muszą to pohodpwac iles tam czasu więc nie da się chyba szybciej.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O jaaa mówisz że tak szybko pójdzie :D?? W sumie mi pasuje, po obiadku wody chlup i 23:15 Antek :D rozumie że to Antek krzyczał na cały oddział nie ja :D??
    Hahah ale jestem w szoku że taka dokładna data i godzina mi się sniła :D Antek tak strasznie głośno płakał bo ja dzielnie czekałam na korytarzu haha :D

Acikk lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratuluję rozpoczęcia 40 tygodnia :)

Alicja jak tam u Ciebie nawał pokarmu opanowany? Jak sobie radzisz w roli mamy ?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bo myslałam ze jakoś szybciej bo w środę gin mi pobrał z dwóch dziur i wynik na pocztę dostane, no wiec w przyszłym tygodniu będę czatowac :D
    Dzięki dziewczyny :D

‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ