Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamusie które mają juz dzieci - HELP !!!
Czy tygodniowy dzidziuś może mieć juz kolke ? U nas co wieczór to samo mały strasznie krzyczy napina i jest strasznie nerwowy przez dobrych kilka godzin.. Przewaznie ok 3 godzin.... Czy to moze byc kolka bo nie mam pojęcia jak to sie objawia
i jak pomoc aniolkowi żeby się nie meczyl
-
nick nieaktualnyU mnie nie ma co liczyc ani na gaz ani na zzo na koniec podali mi tlen bo mdlalam z bolu
Dziewczyny chcialabym chociaz karmic maego swoim mlekiem z buteki ale podpowiedzcie jak sciagac to mleko bo dzis juz sciagnelam 60 ml a piersi zaczynaja bolec a maly niechce sie przyssac
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Mamusie które mają juz dzieci - HELP !!!
Czy tygodniowy dzidziuś może mieć juz kolke ? U nas co wieczór to samo mały strasznie krzyczy napina i jest strasznie nerwowy przez dobrych kilka godzin.. Przewaznie ok 3 godzin.... Czy to moze byc kolka bo nie mam pojęcia jak to sie objawia
i jak pomoc aniolkowi żeby się nie meczyl 
Megi pisała dziś, że to może być kolka. Ból brzucha w godzinach popołudniowo wieczornych. Dziecko podkurcza nóżki, a brzuch jest twardy i napięty. Możesz położyć ciepły okład - wyprasowana ciepła pielucha/termofor na brzuch. Przełożyć dziecko przez rękę, czyli ręce i nogi dziecka zwisają, a ciało spoczywa na przedramieniu. Jest wtedy nacisk na brzuch i mały masaż. Gdy dziecko leży masuj jego brzuch jego zgietymi nozkami okrężnymi ruchami. Podać krople typu espumisan. -
Jak karmiłam ją tylko piersią to spała mało, ciągle sie budziła i ciamkała, ciagle chciała spowrotem do piersi..to był koszmar.. jak jej daje moje mleczko z butli to mam dziecko anioł..ustawione na godziny juz a dopiero ma 2 tygodniepuli27 wrote:Tez mi sie wydaje ze to bardzo duzo. Ale jak tyle nie wypije to za chwile znowu glodna. Ulewa jej sie tylko wtedy gdy jest bardzo wyglodzona i lapczywie je, ale jesli je spokojnie to jest ok. Karmie ja tez cycem ale mam strasznie malo mleka wiec musze ja dokarmiac butla. Oj chyba mi wyrosnie maly sumo hehe:) a jak duzo spi twoj maluszek?
az sama w to nie wierze
Ale butla działa cuda
Więc jak mi zjada te 60ml to śpi po 2, 3 godziny, a w nocy to juz wgl spioch na maksa, śpi ponad 4 godziny i sama ją budze na mleko po czym ponownie zasypia na ponad 4 godziny! więc w nocy sie nawet wyśpie
mam nadzieje ze tak juz zostanie
No i moze sie walić sufit na głowe a ona tak twardo śpi
MeGi2986 lubi tę wiadomość
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyPiszę, piszę, nie rodzę

Jakiś śpiący dzień mam dzisiaj, cały dzień nie wychodzę z piżamy właściwie, tylko ugotowałam obiad i wstaję albo zjeść albo siusiu
Mam mocno napinający się brzuch dzisiaj i do tego Kubol tak jakoś nisko mnie kopie że nie wiem jak to jest możliwe ;>
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ojjj w szpitalu to ja mialam dosc , jak co chwile wciskali małej cycka do buzi i ciagle kazda macala mi cyckaMarta0912 wrote:Ja urodziłam 27 i też mam jeszcze krew.
No, a z ty karmieniem piersią to też przechodzę masakrę. Najpierw w szpitalu, czułam się jak jakaś debilka bo wszyscy w koło tylko, że karmienie piersią, żadnego dokarmiania mm, żadnego laktatora bo najlepszy laktator to dziecko. Do tego na tym wikcie szpitalnym dziesięć dni to ciężko "rozkręcić" mi było laktację. Teraz jest już lepiej, no ale wczoraj w prawej piersi pękła mi brodawka, smaruje ją lanoliną. No a lewa pierś boli jak dziecko podłączę do niej. Też wydaje mi się że mało się najada i muszę dać mm. No, a położna że nie powinnam dawać mm.Wariuję od tego.
moja polozna tak gada z tym laktatorem, masakra..a ja mam tak pieknie na butli dziecko ustawione, bo na cycku to ona moze wisiec ciagle a ja załamana i wsciekla, wolę odciągać i dawać butle.. A skrzepy też masz wciąż? bo mi polozna twierdzi ze jak mam skrzepy i krew to koniecznie na usg.. ale to znowu koszta, wiec nie wiem czy isc do lekarza czy poczekac do konca połogu i wtedy isc na usg, mysle ze gdyby cos zle bylo to by mnie brzuch bolał albo coś 
Alicja
.

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czekam na cokolwiek co da nadzieje ;P. Mam taki zapchany nos od pewnego czasu. Juz mnie męczy ta ciąża. I narzekam na byle co. Miałam katar źle, teraz nie mam jeszcze gorzej. OhhhZieloneOliwki wrote:Nie czekaj na czopa, mnie odszedł i cisza
A Acikk jest przykładem na to że nic sie nie działo- ciach pach i urodziła 
-
nick nieaktualny
-
Jak to ustawiłam, szczerze sama nie wiemMi$ia26 wrote:Poz!omka co ile odciagasz pokarm i jak to ustawilas prosze o rade bo tez chce podawac swoje mleko z butli i jak przechowujesz pokarm ??
Jestem w szoku
Ściągam pokarm czasem chwile przed tym jak mała się budzi, a czasem kilka godzin przed, więc w sumie na bieżąco
Przechowuje w laktatorze jak narazie, przed podaniem wlewam w butelke i wstawiam na chwilke do podgrzania
Jeśli ściągam chwile przed karmieniem no to wtedy mleczko ciepłe jeszcze
Więc dokładnie co ile ściągam to nie wiem, ale tak co 3 godziny mi sie wydaje
Głównie w dzień, bo w nocy to sciagam przed karmieniem bo mała tak twardo śpi że mam spokojnie na to czas 
U nas wygląda to tak, daje mleczko, mała odbija, pozniej do possania jeszcze buteleczke (tak jak przy cycku by jeszcze sobie ssała
) i ona zasypia, śpi te 2,3 godziny, budzi sie z płaczem bo juz głodna, to szybkie przewijanie i mleczko, odbija possa butelke i zasypia
i tak w kółko dzień wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:54
Alicja
.

-
nick nieaktualny