X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna porod expres :)

Accik twoj Antos jest taki slodki ze szok. I nie moge napatrzec na te blond wloski

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie kto do nas dzisiaj przyjezdza?

Tesciowa z mezem...

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jedna mi zasnela na przewijaku :O takze potem musialam przeniesc do lozeczka i przykryc
    http://iv.pl/images/88376305280791874468.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:35

emilka24, Klara87, rewelka, lilianna, Dżulia, Kourtney, kwiatakacji, WiedźmaMaKota, Madzisek, m@rzenie, Moniusia89, aannkkaa, Matleena, ZieloneOliwki, dorciamw, pati_zuzia, Pchelkaa, MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W koncu urodzilam :)
    Olka przyszła na świat 12.12 o godz.21.45. Urodzona SN z wagą 4930g. Teraz sobie odpoczywamy. Później wstawię foto i opis porodu.

Dżulia, emilka24, Ola_45, rewelka, kwiatakacji, m@rzenie, Mama-julka, revvelka, aannkkaa, Matleena, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Pchelkaa, Piegus, MeGi2986, Klara87, alicja_, Flakonik, Lanusia93, Suerte, stars2345 lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa SN z wagą 4930 ?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje ;). jeju niezły klocuszek :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    genoweffa SN z wagą 4930 ?
    Tak SN. Ok.19 w końcu czułam moje skurcze. Po 21 wzięli mnie na porodówkę i po 25 min. Olka była z nami. Mąż ledwo zdążył na czas. Poród bez wspomagaczy Ii bez znieczulenia.

rewelka, kwiatakacji, m@rzenie, Matleena, Klara87 lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Co to? Nikt o mnie nie pamięta? No ładnie ;) Ja idę spać, bo mało spałam w nocy, a jeszcze mieliśmy imprezę dziś. Oczywiście nażarłam się tego co nie wolno przy chorej wątrobie i teraz wszystko mnie swędzi. Ale warto było;) Mąż myślał, że skoro to Wigilia, która zawsze kończyła się nad ranem kiedy już wszyscy byli dobrze porobieni, on będzie jedynym trzeźwym. A tu nagle koleżanka chora to nie pije, jej narzeczony nie pije bo prowadzi, następni też i na 14 osób 6 nie piło w ogóle. No dziadki na imprezie haha. Znajomi się zebrali bo dziecko niezdrowe, my też stwierdziliśmy, że idziemy i nagle wszyscy powiedzieli, że się zbierają.

Na imprezie miałam lekkiego stresa bo miałam dość bolesne bóle jak na @ i krzyżowe ale przeszły. A potem poczułam mokro w majtkach, aż bałam się wstać do łazienki ale jak zwykle to był śluz tylko trochę więcej.

Jutro (a raczej już dziś) mija nam z mężem 5 lat razem, może młody zdecyduje się :)
    Nawet ja tu weszłam bo od wczoraj o Tobie myślę :) ale widzę, że nadal w dwupaku :)

Matleena lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna z ekspresowym porodem :D nic tylko zazdrościć :)

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje genoweffa:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mamuś :)

Nie pogniewała bym się jakbym też miała taki ekspresowy poród, już prawie termin a nic się nie rusza, tzn mały rusza się dużo tylko nie w tą stronę co trzeba , muszę się na wtorek do lekarza pojechać zobaczymy co mi powie.

Flakonik i tak tesciowa długo wytrzymała :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa gratuluje i podziwiam :) prawie 5 kilo sn to mega wyczyn.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Genoweffa - wielkie gratulacje, bardzo duże dzieci urodziłyście :)

Piegus - dobrze że jesteś w szpitalu, w razie jak się coś zacznie, to zrobią Ci ktg i badanie i będziesz wiedziała na czym stoisz a nie stresowała się w domu.

Wczoraj był 12 to chciałam urodzić, ale nici z tego, dzisiaj 13 to ja nie rodzę, poczekam do 14. :)

Piegus, genoweffa lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa gratulacje! :-) duża ta Twoja panienka ;-) na prawdę podziwiam, że dalaś radę SN :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk i jak? Antoś miał kolkę? Starałam się pomóc, a ani dziękuję ani pocałuj mnie w d... :-P Nic nie napisałaś :-/ Bo jeśli to kolki to trzebaby było podawać mu krople wcześniej niż ma ataki ;-)

Przepraszam Cie kochanie to było przedostatni raz :D
    Mysle ze to kolka, wszystkie objawy pasują... Dziś zakuimy kropelki i zobaczymy :) a sab simplex juz zamówione :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa no myślę ze konkurs na największe grudniowe dzidzi mamy rozstrzygnięty :D
    Chyba ze któraś chętna do pobicia :D??
    Gratulacje w każdym razie ;*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie dziś 13! Która rodzi 13go :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nawale ratowałam sie laktatorem, gdy mialam lekki zator i goraczke 39.5 bralam ibuprom, polozna polecila i faktycznie tylko to zbijalo goraczke, apap i paracetamol nic nie daje..co do wytrwalego karmienia, to przy zapaleniu itd wciaz trzeba sciagac pokarm wiec nie da sie uniknac tego nawet gdyby sie chcialo :D Ma któras sposoby jak naturalnie zmniejszac pokarm w piersiach ? bo jeszcze te dwa tygodnie chce pokarmic a pozniej na mm, tylko nie chce tych tabletek na zasuszenie -.-

Gratulacje dla nowych mam !! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:55

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:38

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweff, gratulacje! Ile pokazywało wagi na usg? Dziwię się że pozwolili Ci rodzić sn takiego wielkoludka ;) Myślę że konkurs na najwięcej ważącą dzidzię masz wygrany :P

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ