X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 trzymam kcciukki!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pati zuzia Ty chyba pisalas ze Gabrys zaciskal odbyt przy robieniu kupki, dobrze kojarze? Moja corcia bardzo sie prezy orzy kazdej kuoce steka czerwieni sie poplakuje, ale robi 4-5 luznych kupek na dobe wiec to nie problem z zaparciami, poszperalam w necie i znalazlam cos takiego: http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=52299, moze ktoras mama tez ma ten problem to sie uspokoi.
    każde prawie dziecko nowonarodzone pręży się przy kupce, przynajmniej te co ja znam dzieciaczki tak miały, bo noworodek ma jeszcze nie do końca wykształcony układ trawienny i wydalniczy i trochę wysiłku go to kosztuje, ale to normalne i minie samo także jeśli są kupki regularnie to nie ma co się martwić.

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss mleko mm podaje się chyba do 2 roku życia, a przynajmniej do 1,5 roku. Mój Olek dopiero teraz przestał jeść w nocy więc już kombinuję jak mu mm w dzień podać. Ilość podawania masz na opakowaniu, a zapotrzebowanie będzie malało jak zaczniesz wprowadzać inne jedzenie dziecku czyli najwcześniej 4 msc życia.

alisss871 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukaski za rodzące, żeby Wam się akcja szybko rozkręciła i lekkiego porodu!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki kp: co pichcicie dla siebie na święta? bo nie wiem co zrobić, żebym mogła zjeść. Czy sałatki z majonezem będziecie jadły?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Palma z bombkami, tego jeszcze nie grali. A ten kwiatek to mój ulubiony. Dracena z Tesco za 10zł. Można zapomnieć o podlewaniu i nic jej nie jest. Kaktus jest chyba bardziej wymagający ;)

A choinka musiała być. Ja jestem jak małe dziecko. Choinka, kalendarz adwentowy, uwielbiam takie rzeczy i cieszę się nimi jak małe dziecko ;)

Edit
    Mnie denerwuje jak słyszę "już niedługo" albo "ciesz się, bo ja to bym chciała, żeby moje dziecko na chwilę wróciło do brzucha".

Ej, to jest yuca. Dracena przecież ma cienkie listki na cienkim pniu.
    Kalendarz adwentowy sobie kupujesz :-D
    A z Zieloneoliwki się pocieszacie i dobijacie jednocześnie he he.
    Argument o zjedzeniu pierogów nie do przebicia :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag
    Magdalena
    trzymam za Was kciuki. Szybkiego porodu życzę :-)

Justyna z majonezem właśnie niczego bym nie jadła, chyba że tyci tyci.

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pati zuzia Ty chyba pisalas ze Gabrys zaciskal odbyt przy robieniu kupki, dobrze kojarze? Moja corcia bardzo sie prezy orzy kazdej kuoce steka czerwieni sie poplakuje, ale robi 4-5 luznych kupek na dobe wiec to nie problem z zaparciami, poszperalam w necie i znalazlam cos takiego: http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=52299, moze ktoras mama tez ma ten problem to sie uspokoi.

Dokladnie o tym pisalam,nawet chyba to samo zacytowalam. Maksio tez to ma :) u nas minelo chyba do 1.5-2 miesiecy :)
    A jesli chodzi o katarek Maksiowy zrobilam mu inhalacje,znaczy w kubeczek wlalam zagotowanej wody I trzymalam dosc nlisko noska,zeby para zrobila swoja robote I noc bez problemu przespal oczywiscie z pobudkami na jedzonko :)

Jesli chodzi o nawal pokarmu to u mnie trwsl jakis dzien I tez sprobowalam lisci z kapusty I faktycznie daja ulge. Ja przystawialam dosc czesto Maksia,czesciej niz teraz I to tez mi pomoglo.
    Pchelka ja juz nie moge sir doczekac kiedy laktacja sie unormuje I przestanie wlasnie cieknac mi z cyckow :) jak gdzies wychodzimy to staram sie ubierac czarna koszulke,zeby nie bylo widac jakbym przeciekls hehe... najczesciej sie zdarza jak maly dluzej pospi haha...

Trzymam kciuki za rodzace mamusie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Justyna ja sprobuje po trocszku wszystkiego,tak samo zrobilam z Gabrysiem I nic mu nie bylo,traz tez raczej jem wszystko I maly nie ma problemow zadnych. A jesli chodzi o majonez to mozesz go zastapic jogurtem naturalnym,albo troszke majonezu a wieksza czesc jogurtu.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie używacie wkładek laktacyjnych? u mnie się sprawdzają doskonale.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba po prostu wybiorę się do marketu i coś poszperam, mam zarys dzięki Wam co można kupić roczniakowi ;)

Matleena, bólu brak. Bolało, bolało i przestało nad ranem. Troszkę pobolewa, ale to chyba jednak po masażu było bo znowu mi jakiś glut wyleciał wieczorem.

Mama julka, to z pierogami to i tak nic, lepsze pocieszenia słyszę, serio... :P I proszę się nie mądrować bo z tego co wiem to Ty na wywołanie już niedługo? :P a mnie już się śni po nocach porodówka!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mamuśki kp: co pichcicie dla siebie na święta? bo nie wiem co zrobić, żebym mogła zjeść. Czy sałatki z majonezem będziecie jadły?

Ja bede jadla. Juz teraz jem np smazone warzywami owoce, powoli wprowadzalam do diety zeby na swieta moc cos zjesc, wolalam powoli wprowadzac nowosci. Wiadomo nie najem sie nie wiadomo ile takiej salatki, beda tez potrawy ktore spokojnie bede mogla zjesc, np ryba pieczona, czy indyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama julka, to z pierogami to i tak nic, lepsze pocieszenia słyszę, serio... :P I proszę się nie mądrować bo z tego co wiem to Ty na wywołanie już niedługo? :P a mnie już się śni po nocach porodówka!!

Położna wczoraj sprowadziła mnie na ziemię. A lekarz dał terminy KTG. Ogólnie jak nie urodzę to do szpitala 1 lub 2.01.16. Mam skierowanie na 40+ tydzień, masakra! Idziemy do sklepu kupić pralkę póki ona i ja jesteśmy jeszcze na chodzie :-D

• akira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Julka - ja wolalabym urodzic juz po Nowym Roku. Dla dziecka, patrzac na jego edukacje, byloby lepiej. I to mowi ta, co ma dwójke dzieci z grudnia ;-)

Mnie wczoraj ktos przecial opone w aucie pod domem. Tak to jest jak sie nie chce czlowiekowi wjezdzac do garazu. Wkurzylam sie, bo automatycznie 2 opony do wymiany. Teraz tatus zostaje z mała, a ja jade do mojego ulubionego sklepu dzieciecego na zakupy, bo dostalam wlasnie sms, ze go likwiduja. Co prawda powinnam plakac z tego powodu, ale perspektywa zakupow postawila mnie na nogi ;-)

Trzymam kciuki za wszystkie mamy w dwupaku! Milego dnia :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, no to większość z nas które jeszcze nie rodzą będą styczniówkami jednak :P Matleena będzie grudniowa :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Położna wczoraj sprowadziła mnie na ziemię. A lekarz dał terminy KTG. Ogólnie jak nie urodzę to do szpitala 1 lub 2.01.16. Mam skierowanie na 40+ tydzień, masakra! Idziemy do sklepu kupić pralkę póki ona i ja jesteśmy jeszcze na chodzie :-D

Idź 2-01-2015 od pierwszego nie zaczynaj wizyt w szpitalu :P (głupie przesądy)

Kurdę siedzę myślę, co mi potrzeba do tego szpitala jeszcze, i co do domu kupić mężowi, co zrobić jeszcze dziś, i nie mam pojęcia.

Kasiag trzymam kciuki żeby szybko poszło :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszła 2.01, tak na kacu po sylwestrze mogą cię nie przyjąć... ehehe takie durne żarty :]
    A ja mam dzisiaj brązowy śluz, ale nie łudzę się, że to cokolwiek innego niż plamienie po wczorajszej wizycie :(

Pchelkaa lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, cytrynówka ma rację! Bo jak chuchniesz tym alkoholem posylwestrowym to Ci nie pozwolą rodzić :P

Cytrynówka, ja też mam takie delikatne plamienie, też się nie łudzę już... :P Znów miałam dziś telefon pt "nie rodzisz jeszcze?" ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mąż dzwoni też z rana i pyta czy rodzę. Mówię że nie i pytam skąd takie pytanie. A on, że ma przeczucie że rodzę haha. Niestety, szkoda ale nie ;)
    Do mnie mąż codziennie z pracy dzwoni z pytaniem "jak tam? jakieś skurcze? bo mi się nie chce pracować" :D

Matleena lubi tę wiadomość

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ