X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mam skurcze!

Czyżby coś się zaczynało???

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mam skurcze!

A jakie? Położna mi mówiła, że jak nie boli to nie skurcz. Będzie boleć to będzie się zapisywać :-/ Mnie nic nie bolało, jedynie jakieś podskoki KTG jak mały się ruszał.

Zieloneoliwki te zdjęcie to prawda i tylko indyjska prawda czy fotomontaż?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Mój piesek też reaguje głośnym szczekiem na każdą petardę. Zawsze się biedaczek bał....
    Czy tylko ja jedna jeszcze zostałam z czopem? Bo widzę że wszystkim odeszły...
    Ale moja nie szczeka tylko wyje ze strachu, ma wielkie oczy, ucieka, próbuje się gdzieś schować, sapie, dyszy, sika pod siebie... no jedna wielka masakra. Zeszły sylwester był jej pierwszym, jak usłyszała petardę podczas spaceru to się mało nie udusiła na smyczy bo tak zaczęła ciągnąć i wyć że mało zębów nie straciłam jak z nią biegłam.

Czop tu nic nie znaczy Marik :P

Matleena, na jakim poziomie skurcze? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    A jakie? Położna mi mówiła, że jak nie boli to nie skurcz. Będzie boleć to będzie się zapisywać :-/ Mnie nic nie bolało, jedynie jakieś podskoki KTG jak mały się ruszał.

Zieloneoliwki te zdjęcie to prawda i tylko indyjska prawda czy fotomontaż?
    nie mam pojęcia. Są zdjęcia tej kobiety z brzuchem w ciąży, niby prawda ale kto wie... jedenastoraczki ...

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Czy tylko ja jedna jeszcze zostałam z czopem? Bo widzę że wszystkim odeszły...

Spoko loko ja tu jestem :-) Mi wyszły tylko jakieś farfoty, że tak powiem, a czop jest dłuuugi. Zresztą że on odejdzie nic nie znaczy, a jak jest to dobrze bo dziecko chronione przed bakteriami ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mu juz po wizycie u lekarza maly wazy 3910 i jest zdtowiutki mam tylko antybiotyk na oczka ropiejace i rozmawialismy o szczepieniach i my wybieramy 5w1 pneumokoki i rotawirusy pewnie moja mama jak to uslyszy to mnie zlinczuje bo twierdzi ze powinnam szczepic tymi darmowymi pfff :/

Matleena rodzisz ???

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:49

ZieloneOliwki, aannkkaa, lilianna lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:32

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

cytrynówka, MeGi2986, Ola_45, emilka24, justyna14, alicja_, aannkkaa, ZieloneOliwki, lilianna, Nadulka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj oj coś czuję że Matleena jutro będziesz tulić dzidziusia ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cioteczki forumowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:16

Madzisek, Dżulia, Mi$ia26, kwiatakacji, rewelka, Flakonik, Matleena, mnk, Marik, emilka24, justyna14, iNso87, m@rzenie, Ola_45, alicja_, aannkkaa, Pchelkaa, cytrynówka, ZieloneOliwki, MeGi2986, lilianna, Marta0912, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    No to tak: pan doktor jak to sam powiedział, przetkał mnie, i już po wyjściu z gabinetu miałam gluta na bieliźnie. Szyjka skrócona tylko w połowie. Rozwarcie na palec. Mały jeszcze się nie wstawil w kanał. Skurcze mocne ale jeszcze za krótkie. Mogę urodzić i jutro i za tydzień.

Właśnie czytałam objawy porodu. Jak na pierwiastkę to u Ciebie jest tak jak ma być. Nie wszystkie dzieci wcześniej się wstawiają w kanał. Ja, z nazwy wieloródka mam: scentrowaną szyjkę, rozwarcie na dwa palce, czyli 3 cm i małego wystawionego w kanał. Także mogę rodzić jutro albo za tydzień :-D Ty masz lepiej bo Cię czyściło, a może to trwać nawet i tydzień, także ten ;-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie tez nie w kanale :( daje mu jeszcze 3 dni i pozniej sie chyba na niego obraze

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa twoja Olusia jest przeslodka <3

Ile tak spacerujecie z malenstwami? Jak dlugo?
    Nas w przyszlym tygodniu czeka pierwszy dluzszy wyjazd na pare dni. Mam nadzieje ze jakos zniosa podroz.

Dzisiaj bylismy u kardiologa tak kontrolnie. Na szczescie wszystko jest w porzadku z serduszkami. Nie mamy sie czym msrtwic. Oczywiscie to moj wymysl byl i po prosilam wczesniej pediatre. Mozliwe ze jestem za bardzo przewrqzliwiona ale chcialam wiedziec czy wszystko ok.
    A jutro ide do ginekologa na pierwsza wizyte po porodzie. Zobaczyc czy wszystko ok.

genoweffa, pati_zuzia, kwiatakacji, Pchelkaa, Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mamuśki kp: co pichcicie dla siebie na święta? bo nie wiem co zrobić, żebym mogła zjeść. Czy sałatki z majonezem będziecie jadły?
    Ja w zasadzie prawie nic nie robię, bo będę sama z dwoma bobasami. Wpadnie tylko mój brat.W sumie to raczej będzie u mnie jak w zwykły weekend. Na dodatek wszystko co lubię z Wigilijnego stołu jest dość mocno przyprawione, więc odpada. Będę jeść kanapki :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ja w zasadzie prawie nic nie robię, bo będę sama z dwoma bobasami. Wpadnie tylko mój brat.W sumie to raczej będzie u mnie jak w zwykły weekend. Na dodatek wszystko co lubię z Wigilijnego stołu jest dość mocno przyprawione, więc odpada. Będę jeść kanapki :P

Łoj boziu, ale dietkujesz :-)
    A będziesz bez małża o ile pamiętam, że lada moment wyjeżdża / wypływa, prawda to ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Łoj boziu, ale dietkujesz :-)
    A będziesz bez małża o ile pamiętam, że lada moment wyjeżdża / wypływa, prawda to ;-)

Tak, dobrze pamiętasz. Wczoraj wyjechał. Dziś momentami nie ogarynałam sytuacji. Grześ głodny, a mała wciąż płakała. Oby jutro było lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostaliśmy fotki z sesji noworodkowej:) Zdjęcia są przecudne!
    Pozwolicie, że się pochwale! :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3fb7ef50745.jpg

Dżulia, m@rzenie, Ola_45, iNso87, emilka24, Mi$ia26, mnk, pati_zuzia, aannkkaa, rewelka, kwiatakacji, Pchelkaa, justyna14, Matleena, Mama-julka, ZieloneOliwki, MeGi2986, lilianna, Acikk, genoweffa, Marta0912, Madzisek, tysiaa93, Flakonik, Nadulka, Suerte, Piegus lubią tę wiadomość

‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ