Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Mam skurcze!
A jakie? Położna mi mówiła, że jak nie boli to nie skurcz. Będzie boleć to będzie się zapisywać
Mnie nic nie bolało, jedynie jakieś podskoki KTG jak mały się ruszał.
Zieloneoliwki te zdjęcie to prawda i tylko indyjska prawda czy fotomontaż? -
nick nieaktualnyAle moja nie szczeka tylko wyje ze strachu, ma wielkie oczy, ucieka, próbuje się gdzieś schować, sapie, dyszy, sika pod siebie... no jedna wielka masakra. Zeszły sylwester był jej pierwszym, jak usłyszała petardę podczas spaceru to się mało nie udusiła na smyczy bo tak zaczęła ciągnąć i wyć że mało zębów nie straciłam jak z nią biegłam.Marik wrote:Mój piesek też reaguje głośnym szczekiem na każdą petardę. Zawsze się biedaczek bał....
Czy tylko ja jedna jeszcze zostałam z czopem? Bo widzę że wszystkim odeszły...
Czop tu nic nie znaczy Marik
Matleena, na jakim poziomie skurcze?
-
nick nieaktualnynie mam pojęcia. Są zdjęcia tej kobiety z brzuchem w ciąży, niby prawda ale kto wie... jedenastoraczki ...Mama-julka wrote:A jakie? Położna mi mówiła, że jak nie boli to nie skurcz. Będzie boleć to będzie się zapisywać
Mnie nic nie bolało, jedynie jakieś podskoki KTG jak mały się ruszał.
Zieloneoliwki te zdjęcie to prawda i tylko indyjska prawda czy fotomontaż?
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarik wrote:Czy tylko ja jedna jeszcze zostałam z czopem? Bo widzę że wszystkim odeszły...
Spoko loko ja tu jestem
Mi wyszły tylko jakieś farfoty, że tak powiem, a czop jest dłuuugi. Zresztą że on odejdzie nic nie znaczy, a jak jest to dobrze bo dziecko chronione przed bakteriami
-
nick nieaktualnyHej mu juz po wizycie u lekarza maly wazy 3910 i jest zdtowiutki mam tylko antybiotyk na oczka ropiejace i rozmawialismy o szczepieniach i my wybieramy 5w1 pneumokoki i rotawirusy pewnie moja mama jak to uslyszy to mnie zlinczuje bo twierdzi ze powinnam szczepic tymi darmowymi pfff

Matleena rodzisz ??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć cioteczki forumowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:16
Madzisek, Dżulia, Mi$ia26, kwiatakacji, rewelka, Flakonik, Matleena, mnk, Marik, emilka24, justyna14, iNso87, m@rzenie, Ola_45, alicja_, aannkkaa, Pchelkaa, cytrynówka, ZieloneOliwki, MeGi2986, lilianna, Marta0912, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:No to tak: pan doktor jak to sam powiedział, przetkał mnie, i już po wyjściu z gabinetu miałam gluta na bieliźnie. Szyjka skrócona tylko w połowie. Rozwarcie na palec. Mały jeszcze się nie wstawil w kanał. Skurcze mocne ale jeszcze za krótkie. Mogę urodzić i jutro i za tydzień.
Właśnie czytałam objawy porodu. Jak na pierwiastkę to u Ciebie jest tak jak ma być. Nie wszystkie dzieci wcześniej się wstawiają w kanał. Ja, z nazwy wieloródka mam: scentrowaną szyjkę, rozwarcie na dwa palce, czyli 3 cm i małego wystawionego w kanał. Także mogę rodzić jutro albo za tydzień
Ty masz lepiej bo Cię czyściło, a może to trwać nawet i tydzień, także ten
-
nick nieaktualnyGenoweffa twoja Olusia jest przeslodka

Ile tak spacerujecie z malenstwami? Jak dlugo?
Nas w przyszlym tygodniu czeka pierwszy dluzszy wyjazd na pare dni. Mam nadzieje ze jakos zniosa podroz.
Dzisiaj bylismy u kardiologa tak kontrolnie. Na szczescie wszystko jest w porzadku z serduszkami. Nie mamy sie czym msrtwic. Oczywiscie to moj wymysl byl i po prosilam wczesniej pediatre. Mozliwe ze jestem za bardzo przewrqzliwiona ale chcialam wiedziec czy wszystko ok.
A jutro ide do ginekologa na pierwsza wizyte po porodzie. Zobaczyc czy wszystko ok.
genoweffa, pati_zuzia, kwiatakacji, Pchelkaa, Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w zasadzie prawie nic nie robię, bo będę sama z dwoma bobasami. Wpadnie tylko mój brat.W sumie to raczej będzie u mnie jak w zwykły weekend. Na dodatek wszystko co lubię z Wigilijnego stołu jest dość mocno przyprawione, więc odpada. Będę jeść kanapkijustyna14 wrote:Mamuśki kp: co pichcicie dla siebie na święta? bo nie wiem co zrobić, żebym mogła zjeść. Czy sałatki z majonezem będziecie jadły?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygenoweffa wrote:Ja w zasadzie prawie nic nie robię, bo będę sama z dwoma bobasami. Wpadnie tylko mój brat.W sumie to raczej będzie u mnie jak w zwykły weekend. Na dodatek wszystko co lubię z Wigilijnego stołu jest dość mocno przyprawione, więc odpada. Będę jeść kanapki

Łoj boziu, ale dietkujesz
A będziesz bez małża o ile pamiętam, że lada moment wyjeżdża / wypływa, prawda to
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Łoj boziu, ale dietkujesz

A będziesz bez małża o ile pamiętam, że lada moment wyjeżdża / wypływa, prawda to
Tak, dobrze pamiętasz. Wczoraj wyjechał. Dziś momentami nie ogarynałam sytuacji. Grześ głodny, a mała wciąż płakała. Oby jutro było lepiej. -
nick nieaktualnyWczoraj dostaliśmy fotki z sesji noworodkowej:) Zdjęcia są przecudne!
Pozwolicie, że się pochwale!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3fb7ef50745.jpg
Dżulia, m@rzenie, Ola_45, iNso87, emilka24, Mi$ia26, mnk, pati_zuzia, aannkkaa, rewelka, kwiatakacji, Pchelkaa, justyna14, Matleena, Mama-julka, ZieloneOliwki, MeGi2986, lilianna, Acikk, genoweffa, Marta0912, Madzisek, tysiaa93, Flakonik, Nadulka, Suerte, Piegus lubią tę wiadomość

daje mu jeszcze 3 dni i pozniej sie chyba na niego obraze