SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:28

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Łooo matko, nie wiedziałam... w takim razie skonsultuje to też z naszym pediatrą, na razie cieszę się że chociaż to mleko jakoś znosi (nie zapeszając). Ja i tak się dziwie że on je wypija bo jak dla mnie zapach tego mleka jest okropny a smak też taki sobie :/ biedne te nasze maleństwa, a my - ich "wyrodne" matki tak je "katujemy" ;-)

P.S. Co do Antka to Adaś jest chyba jego e-bratem ;-) też ciągle płacze, nie śpi a ja cały dzień w piżamie :) ale to minie. czekamy na te dobre dni ;) no i czekam na pierwszy, świadomy uśmiech do mamy - czy któreś już tego doświadczyła? jak tak to kiedy można sie go spodziewać?

Mój się uśmiecha póki co tylko jak usypia a tak to kiedy ma się uśmiechać jak ciągle płacze ;)

Nasz rację okropnie smierdzi to mleko a do kup przydalaby się maska przeciwgazowa :P

Antek śpi od 14 !!! A ja zamiast coś robić to co chwilę do niego zagladam czy oddycha bo to niepodobne do niego :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie usmiecha i nawet mam wrazenie ze raz to zrobil swiadomie bo tak patrzyl patrzyl ja sie usmiechnelam i on wtedy tak na mnie patrzac tez sie usmiechnal aww. Chce myslec ze to bylo swiadome wiec no:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    18.01 mam wizytę dopiero :D

Ja pytałam swojego o ten implant...niby fajnie ale trzeba wyjmowac pod znieczuleniem (ma 4 cm) wiec potem i zszywac....i tak sobie mysle a co jak zele bede go tolerowala...zdecydowalam sie wiec na spirale

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Ja pytałam swojego o ten implant...niby fajnie ale trzeba wyjmowac pod znieczuleniem (ma 4 cm) wiec potem i zszywac....i tak sobie mysle a co jak zele bede go tolerowala...zdecydowalam sie wiec na spirale

Ale to chyba też w znieczuleniu się zakłada ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj po dłuższej nieobecności, aczkolwiek podczytuje was na bieżąco.
    U nas była wczoraj pediatra na wizycie, a dziś położna. Z mała na szczęście wszystko ok oprócz małego oparzenia pupy- ale lekarka powiedziała że przy KP to raczej standard i nie jest źle. Kikut odpadł małej 3dni temu więc powoli obracam ją już na brzuszek...
    Poza tym dziś byliśmy na pierwszym krótkim spacerku...
    Mam też do was pytanko czy do lezaczka- bujaczka można już posadzić takie dwutygodniowe maleństwo?

No i rzecz najważniejsza- wiem że ten temat już niejednokrotnie był tu poruszany pewnie, ale zapytań jeszcze :-) jak się zapatrujecie na szczepienia? Ja jestem zdecydowana na te 5w1 ale zastanawiam się nad rotawirusami, pneumokokami i meningokokami... Wy szczepicie maluchy na to dodatkowo, bo moje znajome maja zdania podzielone...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 16:46

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tj hipoalergiczne? Bo mi też lekarka powiedziała ze bedziemy próbować odchodzić od tego pepti na jakies właśnie hipoalergiczne

Tak, tak.
    Stosowalam je od samego początku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Zakłada się bez znieczulenia właśnie.

Ale o zdejmowaniu nie pomyślałam kurka.....;/

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

znieczulenie miejscowe- 2 psiki jakims sprayem:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Zakłada się bez znieczulenia właśnie.

Ale o zdejmowaniu nie pomyślałam kurka.....;/

No ja Alicja tak na pewniaka powiedziałam ze to chce a on do mnie czy ja wiem jak to wyglada....no ja mówie ze tak, że to taki 4 cm ,,drucik" a on do mnie no a jak sie to zdejmuje...a ja mówie nie wiem....no i wtedy sie dowiedziałam i zrezygnowałam....juz wkłądka wydaje mi sie bardziej humanitarna przy nawet wczesniejszym zdejmowaniu lub złym tolerowaniu

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jiz po Usg bioderek wszystko w jak najlepszym porzadku i za 2 misiace kontrola :)

Acikk no sie u nas sklada ostatnio :)

pati_zuzia, rewelka lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Moja córeczka pierwszy raz sie do mnie uśmiechnęła. Jestem pewna że był to świadomy uśmiech :) Aż się popłakałam :)

Justyna, jem regularnie ale za mało pije. Od wczoraj nadrabiam zaległości w płynach i chyba jest lepiej.
    ja pilnuję, żeby po kadym karmieniu wypić szklankę wody, spróbuj tej metody, kojarz karmienie z piciem to wejdzie w krew :) i wtedy gdzieś pomiędzy tylko herbatka i kawa i ok :) co karmienie to szklanka wody.

Eve_84 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Gdyby nie smoczek to już dawno byłabym w wariatkowie :) z dwojga złego wybieram krzywy zgryz :D

u nas tez smoczek jest nieodlacznym elementem..:D my mamyfirmy mum i tak sie przyzwyczaila ze innego nie chce:O

niestety Justyna bardzo sie mylisz co do dzieci, mam kolezanke ktora urodzila 2 dziecko pierwsze dalo jej w dupe tak jak mi corka ( sa w tym samym wieku) drugie natomiast nie uwierzylybyscie ANIOL!! on tylko je spi je spi no kurde czasam bylam u niej pol dnia dziecka nie ma, bylismy na zakupach 4 godziny maly mial nie cale 2 mce jak nie spal to leza i sobie ogladal no normalnie dziecko ANIOL!! i wszyscy mi mowili ze drugie to tez pewnie grzeczne bedemiala, no ale coz u nas ladnie bylo jak karmilam piersia, po przejsciu na mm zaczely sie problemy, ktore mam nadzieje wkrotce zwalczymy.

Accik ja jak gotowalam obiad wczoraj to sie tak upocilam jak swinia za przeproszeniem :D obieralam 2 ziemniaki lecalam malej smoczka wlozyc i tak tam i zz powrotem w koncu dalam ja do wozka jedna reka trzepalam wozkiem druga robilam kapusniak bo obiecalam corce i mowilam do malej "blagam zlituj sie, musze Twojej siostrze ugotowac kapusniak":D

takie nasze uroki macierzynstwa :D

kurde nasza mala po tym nutramigenie i tak wymiotuje i ulewa tylko mniej, ale plus taki, ze kupke sama zrobila dzisiaj i to wielka

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam ze zacznę odciągać mleko tak zeby ktoś mógł je podać małemu.
    I jak dobrze pójdzie to chce przynajmniej 2 razy w tygodniu iść na basen.
    Muszę mieć chociaż jakąś minimalną odskocznie.

Mam ręczny odcągacz z Aventu. Mam nadzieję ze się uda coś mleczka odłożyć. Ile powinnam odciągnąć żeby zastąpić posiłek? Mały ma 4 tygodnie.

justyna14 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    u nas tez smoczek jest nieodlacznym elementem..:D my mamyfirmy mum i tak sie przyzwyczaila ze innego nie chce:O

niestety Justyna bardzo sie mylisz co do dzieci, mam kolezanke ktora urodzila 2 dziecko pierwsze dalo jej w dupe tak jak mi corka ( sa w tym samym wieku) drugie natomiast nie uwierzylybyscie ANIOL!! on tylko je spi je spi no kurde czasam bylam u niej pol dnia dziecka nie ma, bylismy na zakupach 4 godziny maly mial nie cale 2 mce jak nie spal to leza i sobie ogladal no normalnie dziecko ANIOL!! i wszyscy mi mowili ze drugie to tez pewnie grzeczne bedemiala, no ale coz u nas ladnie bylo jak karmilam piersia, po przejsciu na mm zaczely sie problemy, ktore mam nadzieje wkrotce zwalczymy.

Accik ja jak gotowalam obiad wczoraj to sie tak upocilam jak swinia za przeproszeniem :D obieralam 2 ziemniaki lecalam malej smoczka wlozyc i tak tam i zz powrotem w koncu dalam ja do wozka jedna reka trzepalam wozkiem druga robilam kapusniak bo obiecalam corce i mowilam do malej "blagam zlituj sie, musze Twojej siostrze ugotowac kapusniak":D

takie nasze uroki macierzynstwa :D

kurde nasza mala po tym nutramigenie i tak wymiotuje i ulewa tylko mniej, ale plus taki, ze kupke sama zrobila dzisiaj i to wielka
    a w czym się tak bardzo mylę? że dzidzi są różne ok, wiem to, ja pisałam głownie o podejściu Acikk do tego wszystkiego. Też przeszłam kolkę z Olkiem i też było ciężko. Ale nie można pisać, że ciągle jest tylko źle, matka zła, dziecko cierpi i generalnie macierzyństwo to tragedia. Bo jak widać Antek też potrafił ładnie przysnąć, uśmiechać się przed snem i takie momenty trzeba doceniać i o nich myśleć a nie tylko stresować się, bo płacze. No płacze, inaczej komunikować się nie umie, jak coś jest nie tak to płącze, ale to nie znaczy (podkreślam) że non stop go coś boli.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips super pomysł z basenem , ja czekam na kontrole u gina i jak wszystko ok to na aerobik się też raz w tyg na razie zapisze, żeby jakoś się zacząć ruszać i z domu choć na 2 godzinki się urwać. A że kp to na razie bardziej intensywnie ćwiczyć nie będę, żeby mleczko Poli smakowało, bo się naczytałam już o tym dużym wysiłku fizycznym, że jakiś tam wpływ na mleko ma.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek nie śpi od 11. Nie zasnął mi na drugą drzemkę, teraz ledwo przytomny, ale za wcześnie, żeby go kłaść już na noc :/ da nam popalić.

7w3d 💔
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ile ml mleczka wypijaja wasze maluszki?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    No ja Alicja tak na pewniaka powiedziałam ze to chce a on do mnie czy ja wiem jak to wyglada....no ja mówie ze tak, że to taki 4 cm ,,drucik" a on do mnie no a jak sie to zdejmuje...a ja mówie nie wiem....no i wtedy sie dowiedziałam i zrezygnowałam....juz wkłądka wydaje mi sie bardziej humanitarna przy nawet wczesniejszym zdejmowaniu lub złym tolerowaniu

No to teraz mam dylemat ...
    Tylko, że wkładka też strasznie boli zakładanie i często jest robiona w ogólnym znieczuleniu - tak słyszałam.
    Nie wiem co robic;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczynki ile ml mleczka wypijaja wasze maluszki?

Moja aktualnie 120ml co 3h w dzień MM.

‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ