SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No to teraz mam dylemat ...
    Tylko, że wkładka też strasznie boli zakładanie i często jest robiona w ogólnym znieczuleniu - tak słyszałam.
    Nie wiem co robic;/
    Ala ja wczoraj rozmawialam z Piela o wkladce to mowila ze zakładanie jest prawie bezbolesne. Tylko czuć ze cos tam sie wklada. Zaklada te wkladki w gabinecie podczas wizyty. Wkladka hormonalna na trzy lata. Koszt 800zl plus pewnie za wizytę jeszcze :-) trzeba to zakladac pod koniec okresu, wtedy szyjka jest rozchylona. Ja rozważam ta możliwość. No i okresu nie ma potem, tylko plamienie na wkladke :D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze ja chyba od tabletek zaczne, nigdy nie stosowałam nic prócz własnych wyliczen lub gumek, wiec na razie tabsy i zobacze co dalej. sa ponoc jakies ktore mozna brac przy kp. moze któras juz uzywa?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak na przyszlosc ;)
    http://www.papilot.pl/dziecko/32934/Dlaczego-dziecko-placze-Ta-mama-spisala-44-powody-Z-jednego-dnia.html

a to na tematy kolkowe,choc chyba wszystko przerobione
    http://www.papilot.pl/dziecko/32810/Jak-poradzic-sobie-z-kolka-dziecka.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w mieście i kupiłam nan HA zobaczymy co będzie.
    Zaliczyłam zakupy kupiłam spodnie i bluzkę i wiecie co takie wyjścia serio pomagają wróciłam z galerii taka pełna energii!!:D oczywiście wróciłam na moment wrzaskow mego synka ale jakas taka szczesliwsza jestem. Nawet małemu krzykaczowi kupiłam łaszki :D

Acikk, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera :-D
    W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm :-D hahaha

Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi :-S

Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi :-( co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Obudzila sie :-( nie wiem co sie dzieje wieczorami. Od 16 nie spala, ok 19 poplakiwala ze zmeczenia ziewala oczy sie zamykaly wiec kapanie i karmienie, pod koniec karmienia zasnel, odlozylam ja, 20 min spala i oczy jak 5 zl nagle i usmiech od ucha do ucha jakby spala 3 godz i sie wyspala. Codziennie to samo. I padnie teraz o 23

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa co do smoka to ja nic nie robiłam moj mały już w szpitalu smoka ciumkal kiedy był jeszcze na cycu

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szpitalu smoka nie chciała ale potem w domu jak byla na butli to zalapala :-) u nas pierwszy od razu przypadł malej do gustu :-) z aventa :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym sie różnią smoczki uspokajające od dynamicznych?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A czym sie różnią smoczki uspokajające od dynamicznych?
    Teoretycznie tym ze dynamiczne mają zaspokoić odruch ssania a te uspokajające pomoc w usypianiu i uspokojenia, praktycznie wydaje mi sie ze różnią się nazwa :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Postanowiłam ze zacznę odciągać mleko tak zeby ktoś mógł je podać małemu.
    I jak dobrze pójdzie to chce przynajmniej 2 razy w tygodniu iść na basen.
    Muszę mieć chociaż jakąś minimalną odskocznie.

Mam ręczny odcągacz z Aventu. Mam nadzieję ze się uda coś mleczka odłożyć. Ile powinnam odciągnąć żeby zastąpić posiłek? Mały ma 4 tygodnie.

Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.

justyna14, Acikk, Pchelkaa, pati_zuzia, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Aannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera :-D
    W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm :-D hahaha

Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi :-S

Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi :-( co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim

Pchelkaa, dzieci piersiowe nie lubią smoczków :-D
    Mój najstarszy cycowy, karmiony wyłącznie piersią, na każdy smoczek miał odruch wymiotny ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:27

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.
    podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    moi wszyscy znajomi są w pracy, nawet nie bede miala z kim pogadac jak mama wróci do Polski...
    w dodatku wszyscy znajomi bezdzietni, więc troche nie chce mi sie słuchać o kolejnych imprezach na ktorych mnie nie bylo, a im pewnie o kolejnych nieprzespanych nocach z powodu płaczu dziecka...
    zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba musimy cos wykombinowac bo przystawilam malego po 16, cyckal prawie godzine, tezet ululal to pospal niecala godzine, przystawilam go, prawie godzine ciumkal i Slyszalam ze raz je, raz tylko ssa i podsypia. Ja za laktator a tam z cycka jednego 120 ml sciagnelam. Moje dziecko po prostu nie lubi jesc prosto z cyca chyba...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Pchelkaa, dzieci piersiowe nie lubią smoczków :-D
    Mój najstarszy cycowy, karmiony wyłącznie piersią, na każdy smoczek miał odruch wymiotny ;-)
    Nag, to moje dziecko i cycka possa i smoczek i wszystko :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.

Justynka, wiesz gdzie tkwi mój sekret?
    Mam najcudowniejszego męża pod słońcem (wiem, wiem-Wasi też są super). Wszystko robimy razem, on mi bardzo dużo pomaga. Pomagają też chłopcy. Poza tym dobrze się uczą więc nie muszę z nimi siedzieć przy lekcjach i tu zyskuję czas.

Po prostu wiem, że jeśli stanę się zwykłą "kurą domową", to będzie źle. Będę sfrustrowaną, grubą babą z trwałą na głowie i fartuchem w grochy, która dla dzieci będzie tylko kucharą, praczką i sprzątaczką. A tak, jak wyjdę z domu, naladuję baterie, przy okazji zadbam o zdrowie i jestem o wiele szczęśliwsza a widać gołym okiem, że jak jestem szczęśliwsza to ten nasz dom jest taki jakis weselszy :-D

Jak Ci dzieci podrosną to macierzyństwo zmieni trochę smak. Zobaczysz ;-) Na słodszy :-)

Acikk, Flakonik, pati_zuzia, Mama-julka, Moniusia89, Matleena, justyna14, lips lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka podziwiam, zazdroszczę no i wogole wogole :)

Ja właśnie wyleguje się w wannie a mężyk karmi małego bo zaraz znowu do pracy :/

Ja bym poszła na zumbe kiedyś chodziłam i to było to, musze poszukać gdzie tu w pobliżu mamy teraz :)

Pchełka, justyna14 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.

Oo tak mi by sie przydała jakas koleżanka z dzieciaczkiem bo tak to każdy przychodzi z daleka podgląda i tyle ;)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ