Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala ja wczoraj rozmawialam z Piela o wkladce to mowila ze zakładanie jest prawie bezbolesne. Tylko czuć ze cos tam sie wklada. Zaklada te wkladki w gabinecie podczas wizyty. Wkladka hormonalna na trzy lata. Koszt 800zl plus pewnie za wizytę jeszczealicja_ wrote:No to teraz mam dylemat ...
Tylko, że wkładka też strasznie boli zakładanie i często jest robiona w ogólnym znieczuleniu - tak słyszałam.
Nie wiem co robic;/
trzeba to zakladac pod koniec okresu, wtedy szyjka jest rozchylona. Ja rozważam ta możliwość. No i okresu nie ma potem, tylko plamienie na wkladke
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo tak na przyszlosc

http://www.papilot.pl/dziecko/32934/Dlaczego-dziecko-placze-Ta-mama-spisala-44-powody-Z-jednego-dnia.html
a to na tematy kolkowe,choc chyba wszystko przerobione
http://www.papilot.pl/dziecko/32810/Jak-poradzic-sobie-z-kolka-dziecka.html -
nick nieaktualnyBylam w mieście i kupiłam nan HA zobaczymy co będzie.
Zaliczyłam zakupy kupiłam spodnie i bluzkę i wiecie co takie wyjścia serio pomagają wróciłam z galerii taka pełna energii!!
oczywiście wróciłam na moment wrzaskow mego synka ale jakas taka szczesliwsza jestem. Nawet małemu krzykaczowi kupiłam łaszki
Acikk, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera

W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm
hahaha
Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi
Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi
co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim
-
nick nieaktualnyAaaa! Obudzila sie
nie wiem co sie dzieje wieczorami. Od 16 nie spala, ok 19 poplakiwala ze zmeczenia ziewala oczy sie zamykaly wiec kapanie i karmienie, pod koniec karmienia zasnel, odlozylam ja, 20 min spala i oczy jak 5 zl nagle i usmiech od ucha do ucha jakby spala 3 godz i sie wyspala. Codziennie to samo. I padnie teraz o 23
-
Teoretycznie tym ze dynamiczne mają zaspokoić odruch ssania a te uspokajające pomoc w usypianiu i uspokojenia, praktycznie wydaje mi sie ze różnią się nazwamoniek90 wrote:A czym sie różnią smoczki uspokajające od dynamicznych?
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylips wrote:Postanowiłam ze zacznę odciągać mleko tak zeby ktoś mógł je podać małemu.
I jak dobrze pójdzie to chce przynajmniej 2 razy w tygodniu iść na basen.
Muszę mieć chociaż jakąś minimalną odskocznie.
Mam ręczny odcągacz z Aventu. Mam nadzieję ze się uda coś mleczka odłożyć. Ile powinnam odciągnąć żeby zastąpić posiłek? Mały ma 4 tygodnie.
Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też
Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.
justyna14, Acikk, Pchelkaa, pati_zuzia, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Aannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera

W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm
hahaha
Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi
Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi
co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim
Pchelkaa, dzieci piersiowe nie lubią smoczków
Mój najstarszy cycowy, karmiony wyłącznie piersią, na każdy smoczek miał odruch wymiotny
-
nick nieaktualny
-
podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.Pchełka wrote:Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też
Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.7w3d 💔 -
zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.Suerte wrote:moi wszyscy znajomi są w pracy, nawet nie bede miala z kim pogadac jak mama wróci do Polski...
w dodatku wszyscy znajomi bezdzietni, więc troche nie chce mi sie słuchać o kolejnych imprezach na ktorych mnie nie bylo, a im pewnie o kolejnych nieprzespanych nocach z powodu płaczu dziecka...7w3d 💔 -
A my chyba musimy cos wykombinowac bo przystawilam malego po 16, cyckal prawie godzine, tezet ululal to pospal niecala godzine, przystawilam go, prawie godzine ciumkal i Slyszalam ze raz je, raz tylko ssa i podsypia. Ja za laktator a tam z cycka jednego 120 ml sciagnelam. Moje dziecko po prostu nie lubi jesc prosto z cyca chyba...
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.
Justynka, wiesz gdzie tkwi mój sekret?
Mam najcudowniejszego męża pod słońcem (wiem, wiem-Wasi też są super). Wszystko robimy razem, on mi bardzo dużo pomaga. Pomagają też chłopcy. Poza tym dobrze się uczą więc nie muszę z nimi siedzieć przy lekcjach i tu zyskuję czas.
Po prostu wiem, że jeśli stanę się zwykłą "kurą domową", to będzie źle. Będę sfrustrowaną, grubą babą z trwałą na głowie i fartuchem w grochy, która dla dzieci będzie tylko kucharą, praczką i sprzątaczką. A tak, jak wyjdę z domu, naladuję baterie, przy okazji zadbam o zdrowie i jestem o wiele szczęśliwsza a widać gołym okiem, że jak jestem szczęśliwsza to ten nasz dom jest taki jakis weselszy
Jak Ci dzieci podrosną to macierzyństwo zmieni trochę smak. Zobaczysz
Na słodszy 
Acikk, Flakonik, pati_zuzia, Mama-julka, Moniusia89, Matleena, justyna14, lips lubią tę wiadomość
-
Pchełka podziwiam, zazdroszczę no i wogole wogole

Ja właśnie wyleguje się w wannie a mężyk karmi małego bo zaraz znowu do pracy
Ja bym poszła na zumbe kiedyś chodziłam i to było to, musze poszukać gdzie tu w pobliżu mamy teraz
Pchełka, justyna14 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.
Oo tak mi by sie przydała jakas koleżanka z dzieciaczkiem bo tak to każdy przychodzi z daleka podgląda i tyle
alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH