Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No to teraz mam dylemat ...
    Tylko, że wkładka też strasznie boli zakładanie i często jest robiona w ogólnym znieczuleniu - tak słyszałam.
    Nie wiem co robic;/
    Ala ja wczoraj rozmawialam z Piela o wkladce to mowila ze zakładanie jest prawie bezbolesne. Tylko czuć ze cos tam sie wklada. Zaklada te wkladki w gabinecie podczas wizyty. Wkladka hormonalna na trzy lata. Koszt 800zl plus pewnie za wizytę jeszcze :-) trzeba to zakladac pod koniec okresu, wtedy szyjka jest rozchylona. Ja rozważam ta możliwość. No i okresu nie ma potem, tylko plamienie na wkladke :D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze ja chyba od tabletek zaczne, nigdy nie stosowałam nic prócz własnych wyliczen lub gumek, wiec na razie tabsy i zobacze co dalej. sa ponoc jakies ktore mozna brac przy kp. moze któras juz uzywa?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak na przyszlosc ;)
    http://www.papilot.pl/dziecko/32934/Dlaczego-dziecko-placze-Ta-mama-spisala-44-powody-Z-jednego-dnia.html

a to na tematy kolkowe,choc chyba wszystko przerobione
    http://www.papilot.pl/dziecko/32810/Jak-poradzic-sobie-z-kolka-dziecka.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w mieście i kupiłam nan HA zobaczymy co będzie.
    Zaliczyłam zakupy kupiłam spodnie i bluzkę i wiecie co takie wyjścia serio pomagają wróciłam z galerii taka pełna energii!!:D oczywiście wróciłam na moment wrzaskow mego synka ale jakas taka szczesliwsza jestem. Nawet małemu krzykaczowi kupiłam łaszki :D

Acikk, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera :-D
    W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm :-D hahaha

Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi :-S

Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi :-( co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Obudzila sie :-( nie wiem co sie dzieje wieczorami. Od 16 nie spala, ok 19 poplakiwala ze zmeczenia ziewala oczy sie zamykaly wiec kapanie i karmienie, pod koniec karmienia zasnel, odlozylam ja, 20 min spala i oczy jak 5 zl nagle i usmiech od ucha do ucha jakby spala 3 godz i sie wyspala. Codziennie to samo. I padnie teraz o 23

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa co do smoka to ja nic nie robiłam moj mały już w szpitalu smoka ciumkal kiedy był jeszcze na cycu

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szpitalu smoka nie chciała ale potem w domu jak byla na butli to zalapala :-) u nas pierwszy od razu przypadł malej do gustu :-) z aventa :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym sie różnią smoczki uspokajające od dynamicznych?

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A czym sie różnią smoczki uspokajające od dynamicznych?
    Teoretycznie tym ze dynamiczne mają zaspokoić odruch ssania a te uspokajające pomoc w usypianiu i uspokojenia, praktycznie wydaje mi sie ze różnią się nazwa :D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Postanowiłam ze zacznę odciągać mleko tak zeby ktoś mógł je podać małemu.
    I jak dobrze pójdzie to chce przynajmniej 2 razy w tygodniu iść na basen.
    Muszę mieć chociaż jakąś minimalną odskocznie.

Mam ręczny odcągacz z Aventu. Mam nadzieję ze się uda coś mleczka odłożyć. Ile powinnam odciągnąć żeby zastąpić posiłek? Mały ma 4 tygodnie.

Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.

justyna14, Acikk, Pchelkaa, pati_zuzia, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Aannkkaa ja tez dzis na zakupach bylam, chcialam odswiezyc garderobe, udalo mi sie wreszcie kupic kurtke zimowa i 2 pary spodni, sukienke buty torebke bluzke. Tez wrocilam i dostalam takiego powera :-D
    W sobote o 10:30 mam wizyte u gina, wczoraj sie zapisalam a w nocy snilo mi sie ze lekarz powiedzial ze nadal mam to rozwarcie 5 cm :-D hahaha

Moje dziecko spi, padlo po kapieli az nie wierze. Mam nadzieje ze sie zaraz nie wybudzi :-S

Aa i przyszedl smoczek difrax, ale niestety corka pogardzila nim tak jak i czterema poprzednimi :-( co Wy zrobilyscie ze Wasze dzieci smoka zlapaly? Dodam ze maczalam w mleku moim

Pchelkaa, dzieci piersiowe nie lubią smoczków :-D
    Mój najstarszy cycowy, karmiony wyłącznie piersią, na każdy smoczek miał odruch wymiotny ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:27

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.
    podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    moi wszyscy znajomi są w pracy, nawet nie bede miala z kim pogadac jak mama wróci do Polski...
    w dodatku wszyscy znajomi bezdzietni, więc troche nie chce mi sie słuchać o kolejnych imprezach na ktorych mnie nie bylo, a im pewnie o kolejnych nieprzespanych nocach z powodu płaczu dziecka...
    zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba musimy cos wykombinowac bo przystawilam malego po 16, cyckal prawie godzine, tezet ululal to pospal niecala godzine, przystawilam go, prawie godzine ciumkal i Slyszalam ze raz je, raz tylko ssa i podsypia. Ja za laktator a tam z cycka jednego 120 ml sciagnelam. Moje dziecko po prostu nie lubi jesc prosto z cyca chyba...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Pchelkaa, dzieci piersiowe nie lubią smoczków :-D
    Mój najstarszy cycowy, karmiony wyłącznie piersią, na każdy smoczek miał odruch wymiotny ;-)
    Nag, to moje dziecko i cycka possa i smoczek i wszystko :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    podziwiam Cie ! serio! jesteś moim niedoścignionym wzorem! 4 dzieci, dom, mąż i masz siły i chęci na zdaje się wszystko.

Justynka, wiesz gdzie tkwi mój sekret?
    Mam najcudowniejszego męża pod słońcem (wiem, wiem-Wasi też są super). Wszystko robimy razem, on mi bardzo dużo pomaga. Pomagają też chłopcy. Poza tym dobrze się uczą więc nie muszę z nimi siedzieć przy lekcjach i tu zyskuję czas.

Po prostu wiem, że jeśli stanę się zwykłą "kurą domową", to będzie źle. Będę sfrustrowaną, grubą babą z trwałą na głowie i fartuchem w grochy, która dla dzieci będzie tylko kucharą, praczką i sprzątaczką. A tak, jak wyjdę z domu, naladuję baterie, przy okazji zadbam o zdrowie i jestem o wiele szczęśliwsza a widać gołym okiem, że jak jestem szczęśliwsza to ten nasz dom jest taki jakis weselszy :-D

Jak Ci dzieci podrosną to macierzyństwo zmieni trochę smak. Zobaczysz ;-) Na słodszy :-)

Acikk, Flakonik, pati_zuzia, Mama-julka, Moniusia89, Matleena, justyna14, lips lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka podziwiam, zazdroszczę no i wogole wogole :)

Ja właśnie wyleguje się w wannie a mężyk karmi małego bo zaraz znowu do pracy :/

Ja bym poszła na zumbe kiedyś chodziłam i to było to, musze poszukać gdzie tu w pobliżu mamy teraz :)

Pchełka, justyna14 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zawsze można kogoś nowego poznać kto ma dziecko i będzie miał te same tematy, problemy i rozterki.

Oo tak mi by sie przydała jakas koleżanka z dzieciaczkiem bo tak to każdy przychodzi z daleka podgląda i tyle ;)

alicja_, justyna14 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ