X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co dziewczynki w nocy śpią w swoim łóżeczku w naszej sypialni a w dzień w swoim pokoju ale póki się mieszczą razem do łóżeczka to kładę je razem wtedy spokojniej i dłużej śpią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Pchelkaa, a ile zajęło Ci pierwsze motanie chusty? Bo ja sie boje ze zrezygnuje po pierwszym nieudanym wiązaniu :)

Z 10 min moze niecale, motanie samo nie jest trudne ( ja razem z chusta dostalam instrukcje jak motac kieszonke, kangura, prosty plecak i 2x) najgorsze dociaganie ale juz za drugim razem poszlo sprawniej bo wiedzialam mniej wiecej co i jak.
    Mloda wyjelam z chusty na spiocha i polozylam do lozka w ubraniu po godzinie spania obudzila sie na jedzenie przebralam w pizame i dalej spac poszla :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia moj antek też ma takie pućki jak Twoj kacperek :D
    No ma i mowimy na nkego pućek :D A w dole szczuplutki jest :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i jak Wasze dzieciaczki? Marysie po 20 dokarmilam i spi. Ja w tym czasie zajelam sie ukladaniem rozmiarami jej ubranek zeby wiedziec ktore prac nastepne.
    I mam do Was pytanie. Jak ubieracie swoje dzieci?
    Ja Marysi ubieram body krótki rękaw na to bluzeczka spodenki i skarpetki a mam duzo bodow z długim rekawem i nie wiem do czego je ubrac. Same ze spodenkami to za zimno. Pod blizeczke? 2 dl rekawy w domu to chyba za cieplo a body z kr rekawem na to z dl i jeszcze spodenki to chyba za duzo warstw jak sie później przebiera pieluche? :p

Marysia pobila wczoraj rekord. Pampers podobno wytrzymuje 12h a ona przesikala chyba po 5h. W nocy przebieralismy ja juz teraz co 6h bo jak kazde karmienie co 3h to zawsze miala sucho

A te które uzywaja Pampersow w sobotę i niedzielę jest promocja w NETTO
    ostatnio kupilam w kauflandzie 3op 3 a w sobotę jade do netto kupić 2 kartony 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Sariuszem! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/723f641bab07.jpg

Mi$ia26, pati_zuzia, Kate4, aannkkaa, Dżulia, Madzisek, Pchelkaa, MeGi2986, Moniusia89, justyna14, rewelka, Piegus, Nadulka, maya34, moniek90, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dziewczyny vzy ktorys z maluszkow je juz 150 ml mleka? Moj jak dostaje 120 ml to wytrzymuje tylko dwie godziny a potem jest taki wrzask ze masakra bo głodny. Tmraz dalam mu 150 zeby sprawdzic i normalnie 3 godziny wytrzymał. Wydaje minsie ze to za dużo, nie chce mu btzuszka rozepchać albo zeby bolał go z przejedzenia.

Kurde ja wczoraj pierwszy raz dałam na noc 150ml. A tak to ciągle je po 120ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Po domku chodzisz w takim nosidelku??

• ania14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    położyłam dzisiaj Malego do lezaczka i mi 40 minut wytrzymał :D coraz wieksze to moje dziecko :)
    i coraz częściej myślę, że pod koniec tego roku chcę znowu zacząć starania... pierwszy miesiac to była masakra, baby blues plus placz Małego. ale cudownie jest miec takie cudo do kochania...

Rosna te nasze dzieciaczki :( właśnie pisalam dzisiaj do męża że mi smutno :( ten czas tak strasznie szybko leci. Starania ciążą nie wiem kiedy to przelecialo. Marysia urodzila sie taka malutka ze az nie wierze jak na te pierwsze ubranka patrze. Rożek wyniosłam dzisiaj z szafy z sypialni bo juz dawno nie uzywamy. Dopiero co trzymałam moją kruszynke w nim :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy to mało? 5razy na dobę i jeszcze dopajam woda
    Zmieniły się nam godziny ale wygląda to tak 22,6,9,14,18
    Wody tak jeszcze w ciągu dnia wypija ok 200ml

Ja ostatnio słyszałam, że dziecko przy MM powinno wypijać co najmniej tyle wody ile w jednej porcji mleka.
    Co do ilości karmień to w tych wszystkich tabelach piszą, żeby dzidzia 2 miesiące jadła 6 razy dziennie po 120ml. Ale wiadomo, że to tylko tabelki, a każde dziecko jest inne.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Po domku chodzisz w takim nosidelku??

Narazie jeszcze nie kupiłam chusty, a dziś Sarka po 18 zaczęła płakać, więc zapakowałam ją do tego i od razu odlot. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny – czopki pomogły na zaparcie u Sarki, dzięki! :)

justyna14 – śliczna Pola! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, kapiecie swoje Maluchy codziennie?

Madzisek lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Mam pytanie, kapiecie swoje Maluchy codziennie?

Ja normalanie jak jest zdrowa to kąpie codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - Dziewczynki cudowne. Ty masz zawsze takie śliczne te zdjęcia. Ja to nie potrafię uchwycić uśmiechu na zdjęciu. :P

Mi$ia26 – Ale ma muchę ten Twój kawaler! :) super przystojaniak :)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Narazie jeszcze nie kupiłam chusty, a dziś Sarka po 18 zaczęła płakać, więc zapakowałam ją do tego i od razu odlot. :D

Nosidełko jest tylko dla dzieci, które już samodzielnie siedzą ;) a nie wszystkie nosidełka, nawet te rekomendowane są zdrowe, bo w większości dziecko wisi a musi mieć nóżki rozstawione jak siedzi ;)

Popytaj na grupie na fb, tam dziewczyny się znają i powiedzą Ci czy Twoje nosidełko jest zdrowe dla Sarki :)

https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/?fref=nf

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myslicie ze u mojego malego moze byc juz ten skok rozwojowy? Tym bardziej jak on jest przeterminowany min. 2 tygodnie? Bo od wczoraj a raczej juz przedwczoraj zrobil sie taki kaprysny i marudby i nieznosny ze ja nie wiem...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:38

kwiatakacji, Pchelkaa, Moniusia89, Mi$ia26, KASIAG24, ZieloneOliwki, Mama-julka, Suerte, mnk lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Jak Ty Ala ogarniasz Sarke z rozpuszczonymi wlosami? Ja jak tylko sie nachylam do mlodej to od razu lapie za wlosy i puscic nie chce :-(
    A co do nosidelka- swietnie ze ktos wymyslil takie nosidelka, chusty- jak to ulatwia zycie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 04:05

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 2363 2364 2365 2366 2367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ