X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek od kilku dni zaczyna gaworzyć :-D Ja do niego gadam to od czasu do czasu jest "agu" a jak się denerwuje jak próbuje wydać z siebie jakiś dźwięk a mu nie wychodzi ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:46

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk czytalam gdzies se dzieci urodzone 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2tyg wczesniej wiec moze byc :)

My kapiemy co drugi dzien tak nam polecila polozna ze nie zmywa sie wtedy bariera ochronna czy jakos tam :/

Nakarmilam mojego terroryste wlozylam do lozeczka wlaczylam kolyske i czekam kiedey sie zmeczy ale zaczyna go chyba denerwowac i trzeba bedzie wymyslic co innego :)

Umnie nie ma mowy o rozpuszczonych wlosach sa dosyc dlugie i malemu bym caly czas po twarzy jezdzila i tak o to chodze w koku dzien w dzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tak samo w koczku jakims albo kitce ale zaczyna mnie to juz wkurzac, a wlosy mak dlugosci tak jak Ala.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje wlosy o drugie tyle co Ali i ciezko chodzic w nie zwiazanych :/ Dzwiek suszarki pomogl usnac i mozna isc spac ale zawsze poltorej godziny musimy uplynac od karmienia o tej porze zanim usnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są nosidełka w których można już od urodzenia nosic np nosidełka babybjorn:) i poznaje Alicja że też masz z tego nosidelko;) tak?

Zdjęcia robię telefonem :O ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 07:18

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy nosidło baby bjorn carier one i będziemy je sprzredawać i kupować tulę. Teoretycznie jest to nosidełko od urodzenia, ale jak pogrzebaliśmy w necie na temat tego nosidła to opinie są sprzeczne czy aby na pewno nadaje się dla takiego maluszka ze względu na usztywnianą część podtrzymującą kręgosłup. Dopytaliśmy ortopedy i potwierdził to co wyczytaliśmy, że w przypdku takiego maluszka lepsze są nosidła miękkie, które pozwalają zachować naturalne krzywizny kręgosłupa. To jest podobnie jak z bujaczkami większość ma opis,że jest od pierwszych dni życia a jednak lepiej na początku nie używać. Oczywiście krótki czas w nosidle czy bujaczku krzywdy dziecku nie zrobi a na późniejszym etapie można sobie pozwolić na więcej.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci po szczepieniu tez tak goraczkowały do 39C?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moj to samo po karmieniu jak się obudzi ok 4-5 to potem z 1,5 godz trwa zanim usnie .a dziś obudził się o 4 i wydaje mi sie ze wogole już nie spał ale leżał że mna w łóżku ja drzemalam on marudzil i jakoś dotrwalusmt do teraz :P

Z włosami u mnie to samo :) mały jak chyci to ja dziękuję...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiej strony wrzucacie zdjęcia? BO ta z której do tej pory wrzucałam jest zablokowana a mój synek ma dla Was piękny uśmiech z rana :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, wydawało mi się że Kasia podobna z buzi do męża jak widziałam zdjęcie :)

Acikk, nie ma co gadać:P Noc wcześniej się wyspałam bo pojechalismy do teściowej i on wstawała ;) no a następnego wieczoru wychlałam litr wina, zapiłam kilkoma kieliszkami wódki, przepaliłam fajkami i się odstresowałam :D Do momentu aż się ostro na sam koniec nie pokłóciłam z mężem, jak wróciliśmy do domu. Nooo, fajnie było- polecam każdej bo w sobotę byłam spokojniejsza a i Kubuś chyba wyczuł :) [Boże jak ktoś spoza "grudniówek" to czyta to sobie nieźle musi myśleć.. :| :P ]

Kika, ja kąpię małego co 2-3 dni. Na co dzień myję chusteczkami, buzię solą fizjologiczną itd więc nie mam potrzeby go męczyć codziennie bo nie lubi kąpieli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:00

Matleena, Acikk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myjecie buzię w środku maluszkom? Czasem mam wrażenie że Kubie coś w buzi przeszkadza bo mieli językiem i go wystawia, któraś z Was też coś takiego zauważyła u swoich dzieciaszków?

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co drugi dzien.

Mi tez sie wydawalo ze Flakonika Kasia do meza podobna :-)

Lips ja wrzucam z tinypic i wczoraj bylo ok :-)

Zielone oliwki dziecko Ci zabiora :-D ja to dziwna jestem nigdzie nie chce wychodzic bez corki. Rodzice proponowali ze z nia zostana a tescuowa to juz drugi dzien jak siedzialam w domu po wyjsciu ze szpitala zadzwonila ze zostanie z nia a ja zebym szla w miasto, pytam sie jej po co a ona jak to, oderwac sie od tych pieluch :-S ona uwaza ze macierzynstwo to najgorsze co moze byc.

A dzis jade z moja ukochana szwagierka do mojej siostry tej z blizniakami. Chce zeby sie dziewczyna rozwerwala bo popadnie w depresje ale przedporodowa. Rodzina ojca dziecka uwaza ja za inakubator- doslownie. Na lekarza jej daja cala wyprawke skompletowali ona nie wybrala nic! A sory, kolor wozka. Bez jej wiedzy zamawiaja butelki smoczki ubranka ma juz do 3 rz synka. Szkoda mi jej ale z drugiej strony jak glupia... Teraz sie ocknela na 3 tyg przed porodem ze ona dziecku nic nie kupila i ze nie czuje jakby to jej dziecko mialo byc :-o siedzi w domu i placze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, terror noworodkowy :D No bo wiesz, jak można się napić jak się ma malutkie dziecko. Matką Polką w koszuli nocnej trzeba być ;)

Troszkę cieplejszą wlewałam, ogólnie widzę że jest ciepłolubny. ALe mój mąż się boi wlać cieplejszej niż 38 bo mówi że go szczypie... :P

Eve, a czym myjesz buzię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, mi teściowa zaproponowała bo widziała że się męczę psychicznie, bo mały wrzeszczał wieczorami z powodu kolek. Nie dawałam sobie rady i momentami miałam dosyć tego wszystkiego, płakałam z nim mimo że nikomu się nie żaliłam. No tylko Wam :P
    A od piątku naprawdę mi dużo lepiej ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk tez go w koncu wzielam do lozka do siebis bo sie obiudzil jak skonczylam pisac post i teoretycznie spal to i ja drzymalam do tej pory zjadl znow i poszedl spac wiec trzeba korzystac to jsst juz chyba nasz rytual po 4 pobudka i do 6 nie ma spania :/

PCchelkaa ja to wspolczuje tej twojej szwagierce :/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w nocy mały też nie spał prawie 2 h, tak po 2... z czego większość to płacz, coraz :bardziej się przekonuję że ma właśnie skok rozwojowy, teraz nie śpi od 7:30 chwilowo leży grzecznie w łóżeczku ze smokiem i włączoną karuzelką:)

My kąpiemy co 2-3 dni, w środku buzi nie myjemy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: