X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek od kilku dni zaczyna gaworzyć :-D Ja do niego gadam to od czasu do czasu jest "agu" a jak się denerwuje jak próbuje wydać z siebie jakiś dźwięk a mu nie wychodzi ;-)

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:46

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk czytalam gdzies se dzieci urodzone 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2tyg wczesniej wiec moze byc :)

My kapiemy co drugi dzien tak nam polecila polozna ze nie zmywa sie wtedy bariera ochronna czy jakos tam :/

Nakarmilam mojego terroryste wlozylam do lozeczka wlaczylam kolyske i czekam kiedey sie zmeczy ale zaczyna go chyba denerwowac i trzeba bedzie wymyslic co innego :)

Umnie nie ma mowy o rozpuszczonych wlosach sa dosyc dlugie i malemu bym caly czas po twarzy jezdzila i tak o to chodze w koku dzien w dzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tak samo w koczku jakims albo kitce ale zaczyna mnie to juz wkurzac, a wlosy mak dlugosci tak jak Ala.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:38

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje wlosy o drugie tyle co Ali i ciezko chodzic w nie zwiazanych :/ Dzwiek suszarki pomogl usnac i mozna isc spac ale zawsze poltorej godziny musimy uplynac od karmienia o tej porze zanim usnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są nosidełka w których można już od urodzenia nosic np nosidełka babybjorn:) i poznaje Alicja że też masz z tego nosidelko;) tak?

Zdjęcia robię telefonem :O ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 07:18

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy nosidło baby bjorn carier one i będziemy je sprzredawać i kupować tulę. Teoretycznie jest to nosidełko od urodzenia, ale jak pogrzebaliśmy w necie na temat tego nosidła to opinie są sprzeczne czy aby na pewno nadaje się dla takiego maluszka ze względu na usztywnianą część podtrzymującą kręgosłup. Dopytaliśmy ortopedy i potwierdził to co wyczytaliśmy, że w przypdku takiego maluszka lepsze są nosidła miękkie, które pozwalają zachować naturalne krzywizny kręgosłupa. To jest podobnie jak z bujaczkami większość ma opis,że jest od pierwszych dni życia a jednak lepiej na początku nie używać. Oczywiście krótki czas w nosidle czy bujaczku krzywdy dziecku nie zrobi a na późniejszym etapie można sobie pozwolić na więcej.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci po szczepieniu tez tak goraczkowały do 39C?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moj to samo po karmieniu jak się obudzi ok 4-5 to potem z 1,5 godz trwa zanim usnie .a dziś obudził się o 4 i wydaje mi sie ze wogole już nie spał ale leżał że mna w łóżku ja drzemalam on marudzil i jakoś dotrwalusmt do teraz :P

Z włosami u mnie to samo :) mały jak chyci to ja dziękuję...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiej strony wrzucacie zdjęcia? BO ta z której do tej pory wrzucałam jest zablokowana a mój synek ma dla Was piękny uśmiech z rana :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, wydawało mi się że Kasia podobna z buzi do męża jak widziałam zdjęcie :)

Acikk, nie ma co gadać:P Noc wcześniej się wyspałam bo pojechalismy do teściowej i on wstawała ;) no a następnego wieczoru wychlałam litr wina, zapiłam kilkoma kieliszkami wódki, przepaliłam fajkami i się odstresowałam :D Do momentu aż się ostro na sam koniec nie pokłóciłam z mężem, jak wróciliśmy do domu. Nooo, fajnie było- polecam każdej bo w sobotę byłam spokojniejsza a i Kubuś chyba wyczuł :) [Boże jak ktoś spoza "grudniówek" to czyta to sobie nieźle musi myśleć.. :| :P ]

Kika, ja kąpię małego co 2-3 dni. Na co dzień myję chusteczkami, buzię solą fizjologiczną itd więc nie mam potrzeby go męczyć codziennie bo nie lubi kąpieli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:00

Matleena, Acikk, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myjecie buzię w środku maluszkom? Czasem mam wrażenie że Kubie coś w buzi przeszkadza bo mieli językiem i go wystawia, któraś z Was też coś takiego zauważyła u swoich dzieciaszków?

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co drugi dzien.

Mi tez sie wydawalo ze Flakonika Kasia do meza podobna :-)

Lips ja wrzucam z tinypic i wczoraj bylo ok :-)

Zielone oliwki dziecko Ci zabiora :-D ja to dziwna jestem nigdzie nie chce wychodzic bez corki. Rodzice proponowali ze z nia zostana a tescuowa to juz drugi dzien jak siedzialam w domu po wyjsciu ze szpitala zadzwonila ze zostanie z nia a ja zebym szla w miasto, pytam sie jej po co a ona jak to, oderwac sie od tych pieluch :-S ona uwaza ze macierzynstwo to najgorsze co moze byc.

A dzis jade z moja ukochana szwagierka do mojej siostry tej z blizniakami. Chce zeby sie dziewczyna rozwerwala bo popadnie w depresje ale przedporodowa. Rodzina ojca dziecka uwaza ja za inakubator- doslownie. Na lekarza jej daja cala wyprawke skompletowali ona nie wybrala nic! A sory, kolor wozka. Bez jej wiedzy zamawiaja butelki smoczki ubranka ma juz do 3 rz synka. Szkoda mi jej ale z drugiej strony jak glupia... Teraz sie ocknela na 3 tyg przed porodem ze ona dziecku nic nie kupila i ze nie czuje jakby to jej dziecko mialo byc :-o siedzi w domu i placze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, terror noworodkowy :D No bo wiesz, jak można się napić jak się ma malutkie dziecko. Matką Polką w koszuli nocnej trzeba być ;)

Troszkę cieplejszą wlewałam, ogólnie widzę że jest ciepłolubny. ALe mój mąż się boi wlać cieplejszej niż 38 bo mówi że go szczypie... :P

Eve, a czym myjesz buzię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, mi teściowa zaproponowała bo widziała że się męczę psychicznie, bo mały wrzeszczał wieczorami z powodu kolek. Nie dawałam sobie rady i momentami miałam dosyć tego wszystkiego, płakałam z nim mimo że nikomu się nie żaliłam. No tylko Wam :P
    A od piątku naprawdę mi dużo lepiej ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk tez go w koncu wzielam do lozka do siebis bo sie obiudzil jak skonczylam pisac post i teoretycznie spal to i ja drzymalam do tej pory zjadl znow i poszedl spac wiec trzeba korzystac to jsst juz chyba nasz rytual po 4 pobudka i do 6 nie ma spania :/

PCchelkaa ja to wspolczuje tej twojej szwagierce :/

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w nocy mały też nie spał prawie 2 h, tak po 2... z czego większość to płacz, coraz :bardziej się przekonuję że ma właśnie skok rozwojowy, teraz nie śpi od 7:30 chwilowo leży grzecznie w łóżeczku ze smokiem i włączoną karuzelką:)

My kąpiemy co 2-3 dni, w środku buzi nie myjemy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ