X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik to wczesniej moze byl skok rozwojowy znowu? Z tego co czytalam to ok 7 tyg znowu powinien byc, u Nas by sie zgadzalo bo Irenka byla nieznosna placzliwa, tylko na rekach i pozno zasypiala na noc a od 5 dni spi bardzo ladnie zasypia po 21 bez placzu i ceregieli, w ciagu dnia ladnie sie bawi przez ten czas jak nie spi, a w nocy budzi sie 2 razy na jedzeie o 2 i o 6 i spi do 9.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile zjadaja wasze dzieciaczki ważące ok. 5kg i ile razy dziennie? I jak liczycie mleko? Bo np. Jak robię 120ml to wychodzi prawie 140ml.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu robie 120 i tez wychodzk w butlce troche wiecej a maly wazy 5200 o zjada raz 120 a raz 80 nie ma reguly :)

Acikk to super ci Antek spi moj poszedl spac o 21:30 wstal po 3 i pozzniej po 7 i zostal z tata a ja czekam u gina i wracam zeby jechac z malym do lekarza :/

Gosia dziekuje dzis jedziemy bo dalej ulewa po odbiciu i do tego doszedl zatkany nos :/

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja to chyba glodomorek..bo robilam 120 to w ostatnich dniach jadla do końca i widać, ze wciąż glodna. Zrobilam więc jej 150, zostawia ok 10-20 ale najedzona. Je przewaznie 6 razy dziennie. I nie wiem czy nie za dużo.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Asia dziś kończy 8 tyg, a tydzień temu ważyła 5800 ;-) w przychodni śmieją się z niej że jest szersza niż dłuższa ;-)

genoweffa lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:

Cytrynówka
    Strasznie współczuje. A gdzie leżycie na Koszarowej czy Kamińskiego? Dużo zdrówka dla Stasia!
    My z Kacperkiem też mamy przeboje. Obecnie zapalenie ucha i antybiotyk, ale perspektywa szpitala jest, jak sobie nie poradzi z antybiotykiem.

Jesteśmy na Koszarowej, do Kamieńskiego mam traumę :) uważajcie z tym uszkiem, mój juz 10 dni na antybiotyku dozylnym jest...

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Franek ma swoje humory :( wogole nie chce spac w lozeczku nawet w nocy, co jeszcze przedwczoraj nie mialo miejsca. Najchetniej to by spal we mnie wtulony. A jak go odkladam to hest raki placz i zal ze az nie mofe tego sluchac. Normalnie przy odbiciu zsuwa sie jak dzdzownica po ramieniu na klatke piersiowa lapi raczkami za bluzke i zasypia blogo w chwile.

• lips Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek przez większośc czasu trzyma główke na prawą stronę. Staram się go układać tak żeby patrzył na lewo, stymuluję go zawsze po lewej stronie jakąś zabawką ale zdecydowanie woli prawą stronę. Jak leży na brzuszku tyo tak samo. Czy ktoś zauważył coś podobnego? Lekarz nie kazał się martwić, no ale trochę mnie to niepokoi.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa u nas to samo choć już coraz wiecej trzyma na wprost. U nas lekarka powiedziała ze to normalne i kazała właśnie tmstymulowac zeby ostrzał też w lewo. Ja jak usnie to odkładam go na lewy bok i tak śpi bo tak sam jak nie śpi to raczej ciągle w prawo się odkreca.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    To moja to chyba glodomorek..bo robilam 120 to w ostatnich dniach jadla do końca i widać, ze wciąż glodna. Zrobilam więc jej 150, zostawia ok 10-20 ale najedzona. Je przewaznie 6 razy dziennie. I nie wiem czy nie za dużo.

Ja właśnie też wczoraj małemu wieczorem zrobiłam 150 i zostawił 10 ml tylko boję się że to za dużo. Ale teź miałam wrażenie że jeszcze głodny po tych 120 ml.
    no i spał po tem 5 godzin a tak to tylko 3.

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no juz ponad godzine lekarz sie spoznia :/ Wogole dzwonie dzis do przychodni zeby zapisac malwgo a ta mi mowi ze niewiadomo czy lekarz go przyjmie bo ma komplet ludzi zapisanych i ze ci co sa maja pierwszentwo no chyba ona nie mysli ze bede z takim malym dzieckiem czekala w przychodni noewiadomo ile :/

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam Debridat u starszej córki na zaparcia jak była malutka.

Moje córy zjadają różnie, raz 60ml a raz 100ml, ale najczęściej po 75 ml.

Miłego dnia mamuśki :)

caławtrawie lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Jesteśmy na Koszarowej, do Kamieńskiego mam traumę :) uważajcie z tym uszkiem, mój juz 10 dni na antybiotyku dozylnym jest...

Ojej, ja po Chałubińskiego też mam traumę, myślałam, że Kamińskiego to lepszy wybór. Współczuję Ci bardzo, szkoda, że te wrocławskie porodówki takie paskudne.
    Kacper był pod opieką poradni neonatologicznej na Kamińskiego i byłam zadowolona, to oni właśnie wyprowadzili malucha z żółtaczki, pewnie zależy na jakiego lekarza się trafi. Powiedziałam sobie, że już nie wrócimy na Chałubińskiego.
    Nie wiem, jak na niego uważać bardziej, jakieś rady?
    podaję lekarstwa, w środę idziemy do kontroli, chciałabym uniknąć szpitala. A jak wyście złapali to uszko? Mi się wydaje, że Kacper złapał ode mnie, bo ja jestem przeziębiona, mąż jakieś paskudztwo mi sprzedał.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny, takie porównywanie wagi nie ma sensu. Można porównać ile dziecko przybrało, ale jak można porównać mojego z innymi dziećmi, gdzie mój na starcie ważył tyle co miesięczne dziecko?

Z ciekawości zapytałam...To chyba nic złego... Ale widzę, że ostatnio już o nic nie można zapytać ani nic pokazać, bo od razu ktoś ma uwagi.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:10

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala moj jeszcze nie ma 2 m-ce i ważył w zeszłym tyg 5100 :)

A co do jedzenia to tez zdarza mu się już zjeść 150 ml :) nasze dzieci rosną i jedzą coraz więcej nie ma co się dziwić !

alicja_, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma miesiąc i już około 4700:)

genoweffa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciotki !;) mamy już ponad 4 tygodnie ;)

zastanawiam się nad jednym. Od jakiegoś tygodnia moją Julkę strasznie wysypało na buzi, czole i główce. Byłam któregoś dnia w przychodni po skierowanie dla mnie, więc pediatra spojrzała na małą i stwierdziła, że to potówki. Ale to nie była wizyta, tylko pomiędzy pacjentami i lekarka tylko zerknęła na małą. I co schodzi jedno to następne się pojawia. I się zastanawiam czy to na pewno potówki czy coś innego. Na reszcie ciała nic nie ma. I nie ubieram jej grubo, wręcz zrezygnowałam z jednej warstwy. Wiem że lekarzami nie jesteście i na odległość diagnozować nie będziecie, ale jakie były wasze doświadczenia? tylko główka czy całe ciało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:14

Nadulka, Marta0912, lilianna, rewelka, Moniusia89, aannkkaa, Suerte, MeGi2986, pati_zuzia, ZieloneOliwki, Marik, revvelka, kwiatakacji, justyna14, Matleena, genoweffa, Ola_45, m@rzenie, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my znowu walczymy z chórbskiem...tym razem z katarem...
    inhalacje...frida...nasivin...fenistil...eh eh eh

Antek w srode konczy 2 miesiace i wazy 5300 (waga urodzeniowa - 3170g):)

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

Dżulia lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 2393 2394 2395 2396 2397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ