X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Dżulia, Julcia jest prześliczna <3 normalnie cukiereczek <3
    istny ojciec.

Wiecie co... w ciąży irytował mnie tekst "urodziłaś już?" albo "ty jeszcze w ciąży". A teraz szlag mnie trafia, gdy spotykam kogoś znajomego i mi mówi "to twoje dziecko? nie podobne."

Wczoraj pokłóciłam się z mamą jak wyjechała z tekstem: "dobrze, że Julka nie wdała się w mamę, teraz mamy ślicznotkę". Potem chciała to w żart obrócić, ale i tak mnie uraziła. Tak jakbym była jakimś gizmo czy coś :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzulia to Ci mamuska poslodzila nie ma co :) mała faktycznie śliczna :) nie mnie oceniać po kim :D

Dżulia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c59e1f41dd4a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca571fba5c4f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59d4080f7b14.jpg

Mój szkrab zjada 120ml (gotowej mieszanki)tak co 3 godziny. No, a waży z 3800. Na tydzień przybiera około 200g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:35

MeGi2986, Dżulia, rewelka, Nadulka, pati_zuzia, Moniusia89, ZieloneOliwki, Suerte, revvelka, alicja_, kwiatakacji, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka moja to podobne miny robi jak teściowa ;) Chyba mnie kara spotka za to nabijanie się z szanownej mamusi 8)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o Moim Tobiaszku mówią, że do mojego taty podobny :) Gdyby mi powiedzieli, że do teścia albo teściowej to też bym zadowolona nie była...

Alicja jak Ci się żyje z wkładką? Masz hormonalną czy zwykłą?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    A my znowu walczymy z chórbskiem...tym razem z katarem...
    inhalacje...frida...nasivin...fenistil...eh eh eh

Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do teściowej :D to się uśmiałam :D

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871

My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was dziecko też tak niespokojnie śpi? Mój Adaś jak zaśnie to co jakieś 5 minut dostaje jakiś dziwny "atak", strasznie energicznie rusza na boki główką i macha nerwowo łapkami... :( czasami nawet zaczyna płakać podczas takiego ataku i budzi się... nie wiem co może być tego przyczyna i czy to kiedyś minie? Adaś cierpi na kolki ale zazwyczaj one ustępują na noc i inaczej się objawiają-prężenia i stękania....

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka moj antek też do mojego taty podobny :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Z ciekawości zapytałam...To chyba nic złego... Ale widzę, że ostatnio już o nic nie można zapytać ani nic pokazać, bo od razu ktoś ma uwagi.. :/

Ala ja tez to zauwazylam- zarowno o wage jak i ubieranie pytac nie mozna ;-)

Dzulia to mamusia Ci pojechala.

Marta mnie tez kara spotkala za smianie sie z tesciowej bo identycznie oczami przewraca. Jak spojrzy w gore lewe oczko troszke w prawo ucieka tak jak tesciowej :-(

Marta0912, alicja_, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    alisss871

My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.

A w jakiej formie go podajesz? Też miałaś taki proszek do rozrobienia i teraz podajesz zawiesinę? jeśli tak to kiedy go podajesz - chodzi mi o karmienia, podajesz przed karmieniem, po czy pomiędzy? ja nie dawno podałam pierwszy raz i adaś zaczął się krzywić więc od razu dałam mu butlę z mlekiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa my już stracone w tej kwestii najwyraźniej ;) No, ale niech to będzie przestroga dla dziewczyn co jeszcze są w ciąży, żeby nie śmiały się ze swoich teściowych bo dzieci im się upodobnią za karę ;)

Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty :/

i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutego :/ poszlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi :(((

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    To o Moim Tobiaszku mówią, że do mojego taty podobny :) Gdyby mi powiedzieli, że do teścia albo teściowej to też bym zadowolona nie była...

Alicja jak Ci się żyje z wkładką? Masz hormonalną czy zwykłą?

Mam Mirene.
    Generalnie zupełnie jej nie czuje. Nie miałam tez żadnych dolegliwości po założeniu.
    Byłam założyć w pierwszy dzień okresu i na drugi dzień juz nie miałam krwawienia. Oby tak zostało, bo lekarz mówi, ze po Mirenie moze w ogóle okres zaniknąć na 5lat:) byłoby cudownie :)

rewelka, Nadulka, Pchelkaa, genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty :/

i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutego :/ poszlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi :(((

Współczuję bo straszne to jak dzidziuś przechodzi takie rzeczy. Będzie dobrze. Musi się poprawić nie ma innej opcji.
    U nas też pleśniawki. Od soboty podaję małej nystatynę co 8 godzin 1ml. Broniłam się przed tym, ale wyjścia nie ma bo po żelu, który stosowałam nie było poprawy.
    U nas też te pleśniawki na języczku, na podniebieniu widziałam,no i też gdzie nie gdzie na dziąsełkach. Dziś mam taką tylko małą kontrolę u lekarza, czy coś się poprawia. Moim zdaniem sie poprawia, ale niech lekarz oceni.

A lekarz nie przepisał Wam tego fioletu gancjanowego na pleśniawki. Słyszałam, że wielu osobom pomaga. Ja go nie stosuję jeszcze bo dziś mamy tę wizytę i pani doktor za wiele by nie widziała co się w buźce dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słoneczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:39

Dżulia, rewelka, aannkkaa, Aneczka86, kwiatakacji, Nadulka, alicja_, Marta0912, justyna14, MeGi2986, Pchelkaa, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Piegus, pati_zuzia, Moniusia89, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?

Mi podkreslał Nasivin 0.01% jest jak najbardziej....a ze to lekarz bardzo ostrozny to podam Antkowi

alisss871 lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena myślę, że każda mama wie, że nie ma co porównywać wagi,ilości zjadanego mleka, ubierania dziecka na spacer itp. , bo zależy to od różnych czynników min.wagi urodzeniowej. Nie pyta się po to żeby przystawić dziecko do jakiejś miarki, tylko z ciekawości, żeby zobaczyć swoje dziecko na tle innych - tak działają np. siatki centylowe :) Ja nie zastanawiam się nad sensem zadawanych pytań,jak mogę odpowiedzieć to odpowiadam,choćby 3 razy na podobne pytanie :)
    Od lekarza,który powiedział,że o takie rzeczy nie ma sensu pytać,bo ... się wypisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:51

alicja_, rewelka, Pchelkaa, genoweffa, dorciamw lubią tę wiadomość

‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ