Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadulka wrote:Dżulia, Julcia jest prześliczna
normalnie cukiereczek
Wiecie co... w ciąży irytował mnie tekst "urodziłaś już?" albo "ty jeszcze w ciąży". A teraz szlag mnie trafia, gdy spotykam kogoś znajomego i mi mówi "to twoje dziecko? nie podobne."
Wczoraj pokłóciłam się z mamą jak wyjechała z tekstem: "dobrze, że Julka nie wdała się w mamę, teraz mamy ślicznotkę". Potem chciała to w żart obrócić, ale i tak mnie uraziła. Tak jakbym była jakimś gizmo czy coś -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/c59e1f41dd4a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca571fba5c4f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59d4080f7b14.jpg
Mój szkrab zjada 120ml (gotowej mieszanki)tak co 3 godziny. No, a waży z 3800. Na tydzień przybiera około 200g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:35
MeGi2986, Dżulia, rewelka, Nadulka, pati_zuzia, Moniusia89, ZieloneOliwki, Suerte, revvelka, alicja_, kwiatakacji, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartosza83 wrote:A my znowu walczymy z chórbskiem...tym razem z katarem...
inhalacje...frida...nasivin...fenistil...eh eh eh
Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?
-
nick nieaktualnyCzy którejś z Was dziecko też tak niespokojnie śpi? Mój Adaś jak zaśnie to co jakieś 5 minut dostaje jakiś dziwny "atak", strasznie energicznie rusza na boki główką i macha nerwowo łapkami...
czasami nawet zaczyna płakać podczas takiego ataku i budzi się... nie wiem co może być tego przyczyna i czy to kiedyś minie? Adaś cierpi na kolki ale zazwyczaj one ustępują na noc i inaczej się objawiają-prężenia i stękania....
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Z ciekawości zapytałam...To chyba nic złego... Ale widzę, że ostatnio już o nic nie można zapytać ani nic pokazać, bo od razu ktoś ma uwagi..
Ala ja tez to zauwazylam- zarowno o wage jak i ubieranie pytac nie mozna
Dzulia to mamusia Ci pojechala.
Marta mnie tez kara spotkala za smianie sie z tesciowej bo identycznie oczami przewraca. Jak spojrzy w gore lewe oczko troszke w prawo ucieka tak jak tesciowejMarta0912, alicja_, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:alisss871
My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.
A w jakiej formie go podajesz? Też miałaś taki proszek do rozrobienia i teraz podajesz zawiesinę? jeśli tak to kiedy go podajesz - chodzi mi o karmienia, podajesz przed karmieniem, po czy pomiędzy? ja nie dawno podałam pierwszy raz i adaś zaczął się krzywić więc od razu dałam mu butlę z mlekiem. -
nick nieaktualny
-
my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty
i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutegoposzlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi
((
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:To o Moim Tobiaszku mówią, że do mojego taty podobny
Gdyby mi powiedzieli, że do teścia albo teściowej to też bym zadowolona nie była...
Alicja jak Ci się żyje z wkładką? Masz hormonalną czy zwykłą?
Mam Mirene.
Generalnie zupełnie jej nie czuje. Nie miałam tez żadnych dolegliwości po założeniu.
Byłam założyć w pierwszy dzień okresu i na drugi dzień juz nie miałam krwawienia. Oby tak zostało, bo lekarz mówi, ze po Mirenie moze w ogóle okres zaniknąć na 5lat:) byłoby cudownierewelka, Nadulka, Pchelkaa, genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty
i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutegoposzlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi
((
Współczuję bo straszne to jak dzidziuś przechodzi takie rzeczy. Będzie dobrze. Musi się poprawić nie ma innej opcji.
U nas też pleśniawki. Od soboty podaję małej nystatynę co 8 godzin 1ml. Broniłam się przed tym, ale wyjścia nie ma bo po żelu, który stosowałam nie było poprawy.
U nas też te pleśniawki na języczku, na podniebieniu widziałam,no i też gdzie nie gdzie na dziąsełkach. Dziś mam taką tylko małą kontrolę u lekarza, czy coś się poprawia. Moim zdaniem sie poprawia, ale niech lekarz oceni.
A lekarz nie przepisał Wam tego fioletu gancjanowego na pleśniawki. Słyszałam, że wielu osobom pomaga. Ja go nie stosuję jeszcze bo dziś mamy tę wizytę i pani doktor za wiele by nie widziała co się w buźce dzieje. -
nick nieaktualnyMoje Słoneczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:39
Dżulia, rewelka, aannkkaa, Aneczka86, kwiatakacji, Nadulka, alicja_, Marta0912, justyna14, MeGi2986, Pchelkaa, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Piegus, pati_zuzia, Moniusia89, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość
-
alisss871 wrote:Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?
Mi podkreslał Nasivin 0.01% jest jak najbardziej....a ze to lekarz bardzo ostrozny to podam Antkowialisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatlena myślę, że każda mama wie, że nie ma co porównywać wagi,ilości zjadanego mleka, ubierania dziecka na spacer itp. , bo zależy to od różnych czynników min.wagi urodzeniowej. Nie pyta się po to żeby przystawić dziecko do jakiejś miarki, tylko z ciekawości, żeby zobaczyć swoje dziecko na tle innych - tak działają np. siatki centylowe
Ja nie zastanawiam się nad sensem zadawanych pytań,jak mogę odpowiedzieć to odpowiadam,choćby 3 razy na podobne pytanie
Od lekarza,który powiedział,że o takie rzeczy nie ma sensu pytać,bo ... się wypisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:51
alicja_, rewelka, Pchelkaa, genoweffa, dorciamw lubią tę wiadomość