Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Dżulia, Julcia jest prześliczna <3 normalnie cukiereczek <3
    istny ojciec.

Wiecie co... w ciąży irytował mnie tekst "urodziłaś już?" albo "ty jeszcze w ciąży". A teraz szlag mnie trafia, gdy spotykam kogoś znajomego i mi mówi "to twoje dziecko? nie podobne."

Wczoraj pokłóciłam się z mamą jak wyjechała z tekstem: "dobrze, że Julka nie wdała się w mamę, teraz mamy ślicznotkę". Potem chciała to w żart obrócić, ale i tak mnie uraziła. Tak jakbym była jakimś gizmo czy coś :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzulia to Ci mamuska poslodzila nie ma co :) mała faktycznie śliczna :) nie mnie oceniać po kim :D

Dżulia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c59e1f41dd4a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca571fba5c4f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59d4080f7b14.jpg

Mój szkrab zjada 120ml (gotowej mieszanki)tak co 3 godziny. No, a waży z 3800. Na tydzień przybiera około 200g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:35

nick nieaktualny, Dżulia, rewelka, Nadulka, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, m@rzenie, nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka moja to podobne miny robi jak teściowa ;) Chyba mnie kara spotka za to nabijanie się z szanownej mamusi 8)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o Moim Tobiaszku mówią, że do mojego taty podobny :) Gdyby mi powiedzieli, że do teścia albo teściowej to też bym zadowolona nie była...

Alicja jak Ci się żyje z wkładką? Masz hormonalną czy zwykłą?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    A my znowu walczymy z chórbskiem...tym razem z katarem...
    inhalacje...frida...nasivin...fenistil...eh eh eh

Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do teściowej :D to się uśmiałam :D

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871

My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was dziecko też tak niespokojnie śpi? Mój Adaś jak zaśnie to co jakieś 5 minut dostaje jakiś dziwny "atak", strasznie energicznie rusza na boki główką i macha nerwowo łapkami... :( czasami nawet zaczyna płakać podczas takiego ataku i budzi się... nie wiem co może być tego przyczyna i czy to kiedyś minie? Adaś cierpi na kolki ale zazwyczaj one ustępują na noc i inaczej się objawiają-prężenia i stękania....

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka moj antek też do mojego taty podobny :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Z ciekawości zapytałam...To chyba nic złego... Ale widzę, że ostatnio już o nic nie można zapytać ani nic pokazać, bo od razu ktoś ma uwagi.. :/

Ala ja tez to zauwazylam- zarowno o wage jak i ubieranie pytac nie mozna ;-)

Dzulia to mamusia Ci pojechala.

Marta mnie tez kara spotkala za smianie sie z tesciowej bo identycznie oczami przewraca. Jak spojrzy w gore lewe oczko troszke w prawo ucieka tak jak tesciowej :-(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    alisss871

My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.

A w jakiej formie go podajesz? Też miałaś taki proszek do rozrobienia i teraz podajesz zawiesinę? jeśli tak to kiedy go podajesz - chodzi mi o karmienia, podajesz przed karmieniem, po czy pomiędzy? ja nie dawno podałam pierwszy raz i adaś zaczął się krzywić więc od razu dałam mu butlę z mlekiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa my już stracone w tej kwestii najwyraźniej ;) No, ale niech to będzie przestroga dla dziewczyn co jeszcze są w ciąży, żeby nie śmiały się ze swoich teściowych bo dzieci im się upodobnią za karę ;)

Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty :/

i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutego :/ poszlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi :(((

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    To o Moim Tobiaszku mówią, że do mojego taty podobny :) Gdyby mi powiedzieli, że do teścia albo teściowej to też bym zadowolona nie była...

Alicja jak Ci się żyje z wkładką? Masz hormonalną czy zwykłą?

Mam Mirene.
    Generalnie zupełnie jej nie czuje. Nie miałam tez żadnych dolegliwości po założeniu.
    Byłam założyć w pierwszy dzień okresu i na drugi dzień juz nie miałam krwawienia. Oby tak zostało, bo lekarz mówi, ze po Mirenie moze w ogóle okres zaniknąć na 5lat:) byłoby cudownie :)

rewelka, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    my po wizycie u lekarza... masakra dziewczyny, nie dosc, ze buzia bardzo nie ladnie wyglada (plesniawki wszedziee) to jeszcze katar i wymioty :/

i tak mamy debridad dalej 3*1 , na plesniawki fluconazin + przemywanie dalej nystatyna na katarek witamina c oczyszczanie odsysanie neosine i jakby ja kaszlalao wiecej to syropek a przez te ciaglee wymioty dostalysmy skierowanie na usg z napisem pilne i wiecie na kiedy mnie pizda wpisala ?? na 4 lutego :/ poszlam do lekarza i mu mowie ze wpisala mnie dopiero na 4 lutego , to powiedzial zebym obserwowala ja dalej jakby sie zaostrzyly wymioty to mam przyjechac i da mi skierowanie do szpitala na diagnostyke... mam nadzieje ze sie to w koncu uspokoi :(((

Współczuję bo straszne to jak dzidziuś przechodzi takie rzeczy. Będzie dobrze. Musi się poprawić nie ma innej opcji.
    U nas też pleśniawki. Od soboty podaję małej nystatynę co 8 godzin 1ml. Broniłam się przed tym, ale wyjścia nie ma bo po żelu, który stosowałam nie było poprawy.
    U nas też te pleśniawki na języczku, na podniebieniu widziałam,no i też gdzie nie gdzie na dziąsełkach. Dziś mam taką tylko małą kontrolę u lekarza, czy coś się poprawia. Moim zdaniem sie poprawia, ale niech lekarz oceni.

A lekarz nie przepisał Wam tego fioletu gancjanowego na pleśniawki. Słyszałam, że wielu osobom pomaga. Ja go nie stosuję jeszcze bo dziś mamy tę wizytę i pani doktor za wiele by nie widziała co się w buźce dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słoneczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:39

Dżulia, rewelka, nick nieaktualny, Aneczka86, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, m@rzenie, Piegus, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dzisiaj byłam z Adasiem u lekarza bo gorączkował i nosek ma zapchany. lekarz stwierdził że to ostra infekcja bo już jest gardło zawalone i dał antybiotyk ("Augumentin") i właśnie nasivin na katar. Wykupiłam leki, czytam w domu ulotkę a na tych kroplach nasivin pisze że można stosowac dopiero powyżej trzeciego miesiąca życia a Adaś ma dopiero miesiąc... Czy Ty też używasz takich kropli? czy mi w aptece coś źle sprzedała?

Mi podkreslał Nasivin 0.01% jest jak najbardziej....a ze to lekarz bardzo ostrozny to podam Antkowi

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena myślę, że każda mama wie, że nie ma co porównywać wagi,ilości zjadanego mleka, ubierania dziecka na spacer itp. , bo zależy to od różnych czynników min.wagi urodzeniowej. Nie pyta się po to żeby przystawić dziecko do jakiejś miarki, tylko z ciekawości, żeby zobaczyć swoje dziecko na tle innych - tak działają np. siatki centylowe :) Ja nie zastanawiam się nad sensem zadawanych pytań,jak mogę odpowiedzieć to odpowiadam,choćby 3 razy na podobne pytanie :)
    Od lekarza,który powiedział,że o takie rzeczy nie ma sensu pytać,bo ... się wypisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:51

nick nieaktualny, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ