X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:24

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Poważnie tylko tyle? To ja też sobie kupię.
    Są nawet za dyche :) ja zamówiłam takie za 45 Ale najpopularniejsze są te za dwie dyszki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak bierze to nie ma co narzekac widac nie ma jeszcze u nas az takiej tragedii :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Kacper śpi owiniety :D?

Jezu tak mi sie coś w jelitach rusza ze aż mi sie przypomnialo jak się antek w brzuchu wiercil :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:03

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba i nie wierzga sie jak przez ostatnie dni nakarmilam na spiocha i mu sie nie odbilo ale lezy na boczku zwiniety jak roladka :)

Acikk, Nadulka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka musze chyba na trochę opuścić forum bo tak patrzę ze co drugi wpis jest moj :P

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tos sobie znalazla powod do przerwy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Aliss, ile Adaś ma ? bo nie masz suwaczka
    miesiąc i tydzień. ale dzisiaj dał mi popalić, marudny, beczący, wręcz wrzeszczący! przeszedł samego siebie.ciągle na rękach płakał a ja nie wiem o co mu chodziło :( zasypiał góra na 7-10 minut... wymiękam... teraz padł i śpi ale pewnie znając jego to nie za długo. ide skorzystac z prysznica póki mogę bo ostatnio włóczę się jak troll po domu a jak tylko ktoś przyjdzie to korzystam z okazji i robię "porządek" wokół siebie. Boże... ile to jeszcze potrwa, kiedy mój syn zajmie się sam sobą chociażby przez 20 minut... ahhh... mam dzisiaj doła. ciężkie to moje macierzyństwo...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście cudowne! Dziekuje za słowa wsparcia. Jestem po rozmowie z mężem. Wyraźnie mu zakomunikowalam co mnie boli. Nie dowiedziałam sie nic. Podobno przesadzam. Podobam mu się i wcale nie mamy takiej długiej przerwy. Jak mu przypomniałam ze od sierpnia to się usmiechnal pod nosem. No ręce mi opadają. Zero wyjaśnień. Aha i jeszcze jest mu przykro ze tak szorstko go traktuje. A moje rozterki sie nie liczą? Jemu jest przykro...ja pierdole. Teraz sobie chrapie obok mnie a mnie ma rozdupic...jak mnie szlag trafi to tylko raz. Zaluje ze zaczelam temat bo teraz nawet jakby cos bylo to czulabym ze mi robi łaskę.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena ja nie dostałam jeszcze decyzji...tez czekam

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja do Twojej listy poporodowych dolegliwości dopisałabym od siebie przepuklinę :D bycie kobieta jest piękne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:24

relgh371b3i8nmn1.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

ZieloneOliwki, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Robi częściej kupę, ale nie ma rozwolnienia, jest taka bardziej jakby z plasteliny... A jaką masz dawkę? Kacper jest malutki, waży 4 kg więc my mamy 1,3 ml 2 razy na dobę. Jeśli ma biegunkę to musisz koniecznie z lekarzem pogadać, bo jak nam przepisywali antybiotyk, to powiedział że jak będzie biegunka to żeby się odezwać, bo to znaczy, że układ pokarmowy nie daje sobie rady z antybiotykiem.

Dzwoniłam do lekarza. Kazał podawać probiotyk. Kupiłam kropelki biogaia i jest lepiej. Kupka tak jak opisujesz-częściej niż zawsze i taka plastelinka. Jak biegunka się powtórzy to mam znowu zadzwonić do doktora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc kobieta byc kobieta lalalalallalaala :D

KASIAG24, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    czesc Dziewczyny!!! Wrocilam do zycia, bylo mega ciezko. Mala miala takie kolki, ze malo nie wyladowalam w psychiatryku. Do tego tesciowa byla dwa tyodnie, przez te cholerne kolki Mala ciagle byla na rekach bujana i sie nauczyla. Wszyscy sobie pojechali, a ja zostalam z rozwrzeszczanym bobasem i nic nie moglam zrobic. Postanowilam wiec, ze kupimy bujak na baterie z fisher price, maz nie chcial go kupowac, bo jak powiedzial przy jego synku sie nie sprawdzilo... Jednak mu powiedziaam, ze ma natychmiast jechac po ta hustawke, bo ja szalu dostane... Bujak kupiony, dziecko spokojne hehe, a ja moge w domu normalnie funkcjonowac. Nie znaczy to, ze Malutka ciagle w nim siedzi, ale jak musze posprzatac czy ugotowac, to wkladam Ja tam i jest spokojna. Polecam! Fisher Price Papasan. Wracajac do kolek kupilismy oczywiscie Sab Simplex... w buty mozna go sobie wlozyc, nie pomagal. Dopiero Wind Salbe (masc kmninkowa do masazu brzuszka ) I czopki kminkowe pomogly. Jezeli Ktoras z Was chcialaby te masc, moge wyslac nie ma problemu. Poza tym karmie Malutka piersia i mlekiem modyfikowanym dokarmiam, bo czasami nie dojada. Mala fajnie przybiera, 7 stycznia wazyla nie cale 5 kilo. Od kilku dni juz cos probuje dyskutowac i zaciesza sobie :) Mega atrakcja dla Niej jest gapienie sie w zyrandol. Patrzy jak zaczarowana i sie do niego smieje :D Uwielbia byc na dworze, jak jest pogoda do bani i nie mozemy wyjsc, wieczorem jest marudna. Generalnie u nas duza poprawa i mysle ( mam adzieje ), ze bedzie juz tylko lepiej. Wieczorami robimy profilaktycznie masaz brzuszka z ta mascia kminkowa i Malutka przesypia cale noce spokojnie. Karmie ja cycem w nocy dwa razy.

Kochana gdzie kupujesz tą maść? czytałam że to niemiecki specyfik. Ja też próbowałam już wszystkiego. Tzn myślałam że wszystkiego do momentu kiedy przeczytałam Twojego posta :) chętnie bym jeszcze wypróbowała tę metodę bo na Adasia nic jak na razie nie działa... :( a ja wymiękam psychicznie :(

• Matleena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:25

moniek90 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie nadrobilam ;-) ale temacik narzucilyscie :-) jajcary :-D

U Nas w ciazy jak moglismy to seks byl codziennie, teraz po porodzie 6 tyg byla proba generalna ale bolalo mnie pomimo ze cc- o co chodzi?? Czulam jakby bylo mega za ciasno, czy ktoras po cc tez takie uczucie miala?

Flakonik dobrze ze Wy juz na miejscu :-) strzelaj fotki zeby bylo czym sie pochwalic na forum ;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoni otulony wczoraj o 22 a odlozony o 22:30 obudził się o 5 :D yeah co za wypas :D

justyna14, Matleena, KASIAG24, Moniusia89, ZieloneOliwki, Nadulka, Suerte, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ