Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte też mam wrażenie,że małej coś rano furkocze w nosku a w dzień jest ok.
Moje dziecko wczoraj było ok i przespało mi 8h.Przed chwilązjadła 160 ml odciągniętego i jeszcze musiała dojeść cyca, taki głodomór. Teraz leży w kołysce i mam nadzieję,że zaśnie, a ja siedzę z laktatorem i ściągam porcję na wieczór.
Czy któraś z mam planuje kp min. pół roku? Wiem, że pchełkaaa. -
nick nieaktualnySuerte wrote:kurde Moj Maly codziennie rano budzi się z zatkanym noskiem i nie wiem czemu
Może to wina suchego powietrza w domu. Okres grzewczy robi swoje. U nas to samo się dzieje, dlatego zaczynamy dzień od oczyszczania noska.
U nas też skrzypi, bo to stary dom i pod panelami stare dechy sąZawsze się śmieję jak mąż chodzi jak bocian po domu żeby uniknąć skrzypienia a jak zaskrzypi to macha rękami jakby groził tej podłodze
Tylko że mała przyzwyczajona u nas d hałasu i jej to nie przeszkadza. Wiecie, z czwórką dzieci w domu to się cicho nic nie da zrobićMatleena lubi tę wiadomość
-
Nawet słowem nie można mojego dziecka pochwalić... Pięknie nam wieczorem usnal bez kwekniecia... Ale noc była masakra... Budził mi się co 1,5 h z czego jedna pobudka na ponad 1,5 h bo usnac nie chciał to i poryczał trochę... Padam...
Kwiatakacji Ja bym chciała do 6 miesiąca ale od 4 wprowadzać słoiki. -
kwiatakacji wrote:Suerte też mam wrażenie,że małej coś rano furkocze w nosku a w dzień jest ok.
Moje dziecko wczoraj było ok i przespało mi 8h.Przed chwilązjadła 160 ml odciągniętego i jeszcze musiała dojeść cyca, taki głodomór. Teraz leży w kołysce i mam nadzieję,że zaśnie, a ja siedzę z laktatorem i ściągam porcję na wieczór.
Czy któraś z mam planuje kp min. pół roku? Wiem, że pchełkaaa.
Ja planuje karmić około pół roku. Mam nadzieje ze się uda.
Wiem że ściągasz mleko żeby podać w nocy. Kiedy najlepiej ściągać pokarm ? Jakoś ciężko mi odciągnąć laktatorem nawet 100 ml na wyjście na zakupy. Nie zawsze leci pokarm jak ściągam. Kiedy najlepiej? Rano czy w nocy ? CZy po karmieniu czy przed?
Jak muszę coś załatwic to myśle o tym 2 dni wcześniej i odciągam po trochu i zlewam to wszystko do kupy ale wiadomo ze taki pokarm mało treściwy jest. -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Młody nie jadł 7h. Tylko, że jego tata tak chrapał, że ja zlapalam z tego godzinę. Potem spałam jeszcze prawie 3h i teraz niecałą godzinę. Właśnie karmię go i mam nadzieję, że da mi pospać coś. Jestem wykończona. A najbardziej wkurza mnie jak budzę męża a on mi mówi"odeśpisz sobie w dzień". Taaa, jasne
Jak moj chrapie to nie daje mu spacco chwile go szturcham pomimo ze o 5 wstaje do pracy czasami na caly dzien, mowie mu ze ja tez chce sie wyspac bo nie wiadomo jaki bedzie dzien z Małą czy da mi odpoczac czy z nia na rekach wszystko bede robila.
-
AAA co do męża
to mi się udało po jedzeniu o tej 7 małego jeszcze uśpić , mąż przyszedł z pracy widział że spimy to zeby nam nie przeszkadzać (tym że smaruje masłem chleb w kuchni na drugim końcu mieszkanka) to pierdolnal nam drzwiami do sypialni i mały sie obudził
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLips u nas z odciąganiem było prościej, bo ja musiałam od 2 tygodnia dokarmiać mm i rozkręcać laktację. Ściągałam zawsze po jedzeniu tą metodą 7-5-3 i zawsze kiedy dawałam butelkę zamiast piersi.Podejrzewam,że Twoja laktacja jest dopasowana do potrzeb dziecka i trudno Ci coś dodatkowo odciągnąć.Moja jest trochę podkręcona laktatorem My od 3 tygodni nie dokarmiamy ale mamy 2 posiłki, które dajemy butlą. Mi najlepiej ściąga się rano, no i ja ściągam elektrycznym.
Ja mojego męża też sztrcham jak chrapie. -
nick nieaktualnyGosia.mmr ze stosowaniem kremów pod pieluszkę zasada jest taka, że codzienne stosuje sie kremy pod pieluszkę, ochronne. Jeśli coś zaczyna się dziać to wtedy stosujemy np. Sudocrem. Bepanthen jest ostatecznością bo on leczy ostre zapalenia skóry wywołane odparzeniem. Jeśli cały czas będzie się stosować bepanthen to w najgorszym przypadku on już ie pomoze.
Umyj maluszkowi pupcię, osusz delikatnie, najlepiej samoistnie niech wyschnie iz asyp zwykłą mąką ziemniaczaną. Powinno pomócPchelkaa lubi tę wiadomość