X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczynkijutro tłusty czwartek :P pieczecie coś same czy sklepowe? :)

Megi, ja robię oponki tylko bo dzieci uwielbiają. Reszta z cukierni :-D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No megi zna mnie maz zna, w marcu bedzie 9 lat jak jestesmy razem to kawal zycia :)

My idziemy do tescia bo piecze paczki :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde od dwoch godzin proboje dodac post z tele i sie nie da wiec musialam uzyc aptopa :/ My dzis tez wyspani maly obudzil sie jak zwykle o 4 na jedzenie pozniej pospalismy jeszcze do 8.15 i teraz maly zasnal a ja mam juz posprztane umlawona jestem bo musialam zakryc te plamy od uczulenia masakra :/ Acikk Antos ladnie wynagradza ci nieprzespane noce :) NIe obrazilabym sie jakby moj tuptus tez przespal cala noc ale nie mam co narzzekac naszczescie :) Dis staralam sie zrobic z siebie debila przed malym ale patrzyl na mnie jak na nawiedzona i zaraz po tym usnal zly moment sobie wybralam :) Ja nie pieke nic bo z malym niedalabym rady za bardzo marudny jest a z checia bym cos upichcila a tak to ze sklepu :) Jeju jaka ja ogarnieta jestem jak M jest w pracy bo przy nim to nie umiem sie zorganizowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:48

• rewelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryj... Tak mi się spać chce już pora spania małego a ten marudny że szok i spać nie chce :\

A nawet jutro dużo faworkow zjeść nie mogę bo karmie piersią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:11

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis 2 miesiace i z ciekawoscia zagladam do lusterka :D2m7dwk0.jpg

rewelka, Dżulia, pati_zuzia, MeGi2986, Pchełka, Matleena, kwiatakacji, Ola_45, Nadulka, Kate4, aannkkaa, Suerte, Pchelkaa, Aneczka86, genoweffa, Madzisek, m@rzenie, Flakonik, Moniusia89 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale przystojniak :)a tak apropo tego zdjęcia to od kiedy dzieci trzymają już tak sztywno główke jak Antoś na zdjęciu ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mam dzis 2 miesiace i z ciekawoscia zagladam do lusterka :D2m7dwk0.jpg

Wszystkie dzieci sa fajne, jak to malenstwa, ale Twoj Antos od poczatku byl dla mnie mister pieknosci :) Udal Wam sie chlopak :)

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu,jeszcze nigdy nie byl taki czerwony,ale szybko sie uspokoil.
    U nas noc byla spokoina,zastekal z 3 razy I tyle I wiecie co pomoglo tak mysle. Zawinelam go waszym sposobem tylko tyle ze nie w kocyk a w pieluszkr I jak zasnal o 19.30 obudzil sie na jedzonko przed 1 I pozniej przed 5. Po 5 zazwyczaj bylo stekanie I mama jobs z nie spala a dzis nic spal sobie prawie do 8,w sumie ja go obudzilam,bo chcialam go jeszcze nakarmic,przebrac zanim poszlismy odprowadzic Gabrysia. To tez cos bo zawsze budzil sie przed 7 I sie darl wiec musialsm go pakowac albo w chuste albo z nim na reku robic sobie makijaz a dzis spokojnie sie zrobilam I jeszcze go budzilam :) mam nadzieje ze to nie przypadek :) Dzieki ze jestescie :*
    A co do jutrzejszego czwartku to nie wiem czy uda mi sie cis usmazyc,bo moj maz ma wolne I podobnie jak u Was rytm dnia zaburzony I bajzel jak po tyg niesprzatania :) ale za tydzien we wtorek w Uk jest Shrove tuesday odpowiednik polskiego tlustego czwartku tylko z nalesnikami zamiast paczkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    hej od wczoraj mały ma zaczerwienioną pupę czyli dopadły nas odparzenia, ładnie to nie wygląda. Nic nie zmieniałam, ani pieluch, ani kremu - cały czas bepanthen. czy ktoś ma sprawdzone sposoby?
    Gosia a uzywasz tych husteczek do przemywania pupy? Jeśli tak to one są okropne dla dziecka mi położna mówiła żebym przez 1 dzień sama sobie nimi tyłek podcierala to zobacze jakie to uczucie i faktycznie one są okropne, tylko na wyjścia uzywam chociaż i tak mam z hipp niby najlepsze ;) w domu mam miseczkę i gaze i tym podcieram im pupy ;) na ciężkie odparzenie to sudocrem ale to też tylko na chwilę bo to ciężki krem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Suerte też mam wrażenie,że małej coś rano furkocze w nosku a w dzień jest ok.
    Moje dziecko wczoraj było ok i przespało mi 8h.Przed chwilązjadła 160 ml odciągniętego i jeszcze musiała dojeść cyca, taki głodomór. Teraz leży w kołysce i mam nadzieję,że zaśnie, a ja siedzę z laktatorem i ściągam porcję na wieczór.
    Czy któraś z mam planuje kp min. pół roku? Wiem, że pchełkaaa.
    Ją bym chciała min pół roku karmić a nocne karmienie utrzymac nawet dłużej do roku bo to straszna wygoda wyciągami cyca 5 min i po sprawie;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos super facet :D :) bedzie wyrywał dziewuchy ;)

Acikk lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:14

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:31

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Do mnie zadzwoniła teściowa i dosłownie mnie wkur.iła. Pyta co z moją siostra (w sensie czy będzie tą chrzestna). To jej mówię, że jeszcze nie wiem. A ona do mnie, żebym w takim razie wzięła sobie żonę kolegi męża. To się pytam czemu mam brać koleżankę, skoro mam jeszcze braci.
    I jej mówię, że jak mam brać koleżankę to wezmę przyjaciółkę M. Wiedziałam że to ją wkurzy, bo teściowa jej nie lubi. A moja teściowa na to, żebym lepiej już wzięła N.N. (i tu padło nazwisko ex męża). Ale nie dałam się wyprowadzić z równowagi i powiedziałam jej na to że niby czemu ją, skoro nie utrzymujemy z nią kontaktu.
    Ukłony za cierpliwość!!! Za tekst o byłej męża bym jej tak nawciskała ze by ja szlag trafił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:41

MeGi2986, Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie ?? :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b39ff67cd3d2.png

Matleena, Acikk, Pchelkaa, kwiatakacji, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale kawaler Ci rośnie! ojjj nie jednej złamie serce :-)

No i zazdroszczę Ci przespanych nocy, ja to bym chyba szalała ze szczęścia chociaż po jednej takiej przespanej nocy w tygodniu :-)

Ale powiedz mi jak wtedy karmisz? przed snem dajesz mu więcej? Bo mój Adaś też nieraz uśnie o 23 ale standardowo z zegarkiem w ręku pobudka o 24, 3, 6 na papu - wypija co trzy godziny 120 ml bebilon pepti :/ potem odbicie, ponowne usypianie i matka wiecznie niewyspana :(

Odkładasz Antka do łóżeczka? i jak mniej więcej po tak przespanej nocy wygląda Wasz dzień? Tzn czy Antoś sypia w dzień?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss Antek ostatnie jedzenie ma ok 21. Robię mu wtedy 150 i czasem zjada czasem nie. No i potem się upominał mi dopiero o 4 bo jak usypial to o tej godzinie się budził no a od dwóch dni budzi się o 7. Także nie je w nocy wogole.
    W dzień je co 3 godziny. Staram się żeby ostatnie karmienie miał zawsze o stałej porze niezależnie od poprzedniego - nawet jak mija dopiero 1,5 godziny bo wiadomo że w dzień różnie nam się te karmienia rozjezdzaja czasem :)
    Antek na razie śpi w kołysce że mna w sypialni i tam śpi całą noc, jak się obudzi na jedzenia to po jedzeniu i usypianiu też go tam wkladam.
    W dzień Antek raczej nie śpi. Tyle co na spacerku albo w aucie jak gdzieś jedziemy albo takie krótkie drzemki po pół godz bo jak bardzo marudzi to go próbuje uspac :)
    A tak to albo leży na macie albo w huśtawce albo z nim gadamy albo nosimy no ale to w sumie tylko popoludniami bo tak to zawsze gdzieś jade to do mamy to na zakupy czy spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:35

alisss871 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem bo tezet ma mozliwosc lecenia do pracy na grenlandie na 3 miesiace i nie bardzo mu sie usmiecha nas zostawiac ale chcialby jechac a ja bym wolala zeby znalazl prace na miejscu ale nie moge zabronic mu leciec i moge jego tylko wspierac :< bo wiem ze chce mocno i nawet nie umiem mu powiedziec ze ma zostac

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2463 2464 2465 2466 2467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ