Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde od dwoch godzin proboje dodac post z tele i sie nie da wiec musialam uzyc aptopa
My dzis tez wyspani maly obudzil sie jak zwykle o 4 na jedzenie pozniej pospalismy jeszcze do 8.15 i teraz maly zasnal a ja mam juz posprztane umlawona jestem bo musialam zakryc te plamy od uczulenia masakra
Acikk Antos ladnie wynagradza ci nieprzespane noce
NIe obrazilabym sie jakby moj tuptus tez przespal cala noc ale nie mam co narzzekac naszczescie
Dis staralam sie zrobic z siebie debila przed malym ale patrzyl na mnie jak na nawiedzona i zaraz po tym usnal zly moment sobie wybralam
Ja nie pieke nic bo z malym niedalabym rady za bardzo marudny jest a z checia bym cos upichcila a tak to ze sklepu
Jeju jaka ja ogarnieta jestem jak M jest w pracy bo przy nim to nie umiem sie zorganizowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:48
-
Mam dzis 2 miesiace i z ciekawoscia zagladam do lusterka
rewelka, Dżulia, pati_zuzia, MeGi2986, Pchełka, Matleena, kwiatakacji, Ola_45, Nadulka, Kate4, aannkkaa, Suerte, Pchelkaa, Aneczka86, genoweffa, Madzisek, m@rzenie, Flakonik, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy po szczepieniu,jeszcze nigdy nie byl taki czerwony,ale szybko sie uspokoil.
U nas noc byla spokoina,zastekal z 3 razy I tyle I wiecie co pomoglo tak mysle. Zawinelam go waszym sposobem tylko tyle ze nie w kocyk a w pieluszkr I jak zasnal o 19.30 obudzil sie na jedzonko przed 1 I pozniej przed 5. Po 5 zazwyczaj bylo stekanie I mama jobs z nie spala a dzis nic spal sobie prawie do 8,w sumie ja go obudzilam,bo chcialam go jeszcze nakarmic,przebrac zanim poszlismy odprowadzic Gabrysia. To tez cos bo zawsze budzil sie przed 7 I sie darl wiec musialsm go pakowac albo w chuste albo z nim na reku robic sobie makijaz a dzis spokojnie sie zrobilam I jeszcze go budzilammam nadzieje ze to nie przypadek
Dzieki ze jestescie :*
A co do jutrzejszego czwartku to nie wiem czy uda mi sie cis usmazyc,bo moj maz ma wolne I podobnie jak u Was rytm dnia zaburzony I bajzel jak po tyg niesprzataniaale za tydzien we wtorek w Uk jest Shrove tuesday odpowiednik polskiego tlustego czwartku tylko z nalesnikami zamiast paczkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:03
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:hej od wczoraj mały ma zaczerwienioną pupę czyli dopadły nas odparzenia, ładnie to nie wygląda. Nic nie zmieniałam, ani pieluch, ani kremu - cały czas bepanthen. czy ktoś ma sprawdzone sposoby?
w domu mam miseczkę i gaze i tym podcieram im pupy
na ciężkie odparzenie to sudocrem ale to też tylko na chwilę bo to ciężki krem
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Suerte też mam wrażenie,że małej coś rano furkocze w nosku a w dzień jest ok.
Moje dziecko wczoraj było ok i przespało mi 8h.Przed chwilązjadła 160 ml odciągniętego i jeszcze musiała dojeść cyca, taki głodomór. Teraz leży w kołysce i mam nadzieję,że zaśnie, a ja siedzę z laktatorem i ściągam porcję na wieczór.
Czy któraś z mam planuje kp min. pół roku? Wiem, że pchełkaaa.kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Do mnie zadzwoniła teściowa i dosłownie mnie wkur.iła. Pyta co z moją siostra (w sensie czy będzie tą chrzestna). To jej mówię, że jeszcze nie wiem. A ona do mnie, żebym w takim razie wzięła sobie żonę kolegi męża. To się pytam czemu mam brać koleżankę, skoro mam jeszcze braci.
I jej mówię, że jak mam brać koleżankę to wezmę przyjaciółkę M. Wiedziałam że to ją wkurzy, bo teściowa jej nie lubi. A moja teściowa na to, żebym lepiej już wzięła N.N. (i tu padło nazwisko ex męża). Ale nie dałam się wyprowadzić z równowagi i powiedziałam jej na to że niby czemu ją, skoro nie utrzymujemy z nią kontaktu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk ale kawaler Ci rośnie! ojjj nie jednej złamie serce
No i zazdroszczę Ci przespanych nocy, ja to bym chyba szalała ze szczęścia chociaż po jednej takiej przespanej nocy w tygodniu
Ale powiedz mi jak wtedy karmisz? przed snem dajesz mu więcej? Bo mój Adaś też nieraz uśnie o 23 ale standardowo z zegarkiem w ręku pobudka o 24, 3, 6 na papu - wypija co trzy godziny 120 ml bebilon peptipotem odbicie, ponowne usypianie i matka wiecznie niewyspana
Odkładasz Antka do łóżeczka? i jak mniej więcej po tak przespanej nocy wygląda Wasz dzień? Tzn czy Antoś sypia w dzień? -
Aliss Antek ostatnie jedzenie ma ok 21. Robię mu wtedy 150 i czasem zjada czasem nie. No i potem się upominał mi dopiero o 4 bo jak usypial to o tej godzinie się budził no a od dwóch dni budzi się o 7. Także nie je w nocy wogole.
W dzień je co 3 godziny. Staram się żeby ostatnie karmienie miał zawsze o stałej porze niezależnie od poprzedniego - nawet jak mija dopiero 1,5 godziny bo wiadomo że w dzień różnie nam się te karmienia rozjezdzaja czasem
Antek na razie śpi w kołysce że mna w sypialni i tam śpi całą noc, jak się obudzi na jedzenia to po jedzeniu i usypianiu też go tam wkladam.
W dzień Antek raczej nie śpi. Tyle co na spacerku albo w aucie jak gdzieś jedziemy albo takie krótkie drzemki po pół godz bo jak bardzo marudzi to go próbuje uspac
A tak to albo leży na macie albo w huśtawce albo z nim gadamy albo nosimy no ale to w sumie tylko popoludniami bo tak to zawsze gdzieś jade to do mamy to na zakupy czy spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:35
alisss871 lubi tę wiadomość
-
A my mamy problem bo tezet ma mozliwosc lecenia do pracy na grenlandie na 3 miesiace i nie bardzo mu sie usmiecha nas zostawiac ale chcialby jechac a ja bym wolala zeby znalazl prace na miejscu ale nie moge zabronic mu leciec i moge jego tylko wspierac :< bo wiem ze chce mocno i nawet nie umiem mu powiedziec ze ma zostac