X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z miloscia chyba jest tak samo jak u Pchelki.nie zauwazylam,zebym Maksia kochala inaczej, chyba bardziej chodzi o czas bo musze go dzielic na dwojke,choc jak zapakuje mlodszegow chuste to w tym czasie moge bawic sie ze starszym,choc nie zawsze tak sie da. :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:52

pati_zuzia, Madzisek, Suerte, kwiatakacji lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matlena ale masz chlopa :D a do bebilon pepti proponuje od razu maske przeciwgazowa do zmiany pieluch :D

Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    I wyprobowalam sposob z poklepaniem po pleckach brzuszku i nozkach i moje zaskoczenie moje dziecko zasnelo jak tylko skonczylam :)

Misia u mnie to samo :D 5 minut i dziecko śpi. Zazwyczaj od 22 do minimum 24 nie udawało mi się jej ululać, a jak ją tylko odłożyłam to ryk i prężenie.
    A wczoraj 22 papu, poklepywanie i dziecko spało do 3.30 potem cyc, znów poklepywanie i spała do 8 :) Aż nie mogę uwierzyć, że to działa :)

Kolejnego dziecka nie chcemy mieć. Także też mam opory przed bara bara, bo przecież 100% ochrony, prócz abstynencji, nie ma. Mój wraca po 17ym lutego i dopiero wtedy będziemy uskuteczniać "pierwszy raz".

Co do miłości do dziecka, to przy Grzesiu też myślałąm o sobie, co za mnie za matka, dlaczego nie czuję tej miłości? Położyli mi go po porodzie, a ja nic. Chciałam żeby jak najszybciej go zabrali. Z Olką było inaczej, niesamowicie się czułam kiedy leżała mi na brzuchu i nie chciałam by mi ją zabierali na pomiary. No i teraz, jak patrzę na nią i ona się do mnie uśmiecha lub "gada" to tak się rozczulam, że łzy ze szczęscia mi płyną.

Mnie nie brakuje imprez i wcześniejszego życia, poza kontaktem z ludźmi i jak któraś pisała, wybrałabym się do pracy na 2-3 godzinki by pogadać. Imprezowo się wyszalałam. Studia to była jedna wielka impreza :) A do 26 roku życia na wspomnienie o dziecku, czy stałym związku pukałam się po głowie :)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:15

Flakonik, Madzia890722, Pchelkaa, Suerte, pati_zuzia, kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja plywam w morzu czerwonym doslownie plywam nie nadarzam ze zmiana skrzydel :/

Matleena wow co za waga chlop jak dab :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

A to u mnie okres normalny tak jak dawniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    U mnie z miłością jest tak, że zanim Emma się urodziła to już ją kochałam całym sercem..tak bardzo jej pragnęłam..
    Mam w sobie tyle miłości do niej, że nie umiem Wam tego opisać..
    Od chwili narodzin każde moje spojrzenie na córeczkę to maślane oczy totalnie w nią zapatrzone zakochane nie widzące świata poza nią <3
    Nie umiem tego wytłumaczyć po prostu kocham ją ponad wszystko każda chwila z nią jest dla mnie wyjątkowa i bardzo cenna

Flakonik trzymam kciuki za dwie kreseczki jak najszybciej, jesteś niesamowita :*

Madzia! rozczuliło mnie zdjęcie jak się kąpiecie razem z Antkiem, jeszcze nie próbowałam ale jutro będzie nasza pierwsza wspólna kąpiel :)

Alicja Twoja Sarka jest urocza taka drobinka kochana
    Ahh Nadulka mogłabym napisać dokładnie to samo. Więc podpisuje się w 100% co do tej miłości... :)

Madzia pięknie razem wyglądacie. U mnie kąpiel razem odpada. Z dwójką to nie ma szans ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:31

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja to samo. Co siku to korek musze wymieniac :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dostałam okres a po dwóch tygodniach kolejny . Ciekawe kiedy teraz dostanę

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:04

Dżulia, Pchełka, MeGi2986, Matleena, genoweffa, aannkkaa, Madzia890722, Madzisek, Nadulka, Pchelkaa, Aneczka86, m@rzenie, Suerte, pati_zuzia, iNso87, Moniusia89, kwiatakacji, Mama-julka, Kate4, rewelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, cudne dziewczyneczki, no śliczne są <3
    Trzymam kciuki za szybkie zajście w ciążę :-)

Flakonik, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Jak Paula miałą 3 tygodnie to przeżyliśmy koszmar. U nas w szpitalu dzieci już nie odśluzowują.
    Któregoś dnia nakarmiłam ją i odłożyłam do kołyski. Po jakimś czasie usłyszałam ciche kaszlnięcie. Podeszłam sprawdzić a ona już była sina...Z nosa leciał śluz a ona walczyła o każdy gram powietrza... Chwyciłam ją i automatycznie zaczęłam odsysać fridą. Z buzi, z noska a ona siniała i nie mogła złapać oddechu. Przybiegli chłopcy, kiedy z nią walczyłam, wszyscy się rozpłakali...Oni płakali a ja walczylam...
    Krzyczeli jeden przez drugiego: Mamo, pomóż jej! A średni ukleknął, złożył raczki i zaczął mówić: Boże nie zabieraj mi siostrzyczki....
    Po godzinie udało się ją całkowicie oczyścić.

Mimo, że każdy z nich chciałby mieć mnie trochę tylko dla siebie, to jednak jeden dla drugiego zrobi wszystko.

Także nie wkręcajcie sobie, ze można kochać inaczej dzieci. Kochacie tak samo, to podejście jest inne. Ale z siłą miłości to nie ma nic wspólnego ;-)

Aż się popłakałam jak to czytałam. Dobrze, że nie straciłaś zimnej krwi i że wszystko dobrze się skończyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik śliczności Twoje :) no i powodzenia, zeby szybko familia sie powiekszyła ;)

Misia, Genoweffa a te poklepywanie to jak dzieciaczek na pleckach lezy czy na boczku tez?? Moze i ja wyprobuje ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Jak Paula miałą 3 tygodnie to przeżyliśmy koszmar. U nas w szpitalu dzieci już nie odśluzowują.
    Któregoś dnia nakarmiłam ją i odłożyłam do kołyski. Po jakimś czasie usłyszałam ciche kaszlnięcie. Podeszłam sprawdzić a ona już była sina...Z nosa leciał śluz a ona walczyła o każdy gram powietrza... Chwyciłam ją i automatycznie zaczęłam odsysać fridą. Z buzi, z noska a ona siniała i nie mogła złapać oddechu. Przybiegli chłopcy, kiedy z nią walczyłam, wszyscy się rozpłakali...Oni płakali a ja walczylam...
    Krzyczeli jeden przez drugiego: Mamo, pomóż jej! A średni ukleknął, złożył raczki i zaczął mówić: Boże nie zabieraj mi siostrzyczki....
    Po godzinie udało się ją całkowicie oczyścić.
    Pchelka u nas bylo podobnie. Małemu tez poszedl sluz i zaczął sie dusic ale na szczęście to bylo jeszcze w szpitalu. Jak nie moglam siedzieć po nacieciu i strasznie ciezko wystawało mibsie z łóżka to tak szybko z niego wyprysnelam z dzieckiem do pielęgniarek ze aż sama byłam potem w szoku, a te mnie jeszcze zjechały że z dzieckiem na korytarz wyszlam i nastepnym razem mam go w łóżeczku przewieźć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Flakonik śliczności Twoje :) no i powodzenia, zeby szybko familia sie powiekszyła ;)

Misia, Genoweffa a te poklepywanie to jak dzieciaczek na pleckach lezy czy na boczku tez?? Moze i ja wyprobuje ;)

Najpierw biorę ją do odbicia i poklepuje po pleckach. Potem kładę na pleckach do łóżeczka, jedną ręką naciskam na klatkę piersiową, a drugą klepię naprzemiennie brzuszek i nóżki i to nie za lekko.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    U mnie z miłością jest tak, że zanim Emma się urodziła to już ją kochałam całym sercem..tak bardzo jej pragnęłam..
    Mam w sobie tyle miłości do niej, że nie umiem Wam tego opisać..
    Od chwili narodzin każde moje spojrzenie na córeczkę to maślane oczy totalnie w nią zapatrzone zakochane nie widzące świata poza nią <3
    Nie umiem tego wytłumaczyć po prostu kocham ją ponad wszystko każda chwila z nią jest dla mnie wyjątkowa i bardzo cenna

Flakonik trzymam kciuki za dwie kreseczki jak najszybciej, jesteś niesamowita :*

Madzia! rozczuliło mnie zdjęcie jak się kąpiecie razem z Antkiem, jeszcze nie próbowałam ale jutro będzie nasza pierwsza wspólna kąpiel :)

Alicja Twoja Sarka jest urocza taka drobinka kochana

kochana! na pewno Wam sie spodoba <3 super byc tal blisko :) niech Wam bedze dobrze <3

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ahh Nadulka mogłabym napisać dokładnie to samo. Więc podpisuje się w 100% co do tej miłości... :)

Madzia pięknie razem wyglądacie. U mnie kąpiel razem odpada. Z dwójką to nie ma szans ;)

dziekuje <3 to najpierw z jedna, potem z druga <3

‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ