SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, z tym mlekiem to miałam ostatnio tak że dostałam receptę na 3 opakowania, a w aptece mieli tylko dwa. Babka sprawdziła czy jest w hurtowni, było. Zapłaciłam za 3 opakowania, dostałam ręcznie wypisaną kartkę "Bebilon Pepti do odbioru bezpłatnie" i następnego dnia to jedno odebrałam wraz z paragonem na wszystkie trzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Hejj meldujemy sie ze szpitala.... na razie miala kilka razy usg brzuszka i raz glowki' glowka chyba wyszla oj ale w brzuszku dwa azy wyszedl nadety zoladek i podejrzenie czegos w dwunastnicy na szczescie w usg nie wyszlobzadno zwezenie chociaz lekarka mowi zevw 50% nie widac tego na usg tak jak refluksu :/ jutro maja podjac decyzje czy beda robic rezonans..... to u nas tyle :((+
    Kurcze trzymam mocno za was kciuki! Żebyście szybciutko wróciły do domku i żeby nie było to nic groźnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po katarku już nie ma prawie śladu. Sól fizjologiczne dała radę. Jeszcze trochę się nim źle oddycha zwłaszcza w nocy i zakrapiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:15

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a nie mozesz przyjechac z malym tutaj do polski na jakis czas ? U nas jednak lekarze inaczej podchodza do dzieciaczkow

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte bardzo Ci wspolczuje. Oby ta zmiana mleka polepszyla sytuacje. Moj maly tez do pewnego czasu robil kilka kupek dziennie,a potem raz na 3-4 dni. Zmiany mleka niestety u nas nie pomogly,ale z pepti nie probowalam. Pomysl, ze za Wami juz 2 miesiace. U nas wtedy byla kumulacja jesli chodzi o kolke. Jeszcze troche i zaczniecie rozszerzac diete, od razu bedzie lepiej zobaczysz! :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mam nadzieję że to nowe mleko pomoże Bartusiowi i będzie poprawa

• Kassie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, ze podawalismy delicol, bobotic forte i biogaie ale znaczacej roznicy nie zauwazylam. Ale po skonczonym 3 miesiacu bylo juz lepiej, a po wprowadzeniu obiadkow sa 2 kupki dziennie i inne dziecko :-) zaczelismy roszerzac jak maly mial 3,5 miesiaca,wiec niewiele Ci juz zostalo :-) wiem,ze sie meczysz ale pomysl ze malemu tez lekko nie jest..
    wrzesniowka 2015

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte no wlasnie, moze przylec do pl, tutaj napewno lekarz pomoze.

Kasiag oby to nie bylo nic groznego.

My po <3 - wreszcie bylo super, zero bolu, 100
    % przyjemnosci :-) jaja by byly jakby sie okazalo ze w ciazy jestem, bo poszlismy na calosc ;-) ale kp wiec chyba raczej nie.

kwiatakacji, Acikk, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala u mnie przy porodzie byl dr Mucha.

Suerte a może jakas konsultacja on linę z polskim lekarzem? Są różne portale z konsultacjami :-)

Pola po Bebilonie ha wali baki tak śmierdzące ze kwiatki wiedna...w dodatku wyszla zielona kupa. Jutro idę sie lekarki poradzić.

Flakonik ja uzywalam do tej pory Bebilonu z pronutra i bardzo dobrze tolerowala to mleko. Tylko dostala wysypki na buzi i mamy podejrzenie skazy bialkowej.

A tak poza tym to dzisiaj mój szczęśliwy dzień. Ni z dupy sobie dzisiaj weszłam w spodnie sprzed ciąży :D a jeszcze tydzień temu nie umiałam ich wciągnąć powyżej kolan :D z wagi nawet kilo nie spadlo wiec Chyba biodra mi wsyslo :D

Acikk a może teraz winiacza zamiast tabletki? :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mam nadzieję,że z małą będzie ok.
    Akira my dzisiaj dostaliśmy krople Torbex na ropiejące oczko.

U nas mała śpi od 20tej, cały dzień senna po tym szczepieniu. Mam nadzieję,że będzie spać spokojnie i prześpi te swoje 7-8 godzin. Mąż na piwku z kumplami a ja odciągam mleko i idę spać. U mnie waga stoi w miejscu, niby przy kp łatwo zgubić kilogramy ale jakoś tego u siebie nie widzę :)

akira lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek no chetnie winiacza ale maz poszedl do pracy a sama nie pije no chyba ze z Wami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG Trzymajcie się, będzie dobrze. MUSI być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek no chetnie winiacza ale maz poszedl do pracy a sama nie pije no chyba ze z Wami :D

Ja mam 9 butelek wina wytrawnego :p
    Mój jest przedstawicielem hurtowni i ostatnio był dobry deal i kazałam mu zakupić :p
    Jedno już wypiliśmy w dwa dni żeby nie było : p
    Ktoś pomylił cenę i za wino które kosztuje około 30zł za sztukę zapłaciliśmy 4zł za sztukę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:33

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O ile mnie pamięć nie myli to kiedys sie umawialiśmy do ministerstwa śledzia i wódki :D

Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, wiem ze latwo powiedziec. Mi samej wszyscy to mowili a ja kazdego dnia walczylam ze soba i wcale to macierzynstwo mnie nie cieszylo. Dalej lapie sie na mysli, ze fajnie jakby tak gdzies wyjsc nie myslac o niczym i zyc sobie na luzie jak wtedy kiedy nie bylo malego. Ale wtedy kazdy usmiech, smiech malego wynagradza mi te wszystkie trudy dnia codziennego. Naprawde trzeba tylko czasu. I jakos tak ten swiat jest zorganizowany,ze tylko my matki musimy przez to wszystko,przez te wszystkie trudy przejsc. Jestes kobieta,matka i jestes silna!

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    O ile mnie pamięć nie myli to kiedys sie umawialiśmy do ministerstwa śledzia i wódki :D
    Nawet sie nie zorientowalam ze juz możemy isc :D jeszcze chyba ala byla chetna :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no my mamy cycki wolne wiec możemy :D
    Ala chyba też chetna byla ale pewna nie jestem :D mmmmm...sok z gumijagod :D omnomnom

Acikk, alicja_, Matleena lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ