Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no co Ty ja zaczelam wprowadzac jak mial 6 miesiecy nawet troche po 6 miesiacu. Robilam bardzo geste zupki,takie zupy krem. I jest specjalny makaron dla maluszkow,przynajmniej u nas. Do zupy dawalam mu ugotowane warzywa w slupkach lub chleb zeby sobie msczal I tak jadl. Ale nie myslcie,ze beda jesc odrazu normalnie,najpierw sie bawia I malo co jest zjedzona z tego
-
My dzis bylismy na zakupach I na poczcie,z Maksiem nie bylo problemow,bo spal. Gabrys za to znudzil sie na poczcie bo dosc dlugo czekalismy I jak podeszlismy do okienka to polozyl sie na ziemi I zaczal krzyczec. Ja tam sie nie przejmuje ludzmi
wzielam go probowalam przemowic mu do rozsadku,spokojnym glosem,ale on oczywiscie swoje,wiec posadzilam go kolo mnie na ziemi I zalatwialam sprawy dalej podarl sie minute I przestal I nikt mi uwagi nie zwrocil,ze rozpieszczony czy nie grzeczny.
A propo dziecko mozna rozpieszczac nawet wskazane,zeby to robic,ale nie rozpuszczac niby tak samo brzmi a kolosalna roznica jesli chodzi o znaczenie. : DKava lubi tę wiadomość
-
Evka wrote:ja jestem za blw, ale napewno nie kazdy posiłek tylko jeden w ciagu dnia - bo nie wyrobiłabym ze sprzataniem
no plus czyszczenie dziecka i krzeselka
a jak ktos ma psa to moze pelic role sprzataczki
-
nick nieaktualny
-
diete rozszerza się po skończonym 4 miesiącu tak? Ja od 3 dni nie daje Rozalce już piersi.. i tak dokarmiałam ją mm bo jak dawałam pierś to wiecznie była niespokojna. Na początku byłam pod mega wielką presją że karmić piersią trzeba i w ogóle, miałam wrażenie że jak przestane to będę wyrodną matką. I to mnie właśnie stresowało.. az 3 dni temu dałam temu spokój - i ja spokojna i dziecko spokojne..
i uwaga mam za sobą whisky z colą i pierwsze piwoi czuję się wreszcie mega zrelaksowana.
p.s musiałam się wygadaćKava, pati_zuzia83, cytrynówka, kwiatakacji, MeGi1986, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
Chichibi - u mnie tez tak bylo. Nadal czasem slucham od swojej mamy jaka to szkoda ze nie karmie. Od pediatry tez. Ale nie rusza mnie to juz03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Chichibi wrote:diete rozszerza się po skończonym 4 miesiącu tak? Ja od 3 dni nie daje Rozalce już piersi.. i tak dokarmiałam ją mm bo jak dawałam pierś to wiecznie była niespokojna. Na początku byłam pod mega wielką presją że karmić piersią trzeba i w ogóle, miałam wrażenie że jak przestane to będę wyrodną matką. I to mnie właśnie stresowało.. az 3 dni temu dałam temu spokój - i ja spokojna i dziecko spokojne..
i uwaga mam za sobą whisky z colą i pierwsze piwoi czuję się wreszcie mega zrelaksowana.
p.s musiałam się wygadać
Coś jest z tą presją... Ja parcia nie miałam, wręcz miałam nadzieję że mi się nie spodoba czy mleka nie będę miała a tu o lubię karmić małego piersią problemów nie mam mleka w sam raz ( jeden kryzys laktacyjny trwał 2 dni)i może właśnie dlatego że jakby było coś nie tak to bym po prostu przeszła na mm
jedyny minus to to że często w nocy wstaje ale na max 30 min z przewijaniem moim piciem i siku :p ale chce od 4 miesiąca zacząć podawać inne rzeczy.
I chociaż KP wkurza mnie jak wszyscy pytają jak karmie mam ochotę czasami odburknac co to kogo obchodzi...
Ps zazdroszcze whisky w cola...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:58
-
pati_zuzia83 wrote:aaa ja pozniej ulatwilam sobie sprzatanie tak,ze rozkladalam gazety pod i woklol krzeselka, apozniej taka duza foliei tylko pod prysznic splukac umyc i po balaganie
no plus czyszczenie dziecka i krzeselka
a jak ktos ma psa to moze pelic role sprzataczki
jak coś jemy to zawsze leży koło stołu i co jakiś czas patroluje czy gdzieś coś nie spadło, szczególnie dokładnie koło Wiktorii
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
-
Ola_45 wrote:Chichibi - u mnie tez tak bylo. Nadal czasem slucham od swojej mamy jaka to szkoda ze nie karmie. Od pediatry tez. Ale nie rusza mnie to juz
mnie już też niemam to już głęboko w d...
ważne że Rozi jest zadowolona
Madzisek lubi tę wiadomość