Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Piegus wrote:Trzeba małego położyć na boku, klęknąć za nim, jedno kolano trzyma główkę drugie na wysokości końca pieluszki. Trzymam zgiętą pod brzuszek nogę, która jest przy podłodze i druga ręka chwytam jego bark i jakby ciągnę go w dół wzdłuż jego ciała. Jakby odciągam ramię od głowy. Straszny płacz przy tym niestety
My mamy na początku marca wizytę u neurologa, żeby sprawdzić czy córcia ma wzmożone napięcie i asymetrie.
-
A tak właściwie to po tych szczepieniach to był senny. Wieczorem wisiał na cycku z trzy godziny. Odłożyłam go do łóżeczka o 22.30, obudził się o północy i potem równo co dwie godziny. Masakra! Tylko przez pół nocy mogłam go karmić na leżąco bo ulewa.
Rano szybko trzeba było wstać żeby jechać do szpitala na kontrolne badanie lewego ucha. Ze słuchem wszystko dobrze :.)
Syn 10 lat
[*] -
Mama_Julka wrote:No właśnie! W tym roku kombinowaliśmy z Mazurami. Znalazłam nawet fajne miejsce, ale w koncu ciazko mi się zrobiło w ciąży i na planach stanęło.
Zieloneoliwki, Dżulia jestem z C. Zapraszam w moje strony :.) Jez. Charzykowskie, Bory Tucholskie i takie tam. Ponoć ładniej niż na Mazurach, wg słów prawdziwego Mazura :.D
Julka Ty z C..a ja niedaleko z G. -
Martosza83 wrote:Julka Ty z C..a ja niedaleko z G.
Przyjęłam zaproszenie.
Syn 10 lat
[*] -
Synek obudził się po prawie pięciu godzinach. Nie mogę napisać że zdarzyło się to któryś raz z rzędu bo w wczoraj odreagowywał po szczepieniu gdzie budził się co dwie godz.
To jego jedyna taka długa przerwa w ciągu nocy, ale na dobry początek dobre i to.
I obowiązkowo karmimy godzinę, ech.
Syn 10 lat
[*] -
pati_zuzia83 wrote:Ja od malenoosci do jakiegos 20 roju zycia wszystkie wakacji czesc ferii spedzalam na pomorzu u dziadkow I mamy tam dom,a wlasciwie jego czesc po babci I mojej mamie I czesc rodziny z jej strony
Ł i pod Ł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 08:18
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Kava ludzie z krwi i kości podróżują z niemowlakami, latają samolotem i to nawet do Azji. Ja nie miałabym tyle odwagi.
Pchelkaa, wczoraj śniła mi się Twoja Irenka. Już siedziała
A dziś mi się śniła Inso - robiłaś OPR Alicji i Pchelkaa tylko nie pamiętam o coKava, iNso87 lubią tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas po szczepieniu byłą dobra noc, a teraz ta kolejna to kiepska, budził się często i jak by mu coś dokuczało, ma troszkę zaczerwienione na rączce niestety.
Pogoda beznadziejna, pada i pochmurno, najlepiej to bym zakopała się pod kołdrę jeszcze, i do tego głowa mnie boli jak bym kaca miała. Masakra -
A jak spią wasze dzieciaki ? Zawijacie je w kocykowe roladki na noc? BO my do tej pory tak robiliśmy ale już chyba zrezygnujemy bo mimo że ściskam go naprawde mocno i jeszcz zawiazuje tasiemka to dziś w nocy rozkopywał sie co godzinę... NO i oczywiście rozkopuje się i wtedy płacz.
Jak śpią dzieci bez zawijania? Nie budzi ich ten odruch moro ? I jak wogóle kładziecie dzieci? Na plecach czy na boku ?