WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Cześć dziewczyny, ja jestem mamą na lipiec 2016
    Z góry przepraszam, że piszę, ale chcę się dowiedzieć, o opini na temat pessara jeżeli będziecie miały chwilę to bardzo dziękuję:

Bo sytuacja jest taka, ze od 15 tc mam problemy z szyjką i brzuszkiem, zaczął się tak wcześnie stawiać, przez co szyjka się skróciła.. jak akordeon skraca się i wydłuża i tak non stop :-( mimo leżenia od 15tc, jestem w 23tc, dostałam w niedzielę skurczy, regularnych, co 10 minut, wzięłam dodatkowo nospe, lutke i magnez, tak jak zawsze ale nic nie dało, poszłam na IP okazało się, że szyjka ma TYLKO 22 mm.... morał? "Zostaje Pani na oddziale z zagrożeniem porodu...." walczymy tu ze skurczami, co prawda regularne przeszły, ale to i tak nie to co powinno być, bo jest ich więcej niż 10 na dobę.... wczoraj mialam usg niby szyjka ma 30 mm.. no dobra(dla pewności zadzwoniłam do swojego starego gina który niestety uciekł z warszawy no i powiedziałam mu o sytuacji z wymiarem szyjki) generalnie mega lekarz i już mi nie raz pomógł, powiedział, że to niemożliwe by szyja tak szybo wróciła do normy i że któryś pomisr musi być zly... pytanie który... dobra ale do rzeczy, jestem jeszcze w szpitalu, nie ukrywam że ze względów na bezpieczeństwo mojego dziecka i wlasnego komfortu psychicznego chciałabym założyć pessar, ktory na początku w tym szpitalu zaproponowali.... ale niestety po rozmowie z prowadzącą powiedziała, że jeśli szyja bedzie miała 30 mm to pessaru nie założą.... ale ja nie wyobrażam sobie przy takiej funkcjonować, narzeczony pracuje w godzinach że nie da rady podawać mi od śniadań do kolacji, mieszkamy sami, a ja chcąc niechcąc muszę coś jeść no i ja w tej chwili nie mogę nawet siedzieć na łóżku, mogę chodzić do toalety ale i tak ograniczając się...
    Pytanie Więc brzmi: jeśli wyciszyły by mi się skurcze i poszłabym prywatnie go założyć, bo oczywiste że z takimi skurczami jak jeszcze mam nie uda się, bo będzie sie on zsuwał i będzie to bez sensu.. Bo gucio, że kosztuje to 500 zł. czy więcej... Żadne pieniądze nie są warte życia mojego dziecka.

Czy jeśli prywatnie poszłabym do ginekologa, u którego nie byłam, no i poprosiła o założenie tego to czy on mi to założy, bo 'płacę' czy powie, ze nie?
    Czy któraś z Was go miała? Sprawdził się? Udało się donosić do planowanego terminu?

Bardzo proszę, doradźcie mi, bo jest mi ciężko....
    Ps. Jestem z Warszawy, jeśli macie lekarza który mi to założy bez gderania, proszę o namiar.
    Dziekuje!
    Mialam zalozony pessar od 30 tygodnia. Zalozyla mi go moja pani dr bo takie byly zalecenia w szpitalu. Placilam za to 300 zl. Szyjka moja wtedy miala 29 mm ale zaczela sie rozwierac od wewnatrz. Powiem tak. Psychicznie mi ulzylo gdy mialam pessar, czulam sie spokojniejsza. Urodzilam 3 dni przed terminem. Moja dr twierdzi ze im dluzsza szyjka tym lepiej sie zaklada pessar i lepiej on trzyma. Byl jedynie problem podczas pkrodu bo szyjka przez pessar nie chciala sie potem rozwierac.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie koleżanki czy dwumiesięczne dziecko moga juz swedziec dziąsełka?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • myszata992 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Drogie koleżanki czy dwumiesięczne dziecko moga juz swedziec dziąsełka?

Jasne, że mogą już swedziec. :)

LV0sp1.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo sie tak zastanawiam właśnie. Dziwnie zaczela sie slinic i zamiast smoczka woli wkladac rączki do buzi a szczegolnie jak jej zaloze lapki niedrapki...
    To znak ze jej ząbki wcześnie pójdą?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:11

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:36

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zakochałam się po raz drugi. Jestem z moim narzeczonym już trochę czasu, a pierwszy raz go widziałam w garniturze. I się zakochałam <3 jak dla mnie mógłby chodzić w samej marynarce.

i tak wiem głupia jestem :P
    a tak w ogóle to się witam w dniu dzisiejszym :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziś nam poleciały pierwsze łezki .

Kava lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BBF pokazuje mi : "to Twój 5 tydzień ciąży" hahah :D

justyna14 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, co do pessera to nie pomogę, nie miałam zakładanego. Ale moim zdaniem warto skonsultować się z jakimś dobrym specjalistą, skoro jesteś z Warszawy to chyba nie powinno być problemu.

U nas jeszcze nie było łez mimo strasznego wrzasku przy odciąganiu wydzieliny z noska, bo u nas nadal katarek ale myślę że już końcówka. I Misiek też jak by coś postękiwał bardziej, nie wiem czy go brzuszek nie boli, może to dlatego że skończył nam się Bobotic i kupiłam teraz ten Esputicon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuttela - czyżby wiedział o czymś czego Ty nie wiesz :)

• czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Wam powiem, że się ostatnio schizuje, że jestem w ciąży, co chwile mnie mdli, czułam takie dziwne ciepło jakie czułam jak miałam w brzuchu Mikołaja, teraz zaczęły mnie piersi boleć a okres dopiero koło 20 powinnam mieć ale nie chce mi się w to z drugiej strony wierzyć bo nie było nawet takiej sytuacji ;) tak czy siak czekam na okres w stresie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:46

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, mam nadzieję, że BBF nie wie lepiej ode mnie. Nie chce być jeszcze w ciąży, ale nie dlatego, że nie chce mieć dzieci. Chcę i rozpocznę starania po wakacjach. Ale na razie czuję się tak obolała w środku jeszcze, jak obite jabłko. I igraszki łóżkowe sprawiają mi ból. Dlatego chcę dojść do siebie.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą ciekawe która zaciąży pierwsza :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:36

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    swoją drogą ciekawe która zaciąży pierwsza :)
    flakonik hahaha

Kava, lilianna, cytrynówka, genoweffa2, iNso87, Moniusia89, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    flakonik hahaha
    To samo mi przyszło na myśl, a jak tam Justyna zdjęcia ułożone?

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzis po dzczepieniu maly dzielnie zniosl plakal tylko przy wkluciach a pozniej zasnal wazy juz 6200 i ma 62 cm :)

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    flakonik hahaha
    Halinka z tego co pamiętam to już po testowaniu :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna album robisz? coś przeoczyłam

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 2681 2682 2683 2684 2685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ