Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_ wrote:Justyna album robisz? coś przeoczyłam
dla dzieci zakładam albumy takie na pierwszy okres życia indywidualne, żeby miały pamiątkę i zdjęcia od testu ciążowego poprzez zdjęcia moje w ciąży do zdjęć ze szpitala, domu chrztu i pare późniejszych
póxniej już chce wspólne albumy prowadzić
7w3d 💔 -
nutella_ wrote:Justyna ja też się przeliczyłam, bo mi w jeden album zmieściły się tylko pierwsze 6 tygodni. A to jest album na 300 zdjęć. Także ten...
mój mąż nie rozumie tego, po co tyle zdjec, ale za pare lat miło bedzie usiąść wziac album i powspominac. lubie wywołane zdjęcia, na kompie mozna miec ich tysiace ale jednak w albumie to co innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:12
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:a kładłas go na brzuchu? spróbuj, moze łatwiej bedzie mu spac nawet na brzuszku
-
Dokładnie. Justyna mój Piotrek też sądzi, że szkoda kasy, po co aż tyle. Ja tam to uwielbiam. A już miałam nauczkę jak mi komp kiedyś wysiadł i straciłam tysiące zdjęć
edit. tylko moje albumy mają opisy, cytaty, wierszyki, daty, ułożone chronologicznie. Teksty też są, które mówiliśmy i były warte zapamiętania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:39
-
lilianna wrote:Bo sie tak zastanawiam właśnie. Dziwnie zaczela sie slinic i zamiast smoczka woli wkladac rączki do buzi a szczegolnie jak jej zaloze lapki niedrapki...
To znak ze jej ząbki wcześnie pójdą?
Mojemu małemu już pierwsza jedynka się przebija, więc wszystko możliwe. Jeszcze niedawno były problemy z kolkami na początku a tu juz ząbki.. Dla mnie to jakaś abstrakcja.. :p masz mlody jest rekordzista w naszej przychodni..Ola_45, lilianna lubią tę wiadomość
-
Mi też czas leci jak szalony
Prawie rok temu, 19 marca zobaczyłam te 2 upragnione kreseczki
Na prawdę strasznie szybko to zleciało
Któraś pisała, że ma mdłości. Mnie też ostatnio strasznie męczą i tak się zastanawiam, czy to może mieć jakiś związek z karmieniem piersią? Bo chociaż chciałabym 3 dziecko to jeszcze nie czuję gotowa psychicznie na kolejną ciążę -
Pozmieniało się tu, połowę wywiało i nie ma co nadrabiać
U nas minęły 2 tygodnie od wizyty u fizjoterapeuty i przez ten czas codziennie ćwiczymy i dziś pierwszy dzień kiedy przez całość ćwiczeń Tobi w ogóle nie zapłakał. Widzę, że się męczy i wysila, ale bierze to na klatę i już nie krzyczy.No i widzę oczywiście ogromną zmianę, jest o wiele lepiej z jego mięśniami.
-
I przez Was też nabrałam ochoty na albumy ze zdjęciami.
Zawsze chciałam to zrobić, nawet mam folder z wybranymi fotkami do wywołania, ale nigdy się nie mogłam za to zabrać. Myślę, że teraz jest dobry czas, bo będzie coraz więcej chwil do upamiętniania.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie przeciwnie, nie chcę się "zawalić" zdjeciami. Mam cała masę zdjec ale wywołam tylko te najpiękniejsze bo uważam że im więcej zdjęć tym mniej sie to chce oglądać. Np z mojego dzieciństwa jest raptem jeden album i każde zdjęcie jest jak świetość
-
My po kontroli bioderek. Na 1 wyszła mała dysplazja, a teraz już wszystko w normie
Olka podczas usg darła się wniebogłosy, aż uszy więdły. Jak pomyślę o szczepieniu to jestem przerażona.
Co do fotek, to Grześ ma swój album. A Olki zdjęć jeszcze nie wywoływałam. Ale kiedyś się wezmę -
a my mieliśmy dziś szczepienie, wk...mnie ta moja przychodnia, wpadła dr jak po ogień tylko osłuchała małą na szybko,a ja chciałam wypytać o ulewanie, zmianę mleka itp.a ta już w drzwiach. Powiedziała, że mogę zmienić, oczywiście na bebilon, a najlepsze jest to, że mam mieszać mleczka, żeby brzuszek się przestawił, hm...dziwne, dwie różne firmy mlek...
Pielęgniarka mi wymęczyła córę, mądrzyła się, że ma wzmożone napięcie, że główkę na jedną str bierze itp, jakbym k....wa ślepa była i nie znała swojego dziecka, mamy wizytę u neurologa umówioną w tej sprawie. A.zaczęła strasznie płakać, bo była mało delikatna i w takim stanie zabrała się za szczepienie, szczepimy refundowanymi,czyli były 2 ukłucia, bobas spłakał się, a ta nie dała nawet czasu na uspokojenieW domu popołudniu płakała, rączka i nóżka bolała, na szczęście zasnęła, ma siniaczki biedulinka moja
To się wyżaliłam.. -
agniesia2569 wrote:a my mieliśmy dziś szczepienie, wk...mnie ta moja przychodnia, wpadła dr jak po ogień tylko osłuchała małą na szybko,a ja chciałam wypytać o ulewanie, zmianę mleka itp.a ta już w drzwiach. Powiedziała, że mogę zmienić, oczywiście na bebilon, a najlepsze jest to, że mam mieszać mleczka, żeby brzuszek się przestawił, hm...dziwne, dwie różne firmy mlek...
Ja kilka razy zmieniałam i zawsze mieszałam. jak raz zrobiłam inaczej za namowa neonatolog to mala dostała okropnej biegunki i boli brzuszka.
agniesia2569 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png