WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:04

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Justyna album robisz? coś przeoczyłam
    wywołałam 400 zdjęć :) dla dzieci zakładam albumy takie na pierwszy okres życia indywidualne, żeby miały pamiątkę i zdjęcia od testu ciążowego poprzez zdjęcia moje w ciąży do zdjęć ze szpitala, domu chrztu i pare późniejszych :) póxniej już chce wspólne albumy prowadzić :)

7w3d 💔
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja też się przeliczyłam, bo mi w jeden album zmieściły się tylko pierwsze 6 tygodni. A to jest album na 300 zdjęć. Także ten... :)

justyna14 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wkładałaś tylko zdjęcia czy opisy, wierszyki itp. też?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    a wkładałaś tylko zdjęcia czy opisy, wierszyki itp. też?
    tylko zdjęcia, gdzie nie gdzie podpis ze to swieta, chrzest, albo z kim na zdjeciu czy data

nutella_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Justyna ja też się przeliczyłam, bo mi w jeden album zmieściły się tylko pierwsze 6 tygodni. A to jest album na 300 zdjęć. Także ten... :)
    o to lepsza ode mnie jestes :) mój mąż nie rozumie tego, po co tyle zdjec, ale za pare lat miło bedzie usiąść wziac album i powspominac. lubie wywołane zdjęcia, na kompie mozna miec ich tysiace ale jednak w albumie to co innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:12

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kładłas go na brzuchu? spróbuj, moze łatwiej bedzie mu spac nawet na brzuszku
    Na brzuszku k£adziemy kilka razy dziennie, do tego robimy rowerek nóżkami itd. Spac tak nie chce. Jedynie co to tak jak sie kanguruje to jeszcze na mnie polezy brzuszkiem na cyckach, wiec jak ma problemy to po prostu po karmieniu pozwalam mu sie tak zsunac i siedze w pozycji pollezacej. Dzieki temu choc on w nocy pospi a i baczki poleca.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Justyna mój Piotrek też sądzi, że szkoda kasy, po co aż tyle. Ja tam to uwielbiam. A już miałam nauczkę jak mi komp kiedyś wysiadł i straciłam tysiące zdjęć :)

edit. tylko moje albumy mają opisy, cytaty, wierszyki, daty, ułożone chronologicznie. Teksty też są, które mówiliśmy i były warte zapamiętania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:39

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • myszata992 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Bo sie tak zastanawiam właśnie. Dziwnie zaczela sie slinic i zamiast smoczka woli wkladac rączki do buzi a szczegolnie jak jej zaloze lapki niedrapki...
    To znak ze jej ząbki wcześnie pójdą?

Mojemu małemu już pierwsza jedynka się przebija, więc wszystko możliwe. Jeszcze niedawno były problemy z kolkami na początku a tu juz ząbki.. Dla mnie to jakaś abstrakcja.. :p masz mlody jest rekordzista w naszej przychodni..

Ola_45, lilianna lubią tę wiadomość

LV0sp1.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza... :-) Wszystkie pewnie zajęte pociechami :-)

Moja Nikola ma dziś 9tygodni- jak ten czas leci szybko... A dopiero co bylam w ciąży :-P :-D

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od godziny tylko na rączkach jak odloze to krzyk a teraz śpi na mnie więc chwila na czytanie forum

d69c20mmk9myteud.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czas leci jak szalony :-) Prawie rok temu, 19 marca zobaczyłam te 2 upragnione kreseczki :-) Na prawdę strasznie szybko to zleciało :-)

Któraś pisała, że ma mdłości. Mnie też ostatnio strasznie męczą i tak się zastanawiam, czy to może mieć jakiś związek z karmieniem piersią? Bo chociaż chciałabym 3 dziecko to jeszcze nie czuję gotowa psychicznie na kolejną ciążę :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozmieniało się tu, połowę wywiało i nie ma co nadrabiać :P
    U nas minęły 2 tygodnie od wizyty u fizjoterapeuty i przez ten czas codziennie ćwiczymy i dziś pierwszy dzień kiedy przez całość ćwiczeń Tobi w ogóle nie zapłakał. Widzę, że się męczy i wysila, ale bierze to na klatę i już nie krzyczy. :D No i widzę oczywiście ogromną zmianę, jest o wiele lepiej z jego mięśniami. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przez Was też nabrałam ochoty na albumy ze zdjęciami. :) Zawsze chciałam to zrobić, nawet mam folder z wybranymi fotkami do wywołania, ale nigdy się nie mogłam za to zabrać. Myślę, że teraz jest dobry czas, bo będzie coraz więcej chwil do upamiętniania. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przeciwnie, nie chcę się "zawalić" zdjeciami. Mam cała masę zdjec ale wywołam tylko te najpiękniejsze bo uważam że im więcej zdjęć tym mniej sie to chce oglądać. Np z mojego dzieciństwa jest raptem jeden album i każde zdjęcie jest jak świetość :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:36

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kontroli bioderek. Na 1 wyszła mała dysplazja, a teraz już wszystko w normie :) Olka podczas usg darła się wniebogłosy, aż uszy więdły. Jak pomyślę o szczepieniu to jestem przerażona.

Co do fotek, to Grześ ma swój album. A Olki zdjęć jeszcze nie wywoływałam. Ale kiedyś się wezmę :P

201408061670.png
    201512124572.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mieliśmy dziś szczepienie, wk...mnie ta moja przychodnia, wpadła dr jak po ogień tylko osłuchała małą na szybko,a ja chciałam wypytać o ulewanie, zmianę mleka itp.a ta już w drzwiach. Powiedziała, że mogę zmienić, oczywiście na bebilon, a najlepsze jest to, że mam mieszać mleczka, żeby brzuszek się przestawił, hm...dziwne, dwie różne firmy mlek...
    Pielęgniarka mi wymęczyła córę, mądrzyła się, że ma wzmożone napięcie, że główkę na jedną str bierze itp, jakbym k....wa ślepa była i nie znała swojego dziecka, mamy wizytę u neurologa umówioną w tej sprawie. A.zaczęła strasznie płakać, bo była mało delikatna i w takim stanie zabrała się za szczepienie, szczepimy refundowanymi,czyli były 2 ukłucia, bobas spłakał się, a ta nie dała nawet czasu na uspokojenie :( W domu popołudniu płakała, rączka i nóżka bolała, na szczęście zasnęła, ma siniaczki biedulinka moja :(
    To się wyżaliłam..

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    a my mieliśmy dziś szczepienie, wk...mnie ta moja przychodnia, wpadła dr jak po ogień tylko osłuchała małą na szybko,a ja chciałam wypytać o ulewanie, zmianę mleka itp.a ta już w drzwiach. Powiedziała, że mogę zmienić, oczywiście na bebilon, a najlepsze jest to, że mam mieszać mleczka, żeby brzuszek się przestawił, hm...dziwne, dwie różne firmy mlek...

Ja kilka razy zmieniałam i zawsze mieszałam. jak raz zrobiłam inaczej za namowa neonatolog to mala dostała okropnej biegunki i boli brzuszka.

agniesia2569 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:36

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ