Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso Bebiko i Bebilon to ta sama firma to mleko zagęszczone mączką chleba świętojańskiego. NAN jest zagęszczany mąką ziemniaczaną, a Enfamil jeszcze czymś innym. Myślisz, że Bebilon przypasuje?
Czarnamalina karmię mieszanie. Na początku jak zaczęłam zagęszczać to się zdziwiłam, że aż tak kupy się bardzo zmieniły. Całe szczęście, że kp.
Alisss mój mały też zasypia kręcąc głową na boki. Gdy to pierwszy raz zobaczyłam to się przestraszyłam. Moja mama mówi, że jak był bujany to się przyzwyczaił i Dlatego tak robi.
Syn 10 lat
[*] -
alisss87 wrote:A ja od rana biję się z myślami czy jechać z moim Adasiem w końcu do tego neurologa dziecięcego
dzisiaj w nocy to już totalnie przeszedł samego siebie! Całą noc przez sen się wiercił, kręcił, rzucał w łóżeczku, machał tymi rękoma i nóżkami, głowa mu lata na wszystkie strony... Moi bliscy (z mężem na czele) każą mi czekać. Ale kurcze jest coraz gorzej! no chyba że Adaś tak reaguje na skok że w nocy wstępuje w niego istny diabeł... Jedna przyjaciółka poradziła mi że mam zrobić jak mi intuicja każe a ja już sama nie wiem co mi mówi ta intuicja i instynkt macierzyński... już dzisiaj w nocy chciałam go nagrać na komórkę i poszukać jakiegoś lekarza ale najbliższy neurolog dziecięcy jest w odległości 100 km od mojego miasta
Z drugiej strony Adaś jak był teraz w szpitalu na to zapalenie płuc to badało go trzech różnych pediatrów i jak wspominałam o jego wyczynach w nocy to wszyscy mówili mi że nie widzą niepokojących objawów neurologicznych, tylko ze oni badali go w dzień
dla nich największym "wyznacznikiem" że u Adasia jest wszystko ok było to, że Adaś się świadomie uśmiecha. W dzień jest pogodnym dzieckiem, w miarę spokojnym, to że marudzi to inna sprawa. Za to w nocy-koszmar
W sumie jak pójde do neurologa i da mu jakieś leki uspokajające to i tak mu ich nie podam bo uważam że jest za mały.
A może on jest taki nerwus dlatego że ja jak byłam w ciąży to ciągle przeżywałam jakiś stres - śmierć bliskiej osoby, zmiana pracy męża, ciągłe problemy z Zusem, łożysko przodujące... może to wszystko odbiło się na Adasiu...
Kobitki poradźcie coś bo w głowę dostaje.alisss87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
my dziś zgubiliśmy ulubiony i jedyny ukochany smoczek Olka, innego do ust nie bierze i co? ryk, ba nawet nie ryk a wycie! przed drzemka popołudniowa 10 min płakał a ja mu tłumaczyłam ze zgubilismy smoczusia na spacerze a Olek do mnie "bach?" a ja mu"tak kochanie bach, wypadł z wózka i nie ma" i uspokoił sie i zasnął. teraz na noc znów to samo ale zasnął. ciewkawe co jutro przyniesie. byłam juz w 4 drogerich i nigdzie takiego smoczka nie ma a innego nie wezmie wiec mysle ze moze uda sie odstawic troche drastycznie ale zawsze, smoczka ma stałe.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
lips wrote:Mam pytanko do mam "starszaków".
Potrzebuje prezentów na roczek dla dzieciaków naszych znajmych. Nie chce nic kosztownego, poprostu chce im kupić jakieś zabawki którymi się będą chętnie bawić. CO polecacie ? (dla chłopca i dziewczynki )
-
pati_zuzia83 wrote:ja polecam mate na wodny dlugopis,choc nie wiem czy jeszcze nie zamale dzieciaczki,ale sciany i calareszta bezpieczna
często też bawi się klockami lego duplo.
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:No jasne ja bym Szla za ciosem:d i probowala odrazu odstawić
fakt,ze może Olek jest jeszcze za maly? Jesli można określić do jakiego wieku dziecko powinno/moglo spac ze smoczkiem wogole. Ja dla Laury obcielam smoczka nożyczkami i pokazałam przed snem,powiedziałam,ze jest duza dziewczynka a takie nie noszą juz smoczkow,miała wtedy cos kolo półtora roku,moze ciut więcej. Tez drastycznie ale przeszlo:)
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Alisss jeszcze a pro po neurologa, ja nawet teraz Olka zapisałam na kontrole bo też miałam pewne zastrzerzenia co do jego postawy przy zabawie, jakby jedno rami trzymał wyżej niż drugie i nie umiał ruszać samą ręką tylko od razu całym barkiem i to może być pozostałość po napięciu mięśniowym i jedziemy to skontroować. Lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować, że coś mżna było zrobić a się człowiek nie zdecydowął na czas.7w3d 💔
-
Z tym mlekiem Hipp jest coś dziwnego wszyscy mi je zachwalali a tak ulewal, jakaś wysypka na buzi mu się pojawiła i nie przybieral.. Pamiętam więcej dziewczyn pisało, że się coś działo po tym mleku, ale ważne, że Lence służy
jak przechodzisz na ar to nie będzie lepiej później już zostać na Bebilonie żeby aż tak nie mieszać?
-
Aliss- pójść do neurologa na penwo nie zaszkodzi a pomóc może. Ja byłam z Olą jak miała chyba z 4 tyyg ze względu na jeszcze problemy z ciąży i byłam bardzo zaskoczona ile takie małe dziecko ma odruchów. Po kolei ten neurolog wszystko posprawdzał,teraz za 2 tyg znów idziemy na kontrole bo on mi wtedy wytłumaczył, że im dziecko starsze tym więcej umiejętności i odruchów które da się zbadać. Ja myśle że dla uspokojenia idź z Adasiem, może akurat wystarczy że powie że jakieś ćwiczenia drobne na uspokojenie wystarczą. A co do nerwowości w ciąży to też niestety może mieć wpływ bo wiem jak dzieci mojej siostry właśnie - pierwszy chłopak z bardzo nerwowej ciąży i teraz jeste bardzo taki szybki, nerwowy - już ma 8 lat, a młodsza córka z bardzo spokojnej ciąży, siostra dużo leżała - i ona jest bardzo taka opanowana. Także coś jest chyba na rzeczy. Nie zamartwiaj się na zapas!
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Hej, dopiero jakoś się ogarnęłam po świętach i po chrzcinach. Wszystko się udało, mały w kościele był najgrzeczniejszym dzieckiem, bo większość czasu przespał
A potem cały dzień miał dobry humor i wszystko się udało.
Z kupami dalej problem, byliśmy wczoraj u pediatry i kazała podawać biogaję, któraś z Was pisała, że też to podawała. Mam nadzieję, że pomoże. Dodatkowo kazała zrobić morfologię, żeby sprawdzić żelazo. I już mi źle z tym, że będzie kłuty, nie wiem skąd mu pobiorą, mam nadzieję, że nie z główki
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety, to 14 kwietnia Tobi skończy 4 miesiące i wczoraj pediatra powiedziała, że kwiecień/maj należałoby wprowadzić coś nowego. Więc myślę, że w kwietniu już coś mu dam i zobaczymy jak zareaguje.Kava, iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
czarnaamalinaa wrote:Z tym mlekiem Hipp jest coś dziwnego wszyscy mi je zachwalali a tak ulewal, jakaś wysypka na buzi mu się pojawiła i nie przybieral.. Pamiętam więcej dziewczyn pisało, że się coś działo po tym mleku, ale ważne, że Lence służy
jak przechodzisz na ar to nie będzie lepiej później już zostać na Bebilonie żeby aż tak nie mieszać?
Ja też zaczynałam od Hipp bio combiotic. Pamiętam że skusiłam się po wpisie Flakonika że zmienił dziewczynkom Enfamil na Hipp bo lepszy, hahaha o ja głupia! Dobrze że nie napisała że daje im Łaciate 3,2 % bo pewnie też bym się zastanawiała
W każdym razie po wypiciu pierwszej butelki Adaś tak wymiotował że spokój był dopiero wtedy, gdy wyrzygał wszystko co wypił, mało tego-strasznie spuchły mi dłonie, ja byłam przerażona bo na prawdę rączki miał jak balony! Pojechaliśmy na pogotowie, tam kazali sprawdzać tylko czy mocz się nie zatrzymał i powiedzieli że to reakcja alergiczna na mleko. Także nam też nie posłużyło ale wiem, że ludzie je chwalą. W sumie naszemu Adasiowi to tylko pepti służy.
Mama_Julka, justyna14, m@rzenie lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Idę spróbować wywalczyć u pediatry skierowanie do neurologa. To będzie walka bo on twierdzi że u Adasia takie zachowanie jest normalne i tak jak kolki, tak i to minie. Kolki owszem minęły ale noce Adasia z dnia na dzień są coraz gorsze. Przecież gdyby miało minąć to by było lepiej a nie gorzej...
Jak nie da skierowania to trudno-jadę prywatnie.hala123 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️