X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    alisss my w spacerówce już 2 tydzień :) wkładaj małego do spacerówki, oparcie opuść maks i na dwór!

Lubię to! :) jeszcze dzisiaj namówię męża! A w którą stronę masz obróconą Polę? mi się wydaje że Adasiowi nie za bardzo spodoba się ciągłe patrzenie na mnie a z kolei boję się obrócić go w drugą stronę, wolałabym mieć go na widoku :/ Adaś musi widzieć ulicę, samochody, ludzi, jest wtedy w siódmym niebie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:54

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Lubię to! :) jeszcze dzisiaj namówię męża! A w którą stronę masz obróconą Polę? mi się wydaje że Adasiowi nie za bardzo spodoba się ciągłe patrzenie na mnie a z kolei boję się obrócić go w drugą stronę, wolałabym mieć go na widoku :/ Adaś musi widzieć ulicę, samochody, ludzi, jest wtedy w siódmym niebie :)
    ja kupiłam podwójną sapcerówkę dla dzieciaków i nie ma opcji, żeby były przodem do mnie, więc jeździ od początku przodem do kierunku jazdy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Hej dziewczyny, piszę do Was z prosba o porade... Czy któraś z Was spotkała się z tym, że widok zabawek wywoluje u dziecka ból brzucha i okropny wrzask? Mój Mały od kiedy skończył 4 miesiące nie da się zabawić żadna zabawką. Mniej wiecej wyglada to tak że pokaże mu jedną i chwilę się nią zajmie, potem widać że przestaje mu pasować po 30 sek i niezależnie od tego czy mu ją zmienie czy wezmę na ręce on zaczyna przerazliwie wrzeszczeć. Ale to tak, ze nigdy jeszcze nie słyszałam takiego wrzasku nawet podczas kolek... Wtedy wrzeszczy tak min. pół godz i trzeba mu masować brzuch w trakcie... Tak jakby miał problemy z nerwami i zabawki tak działaly bo ma takie ataki zawsze po pokazaniu mu ich... Niezależnie od tego jak wygląda zabawka, czy to grzechotka czy maskotka czy jednokolorowa czy wielo... Bajki oglada i po nich nie ma takich ataków jedynie po zabawkach... Doszło do tego że nie pokazuje ich mu, a i jednocześnie nie wiem czym zająć dziecko jak nie zabawkami? Jestem zalamana :( i boję się zostawać sama z własnym dzieckiem...
    hej, nie spotkałam się z czymś takim :/ na Twoim miejscu , skoro tak kiepsko dziecko znosi zabawki, to zrezygnowałabym znich na 2-3 tyg może mu przejdzie za jakis czas, w końcu dzieci mają te skoki rozwojwe, może to taki etap. A teraz może masz jakąś pieluszkę flanelową z nadrukiem? można powiesić na łóżeczku, moja się bawi pieluszką przyczepioną do gondoli, mi ona służy za zasłonkę od światła, a Poli za zabawkę, a ma nadruk z owieczkami więc jest atrakcyjna dla niej. No i generalnie zabawki z dźwiękami, jaskrawe, szumiące świecące itd odłóżyłabym na najbliżesz 2-3 msc, a teraz tylko delikatne, niedzwoniące, gruchające, małokolowe, generalnie spokojne zabawki, żeby dziecko się powoli do nich przekonało. To moja rada, ale może warto skonsultować te reakcje z jakimś lekarzem.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:55

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    On potrafi się chwilę zająć bajką, kolorową pielucha, nawet chusteczkami, ale nie rozumiem o co chodzi z zabawkami. Czy to gryzak jednokolorowy, czy grzechotka, czy maskotka no taki wrzask, taka histeria jakbym go ze skory obdzierala... :/
    I tak mam od miesiąca...
    Suerte a byłas moze z malym u psychologa? Wiem ze niektorzy chodza nawet z takimi malenstwami.

My w spacerówce też śmigamy:)

Dzis mia£am przyjemność poznać osobiście naszą koleżanke Kave :) przypadkiem spotkałyśmy się na rehabilitacji i czekam teraz na wspólny spacerek :)

Inso s my to się kiedy ekoncu spotkamy?? :)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 08:03

MeGi1986, iNso87 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a masz mozliwosc pojsc prywatnie?? Co do rodzinnego to mozeszz sie przepisac gdzie indziej??

Kava odnosnie rehabilitantki to pierwszy raz moj Franek wiszczał podczas cwiczen, łzy mu naszly do oczu, tak sie rozchodzil ze 10 minut szybciej skonczylismy zajecia.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, bardzo mi przykro że u was nadal komplikacje. Kompletnie sie nie znam ale moze to coś z odbiorem bodźców. Moze za bardzo reaguje np na kolory i dźwięki. Może go to przerasta. A jakbyś mu dała np beżowego misia albo zwykły drewniany klocek ?

Już się kiedyś nad tym zastanawiałam bo każdy kto do nas przychodzi to zabawia Dawidka zabawkami. Im głośniejsze i bardziej kolorowe to ludzi bardziej cieszy. A ja sie dziwie jak taki mały, niedojrzały człowieczek nie zwariuje od tego. Może ma poprostu za duzo wrażeń i tak to okazuje.

Co do zabaw to my tez się nie bawimy dużo zabawkami: mały ma azs i wszystkie maskotki go podrażniają po twarzy i się od razu drapie (akceptuje tylko małe gryzaki).. Dużo mu czytam tzn teraz juz znam wierszyki na pamięć wiec opowiadam, śpiewam, pokazuje ksiazeczki, lubi się bardzo bawić moja twarza, rękami, jak np mu klaskam delikatnie albo pstrykam palcami, lubi jak naśladuje zwierzątka np robie bzzzz i go całuje w policzek. Poza tym lubi być noszony przodem do świata i mu wtedy wszystko opowiadam co widzę. Lubi też jak się go gilgota noskiem po szyji i brzuszku i jak g leciutko podszczypuje po pupci :) poza tym zamiast zabawki możesz mu np podać krem, puder, jakieś sitko z kuchni, butelkę z kamyczkami, jakieś opakowanie itd. U nas DAwid wymaga non stop uwagi bo jak go tylko zostawie na chwile to jest zdraany do krwi wiec tez musze sporo myśleć jak by mu tu zająć czas.

Dzięki wam dziś założyłam spacerówkę. Pierwsza próba zakończona powodzeniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 14:59

MeGi1986, justyna14 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    No to przywróciłaś mi nadzieje :) a powiedz mi Kochana czy spacerówkę masz na zupełnie leżąco, pół-leżąco czy bardziej już siedząco? I w którą stronę Lena jest obrócona-do Ciebie czy w stronę "świata" ;)

Kava daj znać jak pierwsze wrażenia :) chciałam czekać ze spacerówką do ukończenia piątego miesiąca (czyli jeszcze dwa tygodnie) ale zainspirowałyście mnie i chyba w ten weekend się przełamie :)
    Ja też jakoś nie mogłam się przełamać do spacerówki, bo Lena jeszcze mała..ale jak raz sprobowalismy to już została :-) Jezdzi w moim kierunku ale bardziej interesuje sie tym co w kolo niz mamusia :-) Jak nie spi to jest tak wpol lezaco..cos jak w bujaczku a jak widzę, ze zasypia to jest najnizej jak sie da..tak prawie na leżąco. Dziś np. z 3 godzin spaceru spala niecala godzine. Za to po spacerze zjadla i spi a mama ma chwilę dla siebie :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze sie nie obraca.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:06

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

MeGi1986 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mojej czasem się uda z brzuszka na plecki obrócić, ale musi mieć ładnie rączki ułożone, ten obrót zawsze jest łatwiejszy dla dziecka, trudniej z pleców na brzuch, ale ostatnio jest coraz bliżej i tego. Podnosi nogi do góry, bierze zamach i bach na bok i pcha się dalej, więc pewnie za niedługo się uda, ale moja ostatnio sporo leży na macie, więc i ćwiczy więcej niż kiedyś.

leci mi z nosa ciurkiem :/ dobrze, że to już weekend i mąż w domu :)

nadulka a u Ciebie kiedy 2 kreski? :)

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:53

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Może Wam się wydawać, że zadam głupie pytanie ale zrozumcie, to moje pierwsze dziecko :-) Z dnia na dzień jest coraz cieplej..co zakladacie na główki Waszym dzieciaczkom?
    póki co zakladam cieniutką czapeczkę, ale zamówiłam już cienkie opaski na uszy, dwie zwykłe i jedną z daszkiem ;)

dqpri09kemo7oflv.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie obraca z pleckow na brzuszek. Potrafie pol dnia spedzic przy nim przekrecajac go spowrotem na plecki bo obraca sie szybko a pozniej sie wkurza jak lezy na brzuchu bo nie potrafi sie w tej pozycjo bawic i nie umie spowrotem przekrecic sie na plecki.
    Spacerowki jeszcze nie zakladalam, jak tylko wroce do warszawy to sprobuje.

Czy ktoras z Was ma w planach oddac malucha do zlobka? Jak mysle o tym to mi tak smutno i szkoda, nie chcialabym z tej opcji korzystac ale chyba nie bede miala wyjscia i jak tylko skonczy mi sie macierzynski to musze isc do pracy..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 2742 2743 2744 2745 2746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ