Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka1983 wrote:lips a jakiej firmy słoiczki podajesz?
Różne słoczki kupuje. On po prostu chyba lubi słodki smak. Dziś mu zrobiłąm kaszkę an wodzie a nie na mm i nie zjadł a normalnie wcina około 120-150 ml kaszki na mm. Owoce ze słoiczków albo przecierane jabłko też pięknie wcina.
A jak bym np zrobiła kaszke na mm i do tego dała warzywny słoiczek ? -
lips jak tam usypianie?
ja dzisiaj wymiękłam... zazwyczaj raz w tygodniu wymiękam do tego stopnia że zalewam się łzamii dzisiaj był ten dzień. W domu gorąco, ja upocona, do tego z okresowym bólem brzucha, Adaś wykończony ale oczywiście jeszcze ma siły żeby płakać, kopać, wierzgać, drapać... i muszę chodzić i lulać go w takim stanie bo inaczej nie ma mowy żeby zasnął a widzę że jest zmęczony... Mąż kupił nam piłkę bo któraś kiedyś polecała do usypiania. Czasami udaje mi się na niej go ululać ale też to długo trwa... Dzisiaj jak zaczęłam ja płakać z bezsilności to Adaś leżał nieruchomo i patrzał się na mnie oczami jak 5 złoty a ja wyłam jak głupia. Już myślałam że może zaśnie ale gdzie tam... położyłam go do łóżeczka i darł się jak oszalały, w końcu wreszcie usnął, oczywiście mi na rękach
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
U nas też ciężko było ale wracamy do formy. W sobotę Staś miał brzydki oddech jak przy astmie. Lekarka przepisała Ktetofifen i zaczęło się. Nie moje dziecko. Płacz, krzyk, nerwicowe odruchy, nadpobudliwość i niechęć do jedzenia i spania. Dziś odstawiłam i Staś wrócił...
Lips, spróbuj. Tylko metodą prób uda się znaleźć rozwiązanie.
Byliśmy u okulisty. Będą okularki ale prognozy wydają się na przyszłość pozytywne.
Ściskamy w ten upalny dzień!
-
My dziś po szczepieniach. Lena przekroczyla granicę 10 kg
Pani doktor pocieszyla, że szybko zgubi jak zacznie raczkowac. W sumie aż się, boję tego raczkowsnia, bo już teraz jest mega ruchliwa. Mamy też już 70,5cm
Też Was tak przerażają te upały? Moja Lencia w domu cała mokra.. spi w bodziakach samych, rozkopana a i tak upoconaaneczka1983 lubi tę wiadomość
-
alisss87 wrote:lips jak tam usypianie?
ja dzisiaj wymiękłam... zazwyczaj raz w tygodniu wymiękam do tego stopnia że zalewam się łzamii dzisiaj był ten dzień. W domu gorąco, ja upocona, do tego z okresowym bólem brzucha, Adaś wykończony ale oczywiście jeszcze ma siły żeby płakać, kopać, wierzgać, drapać... i muszę chodzić i lulać go w takim stanie bo inaczej nie ma mowy żeby zasnął a widzę że jest zmęczony... Mąż kupił nam piłkę bo któraś kiedyś polecała do usypiania. Czasami udaje mi się na niej go ululać ale też to długo trwa... Dzisiaj jak zaczęłam ja płakać z bezsilności to Adaś leżał nieruchomo i patrzał się na mnie oczami jak 5 złoty a ja wyłam jak głupia. Już myślałam że może zaśnie ale gdzie tam... położyłam go do łóżeczka i darł się jak oszalały, w końcu wreszcie usnął, oczywiście mi na rękach
A myślałaś o nosidełku? wiem, że niektóre dzieci tylko tak usypiają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:15
-
czy ktoś podaje już dziecko pełną porcję kaszki glutenowej?
-
hej, tylko ja od wczoraj nie mogłam wejść na bbf?
Julia co rozumiesz przez pełną porcję kaszki glutenowej? ja Poli podaję generalnie bardzo dużo produktów glutenowych np herbatniki, paluszki, bułeczki, chleb, kaszkę dodaję do mleka. Strikte gęstej kaszki glutenowej podawanej z łyżeczki nie robiłam, bo chce żeby mi z butli piła kaszkę.
nie polecam nosidełek jako formy usypiania.
aliss teraz jak jest gorąco to i moja gorzej śpia na spacerze już w ogóle nie zasypia. Dziś w dzień miała 3 drzemki po 30 min a Olek jedną ale spał 2 godz i 40 min. dwulatek śpi mi więcej niż półroczne dziecko
szok
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:hej, tylko ja od wczoraj nie mogłam wejść na bbf?
Julia co rozumiesz przez pełną porcję kaszki glutenowej? ja Poli podaję generalnie bardzo dużo produktów glutenowych np herbatniki, paluszki, bułeczki, chleb, kaszkę dodaję do mleka. Strikte gęstej kaszki glutenowej podawanej z łyżeczki nie robiłam, bo chce żeby mi z butli piła kaszkę.
nie polecam nosidełek jako formy usypiania.
aliss teraz jak jest gorąco to i moja gorzej śpia na spacerze już w ogóle nie zasypia. Dziś w dzień miała 3 drzemki po 30 min a Olek jedną ale spał 2 godz i 40 min. dwulatek śpi mi więcej niż półroczne dziecko
szok
mi forum też nie wchodziło, taka różowa strona się pokazywała.
chodzi mi o porcje kaszki, np 150 ml - co jest podane na opakowaniu jako jedna porcja. przez miesiąc podawałam po parę łyżek glutenowej, a teraz już daje pełną porcję na kolację, gęstą kaszkę je mi z łyżeczki.
Spanikowałam, bo gdzies natknęłam się na wytyczne, ze tak po trochu powinno się wprowadzać gluten aż pół roku! a wg starych wytycznych dopiero po 10 miesiacu.
Zazdroszczę mamom, które są pewne swych kroków, bo ja czasem tak bez sensu panikuję i sama w siebie wątpię.
mam nadzieję, że przy drugim będzie lepiej. -
Aneczka 1983 - mój synek bardzo podobny do Twojego, i jak mi się pokazuje twój suwaczek to zawsze mnie to uderza. tez taki łysolek okrąglutki
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
Okulistę zasugerowała nam terapeutka od Vojty. Staś ma +5 i +5,24. Podobno to dość często spotykane u niemowlaków i niektóre całkowicie same z tego wychodzą. Ja widziałam, że lepiej widzi z daleka niż z bliska. Warto się przejść profilaktycznie. My tam byliśmy przez napięcie bo ono rzutuje niestety na wszystko. Także leczymy się kompleksowo.
Jejku... Justyna... wy tak daleko z jedzeniem a my cały czas głównie na mleku i jeden słoiczek. Waga niska bo raptem 8,5 kg przy 72 cm. Ostatnio niewiele jadł, mleko niskokaloryczne i tak ot...
Mój Staś śpi ładnie. Jak drzemka to minimum na godzinę więc jest chwila wytchnienia. Dziś Staś pełzał! Prawdziwie pełzał! Mało tego złapał za obrus, na którym postawiony jest telewizor. Weszliśmy na level wuyżej. Teraz muszę bardziej być czujnaale jestem szczęśliwa. Tak się bałam, że ominiemy te etapy a tu ... powinno się udać
I kupiliśmy śliczny strój kąpielowy na wyjazd
Taka jestem zadowolona
A i będzie Staś nosił okularki w związku z wadą. No zobaczymy jak sobie poradzialisss87 lubi tę wiadomość
-
aneczka1983 wrote:Okulistę zasugerowała nam terapeutka od Vojty. Staś ma +5 i +5,24. Podobno to dość często spotykane u niemowlaków i niektóre całkowicie same z tego wychodzą. Ja widziałam, że lepiej widzi z daleka niż z bliska. Warto się przejść profilaktycznie. My tam byliśmy przez napięcie bo ono rzutuje niestety na wszystko. Także leczymy się kompleksowo.
Jejku... Justyna... wy tak daleko z jedzeniem a my cały czas głównie na mleku i jeden słoiczek. Waga niska bo raptem 8,5 kg przy 72 cm. Ostatnio niewiele jadł, mleko niskokaloryczne i tak ot...
Mój Staś śpi ładnie. Jak drzemka to minimum na godzinę więc jest chwila wytchnienia. Dziś Staś pełzał! Prawdziwie pełzał! Mało tego złapał za obrus, na którym postawiony jest telewizor. Weszliśmy na level wuyżej. Teraz muszę bardziej być czujnaale jestem szczęśliwa. Tak się bałam, że ominiemy te etapy a tu ... powinno się udać
I kupiliśmy śliczny strój kąpielowy na wyjazd
Taka jestem zadowolona
A i będzie Staś nosił okularki w związku z wadą. No zobaczymy jak sobie poradzi
z jedzeniem to musiałam iść dość szybko bo Pola mało przybierała na piersi i na mm też bez rewelacji. jak miała równo 6 msc to ważyła 7,5 kg więc prawie najlżejsza jest teraz na forum a urodziła się prawie największaona generalnie gardzi mlekiem, kaszkami. Woli obiadki, soczki, chlebek, bułkę, ziemniaka z obiadu :)no i widzę, że rwie się do jedzenia, więc daje obserwuje, jak nic się nie dzieje to niech je
Julia przy drugim zawsze łatwiejmyślę, że super sobie radzisz a skoro dziecko pięknie zjada Ci kaszkę z łyżeczki to niech je
martw się jak będzie coś nie tak a jak wszystko ok to super
aneczka1983 lubi tę wiadomość
7w3d 💔