X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiś probiotyk podajesz, żeby wspomóc jelita?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• agat Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:19

• lips Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    lips a jakiej firmy słoiczki podajesz?

Różne słoczki kupuje. On po prostu chyba lubi słodki smak. Dziś mu zrobiłąm kaszkę an wodzie a nie na mm i nie zjadł a normalnie wcina około 120-150 ml kaszki na mm. Owoce ze słoiczków albo przecierane jabłko też pięknie wcina.

A jak bym np zrobiła kaszke na mm i do tego dała warzywny słoiczek ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips jak tam usypianie?
    ja dzisiaj wymiękłam... zazwyczaj raz w tygodniu wymiękam do tego stopnia że zalewam się łzami :( i dzisiaj był ten dzień. W domu gorąco, ja upocona, do tego z okresowym bólem brzucha, Adaś wykończony ale oczywiście jeszcze ma siły żeby płakać, kopać, wierzgać, drapać... i muszę chodzić i lulać go w takim stanie bo inaczej nie ma mowy żeby zasnął a widzę że jest zmęczony... Mąż kupił nam piłkę bo któraś kiedyś polecała do usypiania. Czasami udaje mi się na niej go ululać ale też to długo trwa... Dzisiaj jak zaczęłam ja płakać z bezsilności to Adaś leżał nieruchomo i patrzał się na mnie oczami jak 5 złoty a ja wyłam jak głupia. Już myślałam że może zaśnie ale gdzie tam... położyłam go do łóżeczka i darł się jak oszalały, w końcu wreszcie usnął, oczywiście mi na rękach :/

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciężko było ale wracamy do formy. W sobotę Staś miał brzydki oddech jak przy astmie. Lekarka przepisała Ktetofifen i zaczęło się. Nie moje dziecko. Płacz, krzyk, nerwicowe odruchy, nadpobudliwość i niechęć do jedzenia i spania. Dziś odstawiłam i Staś wrócił...
    Lips, spróbuj. Tylko metodą prób uda się znaleźć rozwiązanie.
    Byliśmy u okulisty. Będą okularki ale prognozy wydają się na przyszłość pozytywne.
    Ściskamy w ten upalny dzień!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniach. Lena przekroczyla granicę 10 kg :-) Pani doktor pocieszyla, że szybko zgubi jak zacznie raczkowac. W sumie aż się, boję tego raczkowsnia, bo już teraz jest mega ruchliwa. Mamy też już 70,5cm :-)
    Też Was tak przerażają te upały? Moja Lencia w domu cała mokra.. spi w bodziakach samych, rozkopana a i tak upocona :-(

aneczka1983 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    lips jak tam usypianie?
    ja dzisiaj wymiękłam... zazwyczaj raz w tygodniu wymiękam do tego stopnia że zalewam się łzami :( i dzisiaj był ten dzień. W domu gorąco, ja upocona, do tego z okresowym bólem brzucha, Adaś wykończony ale oczywiście jeszcze ma siły żeby płakać, kopać, wierzgać, drapać... i muszę chodzić i lulać go w takim stanie bo inaczej nie ma mowy żeby zasnął a widzę że jest zmęczony... Mąż kupił nam piłkę bo któraś kiedyś polecała do usypiania. Czasami udaje mi się na niej go ululać ale też to długo trwa... Dzisiaj jak zaczęłam ja płakać z bezsilności to Adaś leżał nieruchomo i patrzał się na mnie oczami jak 5 złoty a ja wyłam jak głupia. Już myślałam że może zaśnie ale gdzie tam... położyłam go do łóżeczka i darł się jak oszalały, w końcu wreszcie usnął, oczywiście mi na rękach :/

A myślałaś o nosidełku? wiem, że niektóre dzieci tylko tak usypiają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:15

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś podaje już dziecko pełną porcję kaszki glutenowej?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tylko ja od wczoraj nie mogłam wejść na bbf?

Julia co rozumiesz przez pełną porcję kaszki glutenowej? ja Poli podaję generalnie bardzo dużo produktów glutenowych np herbatniki, paluszki, bułeczki, chleb, kaszkę dodaję do mleka. Strikte gęstej kaszki glutenowej podawanej z łyżeczki nie robiłam, bo chce żeby mi z butli piła kaszkę.

nie polecam nosidełek jako formy usypiania.

aliss teraz jak jest gorąco to i moja gorzej śpi :/ a na spacerze już w ogóle nie zasypia. Dziś w dzień miała 3 drzemki po 30 min a Olek jedną ale spał 2 godz i 40 min. dwulatek śpi mi więcej niż półroczne dziecko :) szok

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, tylko ja od wczoraj nie mogłam wejść na bbf?

Julia co rozumiesz przez pełną porcję kaszki glutenowej? ja Poli podaję generalnie bardzo dużo produktów glutenowych np herbatniki, paluszki, bułeczki, chleb, kaszkę dodaję do mleka. Strikte gęstej kaszki glutenowej podawanej z łyżeczki nie robiłam, bo chce żeby mi z butli piła kaszkę.

nie polecam nosidełek jako formy usypiania.

aliss teraz jak jest gorąco to i moja gorzej śpi :/ a na spacerze już w ogóle nie zasypia. Dziś w dzień miała 3 drzemki po 30 min a Olek jedną ale spał 2 godz i 40 min. dwulatek śpi mi więcej niż półroczne dziecko :) szok

mi forum też nie wchodziło, taka różowa strona się pokazywała.
    chodzi mi o porcje kaszki, np 150 ml - co jest podane na opakowaniu jako jedna porcja. przez miesiąc podawałam po parę łyżek glutenowej, a teraz już daje pełną porcję na kolację, gęstą kaszkę je mi z łyżeczki.

Spanikowałam, bo gdzies natknęłam się na wytyczne, ze tak po trochu powinno się wprowadzać gluten aż pół roku! a wg starych wytycznych dopiero po 10 miesiacu.
    Zazdroszczę mamom, które są pewne swych kroków, bo ja czasem tak bez sensu panikuję i sama w siebie wątpię.
    mam nadzieję, że przy drugim będzie lepiej.

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka 1983 - mój synek bardzo podobny do Twojego, i jak mi się pokazuje twój suwaczek to zawsze mnie to uderza. tez taki łysolek okrąglutki :)

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulistę zasugerowała nam terapeutka od Vojty. Staś ma +5 i +5,24. Podobno to dość często spotykane u niemowlaków i niektóre całkowicie same z tego wychodzą. Ja widziałam, że lepiej widzi z daleka niż z bliska. Warto się przejść profilaktycznie. My tam byliśmy przez napięcie bo ono rzutuje niestety na wszystko. Także leczymy się kompleksowo.

Jejku... Justyna... wy tak daleko z jedzeniem a my cały czas głównie na mleku i jeden słoiczek. Waga niska bo raptem 8,5 kg przy 72 cm. Ostatnio niewiele jadł, mleko niskokaloryczne i tak ot...

Mój Staś śpi ładnie. Jak drzemka to minimum na godzinę więc jest chwila wytchnienia. Dziś Staś pełzał! Prawdziwie pełzał! Mało tego złapał za obrus, na którym postawiony jest telewizor. Weszliśmy na level wuyżej. Teraz muszę bardziej być czujna :) ale jestem szczęśliwa. Tak się bałam, że ominiemy te etapy a tu ... powinno się udać :) I kupiliśmy śliczny strój kąpielowy na wyjazd :)
    Taka jestem zadowolona

A i będzie Staś nosił okularki w związku z wadą. No zobaczymy jak sobie poradzi :)

alisss87 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia piękny jest i kochany. I jestem przekonana, że Twój też. Zdjęcie mało pokazowe ale coś nie coś widać :)
    Przypomnijcie mi jak się zdjęcia umieszcza to wkleję coś

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przez cały wczorajszy i połowę dzisiejszego nie mogłam wejść. Dobrze, że wszystko wróciło do formy. Bo jak tu żyć bez bbf ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Okulistę zasugerowała nam terapeutka od Vojty. Staś ma +5 i +5,24. Podobno to dość często spotykane u niemowlaków i niektóre całkowicie same z tego wychodzą. Ja widziałam, że lepiej widzi z daleka niż z bliska. Warto się przejść profilaktycznie. My tam byliśmy przez napięcie bo ono rzutuje niestety na wszystko. Także leczymy się kompleksowo.

Jejku... Justyna... wy tak daleko z jedzeniem a my cały czas głównie na mleku i jeden słoiczek. Waga niska bo raptem 8,5 kg przy 72 cm. Ostatnio niewiele jadł, mleko niskokaloryczne i tak ot...

Mój Staś śpi ładnie. Jak drzemka to minimum na godzinę więc jest chwila wytchnienia. Dziś Staś pełzał! Prawdziwie pełzał! Mało tego złapał za obrus, na którym postawiony jest telewizor. Weszliśmy na level wuyżej. Teraz muszę bardziej być czujna :) ale jestem szczęśliwa. Tak się bałam, że ominiemy te etapy a tu ... powinno się udać :) I kupiliśmy śliczny strój kąpielowy na wyjazd :)
    Taka jestem zadowolona

A i będzie Staś nosił okularki w związku z wadą. No zobaczymy jak sobie poradzi :)
    brawo dla Stasia :)
    z jedzeniem to musiałam iść dość szybko bo Pola mało przybierała na piersi i na mm też bez rewelacji. jak miała równo 6 msc to ważyła 7,5 kg więc prawie najlżejsza jest teraz na forum a urodziła się prawie największa :) ona generalnie gardzi mlekiem, kaszkami. Woli obiadki, soczki, chlebek, bułkę, ziemniaka z obiadu :)no i widzę, że rwie się do jedzenia, więc daje obserwuje, jak nic się nie dzieje to niech je :)

Julia przy drugim zawsze łatwiej :) myślę, że super sobie radzisz a skoro dziecko pięknie zjada Ci kaszkę z łyżeczki to niech je :) martw się jak będzie coś nie tak a jak wszystko ok to super :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo codziennie :) ? hahaha przestraszy się i nie będzie chciał wyjść ;p

aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do miłych tematów to właśnie drugiego drina sączę :)

aneczka1983, iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a wracając do miłych tematów to właśnie drugiego drina sączę :)
    Mnie na colę ciągnie... a mąż tylko krzyczy, że nie dbam o siebie więc utykam po dnie torebki :P

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 2778 2779 2780 2781 2782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ