Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia, no to niezle szybkie są zabki Twojego synka. Szybciej wyjda, to i szybciej spokoj bedziecie miec
U nas ostatnie 2 noce bardzo spokojne, takze chyba ulzylo troche malej.
Dziewczyny pamietam jak kiedys Justyna napisala, ze maz powinien byc wazniejszy od dzieci, bo dzieci odfruna z gniazda a my zostaniemy z mezem. Troche sie z tym nie zgadzalam, a wrecz oburzylam, no bo jak to? Dla mnie moje dziecko jest najwazniejsze na swiecie, dalabym sie pokroic za nia, ale przeczytajcie to, jest tu duuuużo racji.
http://babyonline.pl/partner-powinien-byc-wazniejszy-od-dziecka-dlaczego,aktualnosci-artykul,21076,r1.html
-
Hej, my juz po urodzinach
Wszystko sie super udalo, troche nam krwi zepsula tesciowa ale nie bede nawet o tym pisac. Nieznosze tej baby i daje mi co i rusz do tego powody. Olus w niebo wziety, duzo prezentow, kazdy z nim sie bawil, dmuchanie swieczki mu sie podobalo, wczesniej cwiczyl wiec wiedzial o co chodzi. Jak zgram zdjecia to cos wrzuce. Maz tez spisal sie na medal, pomagal we wszystkim. Tylko Pola dzis jeczy od rana i nie wiem o co chodzi.
moja waga -2,3 kg od wtorkuna razie super spada, ciekawe jak dlugo. Szukam teraz jakiego wyzwania cwiczeniowego dla poczatkujacych w apce na tel to by mnie mobilizowalo do codziennych cwiczen. Ale dzis zalozylam jedne spodnie i czuje ze sa wygodniejsze ale do wymarzonej wagi jeszcze 10,5 kg
moze do grudnia sie uda
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
sabinaaa wrote:Julia, no to niezle szybkie są zabki Twojego synka. Szybciej wyjda, to i szybciej spokoj bedziecie miec
U nas ostatnie 2 noce bardzo spokojne, takze chyba ulzylo troche malej.
Dziewczyny pamietam jak kiedys Justyna napisala, ze maz powinien byc wazniejszy od dzieci, bo dzieci odfruna z gniazda a my zostaniemy z mezem. Troche sie z tym nie zgadzalam, a wrecz oburzylam, no bo jak to? Dla mnie moje dziecko jest najwazniejsze na swiecie, dalabym sie pokroic za nia, ale przeczytajcie to, jest tu duuuużo racji.
http://babyonline.pl/partner-powinien-byc-wazniejszy-od-dziecka-dlaczego,aktualnosci-artykul,21076,r1.html7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Julia to szybko!
i Maluch nie placze? Nie boli glowka od tylu wyzynajacyh sie zabkow??
Natalka no wlasnie z tymi zabkami to lipa jak dziecko ma bardzo malo bo nie kazde jedzenie dasz tzn w normalnym kawalku,ze sobie pogryzie,dasz kanspke z szynka do reki i zje w sekunde;) U mnie Lena niestety z tymi dwoma (za chwile trzema) zabkami to pol godziny jednego banana memla jak daje Jej zeby gryzla. I to jak odgryzie to polowe do reki i pcha z powrotem i tak sie bawi;)
U mnie glownie na stopach calych ale bywa tez,ze na palcach postoi jak przy meblu stoi. Jak siedzi i sama sobie wstanie bez trzymania i tak stoi w rozkroku to na calych stopach.
Ja juz nie spie,dalam malej przez sen mm i mysle jak tu sie ogarnac bo musze Laure na 9 do szkoly zawiesc z Lenka. A wczesniej wstalam bo Ja chyba do swietlicy Ja zawioze wczesniej.. Bo po 8 Leny drzemka.. Kurde jeszcze nie wiem jak Mala ubrac jest teraz 10C..o 5.40 przekrecalam sie na drugi bok
ha ha ha jak tam sie ogarnelas z dziewczynkami? Ja tez teraz Pole polozylam, cos marudzila chwile ale juz cisza wiec pewnie zasnela. Potem zakupy i robie dzis slaskie dla rodzinki , sama nie zjem
ale coz, meza musze troche podpasc.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
natalka0887 wrote:Inso twoja Lena jest za mocna. Twoja starsza tez tak szybko stala?
to pomalutku boczkiem po niego idzie. Wstaje przy fotelu i przesuwa sie do lawy, zeby koniecznie sciagnac z niej serwetke. Lenka tez od poczatku pamietam byla takim silnym dzieckiem
iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Natalka tak jak Sabinaaa napisala. Lena od urodzenia jest silna baba;)
A Laura tez szybko nabierala umiejetnosci. Potem zwolnila tzn. W 5msc juz siedziala, raczkowala do tylu w 8msc ale malo takze etap raczkowania minela i w 9 msc skakala i chodzila juz przy meblach ale poszla w dzien po swoich pierwszych Urodzinach takze ten..
Justyna nic nie mow..ah te rodziny Malzow.. No koment:p
Trzymam kciuki z dieta:d ja odpuszczam do grudnia bo nie wiem co dalej..wiec biore sie za siebie konkretnie
7w3d 💔 -
My wrocilismy z lidla. Kupilismy skarpetki i 2 dwupaki bodow. Kiedys mialam i fajnie sie nosily. A teraz maly szura po podlodze to szybko sie brudza i niszcza.
Szymon generalnie nie moze sie zatrzymac ciagle gdzies pedzi a ja nic nie koge zrobic i mam mega balagan w domu. W ogole sie nie chce bawic zabawkami, tylko ciagnie go do drzwi, dekodera itp. Drzemka jego trwa od wczoraj pol godziny wiec nawet nire zdaze oddechu zlapac i ciezko mu usnac, jeczy i placze. Bidulek moj
Aa i kupilam narozniki na lawe. Te co mialam wczesniej odpadly a reszte maly odkleil sam
-
A mnie naszła dziś nostalgia, że dziecko tak szybko się rozwija i rośnie. Już jest taka duża i tyle rozumie. Nie mam czasu nacieszyć się danym etapem, a już przychodzi następny. Eh. Zaraz roczek, powrót do pracy, przedszkole, szkoła itd.
justyna14, aneczka1983 lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
iNso87 wrote:Justyna za wczesnie,teraz powinno byc zagniezdzenie a tak 12dpo powinien test wyjasnic najwczesniej, takze poczekaj jeszcze 4-5dni;)
aneczka1983 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
To dobry pomysł aby uprzedzić. Jak byłam ze Stasiem na prześwietleniu, bo pokasływał, to uprzedziłam że mogę być w ciąży. No i byłam
tylko to były pierwsze dni. Jeszcze pewnie zarodek wędrował. Tydzień to zbyt szybko aby było wiadomo. U mniepierwszy objaw to takie pukanie w brzuchu i zmiana śluzu
-
aneczka1983 wrote:To dobry pomysł aby uprzedzić. Jak byłam ze Stasiem na prześwietleniu, bo pokasływał, to uprzedziłam że mogę być w ciąży. No i byłam
tylko to były pierwsze dni. Jeszcze pewnie zarodek wędrował. Tydzień to zbyt szybko aby było wiadomo. U mniepierwszy objaw to takie pukanie w brzuchu i zmiana śluzu
poinformowalam go o ewrntualnej ciazy, mam wpasc jak ja potwierdze
aneczka1983 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Cześć dziewczyny! Justyna widzę że u Ciebie czas wyczekiwania
Ja miałam być w 2 dniu niepłodnym a że mi się poprzesuwało to jestem w 11t2d ciąży
A z chodzeniem na paluszkach to jeszcze za wcześnie żeby się tym martwić. Jeżeli z czasem nie zacznie zanikać może okazać się, że jest problem z napięciem lub niedowrażliwością pięty. Tak miała bratanica męża.aneczka1983, Mama_Julka, iNso87, justyna14, Ola_45, kasiakasia11 lubią tę wiadomość
-
Hashija wrote:Cześć dziewczyny! Justyna widzę że u Ciebie czas wyczekiwania
Ja miałam być w 2 dniu niepłodnym a że mi się poprzesuwało to jestem w 11t2d ciąży
A z chodzeniem na paluszkach to jeszcze za wcześnie żeby się tym martwić. Jeżeli z czasem nie zacznie zanikać może okazać się, że jest problem z napięciem lub niedowrażliwością pięty. Tak miała bratanica męża.7w3d 💔