X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, no to niezle szybkie są zabki Twojego synka. Szybciej wyjda, to i szybciej spokoj bedziecie miec :) U nas ostatnie 2 noce bardzo spokojne, takze chyba ulzylo troche malej.

Dziewczyny pamietam jak kiedys Justyna napisala, ze maz powinien byc wazniejszy od dzieci, bo dzieci odfruna z gniazda a my zostaniemy z mezem. Troche sie z tym nie zgadzalam, a wrecz oburzylam, no bo jak to? Dla mnie moje dziecko jest najwazniejsze na swiecie, dalabym sie pokroic za nia, ale przeczytajcie to, jest tu duuuużo racji.
    http://babyonline.pl/partner-powinien-byc-wazniejszy-od-dziecka-dlaczego,aktualnosci-artykul,21076,r1.html

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my juz po urodzinach :-)
    Wszystko sie super udalo, troche nam krwi zepsula tesciowa ale nie bede nawet o tym pisac. Nieznosze tej baby i daje mi co i rusz do tego powody. Olus w niebo wziety, duzo prezentow, kazdy z nim sie bawil, dmuchanie swieczki mu sie podobalo, wczesniej cwiczyl wiec wiedzial o co chodzi. Jak zgram zdjecia to cos wrzuce. Maz tez spisal sie na medal, pomagal we wszystkim. Tylko Pola dzis jeczy od rana i nie wiem o co chodzi. :-(

moja waga -2,3 kg od wtorku :-) na razie super spada, ciekawe jak dlugo. Szukam teraz jakiego wyzwania cwiczeniowego dla poczatkujacych w apce na tel to by mnie mobilizowalo do codziennych cwiczen. Ale dzis zalozylam jedne spodnie i czuje ze sa wygodniejsze ale do wymarzonej wagi jeszcze 10,5 kg :-) moze do grudnia sie uda :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso twoja Lena jest za mocna. Twoja starsza tez tak szybko stala?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Julia, no to niezle szybkie są zabki Twojego synka. Szybciej wyjda, to i szybciej spokoj bedziecie miec :) U nas ostatnie 2 noce bardzo spokojne, takze chyba ulzylo troche malej.

Dziewczyny pamietam jak kiedys Justyna napisala, ze maz powinien byc wazniejszy od dzieci, bo dzieci odfruna z gniazda a my zostaniemy z mezem. Troche sie z tym nie zgadzalam, a wrecz oburzylam, no bo jak to? Dla mnie moje dziecko jest najwazniejsze na swiecie, dalabym sie pokroic za nia, ale przeczytajcie to, jest tu duuuużo racji.
    http://babyonline.pl/partner-powinien-byc-wazniejszy-od-dziecka-dlaczego,aktualnosci-artykul,21076,r1.html
    Jak pierwszy raz przeczytalam ze maz powinien byc wazniejszy od dziecka to tez mialam mieszane uczucia ale w koncu zrozumialam, ze to tego czlowieka wybiera sie na dobre i zle i znim spedza zycia, on jest w chorobie, z nim mas, dzieci, jest przy porodzie, przy wychowaniu, on jest i powinien byc zawsze, dzieci kocha sie inaczej, bardziej bezwarunkowo.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia jeszcze spi :) a mnie obudzil maz, bo go wyslalam do lidla po legginsy dla malej i dzwonil jaki kolor kupic. Fajne rzeczy sa od dzis jak ktoras zainteresowana :)

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Julia to szybko!;) i Maluch nie placze? Nie boli glowka od tylu wyzynajacyh sie zabkow??

Natalka no wlasnie z tymi zabkami to lipa jak dziecko ma bardzo malo bo nie kazde jedzenie dasz tzn w normalnym kawalku,ze sobie pogryzie,dasz kanspke z szynka do reki i zje w sekunde;) U mnie Lena niestety z tymi dwoma (za chwile trzema) zabkami to pol godziny jednego banana memla jak daje Jej zeby gryzla. I to jak odgryzie to polowe do reki i pcha z powrotem i tak sie bawi;)

U mnie glownie na stopach calych ale bywa tez,ze na palcach postoi jak przy meblu stoi. Jak siedzi i sama sobie wstanie bez trzymania i tak stoi w rozkroku to na calych stopach.

Ja juz nie spie,dalam malej przez sen mm i mysle jak tu sie ogarnac bo musze Laure na 9 do szkoly zawiesc z Lenka. A wczesniej wstalam bo Ja chyba do swietlicy Ja zawioze wczesniej.. Bo po 8 Leny drzemka.. Kurde jeszcze nie wiem jak Mala ubrac jest teraz 10C..
    Rany patrze na godzine dodania posta i wspolczuje :-) o 5.40 przekrecalam sie na drugi bok :-) ha ha ha jak tam sie ogarnelas z dziewczynkami? Ja tez teraz Pole polozylam, cos marudzila chwile ale juz cisza wiec pewnie zasnela. Potem zakupy i robie dzis slaskie dla rodzinki , sama nie zjem :-) ale coz, meza musze troche podpasc.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Inso twoja Lena jest za mocna. Twoja starsza tez tak szybko stala?
    Natalka mysle, ze to wszystko zalezy od dziecka. Moja Zuza tez tak jak Lenka Inso stoi. Sama juz wstaje i jak stoi przy lozku, a na drugim koncu poloze cos atrakcyjnego dla niej, czyli telefon :D to pomalutku boczkiem po niego idzie. Wstaje przy fotelu i przesuwa sie do lawy, zeby koniecznie sciagnac z niej serwetke. Lenka tez od poczatku pamietam byla takim silnym dzieckiem :)

iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:31

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka tak jak Sabinaaa napisala. Lena od urodzenia jest silna baba;)
    A Laura tez szybko nabierala umiejetnosci. Potem zwolnila tzn. W 5msc juz siedziala, raczkowala do tylu w 8msc ale malo takze etap raczkowania minela i w 9 msc skakala i chodzila juz przy meblach ale poszla w dzien po swoich pierwszych Urodzinach takze ten.. ;)

Justyna nic nie mow..ah te rodziny Malzow.. No koment:p
    Trzymam kciuki z dieta:d ja odpuszczam do grudnia bo nie wiem co dalej.. ;)
    my teraz starac sie o 3 maluszka nie bedziemy, chyba ze wyszedł przypadkiem :) wiec biore sie za siebie konkretnie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo i pytanko, od owulki minął tydzień, dzis ide do gina, raczej nie ma jeszcze szans zeby potwierdził lub wykluczył ciaze nie?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy z lidla. Kupilismy skarpetki i 2 dwupaki bodow. Kiedys mialam i fajnie sie nosily. A teraz maly szura po podlodze to szybko sie brudza i niszcza.

Szymon generalnie nie moze sie zatrzymac ciagle gdzies pedzi a ja nic nie koge zrobic i mam mega balagan w domu. W ogole sie nie chce bawic zabawkami, tylko ciagnie go do drzwi, dekodera itp. Drzemka jego trwa od wczoraj pol godziny wiec nawet nire zdaze oddechu zlapac i ciezko mu usnac, jeczy i placze. Bidulek moj

Aa i kupilam narozniki na lawe. Te co mialam wczesniej odpadly a reszte maly odkleil sam

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oo i pytanko, od owulki minął tydzień, dzis ide do gina, raczej nie ma jeszcze szans zeby potwierdził lub wykluczył ciaze nie?

nie ma szans.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła dziś nostalgia, że dziecko tak szybko się rozwija i rośnie. Już jest taka duża i tyle rozumie. Nie mam czasu nacieszyć się danym etapem, a już przychodzi następny. Eh. Zaraz roczek, powrót do pracy, przedszkole, szkoła itd.

justyna14, aneczka1983 lubią tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna za wczesnie,teraz powinno byc zagniezdzenie a tak 12dpo powinien test wyjasnic najwczesniej, takze poczekaj jeszcze 4-5dni;)
    Ja ide zupelnie w innej sprawie, chyba jakas infekcja i tak sie zastanawiam ze chyba mu powiem ze jest mozliwosc ciazy zeby leki dal odpowiednie, zeby w raziw co nie zaszkodzoc dziecku

aneczka1983 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za byki pisze z telefonu , bo staramy sie nie korzystac z komputerow przy Olku bo on tez chce i potrafil pol dnia bajki katowac a tak jest spokoj, bawi sie klockami i innymi zabawkami zamiast wgapiac sie w pudlo.

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 13:07

justyna14 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobry pomysł aby uprzedzić. Jak byłam ze Stasiem na prześwietleniu, bo pokasływał, to uprzedziłam że mogę być w ciąży. No i byłam :) tylko to były pierwsze dni. Jeszcze pewnie zarodek wędrował. Tydzień to zbyt szybko aby było wiadomo. U mniepierwszy objaw to takie pukanie w brzuchu i zmiana śluzu

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    To dobry pomysł aby uprzedzić. Jak byłam ze Stasiem na prześwietleniu, bo pokasływał, to uprzedziłam że mogę być w ciąży. No i byłam :) tylko to były pierwsze dni. Jeszcze pewnie zarodek wędrował. Tydzień to zbyt szybko aby było wiadomo. U mniepierwszy objaw to takie pukanie w brzuchu i zmiana śluzu
    U mnie infekcja, wiec sluz i tak inny. Jakos watpie w taki zloty strzal ale cieszylabym sie :-) poinformowalam go o ewrntualnej ciazy, mam wpasc jak ja potwierdze :-)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Justyna widzę że u Ciebie czas wyczekiwania :)

Ja miałam być w 2 dniu niepłodnym a że mi się poprzesuwało to jestem w 11t2d ciąży :)

A z chodzeniem na paluszkach to jeszcze za wcześnie żeby się tym martwić. Jeżeli z czasem nie zacznie zanikać może okazać się, że jest problem z napięciem lub niedowrażliwością pięty. Tak miała bratanica męża.

aneczka1983, Mama_Julka, iNso87, justyna14, Ola_45, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Cześć dziewczyny! Justyna widzę że u Ciebie czas wyczekiwania :)

Ja miałam być w 2 dniu niepłodnym a że mi się poprzesuwało to jestem w 11t2d ciąży :)

A z chodzeniem na paluszkach to jeszcze za wcześnie żeby się tym martwić. Jeżeli z czasem nie zacznie zanikać może okazać się, że jest problem z napięciem lub niedowrażliwością pięty. Tak miała bratanica męża.
    Cudownie!!!!/gratuluje!! Jak sie czujesz, jak sobie radzisz?

7w3d 💔
‹‹ 2871 2872 2873 2874 2875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ