X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) Mam pytanie. Zuzia moja wszedzie gdzie sie da to wstaje i boczkiem przy lozku czy szafie idzie. Zakladam jej skarpetki i na dywanie nie ma problemu, ale na panelach czesto nogi sie jej rozjezdzaja bo slisko jest. Siostra moja ciagle mi mowi, zebym jej kupila pantofelki. I tak szczerze mowiac to nie wiem czy to nie za szybko na pantofle. Co o tym myslicie? Moze polecacie jakies paputki?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratuluje ciazy! Tez bym chciala taka niespodzianke miec :)
    U nas wyszly obie dolne dwojki, a na gorze mamy jedna jedynke, druga juz prawie, wiec troche nie po kolei wychodza nam te zabki.
    Ja dzis od rana robie porzadki z ciuchami Zuzki, odlozylam rzeczy za male i letnie, powyciagalam kurtki bo pokupowalam jeszcze w lecie jak sie cos trafilo w lumpku i az ciarki mnie przechodza na mysl o ubieraniu kurtek, czapek, szalikow i tej calej reszty.
    Poza tym wstalam ze strasznym bolem piersi. Czuje jakby jeden z 10kg wazyl. Oj juz sie nie moge doczekac okresu albo jego braku :) Justyna trzymam kciuki i za Ciebie :D

iNso87, Hashija lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - ja Filipowi kupiłam kapcie, takie buciki ze skóry oddychające, zakładam mu na gole stopki bo w skarpetkach i kapciach mu za ciepło. W ogóle się nie ślizganiu, jest mnóstwo pięknych wzorów. Co prawda kosztują jakieś 45zl ale stopa się nie pociąga, Masz gwarancję że się służbach nie będzie no i są rozciagliwe, nie ma żadnych zapiec więc sobie ich nie sciagnie, chyba że jest super zdolna :D
    Mini Tuptusie że sklepu Fiorino :) Do tego dokupuje się wkładkę jeszcze. Jeśli ma stopkę pulchna to od razu radzę wziąć rozmiar większy niż powinien byc. Ja mierzylam Filipkowi stopkę i wzięłam rozmiar S bo tak wychodziło. No i musiałam wymieniać na rozmiar M większy Ale to w ogóle dziecku nie przeszkadza. Trzymają się na nozce i w ogóle nie ruszają :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rosmanie zakupilam takie grube skarpetko butki, od spodu maja a typoslizgi wiec daje rade w nich wszedzie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Hashija gratuluje ciazy! Tez bym chciala taka niespodzianke miec :)
    U nas wyszly obie dolne dwojki, a na gorze mamy jedna jedynke, druga juz prawie, wiec troche nie po kolei wychodza nam te zabki.
    Ja dzis od rana robie porzadki z ciuchami Zuzki, odlozylam rzeczy za male i letnie, powyciagalam kurtki bo pokupowalam jeszcze w lecie jak sie cos trafilo w lumpku i az ciarki mnie przechodza na mysl o ubieraniu kurtek, czapek, szalikow i tej calej reszty.
    Poza tym wstalam ze strasznym bolem piersi. Czuje jakby jeden z 10kg wazyl. Oj juz sie nie moge doczekac okresu albo jego braku :) Justyna trzymam kciuki i za Ciebie :D
    a kiedy miałaś ostatnio @? który dzień cyklu? u mnie dziś 24 dc a 11 dpo jeśli dobrze liczę. ale u mnie żadnych oznak, jedyne co to mega marznę, coś brzuch małpowo pobolewa od 4 dni już co się wcześniej nie zdarzało, bo brzuch bolał mnie 1-2 dni przed @ a nie 1,5 tyg przed i mam mega PMS, chodzę wśiekła jak osa, ale to może i o porządnej @ świadczyć :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli chyba gorne jedynki ida ale maga bolesnie caly dzien placz goraczka sen :-( a na dodatek Olo tez ma 38,6 :-( i zadnych innych objawow, kurna zawsze cos :-(

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Poli chyba gorne jedynki ida ale maga bolesnie caly dzien placz goraczka sen :-( a na dodatek Olo tez ma 38,6 :-( i zadnych innych objawow, kurna zawsze cos :-(
    Mnie psychicznie wykanczaja takie sprawy, mimo ze nie musza byc powazne, ale stresuje sie za kazdym razem jak cos jest nie tak u dziecka. Dla mnie macierzynstwo oprocz milosci i radosci to tez stres, bo chce dla dziecka jak najlepiej

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kiedy miałaś ostatnio @? który dzień cyklu? u mnie dziś 24 dc a 11 dpo jeśli dobrze liczę. ale u mnie żadnych oznak, jedyne co to mega marznę, coś brzuch małpowo pobolewa od 4 dni już co się wcześniej nie zdarzało, bo brzuch bolał mnie 1-2 dni przed @ a nie 1,5 tyg przed i mam mega PMS, chodzę wśiekła jak osa, ale to może i o porządnej @ świadczyć :)
    Justyna ostatni okres dostalam 3 wrzesnia, a owulacje mialam dosc szybko. Chyba dzien po Tobie, bo pamietam jak pisalas, ze zaszalas z mezem i smialam sie sama do siebie bo my tez poszalelismy :) Wiem dokladnie kiedy mam owulacje bo po prostu zalewa mnie typowy, ksiazkowo jak na owulacje slyz :) Takze zobaczymy co bedzie :) Licze po cichu na te 2 kreski chociaz nie nastawiam sie az tak, bo o Zuzie staralismy sie prawie rok :)
    Ola dzieki za info juz obczajam mini tuptusie :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Mnie psychicznie wykanczaja takie sprawy, mimo ze nie musza byc powazne, ale stresuje sie za kazdym razem jak cos jest nie tak u dziecka. Dla mnie macierzynstwo oprocz milosci i radosci to tez stres, bo chce dla dziecka jak najlepiej
    No ja tez z tych przezywajacych :-( rany miala prawie 40/st :-( zeszlo juz do 38 ale dzis juz chyba nie zasne :-( lezy ze mna w lozku tak biedna spocona i w koncu zasnela. Powinna ja przebrac bo ma wilgotna pizame od dolu z potu ale szkoda mi jej ruszac. Dlugo sie meczyla z wysoka goraczka :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa mnie boli i brzuch z nerwow, az mnie mdli :-( wyslalam meza do apteki calodobowej ma kupic co sie da zabkowanie i goraczke :-(/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze jest to ze ostatnio mam bardzo realistyczne sny i pamietam wszystkie a dzis wlasnie snily mi sie dzieci i ze jakis zly duch chcial mi je zabrac najpierw Olka a potem Pole i ze tak o nich walczylam . a ponoc jak snia sie dzieci to choroba i o!!!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna,Sabinaaa to wy jutro mozecie juz testowac??:d oj czekam z niecierpliwoscia :d A co do osy.. To kurde ja dzis caly dzien wsciekla chodze..:/ wszystko mnie draznie a drazni podwojnie bo jutro goscie:/ kurde z ta @.. :p dobrze,ze ges napchana w lodowce juz stoi,jutro tylko odpalic piekarnik na jakies 5h wystarczy :)
    Poczekam z testem jeszcze, w domu nie mam wiec jutro nie testuje, nie wiem czy jutro gdzies kupie wiec pewnie kupie w poniedzialek a zatestuje we wtorek jak wczesniej @ nie przyjdzie na co sie zanosi raczej :-)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z testem tez sie wstrzymam jeszcze. Niech sie dzieje co chce :)
    Wspominalam chyba kiedys, ze moja mama jest za granica. We Wloszech dokladnie. Wyjezdza 2 razy do roku na 2-3 mies. Miala wrocic na Wszystkich Swietych, ale dzis zadzwonila, ze na przyszly weekend wraca. Jak ja sie ucieszylam to nawet nie wiecie. Mama strasznie duzo mi pomaga. Zuzka jest jej oczkiem w glowie, moglaby z nia non stop siedziec, przez tel mi mowila, ze jeszcze nauczy mala, zeby spala z nia (moj tato nie zyje, wiec babcia spi sama). Na to oczywiscie sie nie zgodze :D Finansowo tez pomaga nam bardzo, w sumie wszystko co zarobi to przeznacza w dom, ktory juz przepisany jest na mnie. Takze mama skarb :) Jedyna jej wada to balaganiarstwo,ale da sie do tego przyzwyczaic. Takze od przyszlego tyg troche odzyje. Mieszkamy na wsi, w domu ciagle jest cos do zrobienia, w ogrodzie to samo. Czasami az zazdroszcze ludziom co mieszkaja w bloku :) Kolo mnie mieszka moja siostra, ale ona nie z tych co garna sie do pomocy. Smiejemy sie z mezem, ze w przyszly weekend wychodzimy na randke :D Tylko ciekawe jaka bedzie reakcja Zuzi jak zobaczy babcie po ponad 2 miesiacach :)

aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszszsz, co za pogoda :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wiem, że to malo pocieszajace, ale nie tylko u Ciebie taka dupna pogoda. Zuzia codziennie wstaje kolo 9, a dzis przebudzila sie o 7, zobaczyla tatusia w lozku i juz bylo po spaniu. Tylko radocha i skakanie po nas. Jak wstalismy to pogoda byla cudowna. Cieplutko, sloneczko swiecilo. Napalilam sie na spacer, na jakies porzadki w ogrodzie. Dlugo radosc nie trwala. Slonce zaszlo, zerwal sie wiatr i tylko czekac az zacznie padac. Masakra, ale jeszcze licze na piekna zlota jesien :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najpierw pogotowie rano, skierownie do szpitala dla Poli, wizyta prywatna i jestesmy w domu :-( ledwo zyje, z pola lepiej ale noc byla koszmarna, lezala tylko bez ruchy i prawie 40 goraczki

7w3d 💔
  • agat Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:33

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Justyna, szybkiego powrotu do zdrowia. Poza gorączką są jakieś dolegliwości?
    w nocy zwymiotowała raz i rzadka brzydka kupa, teraz znów brzydka kupa :/ brak apetytu

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justyna straszne wiesci. Oby Pola szybko wrocila do zdrowia. Buziaczki :-*

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trzymam kciuki żeby szybko przeszło. Oby to był tylko wirus i niech szybko ginie. Ja po ostatniej chorobie synka wiem jakie to ciężkie, a z tego co piszesz to macie cięższe objawy. Dacie rade, dzieci są silne.

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 2875 2876 2877 2878 2879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ