X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my jutro wesele , 4 w tym roku i ostatnie :) uff idę w tej samej kreacji co w maju więc kłopot z głowy, ślub o UWAGA 14.30 :) więc pewnie do północy bedzie po weselu, dzieci zostawiamy z moją mamą, zajmie się nimi najlepiej, a mąż nie pije, przyjedzie miedzy 19 a 20 sprawdzić kontrolnie co i jak ew uśpić Pole :) także ja jutro baluje :) miłego weekendu, odezwę się pewnie w niedziele:)

śliczny Igorek i jaki duży, dopiero tak po fotkach widać jak ten czas pędzi.

Aliss smacznego i wypoczywaj psychicznie :)

My już z powrotem :) na pewno odpoczęłam. Szkoda że czuję się cięższa o kolejne 10 kg :P ale wiecie co? Jestem dumna ze swojego męża - zamiast balować z kolegami i koleżankami z pracy (dziś ich święto-dzień nauczyciela) to on grzecznie poszedł z żoną na pizzę! Normalnie WOW! ;-)

Justyna w takim razie życzę udanej imprezy. No i korzystaj z tego że to mąż nie pije! Szalej do białego rana! Chociaż biorąc pod uwagę godzinę ślubu (!) to może idź się zdrzemnij w trakcie co by siły były na tańce i pląsy do białego rana ;-)

aneczka1983, Mama_Julka lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorek faktycznie cudny :)
    Fajnie popatrzeć jak te nasze dzieci rosną.

aneczka - bosas tak szybko nie urośnie. zapewne na ostatnim usg był jakis bład w pomiarach. To sie zdarza. Dodatkowo dużo zależy od jakości sprzętu i stąd często są różnicę.
    Jak mi obumarła jedna ciąża to jedna lekarka zmierzyła płód i powiedziała 20 mm (gorszy lekarz i gorszy sprzęt) a moja zaufana gin zmierzyła 5 h później i było 27 mm. Także ten...
    Najważniejsze, że wszystko ok i dzidziuś zdrowy <3

Co do żłobka, to ja myślę troszke inaczej. Wiadomo - mama to mama. Najchętniej siedziałabym z młodym do 18 rż :P ale od początku mówiłam, ze jak mały skończy rok to go wyślę do jakiegoś klubu malucha/ żłobka na 2 h dziennie.
    Dzieci jednak lgną do innych dzieci. Uczą sie samodzielności a i rozwijają się (często) dużo szybciej i ładniej.
    Tak czy siak idę niedługo do pracy i przez zimę będzie niania. Boję się ryzykować chorób :/

justyna, bawcie się dobrze :D
    Panna młoda to chyba o 4:00 musiała wstać żeby się ze wszystkim wyrobić :P

aneczka1983, Paulina2711 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jaki swietny twoj Igorek! Wyglada na starszego niz 10msc. Ale sliczny z niego chlopczyk.
    A co macie za buciki? fajnie wygladaja.
    Jeny ja swojego od wczoraj ubieram w kombinezon zimowy taka lodowka u nas. Rano 2 st i szyby trzeba bylo w aucie skrobac.
    Bo widze Paulina ze twoj tylko kurtka i spodnie, pod spodem rajstopki?

U nas ze spaniem ciezko ostatnio. Wczoraj spal tylko 1,5h w dzien i od 12 do wieczora latal, ale marudny juz pod koniec byl. Usnal 19.30 i po godzinie ma ostatnio pobudki. Nie wiem co mu jest ale stawiam na zeby. Potem obudzil sie na jedzonko 22.30 (ostatnio juz mu nie dawalam jesc, ale za to godzine musialam go nosic). No i obudzil sie po 2 zjadl i spal dalej. Ale za chwile sie obudzil z takim placzem ze musialam zapalic swiatlo i go obudzic bo nic nie skutkowalo. Pobawil sie chwile i wsadzilam go do wozka bujajac zeby usnal. Matko tylko ja bujam dziecko w wozku?
    Ostatnie noce sa takie ze bez wozka bym nie dala rady chyba... Poprostu wpadam ze skrajnosci w skrajnosc. Albo karmie go 4 razy w nocy, albo sie upre i zje 2 razy, ale za to go musze albo nosic albo w wozku bujac przez godzine... Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 14:03

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Paulina2711 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mysle, ze na bank zeby :P U nas bylo dokladnie to samo... Drzemka tylko z rana, pozniej do wieczora maruda a nocki to dokladnie tak jak opisujesz! Trwalo to jakies dwa tygodnie... :) Dasz rade! Moze u Was szybciej pojdzie ;) U nas teraz ida gorne jedynki. ale narazie tylko maruda w dzien, nocki sa lepsze, ale podejrzewam, ze jak dojdzie do momentu wyrzniecia sie zabka to horor z nockami powroci ...

Butki mamy adidasa, kupilismy w Daichmanie, sa jakies dwa rozmiary za duze, ale ze wzgledu na to, ze sa wysokie to nie spadaja z nozek... Mam nadzieje, ze jeszcze na wiosne w nich pochodzi :) Taak prawdziwie pochodzi :PHehe Mial, mial rajstopki, body z dl rekawem, bluza z kapturem i ta wierzchnia kurteczka z takiego misia.. Byl przykryty jeszcze kocykiem, ale zdjelam m do zdjecia ;p A to wszystko przez to, ze wlasnie nie mamy jeszcze kombinezonu... ale dzis pojedziemy kupic :)

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 15 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a Igorek jak ostatnio bylismy u innej Pani doktor- mowi do mnie dwulatek to juz dawno powinien chodzic! Ja jej ze on ma 9 miesiecy... Zmieszla sie troszke haha.. No duzy chlopak jest, nie da sie ukryc ;)

Edit: Skladnia mojej powyzszej wypowiedzi mnie powalila :P Ale nie bee popraiac, zostawie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 15:37

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 15 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas skarpetki nic nie dadza, bo Igorek nie chodzi tylko pelza, wiec calym cialkiem lezy na podlodze ;/ Dzis z kuchni i jadalni mam sypialnie... porozkladalam na podlodze wszyskie koldry jakie mam w domu :P dobrze, ze nikt nas dzis ie odwiedza, bo pewnie mialby ubaw ;p ale przynajmniej mam spokoj i nie msze go co chwile sciagac z podlogi ;p a co do zyrafy- dzis juz go jakby nie interesuje, podsune m ja ponownie za kilka dni moze wroci do lask;P Gdzies czytalam, ze dzieciom wlasnie zawawki nalezy stopniowac... tzn, nie dawac codziennie wszystkich jakie tylko sa w dom, bo dziecku szybko sie nudza, tylko np. raz na tydzien zmieniac zestaw zabawek

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto
    A to mój szkrab. Nocki mega ciężkie, w dzień tez ostatnio bardzo marudzi
    To chyba przez mega katar, a ten przez zęby, bo pediatra wykluczyła inne dolegliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 23:16

Aneczka86, Mama_Julka, aneczka1983, alisss87, iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia mamy taka sama "zabawke" :-D

Paulina u nas juz bedzie 3 tyg zaraz. Wyszla dopiero jedna na dole jedna. A drug gdzie? I ponoc cztery beda z gory szly. Wiec chyba to potrwa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka, świetny jest! Ma już zdaje się sześć zębów! Łał!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Julka, świetny jest! Ma już zdaje się sześć zębów! Łał!
    Ma juz siedem, bo dwojke jedna na dole, druga pewnie na dniach. A pediatra twierdzi ze idą cztery czwórki na raz, ze to sa najgorsze zęby i stad ta cała heca. Nie wiem czy sie cieszyć ze szybciej będziemy miec ząbkowanie za sobą czy nie. Dzis widziałam dziesieciomiesieczne bliźniaki i żadnego zęba

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza teraz wieczorem zrobila sama 4 kroczki. Cuuuudowny widok :D Puszcza sie sama co chwile, ustoi tez sama chwile, ale do prawdziwego chodzenia jeszcze troche brakuje :) Mysle, ze do roku opanuje chodzenie do perfekcji.

Zabkow mamy 8 i chyba czworki zaczynaja dawac sie we znaki. W nocy niby spi, ale od kilku dni wklada palec gleboko do buzi i go gryzie.

Justyna daj znac jak tam weselicho :) Ja mieszkam na wsi i musze przyznac, ze wesela o 14 to standard. Ostatnio bylismy na weselu i wlasnie o 14 byl slub. Wytrzymalismy do 3.30 :)

To teraz Wam napisze o moim weselu. W srode przed weselem zlapalam rotawirusa. Biegunka okropna a wymioty jeszcze wieksze. Nie przyjmowalo mi nawet lyka wody. Do tego 40 stopni temperatury. Lezalam jak sciagnieta z krzyza. W piatek o 16 mialam obrone pracy, bo konczylam studia podyplomowe. Ledwo zylam, ale jakos dalam rade. W dniu slubu bylo ciut lepiej, goraczki nie mialam, ale w sukni slubnej jeszcze wymiotowalam. Przyszly maz juz do mnie jechal, a siostra moja trzymala mi suknie bo ja wisialam nad kibelkiem. Mama to sie tylko modlila, zebym nie musiala z kosciola wychodzic. Dalam rade, ale cale wesele nie zjadlam nic oprocz kilku lyzek rosolu. A w nocy bylam juz tak slaba, ze modlilam sie w duchu, zeby moc sie polozyc juz do lozka. Zapamietam to chyba do konca zycia :)

Aneczka86, alisss87, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mg895l.jpg

Aneczka86, sabinaaa, Julia2015, iNso87, lilianna, alisss87, justyna14, MeGi1986, Paulina2711 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie z dziś. My mamy dwa zęby, trzeci idzie z góry. Stasiek budzi się często, ma lekki sen... łatwo go wybudzić. Najchętniej zasypia przy białym szumie z radia. Tylko zastanawiam się czy to na dłuższą metę nie działa jakoś "drażniąco" na mózg.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    zdjęcie z dziś. My mamy dwa zęby, trzeci idzie z góry. Stasiek budzi się często, ma lekki sen... łatwo go wybudzić. Najchętniej zasypia przy białym szumie z radia. Tylko zastanawiam się czy to na dłuższą metę nie działa jakoś "drażniąco" na mózg.
    Śliiiiiczny Staś. Macie takie same oczy! U nas w 8 miesiącu zaczely brazowiec, a wydawalo sie ze będzie niebieskooki blondasek.
    A co do szumu to raczej nie ma to złego wpywu na mozg, nie czytałam co prawda fachowej literatury, ale sama nadal korzystam z szumisia. Jak uciszasz dziecko to równie mu szumisz ćiiiii prawdopodobnie, ja tam nie obawiam sie, ze maly będzie spal do 5 roku z szumisiem, bo nawet jesli będzie chcial spać to co. Moja mama jest przeciwna szumiaiom i uważa ze będziemy miec problem z oduczeniem, np w przedszkolu, ale ona również uważa, ze picie mleka z butelki przez pięcioletnie dzieci jest normalne, wiec nie wchodzę z nią w glebsze dyskusje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 23:39

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumy chodza czasami cala noc, choc wydaje mi sie ze nie ma wiekszego znaczenia. W dzien spi przy szumach bo wtedy nie dochodza dzwieki z mieszkania, a malego potrafi wybudzic doslownie wszystko. Tak lekko spi.
    Dzis spie u niego, ale juz nie mam pomyslu co robic. Do 23 pobudka co pol godz. Wzielam go lozka. Nic to nie dalo. Przebudzi sie i ryk od razu, sam nie usnie musze go na rekach usypiac, nawet nie chce lezec obok i sie przytulic. On nawet w nocy ma problem zeby przespac 3 godziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 03:57

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pokazac mojego modela
    25jhyz5.jpg

Julia2015, Aneczka86, lilianna, alisss87, MeGi1986, Paulina2711, iNso87 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo... ale miałam wczoraj dzień. Pięknie u nas było, Mała 3godziny na polu siedziała z tatą i dziadkiem. A mi tak się pracy nazbierało, tu sprzątanie, gotowanie, mąż przyniósł sporo swojskich buraków i jabłek i musiałam z tym zrobić- obrać, pokroić i zamrozić. Już nie mam miejsca w zamrażarce ale zapasy dla Nikoli do wiosny powinny wystarczyć :-)
    mam zamrożone maliny, truskawki, borówki, cz.porzeczki, śliwki, jabłka i warzywa, m.in. dynie, buraki, pietruszke, marchew, seler, por. Wszystko swojskie :-)

A zaraz pewnie pójdę obiad przygotowywać, dziś u Nas pstrąg z pieca :-)

Pogoda dzisiaj okropna a miałam nadzieję że gdzieś zrobimy sobie wycieczkę :-\

U Was jak mija niedziela? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 08:40

alisss87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-*
    Chciałabym się pochwalić :-P mam dwie kreseczki na teście :-D jestem taka szczesliwa a zarazem troszkę przerażona. No ale teraz myślę tylko o tym żeby fasolka rosła.
    We wtorek miała przyjść @ ale modlę się żeby nie przychodziła. Dość boli mnie brzuch jak na okres i jestem tym faktem zmartwiona.
    Muszę poczytać nasze pierwsze posty żeby zobaczyć czy Was też tak bolało, bo ja już nie pamiętam jak to było z Elizką.

lilianna, Mama_Julka, Kava, alisss87, justyna14, MeGi1986, Paulina2711, pati_zuzia83, Julia2015, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej Dziewczyny :-*
    Chciałabym się pochwalić :-P mam dwie kreseczki na teście :-D jestem taka szczesliwa a zarazem troszkę przerażona. No ale teraz myślę tylko o tym żeby fasolka rosła.
    We wtorek miała przyjść @ ale modlę się żeby nie przychodziła. Dość boli mnie brzuch jak na okres i jestem tym faktem zmartwiona.
    Muszę poczytać nasze pierwsze posty żeby zobaczyć czy Was też tak bolało, bo ja już nie pamiętam jak to było z Elizką.

Olunia wszystko będzie dobrze :-) mocno trzymam kciuki, a Ty się nie stresuj, bo to ostatnie czego ci teraz potrzeba :-) cieszę się razem z Tobą :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia, ogromne gratulacje!
    Rośnijcie zdrowo :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2898 2899 2900 2901 2902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ