Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:
Ja kurde musze jednak recepte zmienic szczepionki z 5w1 na hexe 6w1.. No niestety nigdzie niedostepna eh.
Kasiakasia mialyscie szczescie z tym szczepieniem.. Mi juz nerw chodzi takim mieszaniem. No ale coz..
W tej aptece co ja kupiłam mieli jeszcze dużo na stanie, może jeszcze mają. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej to byś przyjechała.
Ja obdzwoniłam ze trzydzieści aptek zanim znalazłam. Rozumiem doskonale twój nerw.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Nocnik? Nocnik = świetna zabawka... do wrzucania innych zabawek, do jeżdżenia nim po podłodze, do wchodzenia i wychodzenia nogami. O! Do tego moje drogie służy nocnik.
A tak w ogóle to też latem będę ją ubierać w majtki i mam nadzieję, że pojmie, żeby wołać.Kava, Aneczka86 lubią tę wiadomość
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Bylismy we wtorek na kontroli u okulisty, dzis na kontroli chodu i u pediatry.
Kontrola chodu wyszla ok. Nie ma wad postawy. Buty mamy dobre(emelki) mamy kupowac trzewiczki, ze sztywna pietka.
U okulisty nie najgorzej. Astygmatyzmu nie widac (rok temu mu wyszedl jak byla badany w poradni okulistycznej dla wczesniakow), natomiast ma troche malo plusow w oczach. Takie dziecko powinno miec oczy +2 z wiekiem sie zeruja. Szymek ma +0,5 i moze wejsc w krotkowzrocznosc. Za rok do kontroli. Bardzo byl grzeczny, dal zakropic oczki, i zbadac. Zalecenia: zero tabletow i smartphonow, tv ograniczac
Do pediatry poszedl z nim maz, ale nie do naszej tylko takiej nowej, dziwaczki troche. Poszli po recepte na szczepionke i spytac czy na policzku mu azs sie nie robi. Ale to nie azs. Ale przebadala Szymka calego, pol godziny siedzieli w gabinecie. Najpierw stwierdzila ze ma troche powiekszone wezly chlonne, ale jak jslyszala ze nie choruje to odpuscila. Natomiast stwierdzila ze cos nie tak jest z sercem, ze ma wiotkosc zastawki, ze mu klekocze... Dostalismy skierowanie do kardiologa. Szukam kardiologa i mam stresa na maxa. A ona badala go wczesniej raz i nic nie mowila wczesniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 22:10
-
Ja wlasnie czekam na @. Fajnie by bylo niedostac
Ale zapowiada sie na to, ze jednak bedzie ;x
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
kasiakasia11 wrote:Nocnik? Nocnik = świetna zabawka... do wrzucania innych zabawek, do jeżdżenia nim po podłodze, do wchodzenia i wychodzenia nogami. O! Do tego moje drogie służy nocnik.
Trafiłaś w same sedno tym wyjaśnieniem
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Tak czytam o tych Waszych receptach i szczepionkach... Ja szczepię Adasia 6w1, w następnym tygodniu ostatnia dawka i ja nigdy nie musiałam się martwić o receptę czy dostępność w aptece bo u nas jest tak, że rejestruję się na szczepienie, wchodzę do pokoju szczepień i tam pielęgniarka z karty szczepień już wie jaką szczepionkę potrzebuje, sprzedaje mi ją (normalnie nabija na kasę) a potem szczepi. Tak więc ten system to chyba zależy od przychodni. U nas wszystkie przychodnie tak robią.
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
kasiakasia11 wrote:A odstawiłaś je bo...?
Ale od kilku dni chodze z bolem w krzyzu, brzuch mam spiety, pojawil sie sluz, ktorego od porodu nie bylo, wiec moze miesiaczka sie zbliza
-
Nadal nie ma. Brzuch pobolewa, teraz kluje po prawej stronie na wysokosci pepka. Bez sensu. Moglaby juz przyjsc a nie sie czai jak go*no w trawie
natalka0887 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
justyna14 wrote:Kava a co to za [*] z datą 04.2017?
Justyna, tak sie dziwnie stało, ze zaliczyliśmy "wpadkę". Niestety radość trwała 2 tygodnie
Nawet nie zdążyłam się Wam pochwalić... a teraz to już nie ma czym
-
alisss87 wrote:Tak czytam o tych Waszych receptach i szczepionkach... Ja szczepię Adasia 6w1, w następnym tygodniu ostatnia dawka i ja nigdy nie musiałam się martwić o receptę czy dostępność w aptece bo u nas jest tak, że rejestruję się na szczepienie, wchodzę do pokoju szczepień i tam pielęgniarka z karty szczepień już wie jaką szczepionkę potrzebuje, sprzedaje mi ją (normalnie nabija na kasę) a potem szczepi. Tak więc ten system to chyba zależy od przychodni. U nas wszystkie przychodnie tak robią.
No to zazdroszczę. U nas z receptą nie ma problemu. Myślę, że tak samo jest u iNso. Tylko wykupić ją musimy na własną rękę i tu jest problem bo w aptekach się skończyły, w hurtowniach tez, a producent zaprzestał produkcji. Ot, taki psikus.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
natalka0887 wrote:Nie chce jeszcze byc w ciazy jesli to nasz na mysli hehe. Chce zeby moj organizm wrocil do normy. O dzidzie bedziemy starac sie za rok dopiero. Byl taki czas ze sie strasznie meczylam, bylam ciagle wkurzona, teraz troche lepiej juz. Ale czas najwyzszy zeby hormony wrocily do normy, tymbardziej ze skonczylam karmic.
Ale od kilku dni chodze z bolem w krzyzu, brzuch mam spiety, pojawil sie sluz, ktorego od porodu nie bylo, wiec moze miesiaczka sie zbliza
Chyba jestem zbyt wygodna.
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kava wrote:Justyna, tak sie dziwnie stało, ze zaliczyliśmy "wpadkę". Niestety radość trwała 2 tygodnie
Nawet nie zdążyłam się Wam pochwalić... a teraz to już nie ma czym
Ale smutkami też można się dzielić.
Tulę.Kava lubi tę wiadomość
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja dzisiaj rano dostalam @. Przykro troche bylo no ale coz.
Kava wspolczujeKava lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Zostały 2 ❄️❄️ -
iNso87 wrote:Poza tym wydaje mi sie,ze ta dawka ostatnia jest bardzo popularna bo Ci co szczepia 6w1 ostatnia dawke wiekszosc pewnie kupuje 5w1.
A dlaczego? Ja jestem właśnie przed ostatnią dawką 6w1 i nie słyszałam żeby móc zmienić na 5w1. Inso sorry za zawracanie głowy ale mogłabyś mi wyjaśnić o co w tym chodzi? Z góry dzięki
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Zaliczyliście już wizytę u fryzjera ze swoimi pociechami? My byliśmy zmuszeni już obciąć Adasia. Wszyscy płakali nad jego pięknymi loczkami (moja siostra nawet chciała je pozbierać do koperty na pamiątkę) ale niestety... Adasiowi tak szybko rosły włosy, kręciły się niemiłosiernie że sam z nimi nie mógł wytrzymać. Wchodziły mu do uszu, do oczu i ciągle się drapał i krzywił minę. Żal nam było je obcinać, dziadkowie mieli na mnie focha przez tydzień ale ja to zrobiłam dla dobra dziecka. Teraz jest ok, nie drapie się ciągle po oczach, uszach, szyi i nie marudzi a przecież nie mogłam chłopcu podpinać włosów spinkami i wiązać gumką
w każdym razie Adaśko zadowolony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 22:36
Aneczka86, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss - ja z moją to jeszcze długo fryzjera nie odwiedzimy;) szybko jej rosną włoski, ale takie piórka i jak na razie to nie ma ich tyle żeby dało się nawet spineczke przypiąć
hehe
Też nie wiem o co chodzi z tą szczepionką 5w1 zamiast 6w1....
Wy tu o @ a ja ostatnio obchodziłam 2 rocznice bez małpy;) hahahaha Pewnie dopiero jak całkowicie przestane karmić to wróci, ale to jeszcze jeszcze;)