Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso - mam nadzieję że temperatura mimo wsystko odbije do góry. Ale jak nie to trudno.. kolejny cykl, kolejne nadzieje
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
kasiakasia11 wrote:A u nas wymioty. Co polecacie podawać? Ja jestem zielonavw temacie?
Ja na wymioty alergiczne podawałam tylko diphergan ale to jest na receptę. Dziala od razu jednak. -
kasiakasia11 wrote:A u nas wymioty. Co polecacie podawać? Ja jestem zielonavw temacie?
Generalnie wazne zeby pic, pic i jeszcze raz pic. Probowalam coca cole dawacpo lyzeczce co 5 min, na poczatku utrzymywala sie lepiej niz sama woda. Nie wpychac jedzenia na sile ale nie mozna dopuscic do odwodnienia. W aptekach sa takie elektrolity dla dzieci tez warto podawac i probiotyk zapobiegawczo. Powazniejsze leki po konsultacji z lekarzem. Jesli 3 dniowka zwykla to nic wam lekarz nie doradzi innegi niz ja powyzej , bo to musi przejsc. A pierwsze jedzenie to najlepiej cos delikatnego.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Myślałam że dostanę wcześniej @ a tu cisza. Ból miesiaczkowy a mendy nie ma. Na dodatek teraz wieczorem zemdlilo mnie i puscilam pawia bo przypomniał mi się zapach cebuli która miałam w surowce do obiadu . Strasznie dzisiaj mi ten zapach przeszkadzal jak robiłam obiad, aż nie zjadłam surówki. Później czułam od syna to myślałam że pawia puszcze. No i teraz cos tam gadam z mezem, wspominam mu ze mi dzisiaj przeszkadzał zapach jak nigdy bo ja uwielbiam cebulkę na pomidorze itp. Kroję są zawsze platami
I tak od słowa do słowa jak mnie zebrało to myślałam że nie sam rady. Wrrr
Leżę w łóżku i mi burczy w brzuchu, ale chyba nie odwaze się nic zjeść03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
justyna14 wrote:A wymioty czym spowodowane? Jelitowka czy przy pezeziebienii np od bolu gardla czy po lekach?
Generalnie wazne zeby pic, pic i jeszcze raz pic. Probowalam coca cole dawacpo lyzeczce co 5 min, na poczatku utrzymywala sie lepiej niz sama woda. Nie wpychac jedzenia na sile ale nie mozna dopuscic do odwodnienia. W aptekach sa takie elektrolity dla dzieci tez warto podawac i probiotyk zapobiegawczo. Powazniejsze leki po konsultacji z lekarzem. Jesli 3 dniowka zwykla to nic wam lekarz nie doradzi innegi niz ja powyzej , bo to musi przejsc. A pierwsze jedzenie to najlepiej cos delikatnego.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:Jelitówka. Dzięki.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
U mnie jednak @03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
iNso87 wrote:A zapomnialam napisac co mi sie dzis snilo:d
Snilo mi sie,ze bylam u swojej Babci z Malzem i tam jeszcze troche rodzinki bylo. Podnioslam bluzke do gory i patrze a tam brzuch na dole wiekszy. Snilo mi sie,ze jestem w ciazy. Tak na oko koniec 1 trymestru. I tak jak mialam bluzke do gory, patrze a tam dziecko sie przeciaga i widze male raczki wyciagniete do gory,tak jakby skora mi sie rozciagala i przez nia widzialam paluszki i pokazuje Malzowi. Ha ha ha co za durne sny. Dobrze,ze dziury w brzuchu mi nie zrobil;p
co do tych wyliczeń to serio masz racje, niektóre chyba 7 dpo już wiedzą o ciaży, co jest nie możliwe w 99,9 % przypadków.7w3d 💔 -
Ja zrobilam ostatnio kontrolnie tsh, bo od porodu Kuby nie badalam. Wyszlo tsh 0,005 takze z niedoczynnosci chyba wpadlam w nadczynnosc. Juz wiadomo dlaczego 10kg schudlam bez wysilku. Dzis bylam powtorzyc tsh i ft3-4 zrobic. Jade zaraz po wynik i do endo. Zawsze cos...
-
sabinaaa wrote:Ja zrobilam ostatnio kontrolnie tsh, bo od porodu Kuby nie badalam. Wyszlo tsh 0,005 takze z niedoczynnosci chyba wpadlam w nadczynnosc. Juz wiadomo dlaczego 10kg schudlam bez wysilku. Dzis bylam powtorzyc tsh i ft3-4 zrobic. Jade zaraz po wynik i do endo. Zawsze cos...7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Ostatnio mialam podobna sytuacja i ft3 i ft4 wyszli dobrze. Po 3 tyg powtorzylam tsh i bylo dobre juz. Oby i u Ciebie wyszlo ze wszystko jednak dobrze a wczesniej mialas jakies problemy z tarczyca?