WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso-super że się już wzięliście za robote:D My powoli co miesiąc coś sobie dokupujemy do salonu. Otstanio witrynke taką żeby kieliszki poustawiać itp. Maż do tego zrobił takie światełka że tak fajnie podświetlona jest:) Może w przyszłym miesiącu dywan kupimy;) tak powolutku sie umeblujemy do końca;)

kasiakasia11, iNso87 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Poważnie? Nie macie nic darmowego?

U mnie w miescinie też płatne, ale w wiekszym mieście obok kiedyś były darmowe spotkania muzyczne raz w miesiącu, teraz kosztują 5zeta. I w tym samym mieście zajęcia w przedszkolu dwa razy w tygodniu za darmo. I jeszcze są w bibliotece darmowe spotkania dla dzieci, ale moja się nie łapie bo minimum 2,5 roku. I jeszcze kiexys były darmowe w innym mieście trochę dalej, a teraz platne.
    W moim miasteczku angielski kosztuje 20-30 zloty w zależności ile dzieci przyjdzie i jeszcze w tym samym miejscu sa tańce i prace plastyczne po 15zł.
    Darmowe obskakuje zazwyczaj wszystkie a te płatne to różnie. Tylko ten angielski będziemy chodzić regularnie.

Ja myślałam, ze im większe miasto tym wiecej darmowych i różnorodnych.
    No nic. To macie może chociaż darmowy plac zabaw blisko. A ja tez muszę dojechać z 15km.

Chyba wlasnie w mniejszych miastach jest wiecej darmowych rzeczy. Tam gdzie mieszka moja babcia, to dla starszych dzieci mnostwo atrakcji.

Ja mieszkam w miescie powiatowym, ale nie duzym bo ok 18tys mieszkancow. Oczywiscie wszystko platne, my chodzimy na zajecia Soccatots i place 100zl miesjecznie. Chcialam zeby Szymek mial kontakt z dziecmi bo bal sie ich i bil od wrzesnia widze mega postepy i nie boje sie ze bedzie stal z boku w przedszkolu.

Co do angielskiego to super sprawa. My podrzucamy szymonowi jakies slowka po angielsku ale opanowal narazie kolory. Dlatego teraz jak mowi to
    " to jest samochod zielony green"
    "Tata green mi wpadl za szafke".

Wiecie ze on idzie po parkingu i zna po znaczkach wszystkie marki samochodow?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja sie nie zdziwie jak nam tu za pare dni oglosisz, ze zaczynacie starania o Marcelka :) Koniecznie pokaz efekty Waszych remontow!

Natalka wow, zdolniacha z Szymonka. Pewnie tatus peka z dumy jak synus idzie i sobie mowi "audi, bmw, opel, skoda"? :D

Aneczka masz juz buty wiosenne dla Lenki? Mamy podobny gust, a kurde nie mam pomyslu na buty.

Moja mama raniutko wyjezdza za granice na 2 mies. Zostane z moimi szogunkami sama. Chyba bede musiala psychiatre odwiedzic po tych 2 mies z nimi. Jakis ciezki okres u nas teraz. Zuza ma uczulenie na Kubusia, tak jakby przestala go tolerowac, a bylo naprawde dobrze wczesniej. Kubus tez maruda, a moj maz twierdzi, ze on nie dojada. Dzis niby oproznil cyce, a dalej marudzil okropnie. Zrobilam mu troche kaszki, to zjadl i dziecko aniol. Takze cos w tym jest. A z drugiej strony jest naprawde duzym dzieckiem,takze jakby nie dojadal ciagle, to tak by nie rosl. No i ciagle gdzies z tylu glowy mam ta mysl, co bedzie jak bede musiala go odstawic przez ta tarczyce... Maz chce jutro kupic mm i powoli zaczac go odstawiac. Ja chyba poczekam do czwartku do wizyty u endo.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24, jak i Ciebie? W 2?upaku jeszcze czy juz po wszystkim?
    Odezwij się koniecznie.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso wow! Ty się chyba z zawodem minęłaś, jakaś dekoratorka wnętrz czy stylistka wnętrz z Ciebie wychodzi zawsze jak coś w domu robisz i efekty cudowne. Może przemyśl :) nowy biznes :)

Sabinaa Może zamiast mm to właśnie troszkę kaszki jak marudny po cycku? Dopóki nie masz pewności , że będziesz musiała odstawić to nie martw się i ciesz się karmienia :) Takie sprawy zawsze jakoś się układają i nie mamy zazwyczaj na to wpływu. A skoro sama mówisz, że duży chłopiec to ciut kaszki po cycku na złe mu nie wyjdzie :) A może sam zrezygnuje z czasem ....
    A co do Zuzi to mnie to nie dziwi, Olek ma fazy że nawet gadać z Polą nie chce :) zazwyczaj jest wojna o wszystko a tylko czasami się razem dogadają i pobawią lub wspólny front przeciw mamie obiorą :) Dasz rade :)

Ja wczoraj do 20 sama z dwójką , dziś od 6 sama z dwójką bo mąż bratu pomaga przy remoncie mieszkania, my na 11 na malowanie wielkanocne jajek idziemy potem obiad i drzemka :) A teraz muszę ogarnąc dom dzieci i obiad podszykować, żeby był gotowy jak wrócimy. Olek pałaszuje śniadanie a Polcia spi. Mamusia przy kompie z kawką :)

Natalka ja obok powiatowego miasta mieszkam i tam coś dla dzieci za free jest, w gminie też. Dziś własnie u nas z gminy są warsztaty z malowania pisanek dla dzieci więc idziemy i też wszystko za free i materiały zapewnione. Także u nas coś tam jest. Wcześniej byliśmy na pokazie iluzjonisty dla dzieci. W ubiegłym roku były jeszcze zajęcia z robienia palm wielkanocnych :) raz na jakiś czas coś organizują :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka co to jest Soccatos? Google pokaxuje coś o piłce nożnej. Zgadza się?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja kupiłam Lenie botki nieocieplane , lakierowane derby z Zary ( pewnie kojarzysz) i Conversy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Natalka co to jest Soccatos? Google pokaxuje coś o piłce nożnej. Zgadza się?

Soccatots to taka sieciowka, dzialaja na zasadzie franczyzy. Docelowo to pilka nizna ale dla takich maluchow to sa cwiczenia z pilka, hula hop, kostki z pianki, jezyki gumowe. Dzieci na nich staja, siadaja, kulaja, biegaja. Pani robi tor przeszkod a na koniec taniec przy piosenkach

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szymek na zajeciach :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 18:50

iNso87, Aneczka86, Aneczka86 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie usuwaj, zerknę późnym wieczorem.

Sabina, jak ja Cię rozumiem z tym wyjazdem mamy. Też jestem przerażona jak moja znika. Ale nigdy ta tak długo. Chociaż ja nie wiem o co chodzi, bo jak nie ma babci i dziadka to oni jacyś grzeczniejsi. Dostosowują się do sytuacji i nie jest tak źle.

iNso, kurde no mam chec na te cegiełki. Wam tak szybko to idzie. Tylko czy ja dam radę je położyć? Muszę pooglądać na you tube. Ja planuję w kwietniu lub maju malowanie to wtedy bym kladła. Hm, tapetę się nauczyłam to może i to dam radę.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak ciepło. Nie wiem czy już wyciągać lżejsze kurtki dla dzieciaków czy jeszcze przymrozi.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    KASIAG24, jak i Ciebie? W 2?upaku jeszcze czy juz po wszystkim?
    Odezwij się koniecznie.
    Miło że pamiętasz... Niestety albo i stety jeszcze nie urodziłam... Mała mi się rozchorowała i tydzień miała zastrzyki oczywiście pech chciał, że zaraziła i mnie.... Od wtorku jestem na antybiotyku ale średnio przechodzi dusi mnie mam katar i od trzech dni zatkane uszy... Wczoraj byliśmy na ktg rozwarcie na 2pslce szyjka 2cm jeśli nie urodzę do poniedziałku kolejne ktg a jeśli dalej nic nie ruszy to w piątek na oddział....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso dzieki za info.

KasiaG to trzymaj sie. A na kiedy dokładnie masz termin?

Natalka widziałam filmiki, super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 02:22

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka Szymek super! Widac ze mu to duza frajde sprawia,taki radosny i wysoki sie mi wydaje. Jaki rozm.ubranek nosicie? Pola zaczyna dopiero 92 a tak to wiekszosc ma 86 jeszcze.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dalas mi duzo do myslenia z tymi lekcjami angielskiego dla dzieci i w ogole takimi zajeciami dodatkowymi. Dzis szukam co u nas w okolicy jest dla takich maluchow i bede im organizowac jakos lepiej czas wolny :) dzieki

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Natalka Szymek super! Widac ze mu to duza frajde sprawia,taki radosny i wysoki sie mi wydaje. Jaki rozm.ubranek nosicie? Pola zaczyna dopiero 92 a tak to wiekszosc ma 86 jeszcze.
    Nosi jeszcze na 92 ale juz tak na donoszenie. Teraz taki okres ze 92 juz sa za male, spodnie za krotkie a 98 jeszcze za duze. Jest dosc szczuply i te wieksze rzeczy na nim wisza.

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso podziwiam podziwiam :-) Dałabyś trochę tej energii :-)

U nas weekend towarzyski. Wczoraj urodziny męża - nie robiliśmy imprezy ale przyszła jego siostra z mężem i córka. Dziś obiad u teściowej w podobnym składzie :-)

Ogólnie wiosna zawitała, więc okna pomyte - nareszcie :-) Pranie w końcu mogłam powiesić na balkonie. Aż chce się żyć. Mam nadzieję, że zima już nie wróci. Jutro planuje wyjście na hulajnogę.
    Dziewczyny jak ubieracie dzieci? Zmieniły się już garderobę? Ja jedynie dziś zmieniłam Lenie czapkę i buty.. jakoś boję się jej jeszcze rozebrać. Mój odwieczny problem..Haha

Zazdroszczę Wam tych zajęć dodatkowych. Zawsze jakaś atrakcją dla tych dzieci. My we wtorek i środę idziemy na dni otwarte do przedszkola - cieszę się jak głupia, że w końcu coś innego.

A co do wielkości dzieci to muszę jutro z ciekawości zmierzyć Lenę, bo ona ubranka 98/104 nosi. Wychodzimy w sobotę z Lidla i wychodziła też inna Pani z córką i mówi, że one to chyba w tym samym wieku. To pytam ile córka ma lat - a one, że skończone 3. Była zaskoczona, że Lena dopiero 2.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja juz zmienilam garderobe, tzn kurtki i czapki, bo Zuza butow jeszcze nie ma. Dzis ogarnelam ten temat dopiero :) Chociaz nie chowam jeszcze zimowych rzeczy, bo strasza sniegiem i mrozem jeszcze. U nas wczoraj bylo cudownie, a dzis niby 15 stopni ale wiatr okropny :/ A ciuchy nosimy wiekszosc 98, buciki 24.

Kasia przypomnij spodziewasz sie corki czy synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 21:32

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiejszy spacerek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 07:45

Aneczka86, iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na spacerze bez czapki, grubsza bluza, bezrekawnik, getry i dżinsy. Po powrocie przed domen zamiast bluzy i bezrekawnika bluzka z długim rękawem. Butów nieocieplanych brak, bo też by poszły w ruch.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 3085 3086 3087 3088 3089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ