X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój mąż wchodzi rano do sypialni i mówi, że gratuluje nam dziecka, że jestem w ciąży. Ja tak na niego patrzę jak na nienormalnego...a ten, że cała noc rodziłam :-) hahaha
    Siostra męża jest w 38tc, cały weekend spędziliśmy z nią, wczoraj była na wizycie i mówiła, że już może w każdej chwili urodzić i pewnie przełożyło mu się to na aby.

Jeśli chodzi o mowe Leny to dziwne ale od tej rozmowy z tą Panią Lena zaczęła więcej powtarzać...hm..

Kava lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa dziękuję :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto podmienił mi dzieci? Oczywiście na gorsze.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Kto podmienił mi dzieci? Oczywiście na gorsze.
    Na jakie?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniowkach chyba mamy trolla tez w postaci.zalozycielki. ehh to.forum coraz.gorsze

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Na jakie?

Na gorsze, czyli marudzące, płaczliwe, krzyczące.
    Na szczęście już jest okej.

justyna14 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Na gorsze, czyli marudzące, płaczliwe, krzyczące.
    Na szczęście już jest okej.
    może to jakieś fazy księżyca czy nie wiem, bo u mnie też jakiś dramat. Pola nie ustąpi w niczym i płacz i krzyk ale jak nie to nie i już. Olek mi po ścianach chodzi meblach pod sufit, ściąga rzeczy, tłumaczenie nic nie daje:/ serio nie wiem co się dzieje, ale pocieszające jest, że nie jestem sama :) cierliwości nam życze

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso czekamy na fotki :)

ola odezwij się jak u Ciebie.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gdzies od 2 tyg tez jest masakra. Moze nawet wiecej. Nie moglam sie nachwalic Zuzi jaka sie grzeczna i madra zrobila, to teraz mam za swoje. Foch, foch i jeszcze raz foch. Aaa i jeszcze uczulenie na brata. Zostalam z nimi sama, nawet daje rade,ale jak maz wraca kolo 17 to po prostu padam na pysk... Kocham ich nad zycie, ale serio czasem mam ochote na ksiezyc ich wyslac. Siostra mi dzis mowila, ze jej corka co ma 13 lat w jakis bunt wpadla. Tez fochy i wszystko jej nie pasuje. Moze to jakies przesilenie wiosenne tak na wszystkich dziala?

Ja jutro rano jade na badania, a na 18.30 do endo. Caly dzien dzis juz w stresie i ciagla mysl co bedzie jak bede musiala Kubusia od piersi odstawic. Bede plakala chyba razem z nim... Do tego mojego meza brata zona mi dzis napisala, ze ich syn ma operacje nozki po swietach zaraz. Urodzil sie z przepuklina oponowo rdzeniowa. Strasznie madry, fajny chlopak, 7lat teraz skonczy i juz rozumie co go czeka. Pozniej 2 mies noga w gipsie. Oby wszystko sie udalo...

Inso no wlasnie, dawaj fotki :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas nie jest tragicznie. Wczoraj był jakiś kryzys. No zupełnie ich nie poznawałam.

No i masakra z tym sikaniem. No nie mam na nią sposobu. Odpuscilam już dawno, ale gdy widzę, że ewedentnie chce lub gdy dawni nie robiła i chce ją posadzić, a ona nie chce i drze się, że nie a za chwilę robi w majtki to mnie szlak trafia. Próbowałam wrócić do pampersów, ale to porażka bo się w niego raz wysika, mówi mokry zdejmuje i albo chce majtki albo nowego. To już wolę majtki - taniej. No i są dni, że sika do nocnika, a są dni, że tylko w majtki.

Byłam zapisać ją do przedszkola. Dostanie się, tylko dyrektorka zapytała czy mogę ją posłać od października. Argumentuje tym, że poczatek jest trudny dla wszystkich dzieci- a zwłaszcza dla tych z konca roku. I ona mówi- że jak tamte pełne trzylatki się wypłaczą to jak dojdą te maluszki (absą obecnie takie dwa zgłoszone) to nauczycielka poświęci im wiecej czasu.

Myślicie, że ma to sens?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Sabina to ja bardzo przezywam to twoje rozterki, stresy, strach, gorycz zwiazane z odstawieniem od piersi. Obecnie przecież też karmię i za cholerę nie mogę sobie wyobrazić nagłego przerwania. No współczuję ci bardzo. Obyś jednak mogła karmić.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakasia ja myślę, ze to całkiem dobry pomysl z opóźnieniem rozpoczęcia. Dalismy malego teraz w środku roku i plakal sam, a nie wyobrażam sobie jakby kilka na raz plakalo, bo dzieci same sie nakręcają tym placzem i czesto płaczą bo inne płaczą.

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon poszedł do żłobka w czerwcu więc tez był sam jako nowe dziecko.
    Myslę ze październik to świetne pomysł.
    Zawsze myślałam ze to nie prawda ze płacz innych dzieci może spowodowac płacz innego/mojego dziecka.
    Ostatnio przekonałam się ze jednak tak to działa :(
    W żłobku było kilkoro nowych dzieci ktore płakały. Leon juz przy zdejmowaniu kurtki zaczął lamentowac i płakać mimo ze uwielbia chodzić do żłobka.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moim zdaniem Panie nie poświęcą więcej czasu jednemu płaczkowi, bo jak wszystkie u Olka w grupie się wypłakały to miały już zajęcia a jeden własnie płaczek był co płakał 3 msc i po prostu siedział sam i płakał. Dzieci od początku się razem integrują , teraz do Olka doszły dwie osoby i cieżko im się zgrać, bo grupa już się zna, znają nawet swoich rodziców itd. Więcej takie dokładnie dzieci nie zawsze jest łatwe i przyjemne. Ja Pole zapisałam i od września idzie normalnie, choć jest z połowy grudnia więc pewnie będzie najmłodsza w grupie. Czy popłacze czy we wrześniu czy w październiku to i tak tego etapu nie miniesz a dzieci u Olka to się wzajemnie jeszcze potrafiły pocieszać. Warto jedynie na początku wcześniej odbierać dziecko , żeby stopniwowo się oswajało z pobytem .

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moim zdaniem Panie nie poświęcą więcej czasu jednemu płaczkowi, bo jak wszystkie u Olka w grupie się wypłakały to miały już zajęcia a jeden własnie płaczek był co płakał 3 msc i po prostu siedział sam i płakał. Dzieci od początku się razem integrują , teraz do Olka doszły dwie osoby i cieżko im się zgrać, bo grupa już się zna, znają nawet swoich rodziców itd. Więcej takie dokładnie dzieci nie zawsze jest łatwe i przyjemne. Ja Pole zapisałam i od września idzie normalnie, choć jest z połowy grudnia więc pewnie będzie najmłodsza w grupie. Czy popłacze czy we wrześniu czy w październiku to i tak tego etapu nie miniesz a dzieci u Olka to się wzajemnie jeszcze potrafiły pocieszać. Warto jedynie na początku wcześniej odbierać dziecko , żeby stopniwowo się oswajało z pobytem .

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem takiego samego zdania jak Justyna. Po pierwszym miesiącu dzieci się już troszkę że sobą poznają a nowe dziecko będzie jednak tym nowym i moim zdaniem będzie mu trudniej.
    Nam dyrektorka mówiła właśnie, że jak jedno płacze to czasami cała grupa zaczyna.. Ale najgorsze są te 2 tyg. Ja po tych dniach otwartych to jestem w stresie co to będzie od września. Chyba będę siedzieć pod przedszkolem :-) U nas jest duży problem, bo Lena nie dopuszcza do siebie innych rówieśników. Nikt nie może koło niej stać, dotknąć.. to mnie najbardziej.

Sabina trzymam kciuki za wizytę aby wszystko było jednak Ok, bez rezygnacji np.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też o tej integracji myślałam. Wszyscy juz będą wiedziały co robić a ona nowa. Muszę to jeszcze przemyśleć.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mamy zlobkowiczow - przedszkole w tej samej placówce bedziecie mi3c czy cos nowego? U nas nowe, po wakacjach, wiec pew ie znow bedzie adaptacja od nowa.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    A mamy zlobkowiczow - przedszkole w tej samej placówce bedziecie mi3c czy cos nowego? U nas nowe, po wakacjach, wiec pew ie znow bedzie adaptacja od nowa.
    U nas też nowe. Za 2 tyg bedziemy wiedzieli czy się dostał i dokąď.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Kamien spadl mi z serca. Po odstawieniu tabletek moje tsh samo rosnie. Poza tym dr stwierdzil, ze u jakiegos niedouczonego lekarza bylam i w ogole w szoku byl jak mu powiedzialam co tamten mi nagadal. Po porodzie tarczyca oszalala i teraz co 2 tyg kontrola, ale nie jest zle. Karmic moge, na usg wszystko ok, oprocz tego, ze tarczyca przekrwiona mocno, ale nie przejmowac sie tym. Wracam do normalnego zycia... Nawet nie wiecie jaka ulga. Glowa mi peka, chyba caly stres ze mnie zszedl...

kasiakasia11, Kava, alisss87, Aneczka86, iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3087 3088 3089 3090 3091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ