Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jaka Lenka duża i poważna na tym pierwszym zdjęciu i te piękne włoski ! <3

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieci dziś postanowiły z okazji piątku 13 wykończyć mnie :/ nie poszły na drzemkę, za to wstąpiły w nich piekielne moce....

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka śliczne zdjęcia <3 piękne zdjęcia Malej Modelki i te tlo morza:)))

Ja dzis caly dzień jadę na mdlosciach dalej.. Siostra byla u mnie na herbacie to zachcilo Jej się pizzy. Zamówiliśmy,zjadłam dwa kawałki i dość.. Patrzyłam i ślinka mi leciała jak jadla z sosem czosnkowym ale ja wiedziałam,ze przez ten sos zle bym skonczyla:p takze darowalam sobie i pomidorowy byl okej:)

Zostalo pare kawałków u mnie w domu i teraz mi juz ta pizza śmierdzi..czekam aż Malz przyjdzie z pracy i zje. Malo tego dzis dla Leny ziemniaki gotowalam i myślałam,ze te opary mnie zabija..:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moje dzieci dziś postanowiły z okazji piątku 13 wykończyć mnie :/ nie poszły na drzemkę, za to wstąpiły w nich piekielne moce....
    Justyne moce juz im przeszly?:d a moze zasnely jakimś cudem same ?:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyne moce juz im przeszly?:d a moze zasnely jakimś cudem same ?:d
    daj spokój, nie zasnęły :/ posilają się, mam nadzieje, że albo zaraz padną albo mąż wróci. Goście niedawno pojechali więc trochę się wybawili, u nas dziś pada cały dzień więc na dworze nie byliśmy nawet.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    daj spokój, nie zasnęły :/ posilają się, mam nadzieje, że albo zaraz padną albo mąż wróci. Goście niedawno pojechali więc trochę się wybawili, u nas dziś pada cały dzień więc na dworze nie byliśmy nawet.
    A u nas pochmurnie ale deszczu zero i w miare cieplo jest. Ale Siostra byla,potem Laura wrocila z wioski z moimi Rodzicami i tak juz siedzę caly dzień w domu. I teraz czekam na Malza..moze wróci za godzinę:/ matko tak mnie to denerwuje,ze caly dzień Go nie ma:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Sabina zgadzam się co do metod na chrapanie :-) u mnie strzał z łokcia też działa cuda :-)

Inso to może potem równie szybko zrzucisz kg :-)

Kasia Aneczka a gdzie zdjęcia z wakacji??

U nas w nocy też burza i niestety przyszła.jak.dzieci zasypiały więc sienbaly i zeszło się dłużej. Dziś też dzień deszczowy się zapowiada i dobrze dla mnie, Popradu je sobie i chatę ogarnę na weekend :-)

Aneczka właśnie tak sobie przypominam, że na początku to idzie tych pampersów multum więc jak się okazja trafiła :-)
    Schudnąć moze i szybko zrzucę ale pytanie czy nie zacznę znowu sobie folgować po 3msc od porodu i wtedy kg w gore jak to z Lena bylo:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się nie odzywacie? :)) Każda weekenduje?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza dziś?

Ola jak Twoje badania?

Ja dziś już koleżanki była która ma 7 miesięczną córeczkę :-) słodka :-) człowiek szybko zapomina jak to jest z tak maleństwem. Moje to już duże dzieci :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Się zagrałyśmy w czasie :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Inso, sobota - dzien mopa, nie bylo czasu na forum ;)

U nas dzis pogoda koszmarna, leje co chwile. Czasem wyszlo sloneczko na pol godz to wyszlismy z dziecmi, ale to pol godz i do domu, bo znowu deszcz.

Dziewczyny jaka polecacie salatke, taka do grila? Mysle o takiej z mixem salat, pomidor, ogorek, cebula, feta, ale ciagle ta sama na grila juz mi sie znudzila. Planuje menu na roczek i musze cos ustalic:)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna hehe no. :)
    Nic nie mów, ja też zapomnialam co to znaczy takie dziecko ;) już u mnie najmniejsze to ponad rok maja w rodzinie.

Sabinaaa jakiego mopa:p u mnie to czas relaksu a raczej walka z mdłościami w lozku bądź na sofie w salonie.. Juz zapomnialam co to odkurzacz a mop to juz wogole..

Sabinaaa do grilla do mięsa z ziemniakami polecam! Koniecznie. Chodzi za mną ta sałatka też od jakiegoś czasu ale dziś sledz wygrał i jest szuba:)
    Ziemniaki młode ugotowane pokroić w plasterki. Dodać ogórki korniszon w plasterki. Do tego drobno pokrojony szczypiorek. Sól i pieprz i majonez i mhmmm Można dodać też trochę jogurtu naturalnego i koperek. Albo myslalam też o łyżce musztardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina miałam polecić dokładnie to co Inso tylko ja gotuję młode ziemniaczki kroje w grubą kostkę dodaje dużo koperku, ogórki korniszone w drobną kostkę, sol, pieprz, majonez i lyzka musztardy - super zamiast pieczywa.

Karkówkę jak robię to tylko w modzie : przyprawa do grilla klasycznego prymat, miod, olej zamieszać i w to plastry karkówki wymieszamy i do lodówki na noc. Pychota.

Super też jest sałatka ze szpinaku, granatu, pomidorków koktajlowych , czerwonych winogron, pestek dyni, ser feta i to wszystko zalać sosem winegret.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie sprawdza sie ta sałatka do mięsa zamiast chleba bądź zamiast normalnych gotowanych ziemniaków do obiadu:)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorki to ja zawsze kroje w plastry na grilla i przysypuje szczypiorkiem i cebulką w kosteczkę drobna i posypujemy solą i pieprzem i schodza raz dwa.

Siostra moja robi też często masło czosnkowe , smaruje pieczywo i na grilla i wychodzi taki podpieczony chlebek/ bułeczka czosnkowe i też fajne do kiełbaski czy karkówki.

Ogórek u mnie też często w occie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:29

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna właśnie sprawdza sie ta sałatka do mięsa zamiast chleba bądź zamiast normalnych gotowanych ziemniaków do obiadu:)
    Jest pyszna , ja przepis od teściowej mam:-)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, Lenka cudna!

My dzis spotkalismy sie z moimi kolezankami z liceum. Jedna z corka 8 msc. U mojego meza na rekach taka grzrczna, Szymkowi sie podobala i nawet jak mu oko chciala wydrapac to nie drgnal. Moze bedzie fajnym bratem.

Szymek mowi ze nasza dzidzia to dzidzia Hania. Ale nasi znajomi maja Hanie i moj maz jest jej chrzestnym (bedzie miala zaraz 5msc) ja juz nawet przywyklam do tego imienia, ale kurcze nie wirm czy wypada dac tak samo na imie. Z kolei maz mowi o Michalinie od zawsze ale to imie mi sie nid podoba. Ja jeszcze nie mam swojego typu.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne rozpakowane na sierpniowkach. Na razie praktycznie sami chłopcy. U mnie donoszona w środę i mogę rodzić :-) już się nie mogę doczekać :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka Szymek na pewno będzie cudownym starszym bratem :-)

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja zawsze myslalam, ze donoszona to 2tygodnie przed 40tygodniem jest. Czyli 38+0. Nie chciałabym wcześniej rodzic. Z resztą u mnie 40+0,
    39+6..takze wątpię żeby było inaczej... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 08:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ