WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jaka Lenka duża i poważna na tym pierwszym zdjęciu i te piękne włoski ! <3

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieci dziś postanowiły z okazji piątku 13 wykończyć mnie :/ nie poszły na drzemkę, za to wstąpiły w nich piekielne moce....

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka śliczne zdjęcia <3 piękne zdjęcia Malej Modelki i te tlo morza:)))

Ja dzis caly dzień jadę na mdlosciach dalej.. Siostra byla u mnie na herbacie to zachcilo Jej się pizzy. Zamówiliśmy,zjadłam dwa kawałki i dość.. Patrzyłam i ślinka mi leciała jak jadla z sosem czosnkowym ale ja wiedziałam,ze przez ten sos zle bym skonczyla:p takze darowalam sobie i pomidorowy byl okej:)

Zostalo pare kawałków u mnie w domu i teraz mi juz ta pizza śmierdzi..czekam aż Malz przyjdzie z pracy i zje. Malo tego dzis dla Leny ziemniaki gotowalam i myślałam,ze te opary mnie zabija..:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moje dzieci dziś postanowiły z okazji piątku 13 wykończyć mnie :/ nie poszły na drzemkę, za to wstąpiły w nich piekielne moce....
    Justyne moce juz im przeszly?:d a moze zasnely jakimś cudem same ?:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyne moce juz im przeszly?:d a moze zasnely jakimś cudem same ?:d
    daj spokój, nie zasnęły :/ posilają się, mam nadzieje, że albo zaraz padną albo mąż wróci. Goście niedawno pojechali więc trochę się wybawili, u nas dziś pada cały dzień więc na dworze nie byliśmy nawet.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    daj spokój, nie zasnęły :/ posilają się, mam nadzieje, że albo zaraz padną albo mąż wróci. Goście niedawno pojechali więc trochę się wybawili, u nas dziś pada cały dzień więc na dworze nie byliśmy nawet.
    A u nas pochmurnie ale deszczu zero i w miare cieplo jest. Ale Siostra byla,potem Laura wrocila z wioski z moimi Rodzicami i tak juz siedzę caly dzień w domu. I teraz czekam na Malza..moze wróci za godzinę:/ matko tak mnie to denerwuje,ze caly dzień Go nie ma:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Sabina zgadzam się co do metod na chrapanie :-) u mnie strzał z łokcia też działa cuda :-)

Inso to może potem równie szybko zrzucisz kg :-)

Kasia Aneczka a gdzie zdjęcia z wakacji??

U nas w nocy też burza i niestety przyszła.jak.dzieci zasypiały więc sienbaly i zeszło się dłużej. Dziś też dzień deszczowy się zapowiada i dobrze dla mnie, Popradu je sobie i chatę ogarnę na weekend :-)

Aneczka właśnie tak sobie przypominam, że na początku to idzie tych pampersów multum więc jak się okazja trafiła :-)
    Schudnąć moze i szybko zrzucę ale pytanie czy nie zacznę znowu sobie folgować po 3msc od porodu i wtedy kg w gore jak to z Lena bylo:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się nie odzywacie? :)) Każda weekenduje?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza dziś?

Ola jak Twoje badania?

Ja dziś już koleżanki była która ma 7 miesięczną córeczkę :-) słodka :-) człowiek szybko zapomina jak to jest z tak maleństwem. Moje to już duże dzieci :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Się zagrałyśmy w czasie :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Inso, sobota - dzien mopa, nie bylo czasu na forum ;)

U nas dzis pogoda koszmarna, leje co chwile. Czasem wyszlo sloneczko na pol godz to wyszlismy z dziecmi, ale to pol godz i do domu, bo znowu deszcz.

Dziewczyny jaka polecacie salatke, taka do grila? Mysle o takiej z mixem salat, pomidor, ogorek, cebula, feta, ale ciagle ta sama na grila juz mi sie znudzila. Planuje menu na roczek i musze cos ustalic:)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna hehe no. :)
    Nic nie mów, ja też zapomnialam co to znaczy takie dziecko ;) już u mnie najmniejsze to ponad rok maja w rodzinie.

Sabinaaa jakiego mopa:p u mnie to czas relaksu a raczej walka z mdłościami w lozku bądź na sofie w salonie.. Juz zapomnialam co to odkurzacz a mop to juz wogole..

Sabinaaa do grilla do mięsa z ziemniakami polecam! Koniecznie. Chodzi za mną ta sałatka też od jakiegoś czasu ale dziś sledz wygrał i jest szuba:)
    Ziemniaki młode ugotowane pokroić w plasterki. Dodać ogórki korniszon w plasterki. Do tego drobno pokrojony szczypiorek. Sól i pieprz i majonez i mhmmm Można dodać też trochę jogurtu naturalnego i koperek. Albo myslalam też o łyżce musztardy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina miałam polecić dokładnie to co Inso tylko ja gotuję młode ziemniaczki kroje w grubą kostkę dodaje dużo koperku, ogórki korniszone w drobną kostkę, sol, pieprz, majonez i lyzka musztardy - super zamiast pieczywa.

Karkówkę jak robię to tylko w modzie : przyprawa do grilla klasycznego prymat, miod, olej zamieszać i w to plastry karkówki wymieszamy i do lodówki na noc. Pychota.

Super też jest sałatka ze szpinaku, granatu, pomidorków koktajlowych , czerwonych winogron, pestek dyni, ser feta i to wszystko zalać sosem winegret.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie sprawdza sie ta sałatka do mięsa zamiast chleba bądź zamiast normalnych gotowanych ziemniaków do obiadu:)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorki to ja zawsze kroje w plastry na grilla i przysypuje szczypiorkiem i cebulką w kosteczkę drobna i posypujemy solą i pieprzem i schodza raz dwa.

Siostra moja robi też często masło czosnkowe , smaruje pieczywo i na grilla i wychodzi taki podpieczony chlebek/ bułeczka czosnkowe i też fajne do kiełbaski czy karkówki.

Ogórek u mnie też często w occie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:29

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna właśnie sprawdza sie ta sałatka do mięsa zamiast chleba bądź zamiast normalnych gotowanych ziemniaków do obiadu:)
    Jest pyszna , ja przepis od teściowej mam:-)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, Lenka cudna!

My dzis spotkalismy sie z moimi kolezankami z liceum. Jedna z corka 8 msc. U mojego meza na rekach taka grzrczna, Szymkowi sie podobala i nawet jak mu oko chciala wydrapac to nie drgnal. Moze bedzie fajnym bratem.

Szymek mowi ze nasza dzidzia to dzidzia Hania. Ale nasi znajomi maja Hanie i moj maz jest jej chrzestnym (bedzie miala zaraz 5msc) ja juz nawet przywyklam do tego imienia, ale kurcze nie wirm czy wypada dac tak samo na imie. Z kolei maz mowi o Michalinie od zawsze ale to imie mi sie nid podoba. Ja jeszcze nie mam swojego typu.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne rozpakowane na sierpniowkach. Na razie praktycznie sami chłopcy. U mnie donoszona w środę i mogę rodzić :-) już się nie mogę doczekać :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka Szymek na pewno będzie cudownym starszym bratem :-)

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja zawsze myslalam, ze donoszona to 2tygodnie przed 40tygodniem jest. Czyli 38+0. Nie chciałabym wcześniej rodzic. Z resztą u mnie 40+0,
    39+6..takze wątpię żeby było inaczej... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 08:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ