Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_445 wrote:Inso ma racje. 6+4 to 6 a nie 7 tydzień7w3d 💔
-
Aneczka jak znosisz podróż? Będę w tym samym tygodniu ciąży jak będziemy wyjeżdżać a nawet i pare dni starsza ciąża i się boje. Bo mam całodniowe mdłości teraz niedozniesienia:/
Mi to tez się już placza te tygodnie ale wolę mówić, że jestem w 6tygodniu. Tak się przyzwyczaiłam. -
Inso w pierwsza stronę to sporo spałam, bo w nocy jechaliśmy. Teraz już dobrze się czuje, mdłości już nie mam, więc jest ok
Choc mezowi mówiłam, że dopiero teraz powinniśmy jechać, bo to zmęczenie też odpuszcza. No ale i tak było super
Szkoda, że już koniec
-
Dzieki dziewczyny, jestescie niezastapione. Wyprobuje salatke z ziemniakow. A maslo czosnkowe na chlebek tez robie. I zawsze pieczemy na grilu chleb tostowy - pycha.
To jeszcze Was wykorzystam. Mamy chlopcow, czym bawili sie Wasi synowie tak po roczku? Wszyscy pytaja co kupic Kubciowi, a zero pomyslow... Jakie prezenty sie u Was sprawdzily?
-
Sabina mój zaraz po roku dostal:
1. Opcje tańsze: garaż na auta 3 piętrowy, bawi się do dziś, klocki LEGO zawsze w użytku bez względu na wiek, motorek-jezdzik trzykołowy z melodyjkami, teraz na topie są playmobile różnego typu.
2. Opcje droższe: auto elektryczne, trampolina.
Ah i najgorsze prezenty to organki i perkusja.
O mają jeszcze takie niby tableciki z obrazkami literkami grające które uczą i mały laptop też taki z nauką kolorów i cyferek i kształtów. Samochody sterowane się u nas nie sprawdziły do tej pory, ale generalnie wszystkie samochody Olka ciesząWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 21:58
7w3d 💔 -
sabina, mój Leon dostał około roczku suchy basen z piłkami, odkrywczy domek dumle (hit!) i rowerek biegowy (ale zaczął jeździć jak miał około 1,5 roku).
były jeszcze inne rzeczy ale te trzy sprawdziły się najlepiej.
-
Moj dostal na roczek rower biegowy drewniany. Super ale zacza jezdzic na nim jak mial 2 lata 3-4miesiace bo jest on dosc duzy. Dostal robota Bebo ale dla mnie ta zabawka nie warta jest swojej ceny. Klocki - wiadomo lubi ale musi miec faze na klocki. Dostal tez ale go chwile przed roczkiem pchacza z fisher price. Fo bylo super bo on zaczal dopiefl chodzic jak mial 13 msc. Zabawka niby na miesiac ale ladnie sie bawil. Nie pamietam co jeszcze
-
U nas sprawdziły się klocki duplo - co chwilę w użyciu i ciagle przypadaloby sie wiecej, suchy basen z kulkami to był hit na pare miesiecy, auto do jeżdżenia odpycha ka zawsze w użytku i duże samochody do zabawy. To były hity, którymi bawi się do dzis. Bebo, stolik edukacyjny, skoczek- tez dostal ale to zajęło go na chwile.
-
Ja tygodnie ciąży liczę tak jak iNso. Jak byłam w Łodzi w szpitalu to kazały podawać te skończone nie ten w którym się jest.
Zakłada się, że ciąża trwa 40+0. Plus/minus 2tyg może nastąpić rozwiązanie i jest to ciąża donoszona/przenoszona.
W moim szpitalu 37+0 uznawane jest za wczzestniacwo a 38+0 donoszona.
Ja po wczasach, weselu, poprawinach nie mogę się ogarnąć. Góra ciuchów do prania, druga do prasowania. Oberwalam fasolkę, groszek, ogorki. Wsztstko poroslo jak byliśmy nad morzem. Muszę to jakoś poprzetwarzać. A jeszcze Szymon ma sraczke lekko gorączkuje i marudzi.
A w poniedziałek prawdopodobnie znowu wyjeżdżamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:47
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kasia nie jest to chyba możliwe żeby w Polsce były dwa różne terminy ciąży donoszonej. A dziecko urodzone w skończonym 37 tyg to nie wcześniak na pewno. Wcześniakom przysługują np darmowe szczepienia zintegrowane a dziecku urodzonemu w 37 tyg skończonym nie przysługują.
Kava lubi tę wiadomość
7w3d 💔