Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Animka myslalam, ze te punkty to są jakimś ogólnym wyznacznikiem w Polsce i się nie różnią za bardzo.
Natalka ja o 15 będę odbierać bo potem jest szał ciał, mieszanina w przedszkolu grup i po co nam to;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:47
-
inso, u nas w mieście pierwszeństwo mają Ci co pracują tzn. za to są punkty przyznawane. Leon jest w żłobku od 8:00 - 8:30 do 16:30. W przedszkolu docelowo będzie tak samo.
Na początku będę to odbierać około 11:30. -
Mnie chyba dopadlo jakies przesilenie jesienne. Jeszcze w polaczeniu z okresem jest masakra... Wszystko mnie wkurza, maz, dzieci i wszyscy wkolo. Chodze nabuzowana, nie mam sily ani cierpliwosci. Kuba daje popalic a i Zuzia dzis wstala z fochem. Kuba spal dzis 20 min, takze nawet tampona nie moge zmienic w spokoju.
-
Hehehe Sabina najlepszy dzień życiu patrze u Ciebie:) ja już zapomniałam co to @ ale co to nerw.. Tego nie da się zapomnieć i mnie co drugi dzień w domu ktoś wnerwia hahaha :d ah te hormony.
Zjadlam prawie cały już słoik oliwek zielonych na sucho i jeszcze mogłabym je jeść.. -
Sabinaa to moze melisy sie napij,bo patrzę,ze dobrze sie wkurzasz dzis. Kuba na pewno uśnie juz na noc i masz chwile dla siebie. Ah sama się zastanawiam co ja sobie narobilam;) Teraz taki dobry rytm dnia jest..a jak Lena pójdzie do przedszkola to juz w ogóle lux..no ale,mam troche chwili dla siebie do marca;) potem to będzie Armagedon!
-
Sabina jak ja dobrze Cię rozumiem. Ja też ledwo zyje ale ja z niedospania. Jeszcze dwa dni plus wesele w sobotę i urodziny Olka w niedzielę i wrzesień ! Odespie z samym Antusiem w domu
My właśnie organizujemy chrzciny Antka, zapraszamy gości powoli. Ileż to wszystko czasu zajmuje i energii. Szok. Chrzestnych juz mamy
Co do przedszkola to moje dzieci się cieszą że idą. Na początku pewnie będzie ciut płaczu ale wiem po Olkusz że to z dużą korzyścią dla nich jest.7w3d 💔 -
Ja dziś z Lena cały dzień w domu. Jak ja jestem niewyspana to jakbym grypę miała, tak mnie wszystko boli. A spałam dziś może 3h. Dobrze mi zrobił ten dzień w domu.
Właśnie uspilam Lene, męża wysłałam na zakupy i idę się myć.
Sabina ja to miałam zawsze ostre pms, aż mężowi wspolczulam;) Teraz też mam różne napady A jak mi jeszcze mówi, że hormony mi buzuja to mam ochotę go walnąćAle pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słońce:)
A ja dziś pierwszy raz poczułam konkretne ruchy dzieckaCudowne uczucie
iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
Inso miedzy dzieciaczkami bedziesz miala wieksza roznice wieku, poza tym Lenka w przedszkolu takze podejrzewam, ze bedzie spoko. Chociaz przyznaje, ze ciezko mi bylo zaczynac wszystko od nowa i przestawic sie na tryb noworodka. Mimo wszystko nie zaluje decyzji o drugim, chociaz bardzo bym chciala, zeby Kubus byl juz 3 latkiem i rozumial tyle co Zuzia
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
To widzę że u każdego dziś senny dzień. Ja w końcu usnęłam ok 13 jak już przeszli kurierzy, listonosze itp i o 14 nie mogłam się dźwignąć żeby obiad wstawić. Myślałam że będę spala do wieczora.
Potem pojechaliśmy nad morze. Kupiłam sobie 2 bluzki na wyprzedaży i zjadłam loda... Ale cukier po kolacji 116 więc nie zgrzeszyłam mocno.
W ogóle ja siedzę i robię tylko zakupy przez neta. Zamówiłam par rzeczy dla dzieci w smyku i poszło 150zl. Potem jakieś ciuchy dla siebie to że 200zl. Na alliexpress wydałam chyba że 150zl bo kupowałam dodatki na boże narodzenie będę robić choinki z cyrkoniami takie tam... Mąż nawet nie wie hehe. Ale dostałam odszkodowanie za szpital więc można powiedzieć że wyszło na zero...
-
Ja dzisiaj mam bardzo senny dzień :x
Do tego bol brzucha jak na okres, mialam jednorazowe plamienie? Nawet plamieniem nie mozna tego nazwac w sumie i cisza. Nienawidze jak ten okres soe tak czai , wiesz juz ze przyjdzie, a tu uj. Czekaj se jeszcze/
-
Hej!
Ja dzis zaczynam 14 tydzień i II trymestr.. Wcale nie czuje się jakoś lepiej, wręcz przeciwnie mało mocy i sennie. Chodzę i tylko marudzę.. Z Lena było całkiem inaczej. No liczę, że we wrześniu to się zmieni;)
Ola a Ty miałaś testować z tego co u nas widzę na naszej stronce Grudniowych po.. -
Ola, bardzo ci współczuję, ale, kurde musicie porobić badania.
Mierzysz temp, badasz szyjkę, wszystko fajnie, ale i tak nie masz pewności czy owulacja występuje. No i facet. U niego jadno badanie i wiadomo. Dobrze czy nie.
Dla mnie byłoby bez sensu i strata czasu tyle sie starać i nie porobić badań.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
sabinaaa wrote:Inso miedzy dzieciaczkami bedziesz miala wieksza roznice wieku, poza tym Lenka w przedszkolu takze podejrzewam, ze bedzie spoko. Chociaz przyznaje, ze ciezko mi bylo zaczynac wszystko od nowa i przestawic sie na tryb noworodka. Mimo wszystko nie zaluje decyzji o drugim, chociaz bardzo bym chciala, zeby Kubus byl juz 3 latkiem i rozumial tyle co Zuzia
tamtych dwoje się sobą zajmą już.
7w3d 💔