WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka myslalam, ze te punkty to są jakimś ogólnym wyznacznikiem w Polsce i się nie różnią za bardzo.

Natalka ja o 15 będę odbierać bo potem jest szał ciał, mieszanina w przedszkolu grup i po co nam to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:47

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso, u nas w mieście pierwszeństwo mają Ci co pracują tzn. za to są punkty przyznawane. Leon jest w żłobku od 8:00 - 8:30 do 16:30. W przedszkolu docelowo będzie tak samo.
    Na początku będę to odbierać około 11:30.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na poczatku bede go odbierac po obiedzie. Niech zje, a jak nie bedzie jadl to niech widzi ze dzieci jedza. Wiec chyba kolo 12 powinnam go odebrac

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dopadlo jakies przesilenie jesienne. Jeszcze w polaczeniu z okresem jest masakra... Wszystko mnie wkurza, maz, dzieci i wszyscy wkolo. Chodze nabuzowana, nie mam sily ani cierpliwosci. Kuba daje popalic a i Zuzia dzis wstala z fochem. Kuba spal dzis 20 min, takze nawet tampona nie moge zmienic w spokoju.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Sabina najlepszy dzień życiu patrze u Ciebie:) ja już zapomniałam co to @ ale co to nerw.. Tego nie da się zapomnieć i mnie co drugi dzień w domu ktoś wnerwia hahaha :d ah te hormony.

Zjadlam prawie cały już słoik oliwek zielonych na sucho i jeszcze mogłabym je jeść..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklocilam sie juz z mezem. Zabral Zuzie i gdzies pojechali. A ja leze z Kuba, mam nadzieje, ze drzemnie chwile, a ja odpoczne psychicznie....

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa to moze melisy sie napij,bo patrzę,ze dobrze sie wkurzasz dzis. Kuba na pewno uśnie juz na noc i masz chwile dla siebie. Ah sama się zastanawiam co ja sobie narobilam;) Teraz taki dobry rytm dnia jest..a jak Lena pójdzie do przedszkola to juz w ogóle lux..no ale,mam troche chwili dla siebie do marca;) potem to będzie Armagedon!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jak ja dobrze Cię rozumiem. Ja też ledwo zyje ale ja z niedospania. Jeszcze dwa dni plus wesele w sobotę i urodziny Olka w niedzielę i wrzesień ! Odespie z samym Antusiem w domu :-)

My właśnie organizujemy chrzciny Antka, zapraszamy gości powoli. Ileż to wszystko czasu zajmuje i energii. Szok. Chrzestnych juz mamy :-)

Co do przedszkola to moje dzieci się cieszą że idą. Na początku pewnie będzie ciut płaczu ale wiem po Olkusz że to z dużą korzyścią dla nich jest.

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z Lena cały dzień w domu. Jak ja jestem niewyspana to jakbym grypę miała, tak mnie wszystko boli. A spałam dziś może 3h. Dobrze mi zrobił ten dzień w domu.
    Właśnie uspilam Lene, męża wysłałam na zakupy i idę się myć.
    Sabina ja to miałam zawsze ostre pms, aż mężowi wspolczulam;) Teraz też mam różne napady A jak mi jeszcze mówi, że hormony mi buzuja to mam ochotę go walnąć:) Ale pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słońce:)
    A ja dziś pierwszy raz poczułam konkretne ruchy dziecka :) Cudowne uczucie :)

iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to szybciutko;D
    Ja mam nadzieje tez wczesniej poczuć mając na tylnej ścianie lozysko,bo z Lena majac na przedniej poczułam dopiero w 20+.. Takze dopiero w połowie ciąży.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio katuje na Discovery life Wizę na milosc,moze ktoras ogląda? Idzie tez na TLC czasem. No komedia z tymi ludźmi jak popatrzę. Ciekawe czy to tak zawsze lipnie wychodzi jak lacza sie dwie różne narodowości ze sobą.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso z Lena też jakoś tak poczułam pierwsze ruchy. Teraz dzidzia o tydzień starszą to może też dlatego.
    Ja już umyta i czekam na męża to obejrzymy coś razem w tv.

sabinaaa lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso miedzy dzieciaczkami bedziesz miala wieksza roznice wieku, poza tym Lenka w przedszkolu takze podejrzewam, ze bedzie spoko. Chociaz przyznaje, ze ciezko mi bylo zaczynac wszystko od nowa i przestawic sie na tryb noworodka. Mimo wszystko nie zaluje decyzji o drugim, chociaz bardzo bym chciala, zeby Kubus byl juz 3 latkiem i rozumial tyle co Zuzia :D

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że u każdego dziś senny dzień. Ja w końcu usnęłam ok 13 jak już przeszli kurierzy, listonosze itp i o 14 nie mogłam się dźwignąć żeby obiad wstawić. Myślałam że będę spala do wieczora.
    Potem pojechaliśmy nad morze. Kupiłam sobie 2 bluzki na wyprzedaży i zjadłam loda... Ale cukier po kolacji 116 więc nie zgrzeszyłam mocno.
    W ogóle ja siedzę i robię tylko zakupy przez neta. Zamówiłam par rzeczy dla dzieci w smyku i poszło 150zl. Potem jakieś ciuchy dla siebie to że 200zl. Na alliexpress wydałam chyba że 150zl bo kupowałam dodatki na boże narodzenie będę robić choinki z cyrkoniami takie tam... Mąż nawet nie wie hehe. Ale dostałam odszkodowanie za szpital więc można powiedzieć że wyszło na zero...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam bardzo senny dzień :x
    Do tego bol brzucha jak na okres, mialam jednorazowe plamienie? Nawet plamieniem nie mozna tego nazwac w sumie i cisza. Nienawidze jak ten okres soe tak czai , wiesz juz ze przyjdzie, a tu uj. Czekaj se jeszcze ://

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzis zaczynam 14 tydzień i II trymestr.. Wcale nie czuje się jakoś lepiej, wręcz przeciwnie mało mocy i sennie. Chodzę i tylko marudzę.. Z Lena było całkiem inaczej. No liczę, że we wrześniu to się zmieni;)

Ola a Ty miałaś testować z tego co u nas widzę na naszej stronce Grudniowych po..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam ale czasem nie ma sensu :) No i nie myliłam sie, dzisiaj spadek i okres z rana.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystko jasne.

Espoir a jak u Ciebie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, bardzo ci współczuję, ale, kurde musicie porobić badania.
    Mierzysz temp, badasz szyjkę, wszystko fajnie, ale i tak nie masz pewności czy owulacja występuje. No i facet. U niego jadno badanie i wiadomo. Dobrze czy nie.
    Dla mnie byłoby bez sensu i strata czasu tyle sie starać i nie porobić badań.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Inso miedzy dzieciaczkami bedziesz miala wieksza roznice wieku, poza tym Lenka w przedszkolu takze podejrzewam, ze bedzie spoko. Chociaz przyznaje, ze ciezko mi bylo zaczynac wszystko od nowa i przestawic sie na tryb noworodka. Mimo wszystko nie zaluje decyzji o drugim, chociaz bardzo bym chciala, zeby Kubus byl juz 3 latkiem i rozumial tyle co Zuzia :D
    A ja się cieszę że Antoś taki malutki :-) tamtych dwoje się sobą zajmą już.

7w3d 💔
‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ