Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ułożyło mi po dzisiejszym dniu
Lena wyszła z sali z uśmiechem na twarzy. Zupy nie zjadła, czego się spodziewałam a na drugie danie był makaron z serem to zjadła. Mówi, że było fajnie i jutro też idzie. Zobaczymy czy jutro będzie tego samego zdania
Pani powiedziała, że dziewczynki wszystkie super, natomiast chłopcy beksy i mało samodzielni.
No A moja rzadziciel mały Ale to dla mnie nic nowego.
Jestem z niej bardzo dumna.iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
Aneczka a jak wizyta??
U nas tez super w przedszkolu. Zaszlam to dopiero Pani szla po podwieczorek,drzwi otworzyla i widziałam jak Lena siedziala juz przy stoliczku grzecznie i czekala na jedzenie. Wyszla tez z uśmiechem i powiedziała,ze jutro tez idzie..mialam tylko jedna niespodzianke..w szatni. Zasisiana pidzamke i pościel..eh. Pani sie pytala przed spaniem 100razy dzieci czy nie chca siku..Lena oczywiście nie! I leżała,leżała i jak zaczela robic pod siebie leżąc dopiero powiedziała,ze siku. No cóż. Oczywiście podczas zabawy i całego dnia nie bylo takiej niespodzianki. Mam nadzieje,ze jutro nie bedzie pościel stala przy szafce jak wejde do przedszkola.. -
Jestem po wizycie.
Dzidzia rozwija się zdrowo
Lekarz mówił, że nie chce się pokazać .. No to zapytałam czy coś podejrzewa
...ogladal ogladal i powiedział, że pewności nie ma Ale chyba będzie druga dziewczynkaIdealny prezent dla mnie na ten dzisiejszy stres
Ola454, sabinaaa, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wiadomosci z dzisiaj. Oby kazdy dzien byl latwiejszy dla Was i dla przedszkolakow!
U nas tez dzis, w sumie to wczoraj maly sukces. Zuzia sama oddala smoczki (tak, tak niestety go jeszcze miala). Nie moglismy sie zabrac za to, zeby ja oduczyc, az w koncu wczoraj wieczorem sama powiedziala, ze smoczka nie chce, bo przeciez jest duza dziewczynka. Bylismy w szoku, ale spala bez i ani raz o niego nie zapytala. Teraz tez powiedziala, ze nie chce, bo jest juz za duza na smoczek. Uffff, ciesze sie, ze mamy to za soba. Kubus na szczescie od kilku mies bez smoka.
Zuzia uparla sie, ze ona chce kolczyki. Przeciez duza dziewczyna jestemI chyba w nagrode za smoka przeklujemy uszy, chociaz stresa mam. Ma ktoras Wasza dziewczynka kolczyki?
-
Aneczka86 wrote:Jestem po wizycie.
Dzidzia rozwija się zdrowo
Lekarz mówił, że nie chce się pokazać .. No to zapytałam czy coś podejrzewa
...ogladal ogladal i powiedział, że pewności nie ma Ale chyba będzie druga dziewczynkaIdealny prezent dla mnie na ten dzisiejszy stres
-
Sabina ja miałam Lenie przebić 2 tyg temu ale odpuściłam, bo bałam się, że gdzieś zahaczy w przedszkolu. Jak chce Zuzia to czemu nie?
Zazdroszczę poważnej decyzji Zuzi.. moja jeszcze do snu musi mieć koniecznie. Nie spi z nim ( wiem, bo ostatnio z nią spie). Potrzebuje jedynie do zaśnięcia. A jest tak pogryziony.. powiedziałam jej, że nie ma już w sklepach smoczkow dla takich dużych dzieci
-
Aneczka super że dzidzia zdrowa. Co do strzału dot płci to raczej bym się tym nie sugerowała. U mnie chłopcy byli skryci a Pola nie. Więc różnie bywa.
Pierwszy dzień przedszkola za nami. Oboje poplakiwali w ciągu dnia ale cali radę. Spotkali się na placu zabaw i razem bawilijutro chcą iść więc zobaczymy jak będzie.
Antosia dziś zwazylam w ośrodku zdrowia bo byłam ciekawa i jedno jest pewne moja waga domowa jest dość dokłada bo Antek waży w body z długim rękawem i z pampersem dokładnie 5900g, czyli od wyjścia ze szpitala - równo miesiąc temu przytył 1830 gszok!
7w3d 💔 -
Aneczka u nas bylo tak samo, potrzebowala go tylko do spania. Musial byc i koniec. Dawalam jej czas do 3 urodzin az w koncu przyszedl moment i sama go oddala. Ciesze sie, ze tak gladko poszlo i zaskoczyla nas bardzo. Ciagle podkresla, ze jest duza
Aneczka jeszcze mysle, ze nie jest nic przesadzone z ta plcia! A jak bedzie 2 dziewczynka, to trzeci bedzie chlopak
Justyna to sluzy Twoje mleczko Antosiowi. A tak w ogole to nie zapomnialas o czyms? Czekamy na fotke z wesela
-
Aneczka z dziewczynki łatwo może się zrobić chłopak. U mnie w 15tc mówił że będzie chłopak i był. A w drugiej długo do końca nie był pewien dopiero na połówkowym powiedział że dziewczyna, choć wcześniej też tak mówił ale nie na pewno.
Ja się dziś tak źle czułam popołudniu że płakałam i chciałam do szpitala. Bolał mniE brzuch i plecy jak na okres. Ale na szczęście po 3-4godzinacj leżenia mi przeszło i jest ok. Myślałam żeby może na ktg jechav ale brzuch był miękki. Może poprostu też że stresu bo już wczoraj mnie plecy bolały. Albo macica się rozciąga. W środę wizyta dlatego nie chce iść na szpital. Znowu mnie będą tam trzymać tydzień. U nas na izbie przyjęć nie badają ciężarnych i kierują na oddział od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 21:33
-
No kurde tak spałam dobrze cała noc a tu powiadomienie mnie obudzilo pół godziny temu na telefonie i nie dam rady zasnac:|
Lena spi jak susel też cała noc.
Aneczka u mnie z kolei dwie gwiazdy też chowaly to i owo i dopiero na polowkowych gin sprawdził, że dziewczynkiChyba Lena miała nawet nogę na nogę założona. I smialismy się, że dama.
Sabina ja wiosna chciałam kolczyki zrobić ale zeszło mi do dzis:p i teraz już nie zrobię bo przedszkole i zaraz jesień, zima.. Czapki itp. Przeczekam jeszcze do następnej wiosny;) -
Moja olcia ma od zeszłego roku kolczyki. Nic nie płakała. Zanim się skapla że coś się dzieje to było już po wszystkim. Po kilku miesiącach zmieniliśmy bo dostała od dziadków na roczek i teraz cały czas w nich chodzi. Nic kompletnie się nie dzieje. Nie dotyka ich,nie szarpie. Nie zachacza. Wręcz pilnuje czy ma;)
-
natalka0887 wrote:Szymek w nocy się dziś budził i taki jakby miał katar czy coś. Rano słychać po głosie że ma katar. I zostaje dziś w domu. Świetnie...
Natalka,jeśli ma tylko katar to od razu inhalacje i moze w dwa dni mu przejdzie. Ja już po okresie chorowania dzieci przez kilka miesięcy z rzędu nauczyłam się, że te inhalacje trzeba robić od razu. Często hamowały rozwój infekcji i po 2-3 dniach już nie było śladu.
no chyba ze pojawią się już zielone gluty ;/
Nasz pierwszy dzień również przebiegł spokojnie, mały nie płakał i pani powiedziała że wszystko w porządku poza jedzeniem. zjadł śniadanie, a reszty nie chciał nawet ruszyć i jak pani chciała go pokarmić to robił już krzywą minę, nie naciskała bo mówi ze ona do jedzenia nie zmusza. czyli mamy powtórkę ze złobka.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Szczerze to ja nie rozumiem przekłuwania uszu dzieciom poniżej 5 roku życia. Po co? Żeby Mama się nacieszyła czy jak? Jak dziecko już jest w maire świadome, chce to ok. Ale jak dziecko nie ma roku dwóch lat i uszy przekuwać ? Pola też dostała kolczyki złote na urodziny pierwsze i leżą i czekają. Nie sądze żeby teraz była gotowa i było jej to do czegokolwiek potrzebne.
kasiakasia11, Kava lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja od rana już robilam mu inhalacje z soli i nebbudu dałam syrop na kaszel. Tylko skonczyly się krople do nosa
musze poszukac bo kiedyś miałam jakieś psikanie do noska jeszcze.
Jutro już chyba pójdzie bo gile nie lecą z nosa i nawet nie smarka tylko kichnie czasem.