X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj spał pierwszy raz bez pieluchy. Zawsze mu zakładałam bo się bałam że obsikał się ale od jakiegoś czasu pielucha była sucha.
    Wczoraj powiedział że nie chce pieluchy. No to ok, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Obudził się dwa razy i wolał tate. Wysiusial się a za drugim razem poprosił żeby mu założyć majtki. Chyba go piżamka uwierała bo po kąpaniu też ciągle grzebał w tej piżamie.
    Tyle że wstał o 5.30. polezal z nami jeszcze ale to już nie było spanie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z ciekawości zmierzyłam Lene. Ma 100cm i waży niecałe 15kg. Wysokie te nasze grudniowe dzieci :)

Inso ja też mam takie wrażenie, że coś tam musiało się wydarzyć. Ja też do tej pory jakoś nie mogłam na spokojnie porozmawiać z Panią i denerwuje mnie tą niewiedza jak ta Lena się zachowuje. Zdecydowanie przydałby się jakiś monitoring online dla uspokojenia.
    Ja już sama nie wiem czy oddać Lene jutro czy w piątek. Jutro weźmie ostatnią dawkę antybiotyku. Przez tą jej chorobę zrobiła się taka rzadzicielka, że trudno nad nią zapanować i przydałby się jej powrót do przedszkola chyba.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso próbuj podpytać z kim się bawiła na podwórku czy jaki sprzęt lubi najpierw a potem jakoś delikatnie czy się nie uderzyła czy dzieci mile ... Może coś powie. Też wydaje mi się, że od tak nie wzdryga się przed wyjsciem na dwór.

U nas dziś bilans naszego 4- latka i szczepienie Antka . Trzymajcie kciuki żebyśmy przetrwali. Już w razie co Antkowi butle zrobiłam zeby dać bo nie będę cycem w ośrodku świecić.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja to podziwiać że ty tak długi karmisz. Niby teraz z karmieniem problemów nie mam ale już mam dość tych wkładek, tych stanowiło myślenia co założyć żeby był dostęp do cycka.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjść z domu mogę na maks 2 godziny bo Antek co tyle średnio je. No takie uwiązanie że szok. Liczę że do pół roku dotrwam a potem mm.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wyjść z domu mogę na maks 2 godziny bo Antek co tyle średnio je. No takie uwiązanie że szok. Liczę że do pół roku dotrwam a potem mm.
    Gorzej jak mały nie będzie chciał mnie, tak jak mój. Jak widział butle to już odwracał głowę i pluł

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała już odstawić Maćka, bo on z 8 razy minimum w nocy cycka i chyba gnaty mi w końcu wysiądą... w życiu bym nie powiedziała, że tyle będę karmić piersią... trzecie dziecko będę od początku na zmianę cyckiem i butlą karmić, żebym nie miała takich cyrków jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:52

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa hehe wciagaj ziele :P Kurde podziwiam z tym kp :D ze,Tobie sie chce dalej :)
    Oj u dzieci katar to chyba najgorsza rzecz (nie liczac zapalenia jamy ustnej z aftami ;) ). Ja jakos przezyje. Caly czas herbatka z cytyrna i miodem. Tak mi wchodzi,ze pije wielkie kubas taki moze ze 4 razy dziennie :D

Dziewczyny probuje z Nia o tym rozmawiac ale jest jeden wielki placz. Narazie odpuszcze,nie bede wspominac bo watpie,zeby cokolowiek juz powiedziala. Naprawde to dziwne,ze tydzien chodzila bez placzu nie wiedzac nawet co to przedszkole. Caly dzien nie plakala a przeciez mnie nie bylo. A tu takie cos? Wiem,ze zjezdza na zjedzalni przynjamniej tak ciagle mowila w tamtym tygodniu. I zawsze mowie(powtarza pewnie Pania),ze na duza nie mozna, idziemy na mala. I tyle. Pozyjemy zobaczymy,moze pomalu znowu bedzie dobrze. Poki co ja sie nie zrazam, ale wczoraj jak pierwszy raz musialam Ja placzaca zostawic to az sie zgrzalam jak widzialam jak ryczy.. i poczulam sie jak wyrodna matka ale dzis juz mialam inne podejscie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zapomnialam z tego wszystkiego. Ok rozumiem,usune Ciebie z listy starajacych i mimo to trzymam kciuki,ze zaskoczysz.
    Animka Tobie jaka date wpisac testowania,bo chyba pytalam ale minelam odp Twoja jak napisalas..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- 5 października możesz wpisać:) kurcze faktycznie dziwne z Lenka. Na razie nie przypominają faktycznie a może z czasem sama powie. Moja Ola tak ma że po czasie coś opowiada że coś tam się stało.

A powiem wam że ja uwielbiałam kp. Z początku mega mnie bolały brodawki i Ola wisiała na cycku non stop ale potem kochałam te chwile karmienia. Z jednej strony cieszyłam się że życie za mnie zadecydowało że musiałam skończyć a z drugiej brakowało mi tej mega bliskości. I dla mnie kp było baaaardzo wygodne. Gdzie nie szliśmy to po prostu siadalam i się karmilysmy. Właśnie po szczepieniach itd. Natychmiast był zawsze cycus i od razu się uspokajala.zawsze pod ręką,cieple bez gotowania parzenia itd;) Bardzo miło wspominam ten czas:D

201512131765.png

201909081765.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię kp. Leona rok karmiłam i to było dla mnie ok. Adasia też karmię i pewnie do roku maksymalnie pociągnę.

Inso, na pewno coś się musiało stać. Nie wyloguj już może Leny. Może zdarzyć się tak że któregoś dnia sama coś na ten temat powie.

Leon waży 18 kg i mierzy 103 cm

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze ciesze sie, ze tyle wytrwalam z karmieniem i nie zanosi sie, zebym odstawila w najblizszym czasie. Znaczy ja to bym moze i chciala, gorzej z Kubciem. To cyckoholik. Nie karmie nigdzie poza domem, bo on juz wszystko je. Tylko w dzien do spania, i na noc, no i w nocy. Wygodnie mi po prostu, bo wstawac nie musze. Jedynie to przeszkadza mi to, ze ciezko gdzies wyjsc wieczorem. No i nie wypije nic. A winko mam z portugali, z wegier, wisniowke od tescia. Wszystko stoi i czeka :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja też lubiłam karmić ale jak już wróciłam do pracy i wstawałam w nocy co 2h to w końcu powiedziałam dość. Dostawał kaszkę łyżeczka i wtedy automatycznie skończyło się nocne jedzenie. I tak w nocy często wstaje bo Szymon się budzi czasem nawet teraz co godzinę. Ale już nie je :-D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu do piątku. Tam nie ma zasięgu. Teraz chwilę w domu to wam napisałam.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Zuzia u dr, bo zaczela brzydko kaszlec i swiszczec. No i zapalenie oskrzeli. Nie dostala antybiotyku tylko inhalacje. Pulmicort i berodual. Oby przeszlo po tym i oby Kubus nie mial tego samego. Jemu nie ma opcji, zeby zrobic inhalacje. Niech te choroby sie juz skoncza.... W przychodni oblezenie. Mowila dr, ze jest masakra co sie teraz dzieje.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zebraniu. U dzieci w starszej grupie (piętro wyzej) odnotowano juz Wszy! :/ u jednego dziecka narazie.. No kurde:/:/ ja mam nadzieję, że to się tak nie roznosi szybko i jak to dziecko nie chodzi to problem zniknie w przedszkolu na dniach? :/

Oczywiście temat chorób typu kaszel, katar Pani Dyrektor odrazu podjęła, bo okazało się, że już były "walki" rodziców w szatni na ten temat.. Takze całkowity zakaz przyprowadzania chorego dziecka jest jak najbardziej ale.. Wiadomo, tak jak rodzic przecież uzna. Jeśli Ktoś się do tego nie dostosuję Pani Dyrektor powiedziala, że będzie rzucac nazwiskiem co to za dziecko zaraziło przykładowo pół grupy i do Jego rodzica kierować pretensje.

Trochę dzieci nie chodzi w naszej grupie, niektóre już po 2dniach przychorowalo.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    My w szpitalu do piątku. Tam nie ma zasięgu. Teraz chwilę w domu to wam napisałam.
    jak sytuacja?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko boska wszy? Skąd się biorą wszy teraz. Pamiętam raz u nas były w szkole ok 2 klasy. Wszyscy mieli i mama mi jakimś płynem śmierdzącym smarowała i wyczesywala. Masakra

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie mam pojęcia ale ja mam nadzieję, że nic nie dojdzie do nas:/:/:/:/
    Dyrektorka mówiła, że w tamtym chyba roku, miały w przedszkolu, bo jedna matka przyprowadzala dziecko twierdząc, że nic to dziecko nie ma... Pozarazalo ono dzieci, całe przedszkole musiały Panie "prac"! Dywany, zabawki, zaslony. Mówiła, że to była masakra.. Ale przecież matka byla mądrzejsza. Zataila to poprostu na początku.

Ja sie witam w rozpoczętym 16tygodniu <3
    Oczywiście samopoczucie jakie było takie jest.. No koment normalnie :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a ty już znasz płeć?
    Ja dziś kończę 29tc

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3245 3246 3247 3248 3249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ