X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Kasia dlaczego nie chcesz rodzic w lipcu?

Odpowiedź jest prosta. Nie zniosłabym psychicznie w jednym miesiącu obchodzic rocznicy śmierci jednego dziecka i rocznicy narodzin drugiego dziecka.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, skąd jesteś?
    Z lubelszczyzny może?

Leon śpi w dzień. Wieczorem zasypia około 20:45 -21:30 a wstaje około 7:30. Często muszę to budzić

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Aneczka, skąd jesteś?
    Z lubelszczyzny może?

Leon śpi w dzień. Wieczorem zasypia około 20:45 -21:30 a wstaje około 7:30. Często muszę to budzić
    Kava ja jestem że świętokrzyskiego.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na grillu i była siostra męża, moja "ukochana" szwagierka z rodzinką. Jak zobaczyłam u ich córki zielone gluty do pasa to myślałam, że zabije. Grill więc spędziłam na pilnowaniu własnego dziecka, żeby przypadkiem się nie wymienimy piciem czy jedzeniem..masakra. Powiedziałam mężowi, że ma pogadać z siostrą, bo mam dość ich braku myślenia. Są pierwsi do zwracania komuś uwagi A niech najpierw zajmą się sobą.
    I teraz się będę martwić, żeby nie złapała czegoś znów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 21:20

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka moja szwagierka, która pracuje w aptece tak przy okazji, przyjechała też do teściowej tydzień temu w niedziele i mówi że ona i Maciuś mają katar. Może nie smarkali ale mimo wszystko. Wiedziała że Szymek dopiero co skończył smarczyc że nie chodził do przedszkola, ja w ciazy. Ale ona tak zawsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 03:29

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aneczka trafilysmy do tej samej rodziny czy jak? ;) Jakbym o Siostruni Malza cały czas słyszała jak coś napiszesz :D To chyba te same osoby :d hehe

Ja zastanawiam się nad imprezą Urodzinowa dla Malza. 28go ma Urodziny i w weekend chciałam zrobić. Okazuje się, że mają inwentaryzacje w weekend. Jak w piątek i sobotę nie zdążą zrobić to w niedziele tez mogą mieć. Z resztą w niedziele ma wpisane 8-16. Dwóch jeszcze z jego firmy akurat odeszło z pracy i niedziela pewnie będzie grana.. Malz mówi, żeby zrobić, najwyżej wróci wcześniej. Ale teraz co innego właśnie mi przeszkadza:D Dzieci Siostruni oczywiscie już są chore. Ten 5latek narazie siedzi w domu, bo przenieśli go do przedszkola koło swojego domu już na ten rok.. (bo tak chodził do przedszkola koło Teściowej bloku no bo tam siedzieli..) Okazuje się, że gmina nie dała całej kasy na to przedszkole i otwarcie przesunelo się na połowę października. I szczerze powiedziawszy jakos robić imprezę na 2-3h(bo w poniedziałek każdy do pracy) mi się nie chce.. Po co mi chore dzieci w domu :p jeszcze wiem jak moje mieszkanie będzie wyglądało jak tamta dwójka wpadnie. Te dzieci ograniczeń nie mają także będę musiała chodzić i zaglądać czy ścian nie mam pomalowanych przykładowo.. Ta Mala ma już 1,5roku a wszystkie zabawki do buzi jeszcze wsadza i nikt uwagi nie zwraca. Eh. Ale się wyzalilam :D ale wiecie ja tylko na nich mam alergie:D inni jak do mnie z dziecmi przychodzą to nie chodzę krok w krok i nie sprawdzam :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 07:45

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza..

Ja mam dziś mega lenia.
    Inso to mam podobnie z siostrą męża.. zresztą ich cała rodzinka. Mam na nich alergię dosłownie.
    Co do urodzin..Nie da rady przenieść na inny termin? Bo rzeczywiście 3h to bezsensu troszkę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że powinno być na odwrot-dwa dni pracy a 5 weekend:p prawie nic nie odpoczelam a znów trzeba zaiwaniac:(

natalka0887, justyna14 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam takie poranki.
    Szymek wstał grzecznie i zrobił siku. Spał całą noc, byłam u niego o 5 ale już go nie budziłam żeby się załatwił.
    Od razu zapytał czy zaraz jedzie do przedszkola. Zjadl, umył sie, ubrał wyszedł szczęśliwy...
    Bo wczoraj niedobry był i robił afery o nie wiadomo co...

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Olek już chory. Prawdopodobnie zapalenie krtani bo i chrypka i kaszel duszący i taki właśnie jakby pod szczekający. W środę dopiero lekarz. Pola też dziś została, jutro już ja puszczę ale mam problem z kim zostawiać Olka jak jadę po Pole ;-/

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przerwa od przedszkola co najmniej do srody. Od piatku maly ma katar, troche kaszlu i bardzo zachrypbiety glos. Bylismy u lekarza i na razie to lekka infekcja wirusowa. Wczoraj bylo pare dzieciaczkow na urodzinkach malej i te przedszkolno zlobkowe wszystkie zasmarkane.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś pierwszy raz poszła w podskokach do przedszkola.

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Natalka.. czekam na taki dzień :)

A mnie chyba złapała rwa :( :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Aneczka a w nosie juz to mam,w sumie moze i lepiej jak na 2h przyjda ;) zrobie szybki obiad,salatke i talerz wedlin i tyle a nie jak zawsze tysiac dan goracych..

Aneczka pisalas juz kiedy masz polowkowe? bo to jakos za niedlugo prawda? za 2 tygodnie 3 idziesz?

Dzis Lena bez placzu poszla, tylko cos w szatni pomarudzila troche jak sie rozbierala. Potem normalnie juz bylo i weszla bez placzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso polowkowe mam 1.10. Czyli za równe 2 tyg.

U nas dziś też bez histerii Ale z płaczem. W weekend szliśmy koło przedszkola to już jeczala, że nie chce do przedszkola. Dziś poszłyśmy z hulajnoga. W drodze było nawet ok, potem jak już zobaczyła budynek to płacz. Rozebralam ja i przyszła po nią Pani z pomocy, wzięła na ręce. Lena poszła do niej bez problemu i bez płaczu, jedynie bez butów :)

A ja wzięłam się za pracę przy komputerze Ale ból nie pozwala mi na siedzenie :(

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wow! juz 1.10 :D ale ten czas leci :D matko. Ja mam polowkowe 24.10 to jeszcze poczekam. Chcialam miec chociaz 20+... w 18+..to jeszcze dla mnie jakos za szybko leciec,a tak to jakby w polowie tych terminow co mozna;)

Wspolczuje bolu. Wiesz ja zaczelam inaczej spac. Mianowicie zawsze jak spalam na boku (jeszcze przed ciaza) przykladowo na lewym,to prawa noge ciagnelam do gory az prawie pod cycki,jak wiesz o co mi chodzi ;) Na marcowych jedna z Dziewczyn napisala,ze tak spac nie mozna. Naciaga sie jakies miesnie,nerwy czy co tam i moze wtedy byc przez to ten bol rwy. Powinno sie spac tak,ze albo noga na nodze rowno lezy na boku albo ta co jest na dole moze wystawac do przodu,nigdy ta gorna,czyli zupelnie na odwrot jak ja spalam :P Stosuje sie do tego poki co,choc nie wiem czemu wole narazie spac na plecach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:38

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u mnie będzie 20+2, więc dla mnie idealnie. Czas tak szybko leci A ja kompletnie nie myślę o ciąży, o wyprawce.

Inso to ja kompletnie źle śpię. Ale zaczęłam tak spać, bo mnie w takiej pozycji mniej kręgosłup bolał. Muszę wypróbować tego co napisałaś. Tylko czy mi teraz pomoże..Dziś w nocy nie mogłam sobie kompletnie pozycji znaleźć :( Obawiam się, że ta ciąża obciąży mój kiepski kręgosłup jeszcze bardziej.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wyprawka to raz dwa. Ja zrobiłam listę i niemal wszystko zamówiłam w jednym miejscu. Z apteki drugie zamówienie i ciuchy tak stopniowo wyszły. Zostało jeszcze zamówić kocyk jeden i ręczniki.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja sama obawiam się bóli z krzyżem w roli głównej. Staram się uważać, nie schylac się, spac właśnie tak jak opisalam. Obawiam się, że po ciazy może być gorzej jak zaczne ciągnąć fotelik z dzieckiem..

Natalka ja kosmetyki mam dla Dzidzki. Czekam na połówkowe żeby dowiedzieć się jaka płeć. Potem robimy pokoik. Postanowione,ze z Malzem wylatujemy spać do salonu a w pokoiku będzie pokoik tylko dla niemowlaka. Nie mam miejsca na postawienie i łóżeczka i łóżka dla nas do spania tak jak to było z Lena.. Ten pokoik jest mniejszy i małe pole manewru. Dlatego wolę postawić tam duża szafe na zamówienie suwana, komode i regalik na zabawki, łóżeczko i stolik z dwoma krzesełka i żeby Lena mogła jeszcze tam siedzieć. Połowę zabawek przeniosę od nich wtedy z pokoiku. Planuję odrazu długie biurko kupić dla Dziewczyn do ich pokoju, bo w tej chwili jest pojedyncze Laury. No i toaletke z lustrem jak zabiorę regal z zabawkami. :) Także w listopadzie znowu przemeblowanie hahaha
    Łóżeczko dla Dzidzki chce z funkcją tapczanik, zeby dłużej posłużył. Poprostu ze zdejmowanym bokiem. Na wózek poluje na olxie. Jest sporo ofert ale liczę się z ceną nie niższa jak 1000zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 11:51

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić...poszłam do dentysty dzisiaj i się okazało że kolejny ząb mam do leczenia kanałowego;( to już trzeci. A jednego nie mam:( załamana jestem. W życiu nie miałam problemów z zebami a teraz co chwilę... Już pomine ile pieniędzy już wydałam.....

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3249 3250 3251 3252 3253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ