X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna czytam i szczerze wspolczuje ;/ Jaka kuzwa makabra..
    A zapalenie jamy ustnej to moze byc od opryszczki tez. Jak ktos mial w domu/przedszkolu. A Mala ma afty??? Jeju,zeby nie! :/

W tym wszystkim szkoda Malutkiego Antka:/

Dziewczyny tak informacyjnie od pn w Lidlu i Biedrze sa rzeczy dla dzieciakow. No i tym ciążowym teraz Mamom moze cos sie przyda. Ja musze dokupić poki co niebieski ochraniacz do lozeczka. Widzialam w Biedrze za 30zl beda. Posciel mam niebieska nowa po Lenie. Prawie wogole nie uzywana takze czy to chlopiec czy dziewczynka zamierzam ja uzyc. No i wtedy niebieski bądź szary ochraniacz mi wystarczy. :) Nie daje sie wciagnac juz w kupowanie firaneczek pod lozeczko, stelazy i roznych moskitier ;) Tylko ochraniacz, przescieradlo i posciel mam i tyle. Ale lozeczko i materac za to musze kupic haha :P

Aneczka ale pierwsza myśl to dziewczynka i tego sie trzymaj ;D cos mam takie przeczucie,ze u Ciebie bedzie ta Laura ;d
    Jak czytalam liste dzieci przyjętych w przedszkolu u Leny jeszcze we wrześniu to w innej grupie byly bliźniaczki Laura i Lena :D
    nie, u Poi tylko gardło, w domu nikt nie miał, musiałą złapać w przedszkolu. juz teraz lepiej, ale w niedziele i w poniedziałek nic przełknąć nie mogła.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- o matko co za masakra!!!! Oby się nie pogorszyło Antusiowi!

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna- o matko co za masakra!!!! Oby się nie pogorszyło Antusiowi!
    oby :/ najgorsze jest to, że u niego jakoś nie widać zmiany w zachowaniu i boje się, że coś przeocze :/

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka gratulacje!

Justyna u nas Franek tez załapał w przedszkolu zapalenie jamy ustnej. Długo afty nie chciały zejść. Pomogła nam maść solcoseryl stomatologiczna. Koleżanki córka przy tym dość wysoko gorączkowala.
    Franek tydzień teraz pochodził i nie jest najgorzej, ale już lekki katar wraca. W grupie jest dwóch chłopców co mają okropny kaszel i katar. Szkoda mi ich bo w takim stanie to powinni odpoczywać w domu. No ale panie zwracały uwagę rodzicom a oni i tak ich przyprowadzają.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi1986 wrote:
    Animka gratulacje!

Justyna u nas Franek tez załapał w przedszkolu zapalenie jamy ustnej. Długo afty nie chciały zejść. Pomogła nam maść solcoseryl stomatologiczna. Koleżanki córka przy tym dość wysoko gorączkowala.
    Franek tydzień teraz pochodził i nie jest najgorzej, ale już lekki katar wraca. W grupie jest dwóch chłopców co mają okropny kaszel i katar. Szkoda mi ich bo w takim stanie to powinni odpoczywać w domu. No ale panie zwracały uwagę rodzicom a oni i tak ich przyprowadzają.
    u nas żadnych aft nie było, tylko jakieś pęcherze pojedyncze na migdałach. szczęście w nieszczęściu i wysypka na ramionach.

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co lekarz to opinia, ale nasi niektorzy przy takich objawach zwalają na Bostonke. Życzę zdrówka!:*

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi1986 wrote:
    Justyna co lekarz to opinia, ale nasi niektorzy przy takich objawach zwalają na Bostonke. Życzę zdrówka!:*
    Tutaj akurat te krostki na rękach były charakterystyczne więc i mi to do anginy nie pasowało, stąd ponowna kontrola u naszej pediatry - wcześniej była na urlopie.

Poczytałam o tym zapaleniu oskrzelików i ponoć trwa do 7-10 dni i pojawia się goraczka jak się stan pogarsza. U nas trwa od poniedziałku/wtorku bo wtedy Antek zaczął pokasluje, na razie bez gorączki
    Oby weekend przetrwać i powinno się zaraz kończyć oby oby oby.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak sprawy tych pieniędzy? Zgłosiłas na policję?

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zostalo Ci obserwowac kaszel u Antosia. Moj Kuba nie mial zadnych objawow, tylko po prostu bardzo brzydki kaszel. Po 3 dniach inhalacji mial rtg i wyszly zmiany. Bardzo dobrze, ze chwilowo zostawiasz dzieci w domu. Jeszcze tylko ospy czy innego swinstwa Wam brakuje... Oby jak najszybciej wsztstko przeszlo. A Tobie zycze duuuuzo cierpliwosci.

My dzis mielismy szczepienie. Moj klocus wazy 12.5kg :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna zostalo Ci obserwowac kaszel u Antosia. Moj Kuba nie mial zadnych objawow, tylko po prostu bardzo brzydki kaszel. Po 3 dniach inhalacji mial rtg i wyszly zmiany. Bardzo dobrze, ze chwilowo zostawiasz dzieci w domu. Jeszcze tylko ospy czy innego swinstwa Wam brakuje... Oby jak najszybciej wsztstko przeszlo. A Tobie zycze duuuuzo cierpliwosci.

My dzis mielismy szczepienie. Moj klocus wazy 12.5kg :)
    Ładna waga :-) Antoś dziś też był wazony i ma już 7 kg :-) kawał chłopa :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos w nocy jakby lepiej bo mimo iż więcej kasłał przed zaśnięcia to w nocy malitko, nie było potrzeby w nocy czyszczenia noska, także jakby ciut lepiej może. Oby, bo strach przed szpitalem mnie nie opuszcza. A za tydzień mamy chrzest zaplanowany :-/ no wszystko ma raz

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Antos w nocy jakby lepiej bo mimo iż więcej kasłał przed zaśnięcia to w nocy malitko, nie było potrzeby w nocy czyszczenia noska, także jakby ciut lepiej może. Oby, bo strach przed szpitalem mnie nie opuszcza. A za tydzień mamy chrzest zaplanowany :-/ no wszystko ma raz
    Całe szczęście. Nie odzywam się Ale odczytuje i bardzo się Antosiem martwiła.
    Oby dalej szło mu dobremu <3

justyna14 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.

Oj Justyna caly czas trzymam kciuki,zeby dzieciaki lada dzien wyzdrowialy.

Ja od 2 dni katuje rozne strony z wozkami i im wiecej je przegladam to wiekszego szalu dostaje:/ te ceny mnie zwalaja z nog:/ uczepilam sie tego greentoma teraz i wkurza mnie fakt,ze nowa sama gondola jest w cenie ok.1600zl a uzywana malo kto sprzedaje:/ I moze to fajna rzecz w tym wozku,ze ludzie odsprzedaja go na czesci ale ja sie boje kupic sama rzecz bo boje sie,ze potem tego nie dopasuje:/ a jest chyba nowa wersja teraz.

Od 2 dni czuje wiecej ruchow <3 teraz siedze to czuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 09:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dobrze, że z Antosiem lepiej i oby już tak zostało. Zdrówka dla całej Waszej rodzinki :)

Animka i jak tam się czujesz? Troszkę się już oswoiliscie z sytuacją. Ja mimo starań też na początku się wysyraszylam. Myślę, że to naturalne.

Inso mnie greentomy się nie podobają może dlatego, że ja jestem wysoką osoba A te wózki są bardzo niskie. W tej ciąży już się tak nie przejmuje wózkiem, bo wiem, że gondola to pół roku A potem przeskoczymy do naszej spacerówki joie ;) Jedynie chcemy zainwestować w fotelik, bo przy Lenie mieliśmy ten z kompletu 3w1 i to była wielka porażka. Polecacie jakieś foteliki?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka widzialas zimowe kroliki z mrugaly? Buty sa piekne, ale cena powala... Jakbym miala kupic jedne to spoko, ale ponad 500zl za 2 pary butow na jeden sezon to troche duzo :/ Pocieszajace jest to, ze potem latwo ich sprzedac za minimum 50% ceny.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna oby bylo coraz lepiej! Wszystkie tu trzymamy kciuki za niego, takze musi byc dobrze :)

My dopiero sniadanie wszyscy zjedlismy i pracowity dzien sie zapowiada. Zakupy, pranie, sprzatanie. Jutro mama moja wraca to moze cos upieke. A i pogoda piekna, to z dziecmi na spacer trzeba isc. Potrzebuje jeszcze ze 2 pary rak ;)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Justyna dobrze, że z Antosiem lepiej i oby już tak zostało. Zdrówka dla całej Waszej rodzinki :)

Animka i jak tam się czujesz? Troszkę się już oswoiliscie z sytuacją. Ja mimo starań też na początku się wysyraszylam. Myślę, że to naturalne.

Inso mnie greentomy się nie podobają może dlatego, że ja jestem wysoką osoba A te wózki są bardzo niskie. W tej ciąży już się tak nie przejmuje wózkiem, bo wiem, że gondola to pół roku A potem przeskoczymy do naszej spacerówki joie ;) Jedynie chcemy zainwestować w fotelik, bo przy Lenie mieliśmy ten z kompletu 3w1 i to była wielka porażka. Polecacie jakieś foteliki?
    Rozumiem. Mi to pasuje,bo ja 160:p takze idealny taki malusi. Do tego w domu jak bedzie stala gondola to tez malo miejsca zajmie w pokoiku. No i z 2 pietra biore pod pache ;) wraz z Dzidzka i znosze. I Lena jeszcze z boku.

Fotelik juz pisalam,ze fajny Kiddy evolution pro 2. Teraz jest nowa wersja luna? Do pozycji lezacej sie rozklada. Tylko teraz nie wiem czy nie bedzie ta "skorupa" wielka komicznie wygadac na stelazu greentoma:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 10:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Aneczka widzialas zimowe kroliki z mrugaly? Buty sa piekne, ale cena powala... Jakbym miala kupic jedne to spoko, ale ponad 500zl za 2 pary butow na jeden sezon to troche duzo :/ Pocieszajace jest to, ze potem latwo ich sprzedac za minimum 50% ceny.
    Tak, widzialam, że są już dostępne. My w tym roku chcemy kupić inna kolorystykę butów, bardziej neutralna z mrugaly. Cena powala Ale jestem pewna, że buty nie przemokna i są bardzo ciepłe dzięki czemu wystarcza jedne na cała zimę i Plus taki, że się właśnie sprzedadza ;) Już mówiłam do męża, że w tym miesiącu kupujemy Lenie buty:) Kurtki kupiłam na zimowej wyprzedaży także brak nam tylko butów.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Rozumiem. Mi to pasuje,bo ja 160:p takze idealny taki malusi. Do tego w domu jak bedzie stala gondola to tez malo miejsca zajmie w pokoiku. No i z 2 pietra biore pod pache ;) wraz z Dzidzka i znosze. I Lena jeszcze z boku.

Fotelik juz pisalam,ze fajny Kiddy evolution pro 2. Teraz jest nowa wersja luna? Do pozycji lezacej sie rozklada. Tylko teraz nie wiem czy nie bedzie ta "skorupa" wielka komicznie wygadac na stelazu greentoma:D
    Ja ponad 170cm mam także dla mnie odpada :)
    Nad fotelikiem zastanawiam się Avionaut Ultralite. Sąsiadka rodziców urodziła latem i widzialam ten fotelik. Jest to najlzejszy fotelik i rzeczywiście jak podniosłam to piórko. Dodatkowo ma wszystkie atesty.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od tygodnia bez auta i wybraliśmy się dziś piechotą na zakupy z naszym ogonkiem. Właśnie wróciliśmy.. Jestem padnięta. Wasze dzieci też nie potrafią przejąć z punktu A do B bez zatrzymywania się 100razy?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3269 3270 3271 3272 3273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ