Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Justyna czytam i szczerze wspolczuje ;/ Jaka kuzwa makabra..
A zapalenie jamy ustnej to moze byc od opryszczki tez. Jak ktos mial w domu/przedszkolu. A Mala ma afty??? Jeju,zeby nie!
W tym wszystkim szkoda Malutkiego Antka:/
Dziewczyny tak informacyjnie od pn w Lidlu i Biedrze sa rzeczy dla dzieciakow. No i tym ciążowym teraz Mamom moze cos sie przyda. Ja musze dokupić poki co niebieski ochraniacz do lozeczka. Widzialam w Biedrze za 30zl beda. Posciel mam niebieska nowa po Lenie. Prawie wogole nie uzywana takze czy to chlopiec czy dziewczynka zamierzam ja uzyc. No i wtedy niebieski bądź szary ochraniacz mi wystarczy.Nie daje sie wciagnac juz w kupowanie firaneczek pod lozeczko, stelazy i roznych moskitier
Tylko ochraniacz, przescieradlo i posciel mam i tyle. Ale lozeczko i materac za to musze kupic haha
Aneczka ale pierwsza myśl to dziewczynka i tego sie trzymajcos mam takie przeczucie,ze u Ciebie bedzie ta Laura ;d
Jak czytalam liste dzieci przyjętych w przedszkolu u Leny jeszcze we wrześniu to w innej grupie byly bliźniaczki Laura i Lena7w3d 💔 -
Animka gratulacje!
Justyna u nas Franek tez załapał w przedszkolu zapalenie jamy ustnej. Długo afty nie chciały zejść. Pomogła nam maść solcoseryl stomatologiczna. Koleżanki córka przy tym dość wysoko gorączkowala.
Franek tydzień teraz pochodził i nie jest najgorzej, ale już lekki katar wraca. W grupie jest dwóch chłopców co mają okropny kaszel i katar. Szkoda mi ich bo w takim stanie to powinni odpoczywać w domu. No ale panie zwracały uwagę rodzicom a oni i tak ich przyprowadzają. -
MeGi1986 wrote:Animka gratulacje!
Justyna u nas Franek tez załapał w przedszkolu zapalenie jamy ustnej. Długo afty nie chciały zejść. Pomogła nam maść solcoseryl stomatologiczna. Koleżanki córka przy tym dość wysoko gorączkowala.
Franek tydzień teraz pochodził i nie jest najgorzej, ale już lekki katar wraca. W grupie jest dwóch chłopców co mają okropny kaszel i katar. Szkoda mi ich bo w takim stanie to powinni odpoczywać w domu. No ale panie zwracały uwagę rodzicom a oni i tak ich przyprowadzają.7w3d 💔 -
MeGi1986 wrote:Justyna co lekarz to opinia, ale nasi niektorzy przy takich objawach zwalają na Bostonke. Życzę zdrówka!:*
Poczytałam o tym zapaleniu oskrzelików i ponoć trwa do 7-10 dni i pojawia się goraczka jak się stan pogarsza. U nas trwa od poniedziałku/wtorku bo wtedy Antek zaczął pokasluje, na razie bez gorączki
Oby weekend przetrwać i powinno się zaraz kończyć oby oby oby.7w3d 💔 -
Justyna zostalo Ci obserwowac kaszel u Antosia. Moj Kuba nie mial zadnych objawow, tylko po prostu bardzo brzydki kaszel. Po 3 dniach inhalacji mial rtg i wyszly zmiany. Bardzo dobrze, ze chwilowo zostawiasz dzieci w domu. Jeszcze tylko ospy czy innego swinstwa Wam brakuje... Oby jak najszybciej wsztstko przeszlo. A Tobie zycze duuuuzo cierpliwosci.
My dzis mielismy szczepienie. Moj klocus wazy 12.5kg
-
sabinaaa wrote:Justyna zostalo Ci obserwowac kaszel u Antosia. Moj Kuba nie mial zadnych objawow, tylko po prostu bardzo brzydki kaszel. Po 3 dniach inhalacji mial rtg i wyszly zmiany. Bardzo dobrze, ze chwilowo zostawiasz dzieci w domu. Jeszcze tylko ospy czy innego swinstwa Wam brakuje... Oby jak najszybciej wsztstko przeszlo. A Tobie zycze duuuuzo cierpliwosci.
My dzis mielismy szczepienie. Moj klocus wazy 12.5kgAntoś dziś też był wazony i ma już 7 kg
kawał chłopa
7w3d 💔 -
Antos w nocy jakby lepiej bo mimo iż więcej kasłał przed zaśnięcia to w nocy malitko, nie było potrzeby w nocy czyszczenia noska, także jakby ciut lepiej może. Oby, bo strach przed szpitalem mnie nie opuszcza. A za tydzień mamy chrzest zaplanowany
no wszystko ma raz
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Antos w nocy jakby lepiej bo mimo iż więcej kasłał przed zaśnięcia to w nocy malitko, nie było potrzeby w nocy czyszczenia noska, także jakby ciut lepiej może. Oby, bo strach przed szpitalem mnie nie opuszcza. A za tydzień mamy chrzest zaplanowany
no wszystko ma raz
Oby dalej szło mu dobremujustyna14 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Oj Justyna caly czas trzymam kciuki,zeby dzieciaki lada dzien wyzdrowialy.
Ja od 2 dni katuje rozne strony z wozkami i im wiecej je przegladam to wiekszego szalu dostaje:/ te ceny mnie zwalaja z nog:/ uczepilam sie tego greentoma teraz i wkurza mnie fakt,ze nowa sama gondola jest w cenie ok.1600zl a uzywana malo kto sprzedaje:/ I moze to fajna rzecz w tym wozku,ze ludzie odsprzedaja go na czesci ale ja sie boje kupic sama rzecz bo boje sie,ze potem tego nie dopasuje:/ a jest chyba nowa wersja teraz.
Od 2 dni czuje wiecej ruchowteraz siedze to czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 09:25
-
Justyna dobrze, że z Antosiem lepiej i oby już tak zostało. Zdrówka dla całej Waszej rodzinki
Animka i jak tam się czujesz? Troszkę się już oswoiliscie z sytuacją. Ja mimo starań też na początku się wysyraszylam. Myślę, że to naturalne.
Inso mnie greentomy się nie podobają może dlatego, że ja jestem wysoką osoba A te wózki są bardzo niskie. W tej ciąży już się tak nie przejmuje wózkiem, bo wiem, że gondola to pół roku A potem przeskoczymy do naszej spacerówki joieJedynie chcemy zainwestować w fotelik, bo przy Lenie mieliśmy ten z kompletu 3w1 i to była wielka porażka. Polecacie jakieś foteliki?
-
Aneczka widzialas zimowe kroliki z mrugaly? Buty sa piekne, ale cena powala... Jakbym miala kupic jedne to spoko, ale ponad 500zl za 2 pary butow na jeden sezon to troche duzo
Pocieszajace jest to, ze potem latwo ich sprzedac za minimum 50% ceny.
-
Justyna oby bylo coraz lepiej! Wszystkie tu trzymamy kciuki za niego, takze musi byc dobrze
My dopiero sniadanie wszyscy zjedlismy i pracowity dzien sie zapowiada. Zakupy, pranie, sprzatanie. Jutro mama moja wraca to moze cos upieke. A i pogoda piekna, to z dziecmi na spacer trzeba isc. Potrzebuje jeszcze ze 2 pary rak
-
Aneczka86 wrote:Justyna dobrze, że z Antosiem lepiej i oby już tak zostało. Zdrówka dla całej Waszej rodzinki
Animka i jak tam się czujesz? Troszkę się już oswoiliscie z sytuacją. Ja mimo starań też na początku się wysyraszylam. Myślę, że to naturalne.
Inso mnie greentomy się nie podobają może dlatego, że ja jestem wysoką osoba A te wózki są bardzo niskie. W tej ciąży już się tak nie przejmuje wózkiem, bo wiem, że gondola to pół roku A potem przeskoczymy do naszej spacerówki joieJedynie chcemy zainwestować w fotelik, bo przy Lenie mieliśmy ten z kompletu 3w1 i to była wielka porażka. Polecacie jakieś foteliki?
wraz z Dzidzka i znosze. I Lena jeszcze z boku.
Fotelik juz pisalam,ze fajny Kiddy evolution pro 2. Teraz jest nowa wersja luna? Do pozycji lezacej sie rozklada. Tylko teraz nie wiem czy nie bedzie ta "skorupa" wielka komicznie wygadac na stelazu greentoma:DWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 10:42
-
sabinaaa wrote:Aneczka widzialas zimowe kroliki z mrugaly? Buty sa piekne, ale cena powala... Jakbym miala kupic jedne to spoko, ale ponad 500zl za 2 pary butow na jeden sezon to troche duzo
Pocieszajace jest to, ze potem latwo ich sprzedac za minimum 50% ceny.
Już mówiłam do męża, że w tym miesiącu kupujemy Lenie buty:) Kurtki kupiłam na zimowej wyprzedaży także brak nam tylko butów.
-
iNso87 wrote:Rozumiem. Mi to pasuje,bo ja 160:p takze idealny taki malusi. Do tego w domu jak bedzie stala gondola to tez malo miejsca zajmie w pokoiku. No i z 2 pietra biore pod pache
wraz z Dzidzka i znosze. I Lena jeszcze z boku.
Fotelik juz pisalam,ze fajny Kiddy evolution pro 2. Teraz jest nowa wersja luna? Do pozycji lezacej sie rozklada. Tylko teraz nie wiem czy nie bedzie ta "skorupa" wielka komicznie wygadac na stelazu greentoma:D
Nad fotelikiem zastanawiam się Avionaut Ultralite. Sąsiadka rodziców urodziła latem i widzialam ten fotelik. Jest to najlzejszy fotelik i rzeczywiście jak podniosłam to piórko. Dodatkowo ma wszystkie atesty.